Отговори
# 525
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ  bouquet ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА!
  да се отчета и аз в редиците на чакащите все още. Вече започнаха и покрай мен честите въпроси :"ама не си ли родила вече?" Гледам да не обръщам внимание, макар последно време да съм доста изнервена...ей така от нищото. Мен пък ми е много интересно какво всички са се втурнали да ги мерят тези тонове... На мен при предната бременност ми ги мериха, чак като преносих и минах да ме видят как съм, та ме прати лекарката в отделението да ми ги запишат. Всъщност като се замисля, може би на частно като ходя тогава са ми ги мерили всеки път, ама като част от прегледа, не да ме пращат специално да ходя... Та сега мие  малко странно как всички ходят по няколко пъти на запис...
  Това с бактериите е кофти, независимо къде са. Аз след като при третия курс на лечение се изчистих по съвет на лекарката слагах профилактично едно кремче да поддържам чистотата, но не съм си правила профилактика наскоро и се надявам да съм чиста.
Аз пък тази вечер съм атакувана от моята бебка, която играе футбол в корема ми, ма такова нещо не е било, корема ми се мести във всички посоки и аз подир него подтичвам  Laughing
  аз съм така от няколко вечери. А като седна някъде, беба се наглася, наглася и накрая като се изплравя едвам се раздвижвам... Абе като инвалид съм...
  Харесала съм си 21 или пък 27 , да видим дали ще сме на едно мнение Simple Smile

# 526
Здравейте, момичета! Имам въпрос към ЛЛЛ:След дълги борби за кърменето на Калоян (много болка при засукване, разранени зърна и т.н.) се бях отказала да давам гърда. Изцеждам се и давам с биберон.Но това отнема от моята почивка и сън, особено вечер.Около 2 седмици давах така. Но една вечер случайно дадох гърда и той засука.От тогава давам гърда, но не знам дали изсуква нещо, защото като почна да се цедя след това изкарвам почти същото количество каквото и ако не е сукал. Когато пусне зърното виждам че е насочено нагоре, но не знам дали е засукал правилно и дали ме изсуква добре и когато дам изцедената кърма с биберон, той я изяжда цялата( около 100 мл).Ще се радвам да изкажете мнение, защото искам да остане само кърмене,че да мога да си почивам повече. И още един въпрос: посъветха ме докторите да спра храненето в 03.00 ч. през нощта, но Калоян се събужда гладен и не става да го залъгвам с вода.Какво е вашето мнение за нощното хранене. Благодаря предварително!

# 527
Искам да попитам дали някоя от мамите знае и е ползвала ефикасно кремче или нещо друго,което да има ефект против протриване и подсичане през последните 1-2 месеца от бременността? Интересува ме,защото ми остава седмица до термина,а съм се протрила ужасно много между краката и предполагам като ме видят лекарите ще се хванат за главата. А и не само това-вечер не мога да спя спокойно от това протриване ли,обрив ли какво е и аз не разбирам. Гинеколожката която следи бременността ми каза,че при бременните това било напълно нормално да се случи и след като родя всичко щяло да мине и замине. Е да,но моето не се търпи. Пробвах какво ли не и всичко помага само временно (говоря за 1-2 часа). Не мисля,че за една седмица ще ми мине,но искам поне да облекча сърбежа и болката. Ще се радвам ако някоя мама е имала подобен проблем и знае повечко по този въпрос.

И честито на всички родили мами. Да са ви живи и здрави бебешоците! А на тези,които сме все още 2 в 1 леко и безпроблемно раждане пожелавам. Не останахме много,но все пак.....  Simple Smile

# 528
пробвай това бебешкото кремче судо то нали е за подсичане.

# 529
пробвай това бебешкото кремче судо то нали е за подсичане.

По принцип се мазах с доста кремчета против подсичане,но и това ще пробвам. Благодаря ти!

# 530
  • София
Момичета, днес в 3:24 на бял свят се появи най-прекрасната ни принцеска Таня, 3350гр., 51см.  Grinning С индуцирано раждане, за което сега не ми се говори, ще кажа само, че продължи 14 часа защото беборана се оказа с увита под раменцата пъпна връв, а и не само това, но все пак не стигнахме до секцио. Гушнах я за малко, но още не искат да ми я дадат, чакат да се възстановя малко.

# 531
Здравейте момичета  Simple Smile

Да ви се оплача - започнаха проблемите с кърменето на моята госпожица  Thinking
Дано от ЛЛЛ ми отговорят. От снощи моето бебе не желае да засуче. Демострира глад и желание за сукане, а когато стигне до гърдата се дърпа, отваря уста, плаче, бута гърдата с ръце. След това напъхва ръцете в устата, аз ги изваждам, предлагам отново гърда, бебето отново се ентусиазира, но се повтарят събитията от преди малко - плаче, лапва само зърното, ако засуче-то пуска гърдата след секунди, гърчи се, плаче.... Четох че възможната причина за това са твърдите ареоли  - опитвах всичко - малко да се изстискам, за да совободя; както и притискането с пръсти до зърното, за отдръпване на млякото.... Не знам какво да правя, отчаяна съм... Не искам да да се предавам и да прекратя с опититте, но не искам и бебето да се травмира....
Другият ми въпрос е дали и как мога да се срещна с консултант по кърмене в гр. Варна посред събота?

# 532
Честито, Светле! Да ти е жива и здрава малката госпожица, а на теб - бързо възстановяване!  Hug

tsveti_do, дано бързо се разреши твоя проблем.  Hug

# 533
Amorevole , Много ти благодаря  значи съм на прав път , преди имаше повече сухи, но сега са както казваш памперсите! Четох го това за коликите, при мен гушкането и носенето в слинг вършат работа ,а и сукането ....нон стоп Simple Smile  ама все са посред нощ, почнах даже да го оставям да спи до мен, дано не го приуча лошо.

Относно проблема на tveti_do Орлин прави същото когато го мъчат колики, аз го изчаквам да се успокой и тогава пак /като цяло цяла нощ/.... твоето винаги ли я отказва?

# 534
Charlene,  от снощи го прави това, вече 4-то поредно хранене. Сукнала е малко, както казах на мъжа ми, колкото да не й е празен стомаха, но продължава да не желае.  Sad
Много е гадно да виждаш детето гладно, а да не знаеш какво да правиш  Sad

# 535
Здравейте,
и аз имам въпрос относно кърменето. С второто ми дете всичко се получи съвсем естествено, имах само малко разранявания на зърната в началото, но дори препълването успях да премина без помпа, слагах го винаги и на двете гърди и ги облекчаваше. От поне една седмица гърдите са ми доста по-меки и той си суче добре кога по-често, кога прави по-големи интервали. Но не съм забелязала препълване. Вчера обаче установих първо, че ме боли отстрани гърдата между ареолата в посока подмишницата и на това място имам и зачервяване. Снощи пробвах да правя масаж докато го кърмя от тази гърда. Днес като че ли ме боли по-малко, но червенината си стои (бледочервено почти до ареолата). Чудя се дали не е и заради това че тези дни носих сутиен с банел, който може да е бил по-стегнат от необходимото ?
Страх ме е да не стане беля с мастит, гной или нещо подобно ? Можете ли да ме посъветвате какво да правя ?

# 536
Най-после успях да се докопам и аз до компютър!
Съжалявам, че не мога да ви изчета до край, но дано успея да наваксам.
Благодаря за милите пожелания и честито на всички нови мамчета!  Hug

Вчера ни изписаха и сега се гледаме у дома. Още ми е странно всичко, но дано свикна по-скоро  Mr. Green Иначе щастието е несравнимо.
Ще споделя малко за моето раждане:
На 16.10 в 3ч, както си спах усетих, че нещо се мъчи да ми тече отдолу. Веднага разбрах, че това са водите ми и отидох в банята, за да се уверя в цветът им. Извиках силно на таткото, който спеше, като заклан "Мило, раждам!" Ама с едно с такова спокойствие Simple Smile бях си обещала, че няма да се шашкам, когато раждам и се радвам, че се справих Simple Smile Та таткото един ошашкан веднага скочи и почнахме да се оправяме. Звъннах и на доки, а той каза да не бързаме и че може след 1-2 часа време да идем в  болницата, и че ще се видим сутринта. За жалост контракциите ми бяха много нерегулярни, но наистина поносими и така ме изчакаха 3-4 часа, но не се промени положението и се наложи да ми сложат система.. След няма и минута болката стана много силна (на моменти непоносима) и така още няколко часа, докато направя пълно разкритие. Сигурно съм родила за 30-40 мин, не знам вече, защото бях адски уморена и едвам напъвах. И така след 10 часа в 13:30 се появи малкото ми момиченце. 

# 537
Siana, честита дъщеричка!
Много ме умили твоят разказ:)

Честито и на мами ellystry и mimiroka за техните бебоци!
 smile3525 smile3525 smile3525

Честито и на svetleto, жалко че е било толкова трудно при теб!
Стискам палци бързо да се възстановяваш и да ни покажеш снимки Simple Smile
Hug Hug Hug

Poli,
Страшни истории при теб  Joy
Накрая поне ще имаш какво да разказваш Simple Smile
Аз направо като ви чета перипетиите на теб и Милинка
и все едно на кино съм била Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Аз вече загубих надежда, че ще раждам.
Минаха всички дати, които си бях харесала и взе да ми става все едно.
Сега както съм се отпуснала, сигурно пак ще съм неподготвена като стане  hahaha

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 10:43 от farfalla

# 538
lovely.words, препоръчвам ти Бочко! С него съм отгледала и каката и за всички у нас като има някой подсичане, зачервяване на дупето или нещо подобно - само с Бочко  newsm10

svetla81, честито бебче, да ти е живо и здраво, радост и щастие да ти носи! За тежкото раждане - ще го забравиш до ден-два   bouquet

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 10:33 от късметче

# 539
ЩАСТЛИВА ЖЕНА днес в 9:44ч е родила нормално, след малко преносване своята красавица Аделина..4080г,53см

Общи условия

Активация на акаунт