Коледа 2012

  • 86 100
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • гр.Русе
  • Мнения: 52
Вчера цял ден четох стари теми и рецепти.
Раздвоена съм. Смятам да направя само кравайчета, линцерови сладки и един вид меденки. Купих си формички за изрязване и мислех да направя меденки с тях и после да украсявам, но май няма да мога да украся, че нямам пош, а не ми се купува. Никога не съм украсявала и не знам дали ще се справя.
Май накрая ще ги слепя по 2 и ще ги направя топки в пудра захар (като малка правехме с майка ми така). Някакъв съвет за украсата да ми даде-този айсинг, ако се купи готов, как се работи с него?

Аз също нямам пош и си правя от хартия за печене.В интернет има доста клипчета как се прави.Отвора си го изрязвам според нуждата и ми вършат чудесна работа.

# 706
  • София
  • Мнения: 6 268
Вчера цял ден четох стари теми и рецепти.
Раздвоена съм. Смятам да направя само кравайчета, линцерови сладки и един вид меденки. Купих си формички за изрязване и мислех да направя меденки с тях и после да украсявам, но май няма да мога да украся, че нямам пош, а не ми се купува. Никога не съм украсявала и не знам дали ще се справя.
Май накрая ще ги слепя по 2 и ще ги направя топки в пудра захар (като малка правехме с майка ми така). Някакъв съвет за украсата да ми даде-този айсинг, ако се купи готов, как се работи с него?

Ако нямаш пош, може от хартия за печене, както е казала julliqna, но аз лично не мога да я сгъна правилно Sad или найлонов плик, на който да му кръцнеш връхчето.

Джемма, стрхаотен списък аккто винаги, 3 кила масло са си сериозна работа Simple Smile

И аз съм записила вкъщи вече с масло, купувам немско, гледам където има някоя промоция, че да излезе по-евтино уж Simple Smile

# 707
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 1 413

Мисля да поръчам и този фондан, който не мога да разбера какво количество  е .25 oz?
http://www.ebay.co.uk/itm/4-Pack-McCORMICK-NEON-FOOD-COLORING-Fo … sh=item53eedbffef. Някой има ли отзиви или да даде съвет.
Фонадана не ми допада никак на вкус, но ей така за цвят и настроение мисля да пробвам.

Mimsi73, това не е фондан, а сладкарска боя. 1 оz (унция) = 0.33 мл, така че 0.25 унции = около 8 мл.

Аз засега съм решила да правя АКК, линцерите на nudel33, Schoko-Nuss Kugeln на nudell33, меденки, ромови топчета, шприц сладки, портокалови звезди с кардамон и много ми хареса тази рецепта на Марта Стюарт, но не съм я пробвала още http://www.marthastewart.com/353217/chocolate-pistachio-cookies
и мини пайчета с mince meat, което е нещо като много гъст захаросан ошав  newsm78...абе много вкусно. Но...списъкът е отворен и може да се допълва  Grinning

# 708
  • Мнения: 153
tunata тези на Марта Стюарт изглеждат адски апетитно и ще чакам с нетърпение отзивите за тях  Peace

# 709
  • Бургас
  • Мнения: 167
Може ли една консултация, тези `Cutter`само с фондан ли могат да се ползват - http://www.ebay.co.uk/itm/3PCS-Sugarcraft-Veined-Snowflake-Fonda … sh=item2577600825. Къде мога да видя точно какво се случва

Аз съм рязала с тези форми меденки и се получиха много успешни финни бисквитки. Някой от тях аранжирах с марципан, а други си оставих натурални. Работи се много удобно и лесно с тях. Ето тук -  http://ilinayorkulinarni.blogspot.com/2012/01/blog-post_02.html може да видите снимки и по-конкретно със снежинките са към края на публикацията.   chef

# 710
  • Мнения: 461
Здравейте, аз ви чета от началото на темичката. Днес ми стана много студено , завих се с едно одеяло докато Малчо спеше и си направих списък за коледните сладкиши , които искам да приготвя. Може ли някой да ми покаже рецептата за капучинови звезди , не я виждам , може би пропускам и да ми кажете колко време може да стоят линцеровите сладки, масленки и джинджифилови сладки? Благодаря предварително Simple Smile

# 711
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 1 413
SlinchO, Шоколадови звезди с капучино на Габи

http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2008/12/05/

# 712
  • Мнения: 461
tunata , благодаря, прибавям и тях в списъка Simple Smile

# 713
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 321
Здравейте,

благодаря ви за прекрасната тема. Знаех си, че ще ви намеря, и то не на първа страница.  Grinning

Имам един въпрос, ако имате актуална информация - в Змееборец на Редута преди време продаваха айсинг на прах. Дали и сега има?

# 714
  • Мнения: 3
Здравейте момичета, аз още не съм намерила марципан (но не съм и търсила тези дни де), най-накрая ще се навия да си направя домашен. Но при него ме притеснява трайността, тъй като четох, че в купешкия има консерванти и е траен, но в домашния... Колко време може да седи този марципан и съответно сладките с него трябва ли да стоят в хладилник? Съжалявам за тъпия въпрос, но не съм работила досега с такъв материал.
И още нещо - в миналата Коледна тема сякаш, някой беше показвал коледна ароматна украса за стая. С канела, сушени плодове - нещо такова. Сеща ли се някой?

# 715
  • Мнения: 503
Красива медена къщичка http://kellymoorebag.com/blog/?p=8923

# 716
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Здравейте момичета, аз още не съм намерила марципан (но не съм и търсила тези дни де), най-накрая ще се навия да си направя домашен.
В Метро има марципан, сигурна съм. Има даже и разточен и навит на руло.


# 717
  • Бургас
  • Мнения: 6 470
Аз миналата година правих тези Меденки, които станаха невероятно вкусни.


За да не е гол запис, благодаря за рецептата, страхотни стават и се правят лесно, което за мен също е важно  Wink

# 718
  • София
  • Мнения: 6 268
Ето тук -  http://ilinayorkulinarni.blogspot.com/2012/01/blog-post_02.html може да видите снимки и по-конкретно със снежинките са към края на публикацията.   chef

Не мога да се въздържа - УАУ, страхотни са!


Междудругото, миналата седмица нямаше в Метро нито марципана, нито украсите, нито боичките и шрифтовете.

# 719
  • София
  • Мнения: 5 605
Ето тук -  http://ilinayorkulinarni.blogspot.com/2012/01/blog-post_02.html може да видите снимки и по-конкретно със снежинките са към края на публикацията.   chef

Не мога да се въздържа - УАУ, страхотни са!


Междудругото, миналата седмица нямаше в Метро нито марципана, нито украсите, нито боичките и шрифтовете.
И преди 2-3 седмици нямаше и си поръчах от един от сайтовете на 1-ва страница, но точно този най-много ми харесва на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт