Ин-витро в Истанбул:7

• 142 810
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Благодаря Моли! Стискам палци и при теб всичко да се нареди! А ти пожелавам, следващата година по това време, ти да гушкаш своя подарък! Simple Smile))

# 136
Няма нужда да вадите нови.Важат до 6 месеца.

# 137
Да, точно така, изследванията важат 6 месеца Peace

# 138
Тук в България важат 3 месеца.

# 139
Човкаmv76 пита колко месеца важат изследванията в Мемориал Хоспитал - Истанбул, а не в България Wink

# 140
По-скоро въпросът ми трябваше да е дали след тези 6 месеца /при мен се пада посещение в болницата на 7-мия/ трябва да се подготвя с нови изследвания или ще си затворят очите? Май е по-добре да питам Кюбра, но нещо не се доверявам на мнението и.... Другият вариант е направо да ги подготвя и каквото такова... Спорен ден на всички.

# 141
На седмия месец трябва да отидеш с нови изследвания, и да питааш Кюбра, същото ще ти каже. Много са стриктни в Мемориал Peace

# 142
Човкаmv76 пита колко месеца важат изследванията в Мемориал Хоспитал - Истанбул, а не в България Wink
Намерението ми беше да го напиша като сравнение, че тук защо ли важат 3 месеца, но моля да бъда извинена за това, че се вмъквам в темата. Непревилно съм го формулирала.

# 143
Ние се върнахме да правим нови,защото бяхме прехвърлили 6-те месеца.Наистина са стриктни, а да се направят изследвания при тях е в пъти по-скъпо от България.

# 144
Да, така е, изследванията задължително ги правете в БГ, аз за едно изследване на ФСХ, платих в Мемориал 90 ТЛ Shocked

# 145
Здравейте момичета,
Ето ме и мен завърнах се от първият преглед.
Незнам от къде да започна да разказвам.
Може би от там, че първо искам да благодаря от все сърце на доктор Мурат Онал, професор Кахраман, Кюбра Бурназ, и разбирасе Хюсние.Не мога да Ви опиша колко бяха внимятелни, напълно отдадени на професията си, и най вече цялото им внимание което ми обърнаха.Нямам думи найстина.Още веднъж едно голямо Благодаря!

Часът ни беше в 1:30, но ние отидохме половин час по рано за да ни подготвят досието с данните.След това доктор Онал, и Кюбра ни очакваха в кабинета.Цялата консутация ни беше около 6 часа.Състоеше се на няколко етапа:
1.Кратка история за мен /имахме написана такава на турски/
2.Кратка история за мъжа ми
3.Преглед от доктор Онал
4.Преглед от професор Кахраман
5.Спермограма 120ТЛ
6.Снимка на матка + тръби / държаха да е направена или при тях или в една съседна клиника, като съответно ние решихме да е направим в съседната клиника, защото там цената беше 370ТЛ а в Мемориал 1500ТЛ/.Те казаха, че снимките на матка направени  в България не са със същото качество и и в повечето случай ги връщат.
7.Разчитане на снимка.

От снимката която ми направиха Доктор Кахраман видя, че в едната тръба имам малко количество вода.Каза ми, че задължително ще трябва да се направи отново Лапароскопия за да се отстрани водата.Защото при инвитрото от самата стимулация тази вода се увеличава и има голяма вероятност да достигне до матката и да убие ембриона.Друго което също каза е, че матката ми е в добро състояние.И така след края на следващият цикъл ще ме оперират отново.Два месеца след операцията започваме инвитро.

До колкото до мъжа ми, и неговите изследвания не бяха много добри.Казаха ни, че и при него ще се наложи лечение.

Много се притесних от всичко което чух, но докторите ни увериха че всичко ще е наред.Страх ме е и от самата операция да я преживея отново, но нямам друг избор, а и съм готова на всичко за да си гушна малкато ни бебче, а дай Боже и няколко..Знам че ще се получи.И двамата сме решени да се борим, и твърдо вярваме че ще успеем.

# 146
Таничка,разбира се,че ще успеете.Не се притеснявай от поставените ви диагнози и от това,че трябва да "изтърпиш" още една лапароскопия-няма нищо страшно в това-повярвай.Просто това е ключа към успеха.Всички тук сме с теб.Слушай лекарите и съм сигурна,че скоро ще се похвалиш с положителен резултат.Стискам палци PraynigАз,може би никога няма да си простя,че не послушах П-р.Леми(бях при него) да ми отстрани тръбите преди трансфера,и така я докарах до извънматочна.Е всяко зло за добро,може би Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 21:41 от нелчо

# 147
Таня искам да те попитам дали в Турция ще е операцията или в България,интересува ме дали за тях има значение къде е правена?

# 148
Таня, браво, вече сте на правилния път Hug Всъщност, това е най-важната стъпка в репродуктивното лечение - да намериш правилния път. Нататък всяка стъпка ви приближава към вашето бебче Hug

Професор Кахраман е страхотен диагностик, просто е невероятна и винаги успява да открие проблема. Радвам се, че и при теб е станало така. С хидросалпингс в тръбата, шансовете ти за успешно инвитро са минимални, така че в БГ можеше да направиш няколко опита и да се чудите защо не става (както се случи при много от вече бременните и родили момичета от тази тема - в БГ правят опит след опит неуспешни, отиват в Мемориал Хоспитал и професорката им открива хидросалпингс ooooh!)

За лапароскопията, на мен на първичния в Турция също ми назначиха лапароскопия, като професорката ми каза, че мога да я направя в БГ или при тях, ние да решим. Но ми каза, че за нея е много важно лекарят, който ще ми я направи, да бъде много компетентен и да вземе правилните решения по време на операцията. Тъй като ние нямахме доверие на никой БГ лекар, дори бяхме много разочаровани, веднага решихме, че ще направим операцията в Мемориал. Там лапароскопиите и хистероскопиите ги прави лично професорката, заедно с д-р Мустафа Ачет - изключително професионален екип Wink
Ако решиш да правиш лапарото там, няма какво да се страхуваш за болка - просто такава няма. Операциите ми започнаха в 12,30 часа, в 19,30 часа вече пътувахме с автобус обратно за България Wink Само конците леко опъват. Ако желаеш да прочетеш подробности, може да се върнеш в постовете ми назад - в месец януари тази година, когато бяха моите операции, тогава още докато ми беше прясно, подробно разказах как е минало всичко.

Успех ви желая момичета, с невероятния екип на Мемориал, ще успеете, просто няма друг начин Grinning

# 149
Нелчо,Надежда  Благодаря ти за подкрепата! Hug  bouquet

Vikki_mikki Да операцията ще е в Турция, не е ставало въпрос въобще да се прави другаде.
Доктор Кахраман направо ми каза, че ще се наложи първо да ме оперира след това инвитро.
Според мен е важно операцията да ти е направена при нея.А аз не се и помислям за тук в България.
Сега чакам да ми изпратят точната дата и заминаваме. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт