Ин-витро в Истанбул:7

• 142 703
  • 766
  •   1
Отговори
# 735
Много стиснати палци и от нас, Спиид  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Peace Peace Peace Peace

# 736
  • София
Burty, аз на Мемориал бях подобен случай - но на по ниска доза.

Там цялата стимулация беше 4 дни защото не се синхронизираха фоликулите един литна и другите не можаха да наваксат. После имах доста въпроси, но никога не стигнах до проф. Кахраман а винаги ми отговаряше Кубра и тогава ме изгубиха като пациент...

И мен са ме преглеждали доста лекари по време на процедурите ми там - такава е практиката. Но трябва да призная, че при последната ми стимулация, без аз да настоявам, Хюсние ме "вкара" в графика за прегледи на проф. Кахраман. Та, не мога да се оплача от липса на комуникация с нея. Но от това стимулацията не стана по-успешна... Ама, то и на моите години (42) може би не може и да се очаква друго...

Впрочем, тук е мястото да изтъкна специално услужливостта на Хюсние със следния пример: наскоро написах на Кюбра и-мейл с молба да ми изпрати епикриза или поне някаква справка  за процедурите при тях. Така и НЕ получих отговор (при положение, чe винаги преди ми е отговаряла почти светкавично). Чаках близо две седмици и писах още веднъж. Пак - нищо. Тогава звъннах на Хюсние и й обясних за какво се "боря". Уточнихме се, че всъщност искам само справка за нивата на хормоните, защото дозите си ги знам наизуст. Тя обеща да ми ги преснима и да помоли Кюбра да ми ги прати по и-мейл. След няма и два дни наистина ги имах - 25 страници с изследвания бяха в пощата ми. От мейла на Кюбра, разбира се, но просто прикачени, без нито дума от нея самата (а бяхме на "скъпа", "целувки" и т.н.) ...

Но, да се върна, Mila, на споделеното от теб тук - за мен наистина то беше много полезно! Благодаря ти още веднъж Hug Hug Hug

Мемориал е голяма болница, много пациенти, явно затова може да те преглежда всеки път различен лекар....
Мен друг лекар не ме е докосвал - пациент си на конкретен лекар и само той отговаря за теб. Тук по време на стимулация са ме гледали по 5-6 лекари и са ми определяли дози, пункцията ми я прави друг, трансфера - трети, но това е принцип на работа в дадената клиника. Аз и затова сега се следих изцяло в Турция - една ръка да мери на един и същи апарат:)
...
Speed, при мен пък "българските" опити бяха така - само при един лекар. И всъщност си вървяха добре, докато не се намесеше ембриологията, с което доста се оплескваха нещата...
А в "Мемориал" няма лекар, който да не ме е преглеждал. Но там принципът на работа си е такъв - всички преглеждат. А после обсъждат на оперативка, начело с професорката (когато тя не отсъства от болницата), всяка стимулация...

Но иначе си права - наистина станаха адски много пациентите и малко се позагуби индивидуалният подход. Стараят се, но просто не им стигат силите при толкова много пациенти, уви...

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 00:34 от burty

# 737
Всъщност практиката в Мемориал всеки път на УЗИ да преглещат различни лекари е за да може ако някой от лекарите допусне пропуск, другия да го коригира. Което има логика и работи добре.
А проф.Кахраман винаги я включват в един от прегледите - в зависимост от случая е в по-ранен ден от стимулацията, или по-късен.
А относно Кюбра, аз отдавна съм писала мнението си за нея и то не е никак ласкаво и откакто Хюсние работи в Мемориал, поддържам контакт само с нея. Дори и когато се наложи да ми бъде изпратено нещо си по мейл.

# 738
Много моля някое от момичетата, които в момента са на процедура в Турция, да провери за цените на следните лекарства в някоя аптека:
Menopur 75U (мисля, че е кутия от 10 ампули сухо вещество и отделно разтвор),
Menopur 300U и
Cetrotide 0.25 mg (цена на 1 бр. инженкционен разтвор).
Ще бъда много благодарна на всяка информация!

# 739
Здравейте,
Аз утре си тръгвам за Бг от Истанбул и до преди 2 дни цената на Citrotide e 100лири.Наложи ми да върна 1 инжекция и затова знам.Утре ще запитам за другите.

# 740
  • София
Да не ви подлъжа, но мисля, че аз платих за 3 Цитротида и Климарата общо 200 лири, затова си мисля, че е нещо около 60 лири. Оргалутранът със сигурност е 60 лири, защото съм питала и купувах отделно за приятелка. Май двата препарата са със сходни цени.
Но може да са различни цените в различните клиники

# 741
Здравейте момичета,
и аз се завърнах вчера от Истанбул след втори неуспешен старт в Мемориал...ФСХ и пролактина се оказаха доста над нормата и ми отказаха..Хюсние ми съобщи със съжаление и сега се налага да се консултирам с ендокринолог, за да започна евентуално лечение...

# 742
Момичета на някой да му трябва прогестан 5 кутии ми останаха, имам и спринцовки към тях. телефона ми е: 0888 021702

# 743
  • София
Ivon, много е неприятно, като те върнат, но в случая е за добро. Мисля, че пролактинът няма да е проблем - той веднага се повлиява от лекарствата. Аз си го държа в норма с половинка бромокриптин. За ФСХ-то инцидентно ли е завишено или по принцип ти е по-височко? С пач-протокол няма ли да успеете да го посвалите малко? Ако искаш, напиши за какви стойности иде реч, защото едно е да ти е над 12, друго е да ти е над 20, например.

# 744
Бях се нагласила с все багаж да оставам задълго Simple Smile за пролактина ми казаха да пия достинекс половинка..а ФСХ беше над 20 ( както и стойността на пролактина ). Миналият месец там го засякоха около 15 и затова и не напочнах..Но досега не бях го изследвала. А и февруари претърпях лапаро при Попов във Вита и реално едва след това започнах да проучвам нещата.

# 745
Здравейте момичета
извинявайте, че нахлувам при вас - но да попитам дали има някоя от вас, на която да и е останала прогестеронова инжекция (Gestone или Ritard или друго съответстващо) или някоя която скоро се завръща към БГ и има възможност да ми закупи 3?
Предварително ви благодаря:)

# 746
  • София
Bizi, мога да помогна с Прогестан, ако ти вършат работа? Имам налични, в София.

# 747
Прогестан и гестон е едно и също нещо. Аз започнах с Прогестан от Турция и като ми свърши тук аналога е гестон продължих на тях до 12 седмица.

# 748
Прогестан и гестон е едно и също нещо. Аз започнах с Прогестан от Турция и като ми свърши тук аналога е гестон продължих на тях до 12 седмица.
Спийд, Мила, благодаря за бързото включване посред нощ Hug
Мила, в БГ има ли гестон?

# 749
Bizi, мога да помогна с Прогестан, ако ти вършат работа? Имам налични, в София.
Спийд, за сега осигурих дозата , която ми каза доктора, но ако има нужда от още ще те имам пред вид,
благодаря ти много:)

Общи условия

Активация на акаунт