Гримиране - идеи, продукти и предизвикателства - 16

• 48 682
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
За мен четката на Dior е перфектната четка.  Heart Eyes
Нито е прекалено голяма, нито прекалено малка - идеална е  Grinning
Четката е много мекичка и не ми драска кожата, но заради многото косъмчета и заради формата си, оказва съпротивление и разнася много хубаво ФДТ. За пудра не е подходяща - за пудра си има други четки.
Трябва да се имам предвид, че с тази четка се нанася ФДТ на цялото лице, при това с кръгообразни движения и ако беше по-голяма, то не знам как човек щеше да може да си нанесе ФДТ при слепоочията.  Wink
За мен е идеална и е една от най-сполучливите ми покупки.  Grinning  Heart Eyes

# 706
  • София
Много ми се иска да пробвам нещо от този тип Simple Smile
Скрит текст:

Аз мнооого се чудя на това чудо , но все не се наканвам да си поръчам.  newsm78

# 707
Аз си поръчах китайски за около 2-3 долара, но още не съм го пробвала.. Ще тествам тези дни и ще пиша пак. На вид е идентичен с бюти блендъра:

Скрит текст:

# 708
  • София
Непременно пиши после какво мислиш.  Hug Според мен би трябвало резултатът да е по-скоро от материала, от който е направено това нещо, не толкова от формата  Thinking

# 709
Мисля, че МисНели беше споменала, че има доста голяма разлика в материала и съответно в резултатите с тези "гъбички"

# 710
Така като ви чета, имам чувство, че и инструментът за нанасяне е фактор за това колко бързо се изразходва ФДТ. Аз лично дълго време се чудех на 187 на MAC точно за нанасяне на ФДТ и накрая си я купих и установих, че не мога да я ползвам за това - поглъща несравнимо по-голямо количество отколкото при нанасяне с пръсти, а ефектът на места е доста по-голямо наслояване, отколкото ми харесва. Често се е налагало да заглаждам с пръсти и като цяло ми отнемаше много по-дълго време. Може проблемът да е в мен, но най-вероятно се дължи и на факта, че ФДТ, с които боравя, са доста течни и най-добре се овладяват с пръсти. И сега тази дълго мечтана четка ми е незаменим помощник за нанасяне на кремообразен руж, но за ФДТ... не става при мен  ooooh!
Та, с този тип нанасяне с пръсти, един 30мл ФДТ ми стига за 4м и отгоре (при ежедневно ползване, без изключения).
Всичко си е и до лично усещане, разбира се, но не мога да си представя да изразходвам 1 ФДТ за месец, освен ако не се гримирам като drag queen, а специално при лицето - най-големият ми ужас е продуктът да си личи от километри  Sick

# 711
И аз имам не знам колко четки за ФДТ, но в крайна сметка установих, че най-бързо и удобно ми е да го нанеса с пръсти. Освен това именно по този начин постигам дискретния и незабележим ефект, към който се стремя.

Гримирам се поне пет-шест пъти седмично, като всеки път използвам ФДТ и едно шишенце от 30 мл. от тези на Герлен или Шанел ми стигат за около шест месеца, а понякога и по-дълго. Но използвам количество колкото мъничко грахово зърно - напълно достатъчно ми е за цялото лице.
Не поставям ФДТ на шията, защото се слива абсолютно с тена ми, няма никаква разлика и съответно съм преценила, че няма нужда.

# 712
Здравейте, искам да ви попитам как да подчертая очите си? Не искам да е някакъв тежък грим, а нещо ежедневно, подобно на това. Очите ми са с подобна окраска, но светлата част е от светло кафяво.  bouquet

Първата снимка за пример е много неясна и не се разбира какъв ефект търсиш. За втората снимка - по-важна е формата, а не цвета на очите, така че по-добре покажи формата.

С плоско кабуки като показаното на ЕЛФ се пести ФДТ сравнено с пръсти, ако се ползва правилно. Ползва се така:

http://www.youtube.com/watch?v=3aoXfB4cVlE

Предпочитам такава четка пред бюти блендер.

# 713
  • София
аз сложих малко ФДТ на челото, бузите и брадичката и почнах едно мазане, ама нищо не стана..
Като се погледнах то на едни черти.. ужас и после загладих с пръсти...
Явно не ме бива в техниката .. ще се упражнявам пак с тая четка, а е страхотна наистина, но да си призная ми е най-удобно с пръсти  Mr. Green

# 714
...Освен това именно по този начин постигам дискретния и незабележим ефект, към който се стремя.

Гримирам се поне пет-шест пъти седмично, като всеки път използвам ФДТ и едно шишенце от 30 мл. от тези на Герлен или Шанел ми стигат за около шест месеца, а понякога и по-дълго. ...

Абсолютно подкрепям. За мен ФДТ трябва да стои дискретно и да помага на лицето да бъде като едно платно, върху което лесно и красиво да изпъкнат другите детайли, като очи, скули или устни, но не и само по себе си да бъде акцент с 1 тон грим. И аз харесвам да не ми прозират несъвършенствата, но за тази цел си има коректори и консийлъри, а и по-добре някъде да ми се види някоя луничка или пъпчица, отколкото от 1км да се вижда, че съм с 'маска' (представете си примерно консултантките на ЕЛ.... Sick) - то е направо плашещо да се общува с такива жени от близо.
Моят ежедневен ФДТ също е на Guerlain и ако кожата ми е добре хидратирана, също ми е достатъчно колкото грахово зърно, но този ФДТ може би не е най-добрата отправна точка за сравнение, защото е наистина много течен. Може би с други бих използвала малко повече.

# 715
  • в Кошера
(представете си примерно консултантките на ЕЛ.... Sick) - то е направо плашещо да се общува с такива жени от близо.

Аз повече се плаша от девойките в М.А.С.  Rolling Eyes

# 716
Здравейте момичета! В рекламната лента на фейсбук видях един сайт за продажба на различни стоки с намаление и там има сектор за гримове и козметика. Предварително заявявам, че нямам нищо общо с тази кампания. Съобщавам го за сведение, защото се радвам на ентусиазма ви.
evtinimarkovostoki.com

# 717
А според вас, дали с такава Stippling четка може да се нанася ББ крем?  newsm78

# 718
аз сложих малко ФДТ на челото, бузите и брадичката и почнах едно мазане, ама нищо не стана..
Като се погледнах то на едни черти.. ужас и после загладих с пръсти...
Явно не ме бива в техниката .. ще се упражнявам пак с тая четка, а е страхотна наистина, но да си призная ми е най-удобно с пръсти  Mr. Green

Няма да мажеш, само потупваш  Grinning Става много лесно и бързо. За мен е най-лесно да се сложи от ФДТ върху нещо /ръка или палитра/ и от там да се нанася. Топваш леко четката във ФДТ и нанасяш. После повтаряш  Peace Аз не обичам да си цапам ръцете и ползвам пръстите по изключение. С тази четка на ЕЛФ се постига супер резултат бързо, лесно и с по-малко продукт  Grinning

# 719
  • Бургас
и четката се мие след всяко ползване,нали?то гримове може да имам много,но специално четки никога не съм купувала освен една много голяма на Руби Роуз-и за пудра, и за руж я ползвам,лесно се мие,лесно съхне,сенки слагам с апликатор-2 пъти съм купувала на Дъглас апликаторчетата,много са ми хубави,тях ги "пера" до колкото мога,но по-често ги сменям

Общи условия

Активация на акаунт