Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 68 119
  • 751
  •   1
Отговори
# 15
Бабиният сироп се забърква 1:1:1.
За да има за цял ден си имам едно бурканче с капаче и вътре разбърквам 1 супена лъжица чист мед+1 супена лъжица домашна ракия+1 супена лъжица чист екстра върджин зехтин.
Разбърквам добре, за да се разтвори медеца и давам по 1 чаена лъжица сутрин, обед и вечер.
Когато вирусът е по-лют, комбинирам бабината рецепта с някакъв билков сироп - Лека нощ на Тайс, Ентитус, Хустагил и пр. Ако кашлицата е много влажна и е нужно сериозно отхрачване, тогава сиропът е от "химическите" - АЦЦ кид, Флудитек, но давам успоредно и от бабиният цяр.

За ракията в сиропчето - всеки сироп за кашлица съдържа определено количество етанол, което преведено си е спирт. В този смисъл изобщо не е притеснително количеството от 1 супена лъжица в пропорцията.
Ако детето е с температура и приеме етанол вътрешно, това няма как да се отрази на общото състояние на организма. Убийствено е мазането на тялото с ракия или камфоров спирт, защото така може да се стигне до хипертермия, тъй като потенето е особено важно условие, както и лекото облекло, а не затоплянето на тялото.

Благодаря ти  Peace

# 16
A колко често през деня се дава , докато свърши цялото ли?зълва ми е казвала пак за подобен лек , само , че вместо зехтин се е правил с олио или масло

# 17
С масло е по приятно на вкус.  Simple Smile

# 18
Еви, вече писах, че се дава 3 пъти на ден - сутрин, обед и вечер.
Може и с разтопено краве масло да се направи, може и с олио, но чистият зехтин си е зехтин и затова предпочитам него.
Като свърши това, което съм приготвила в бурканчето, си приготвям нова смес. Обикновено за около 3-4 дни и вече детето е ок.

# 19
 Айде запис и от мен.
 Повече ви чета, отколкото да пиша.
  Последното ни боледуване завърши с АБ. Sad
  Сега му давам сребърна вода, вечер винаги му капвам от нея в нослето и витамини.

# 20
и аз пожелавам да няма болни дечица и мами Simple Smile
последният път "излекувах" в началото на септември висока Т и бистри сополи, породени от стрес, появили се внезапно следобяд след 3дневно ходене в една Софийска детска градина, като на другия ден, както и след това не я заведох там, а я преместихме в друга градина. Още на следващата сутрин нямаше нито Т, нито сополи, илачи и лекарства не съм давала, само се посъветвах с педи и психолог. И след два дни(събота и неделя се паднаха) беше на новата градина вече. И досега, да чукна на дърво е здрава.
Така че, майчета, наблюдавайте освен физическото и емоционалното състояние на децата Ви.

Иначе, с лекове последно ден преди морето - настинка от климатик на кола, с осцилококцинум 3 дни по 1 сутрин и вечер, калциев глюконат сироп, вит.Ц три дни и температуропонижаващи за 1 следобяд и нощ - редуване на панадол и МИГ и разтриване на гърба на сухо, всичко това по съвет на лекар.

Само да добавя за чая от дюли, че наистина се прави от семките на дюлята, но пос-коро от цялото вътрешно, т.к. около семките точно плода, както и в самите семки, се съдържат полезните вещества, които сгъстяват чая и го правят полезен. Също може да се сложат и сушени дюлеви листа, те имат по-скоро успокоително за гърлото, отколкото лечебно действие.  Peace

# 21
  • Варна
Последното разболяване на дъщеря ми беше 3 дни след като тръгна на градина, в началото на септември. Започна да киха и да говори носово. Размина се само с промиване на носа със Стеримар и витамин Ц, но я спрях веднага и около 5 дни си беше вкъщи, след това 2 дни ходи (това беше между многото почивни дни) и после още 4 дни вкъщи.
Когато детето си е вкъщи много по-бързо и лесно се възстановява и се избягват усложнения.
Обаче... не винаги човек може да си го позволи.
Аз съм фрилансър и работя от вкъщи. Колкото и да мога да си разпределям времето, все пак имам работа, която трябва да се свърши. Миналата година дъщеря ми е ходила общо сигурно два месеца на градина. След всяко боледуване, я оставях вкъщи още няколко дни, за да съм сигурна, че се е възстановила напълно. През деня си я гледах, а работех докато спи следобяд и през нощта. Не мога да кажа, че ми е било лесно. Можех и да я пусна на градина недоизлекувана и после да я тъпча с антибиотици.
Тази година забелязвам известно подобрение. Първо сама се справи с хремата, а в момента все още се борим с похъркването на носа, но миналата година при такава ситуация, досега щеше да е почнала да буха от секрети стичащи се назад.
Та в момента не мога да кажа, че е 100% здрава, но и не виждам причина да стои вкъщи, отделно имам 3 проекта, по които трябва да работя.
Решението е да намеря гледачка, която да я гледа само когато е болна, защото нямаме никакви роднини или познати, които да ме отменят.

# 22
Здравейте и тук!
Аз, след като ви се наоплаках снощи, да споделя ние какво сме минали, за да направим уж превенция на разболяването:
-хомеопатично лечение по схема с цел смаляване на сливиците и засилване на имунитета-1 година продължи
-традиционно лечение с приготвени капки и мехлем в носа, което също се прави по схема от специалист УНГ и пак е заради сливиците-3 години
-1 месец Цинабсин
-Осцилококцинум по схема
-Изопринзин с Вит. Ц по схема от педиатъра
-Риналержи в периода на полените
-Есберитокс еН, от което детето ставаше като навито на пружинка
-клеева тинктура

Резулататът-преди хремите минаваха за 2-3 седмици, а сега минават за около 7 дни. После ходи 3 дни на ДГ и всичко започва отначало. Освен това забелязвам,че с промяната на имунната и система, Осцилококцинум, Цинабсин и разните му там Коризалии, както и някои от монокомпонентните хомеоатични препарати изобщо нямат никакъв ефект  Naughty

# 23
спрей за червено гърло Орофар(много бързо помага)
Има ли Орофар за деца?

И едни витамини с пчелно млечице, просто забравих как се казваха  newsm78
Апетон?

На въпроса на Лисичката - последно излекувахме задна хрема с предписани от ЛЛ капки Гаразон(все пак се престраших и ги дадох  Wink ), коризалия, вит. Ц, сироп Муколпант на Тайс, но кашлицата бе и много лека. За първи път детето оздравя в рамките на 5 дена, да не кажа и 3  Rolling Eyes Дано са здрави всички дечица  Praynig

Чета, че доста мами дават Цинабсин. И в листовката пише, че може за деца. Но аптекарката в аптеката бе категорична, че Цинабсин е много "силно" лекарство и не е подходящо за деца.... Thinking

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 13:32 от campanula

# 24
Много здраве на аптекарката Laughing Wink.
Цинабсин се дава на деца без проблем.

# 25
Чери, ще й предам поздравите ти  Joy   Hug И при следваща хрема (дано не е скоро) ще питам ЛЛ за Цинабсин.

# 26
  • Варна
Цинабсин ни е изписвала много пъти педиатърката, при начални леко изявени симптоми. Както и Еуфорбиум и Низита. Но и от трите обикновено е нямало много ефект от както тръгна на ясла. Преди това се е разминавало и с тях.

# 27
  • Mediterraneo
Хубава тема сте заформили! Включвам се  Hug

В момента и двете точат сополи. Голямата ги домъкна от училище. Досега винаги съм я спирала от градина при първите симптоми на разболяване, но не мога да си позволя да го правя като е вече ученичка. Та- втора седмица влачим едни сополи, ту затихват, ту се увеличават, но не й давам нищо освен Инфлуцид сутрин и вечер.

Малката от няколко дни подсмърча, започнах я с Коризалия и Инфлуцид, да видим. От неделя давам и умкалор, че нещо се опитва и да покашля. Оставила съм я вкъщи, но мога да си позволя- мъжът ми работи нощни смени предимно, дневните му са някакви измислени тричасови и съвпадат с моето прибиране, така че не е проблем да си стои вкъщи детето.

Работя на държавна работа, както се казва  Laughing, нямам проблеми с болничните, но гледам да ползвам максимално рядко за разните му вирусни инфекции. Че не знам в кой момент наистина ще ми се наложи да остана за по- дълго вкъщи. Последното тежко боледуване на малката беше през юни, направи тежък бронхит, с бронхоспазми и всички екстри. Голямат, слава богу, разреди тежките си боледувания( до петата си година поне веднъж годишно сме били в болница с пневмония, понякога и повече  Confused).

# 28
За Витабор Кидс Рибки - струва ми се, че са с много ниско съдържание на Омега 3. Сигурно има и доста по-добри рибени масла. Но пък не пречи да се пробват  Wink

# 29
Да ви кажа ли ние как излекувахме последната болест? Започна последните дни на август, първите дни на септември започнахме аугментин (не беше пил АБ от месец...март), след 3 дни се оказа, че той не действа, рентгенова снимка, начална пневмония, 5 дни мускулни инжекции Амикацин+Зинат през устата още 8 дни! И нека някоя от майките, дето казва, че обвинявам другите да дойде да ми каже нещо! Ще й пожелая и тя да води 4-годишното си дете на мускулни инжекции няколко дни  подред и да вижда ужаса в очите му като отиваме към лекарския кабинет.

Общи условия

Активация на акаунт