Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 67 868
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Да се запиша и аз  Hug
Вие от кога давате мед на вашите деца?АЗ на моя син още не му давам ,страх ме е ,а и той както казва лекарката е широко поле за изява на алергии.
В петък ми вдигна темпт 37,5 този път реших да процедирам по др начин с нурофена,по принцип го давам след 38.5 ,но по препоръка да педи го дадох веднага,защото тя каза,че освен друго бил противовъзпалителен.Давам и инфлуцид и витамин ц.В неделя реших да включа изопринозин дадох го сутринта, а на обяд беше му се появил ужасен обрив на гърдите,спрях го веднага,сега вече пъпките завяхват,мисля че е от него.Температура не е вдигал повече,беше еднократно,сега си е на инфлуцид,няма хрема и др. екстри.

# 46
Аз й давам отпреди година някъде,сега е на 3 и половина  Peace

# 47
За Орофара в листовката пише , че е за деца над 4г. но на малката го предписа ЛЛ и помага много повече от Тантум вердето(той хич не помага на нас)Как се процедира с този спрей , цяла работа , е че моята дъщеря не вдишва докато и пръскам , само стои със зяпнала уста и пръскам 2-3 пъти , ако детето вдишва не е хубаво , за това се препоръчва за по-големи деца , за да не вдишват , но тъй като моята няма проблеми с това , ЛЛ каза , че няма проблем да и пръскам и наистина съм доволна.предния път имахме доста зачервено гърло.
За Нурофена той си е противовъзъпалителен , даже съм давала при по-сериозна хрема 3х....(дозата от листовката)и малката се оправи без АБ

# 48
  • вече Пловдив
Лелеее, колко сте изписали  Shocked Лисичке, благодаря за новата тема!  bouquet
Накратко по темите - мед давам, от както малката навърши година и половина. Тогава направи първата си ангина и много дълго кашляше. Сменихме няколко сиропа, но й мина, като й давах да ближе мед от лъжичка.  Peace
Ваксините - има всички задължителни, но не смятам да слагам никакви препоръчителни.
Последното боледуване на малката, което бе този уикенд с малко температура, лека хрема и кашлица, мина точно с чая от дюли.  Crazy Бях забравила, че мен редовно така ме лекуваха като дете - с желе от дюли или с прясно сварен чай от семчестата част. За подбела също съм чувала, но досега не съм го пробвала. Моя приятелка даваше на сина си чай от локум, орехи с черупките, небет шекер, индрише и малко мед. Според нея кашлицата минавала за 2-3 дни. Аз обаче не съм пробвала - не мога да намеря небет шекер тук  Rolling Eyes
Нурофена много го уважавам  Crazy - на морето само с него пресякохме някаква настинка, която почна с 38,6 гр.

# 49
# 50
  • София
Аз лично на моите деца мед давам след 2 и половина-3 години.

# 51
  • Варна
Знаете ли как мога да съхраня дюли, за да мога да правя чай от тях по-нататък?

# 52
  • Пловдив
Здравейте и от мен, последните сополки лекувах с виброцил, осцилококцинум, вит.ц, тонзилотрен че имаше леко зачервено гърло.

# 53
Здравейте, последно бяхме с червено гърло, сополи, кашлица и ги преборихме само със сироп Ен-ти-тус. Сега пак сме с леки бистри сополи, но не давам нищо,защото чакам резултата  от посявката от секрета.

# 54
  Аз давах коластра на Абофарм 2 месеца преди яслата и резултата беше 7 дена ходене и АБ. Знам, че не е панацея, но уж минавало по- леко боледуването, но при нас нямаше ефект и я спрях. Моя позната даваше на детето си на Аквасорс, но и тя не вижда ефект.

# 55
  • София
Мед, започнах да им давам след като направиха 3 години. Всеки ден им слагам по една чаена лъжичка в чашата с мляко. Надявам се, че ще има ефект.
Тарталета, Амбрекса е силен за нейното състояние, но аз и давам половин доза, защото тя от билковите (Ен ти тус, Муколплант...), започва още повече да кашля, в смисъл не, че отхрачва, ами алергична кашлица. Вероятно някоя от билките й действа така, защото с популярните билови чайове няма проблеми.

# 56
  • BG
Хайде и аз вместо запис,последно се лекувахме сИзопринозин,Ангил хил,Флавамед,и капки Тобрадекс и Вит С!Мазала съм гръбчето с ракия преди лягане,за мен има ефект,най-малко пристъпи с кашляне не ми е правила!

Тобрадекс са капки за очи, вие как сте ги използвали?

Помня от детството си, че съм виждала по къщите бабите да ги сушат.

# 57

Дюлите по принцип са доста трайни (стига да не са презрели). Аз ги държа в хладилника и издържат няколко месеца. Тази година дюли виждах да се продават и към края на зимата/началото на пролетта. Тогава взех за последно и една ми седеше в хладилника сигурно до май.

# 58
Цитат
Тобрадекс са капки за очи, вие как сте ги използвали?
В нослето,само това ни спря сополите!

# 59
И от мен една рецепта - чай от листа от малини е температуропонижаващо. Също може и компот от малини.

Добре де, като ползвате Инфлуцид и Осцилококцинум, като съм чела за хомеопатичните - ако не са изписани от хомеопат могат да засилят симптомите на болестта, а не да ги стопират.
Аз веднъж мисля, че си доразболях детето с Инфлуцид вместо да го излекувам. Но мисля, не съм убедена Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт