Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 67 881
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
Последния път бяхме със зеленикави сополи и леко възпалено ухо. Едвам се удържах и ми отне 10 дни , но минахме с Еуфорбиум, физиологичен разтвор, лимфомиозот, Ен-ти -тус, цинабсин и инхалации с лайка.

# 61
  • гр.София
здравейте,
къде мога да пусна оплакване за постоянно болни деца в яслена група, за да им направят проверка, направо съм бясна, сутринта заведох малката след прекарана настинка и лечение, и докато я пробличах дойдоха три деца, две с кашлица едно със сополи, направих забележка на лелята и тя ми отговори, че нищо не можела да направи, така си ги водели родителите и постоянно има кашлящи и сополиви деца  Shocked

# 62
здравейте,
къде мога да пусна оплакване за постоянно болни деца в яслена група, за да им направят проверка, направо съм бясна, сутринта заведох малката след прекарана настинка и лечение, и докато я пробличах дойдоха три деца, две с кашлица едно със сополи, направих забележка на лелята и тя ми отговори, че нищо не можела да направи, така си ги водели родителите и постоянно има кашлящи и сополиви деца  Shocked
А като ги върнат ЛЛ издават бележки, че са здрави...оправия няма.

# 63
здравейте,

Ето тук можеш да подадеш жалбата, която без проблем може да бъде и анонимна.
Успех и пиши после какво е станало.

# 64
  • гр.София
здравейте,

Ето тук можеш да подадеш жалбата, която без проблем може да бъде и анонимна.
Успех и пиши после какво е станало.

Мерси много сега ще им пиша  Whistling

# 65
здравейте,
А като ги върнат ЛЛ издават бележки, че са здрави...оправия няма.

има ... подава се оплакване и срещу ЛЛ... Касата само чака да ги погне за нещо...

# 66
Самсара, осцилококцинум съм давала по препоръка на педи. При подобни симтоми бих си позволила да го дам пак, ако не мога веднага да я заведа при док.

Keit, ние дюли, ама от домашен двор, държим на стайна Т от есента чак до март, на проветриво място. В хладилник - не сме. Те наистина са трайни. Сушенето не го умея, тк се иска слънце, определена влажност, стерилност... предпочитам, ако някоя има кафяво петънце да я направя на компотче или сладкиш веднага.

Мед давам на върха на лъжица след 1г 5-6 мес. някъде, да гребе от "делвата с мед" след 2 годинки и по 2 лъжички наведнъж. Мед от пчелар.

# 67
  • Пловдив
Последната настинка излекувахме с какпи за нослето с клеева тинктура и ксилометазолин. За кашлицата Биокс тими и бабин чай от орехи+листа от дюли+люспи от лук.

# 68
И ние вече сме на ясла,но се разболя още на втория ден и сега сме си вкъщи.

Давам му вит.Ц,сироп Хустагил и физиологичен р-р.Сополите спряха за 3 дни,но кашлицата май не минава с този сироп и ще трябва нещо по-силно,мажа и гърдите с Пулмекс.

Чери,този бабешкш сироп става ли за нас?

Самсара,веднъж лятото настина навън в басейна,реших да давам Инфлуцид,4 дни го пи и не се подобри,даже се усложни и направи спастичен бронхит.Беше на Вентолин.

# 69
Съншайн, става. Хустагил също съдържа етанол Wink.
Ако кашлицата е влажна е най-добре да попиташ педиатъра за нещо силноотхрачващо.

# 70
Благодаря  bouquet,веднага ще го забъркам Grinning

# 71
 Ние май сме хванали вирус само с Т, ако има такъв вирус  изобщо  Rolling Eyes  Но от оня ден следобед ми е дигнал Т  3 пъти само, като най-  високта беше 38.5 . Вчера следобед последно имаше  Т .Общо взето  Т продължи точно 24 часа и край. Давам Умкалор, Осцилокоцинум, Ангинхеел за гърлото и Нурофен.

Сега  мисля дали да е утре на ясла или да го оставя да поукрепне още 2 дни и  понеделник да го пратя, понеже и предната седмица бяхме болни  с Т, хрема и кашлица , този понеделник дето се оказа пак с Т в яслата, си мисля, че просто поизбързах с връщането на ясла.

Последна редакция: ср, 10 окт 2012, 13:34 от Lightning

# 72
  • Варна
Ако имаш възможност, остави го вкъщи. Това че не вдига вече температура, не означава, че е напълно излекуван.

# 73
Хайде и аз вместо запис,последно се лекувахме с Изопринозин,Ангил хил,Флавамед,и капки Тобрадекс и Вит С!Мазала съм гръбчето с ракия преди лягане,за мен има ефект,най-малко пристъпи с кашляне не ми е правила!

...В неделя реших да включа изопринозин дадох го сутринта, а на обяд беше му се появил ужасен обрив на гърдите,спрях го веднага,сега вече пъпките завяхват,мисля че е от него...

Добре, а как решавате, че децата имат остра вирусна инфекция, за да ги лекувате с Изопринозин? А ако е проста настинка? Или го давате след консултация с лекар?
Изопринозин е с директен антивирусен ефект, дава се както за профилактика, така и по време и след грип за повишаване на защитните сили на организма. Чувала съм, че е силен агресивен препарат, но не знам дали е вярно.

# 74
На нас веднъж са ни изписвали Изопринозин,и аз не знам,може ли да се дава така ?  newsm78
Аз се чудя за това : Някой да го е ползвал ?
Ето и инфото му :

Последна редакция: ср, 10 окт 2012, 16:58 от малката лисичка

Общи условия

Активация на акаунт