Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 69 053
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас

...В неделя реших да включа изопринозин дадох го сутринта, а на обяд беше му се появил ужасен обрив на гърдите,спрях го веднага,сега вече пъпките завяхват,мисля че е от него...

Добре, а как решавате, че децата имат остра вирусна инфекция, за да ги лекувате с Изопринозин? А ако е проста настинка? Или го давате след консултация с лекар?
Изопринозин е с директен антивирусен ефект, дава се както за профилактика, така и по време и след грип за повишаване на защитните сили на организма. Чувала съм, че е силен агресивен препарат, но не знам дали е вярно.

Този път не съм се консултирала,в неделя мога да открия само дежурния лекар.Реших да му го дам,защото помислих ,че е прихванал грип от мен-бях предната седмица болна.Иначе са ни го изписвали и лекари.Аз си познавам детето много добре и знам,че е със слаба имунна система,правили сме и изследвания.За мен такава болест като настинка няма.Но за Изопринозина,го отчитам като грешка,повече не бих го дала на своя глава.
Въпрос-Какво може да значи ,ако под очите на детето кожата е зачервена newsm78

# 76
Lightning, темепературата може да е от бактериалната инфекция в гърлото, нали сте с Е коли?

Малката лисичка, аз съм купила този сироп, по препоръка на двама педиатри.
Обаче смятам от следващия месец да включа и Бронховаксом.

# 77
Lightning, темепературата може да е от бактериалната инфекция в гърлото, нали сте с Е коли?

Малката лисичка, аз съм купила този сироп, по препоръка на двама педиатри.
Обаче смятам от следващия месец да включа и Бронховаксом.
А ползваш ли го,как се отразява ?
И ние сме с Бронховаксом,даже сега на 12-ти започваме 2-я месец  Peace

# 78

За тези еколи, ми казаха  педито и  лекар УНГ, че е много рядко срещано да има еколи в гърлото, и ако все пак ги има  са резултат на слаб имунитет и не се лекуват с антибиотици, а се лекува с хомеопатия и силен имуностимулант, пробиотик.И еколи в гърлото не  можели да създават  проблеми в него, т.е. честтото ни боледуване няма връзка с тази бактерия.Не била опасна за здравето щом не създава стомашно- чревни и бъбречени проблеми, т.е ако я имахме в урината тогава се налага  по- сериозно лечение и то с АБ.

# 79
Запис в новата тема.
Иначе от днес дребното е на макситрол в нослето и флудитек за кашлицата.

# 80
Аз често страдам от тази бактерия е-коли. Но я имам в урината. Вдигам температура до 40 градуса и само АБ помага. Много е упорита. Даже 6 месец на бремеността ми беше създала проблеми. Не знаех, че може и в гърлото да я има.

# 81
Взех си детето от градина болно.
Беше леден и се оплаква, че му е студено. Реших, че е от репетицията, която провели в суперстудено крило на градината.
Отидохме на немски, свършиха занятията и той ме посреща, че ужасно го боли коремчето. Айде на спешен педиатър и се оказа вирус. Повърна един път, в 21.30 измерих 37.6, сега спи.
Пиша това, за да знаете, че чревните вируси са актуални и към днешна дата, освен сополите.

# 82
Чери колко гадно , дано бързо му мине , нали май скоро бяхте болни....сега пак ooooh! моята кара този вирус преди 3 седмици някъде , после изпозарази всички вкъщи , баби дядовци ужас.обаче всичко трая един ден , не често повръщане , Т , но на другия ден всичко се оправи , само дето при малката шурна река от сополи и червено гърло.при нас големите остана само гадния спомен и болките в корема дълго след повръщането.

пс.обаче от тогава малко да се задави малката и повръща по-малко , защо така и преди се е давила , но след това повръщане много бързо и се догадва

# 83
Пиша това, за да знаете, че чревните вируси са актуални и към днешна дата, освен сополите.
.....и въшките както разбрахме преди това  Mr. Green....извиниявайте, вече ме избива на истерия  Rolling Eyes

# 84
С какво се лекуват тези чревни вируси ?
А пробиотици могат ли да се дават профилактично ?  Thinking

# 85
  • София
С какво се лекуват тези чревни вируси ?
А пробиотици могат ли да се дават профилактично ?  Thinking

Може Peace.
Иначе се лекуват с познатите Ентерол при разтройство, Вомитусхил, Натриев цитрат при повръщане, ако няма разтройство може и компот от кайсии.

# 86
Моето дете цяла нощ горя с температура. Няма диария, няма никакво повръщане вече.

Пробиотик дори е препоръчително да се дава профилактично, защото стимулира имунитета.
Компот от кайсии е чудесно средство при повръщане, но само сокчето, без плодовете.

# 87
  • София
Sourcherry, бързо оздравяване на малкия юнак Hug.
За компота, да само сока Peace.

# 88
Sourcherry Благодаря и бързо оздравяване на детенце!

Марти Благодаря и на теб за отговора!
  bouquet

# 89
Марти, Лисичке, благодаря Hug!
С нищо не свалям температурата, нали идеята й е да пребори по естествен път вируса...

Емма, и на мен ми се повръща вече. Толкова ми е писнало Twisted Evil.

Общи условия

Активация на акаунт