Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 67 877
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
Май ще се боря с Рибчо. Tired
 Емма   Hug
Аз нищо не и давам за имунитета. Пила е Осцилококцинум, Респивакс...сега се чудя дали да повторя курса с Респивакс и за Коластрата. Отзиви, ако някои е давал?

# 31
Чери, това за мазането с ракия и камфоров спирт въобще не се препоръчва, така ли?

За чая с дюли - запарка ли се прави или се варят семските?

Аз започвам да си записвам вече, че чета и забравям Simple Smile

Бях чела за чай от борови връхчета, аз имам боров мед, дали действието е същото? Предполагам, да.

# 32
  • Mediterraneo
А, и аз за дюлите да питам, че не ми стана ясно от края на предната тема- за какво е и как точно се приготвя? Че имам дюля в двора, тъкмо я обрахме...

# 33
Самсара, обтриване с ракия или спирт ми се струва ужасно при температура. Хладна стая, леко облекло и завивка е достатъчно. В краен случай мокри чаршафи или компреси, а може и хладка вана.

Идеята е тялото да се терморегулира бавно и постепенно, а не да се затопля.

За чаят от борови връхчета - отварата няма общо с боровият мед. Така че ако искаш да лекуваш кашлица, най-добре е да направиш отвара от връхчетата.

# 34
Самсара, обтриване с ракия или спирт ми се струва ужасно при температура. Хладна стая, леко облекло и завивка е достатъчно. В краен случай мокри чаршафи или компреси, а може и хладка вана.

Имах предвид когато няма температура?
Стана ми интересно, защото доста съм го чувала да го практикуват и все съм се чудила с каква цел.

# 35
Целта е сгряване предполагам. Но аз лично дете с ракия не бих мазала, изобщо със спирт.
За кашлица помагали и лапи на гърдите с мед за през нощта. Ако някой иска, може да опита.

# 36
  • Варна
Последния път мина само с хрема, за радост. Давах Калиум Бихроникум и Инфлуцид.

Не знам дали споделих в предната тема купих сироп Сумбуксус(черен бъз, ехинацея и прополис). Започнах го с хремата и мисля да го давам, докато свърши. Освен него давам и по 2 риб. масло на ден.

# 37
А, и аз за дюлите да питам, че не ми стана ясно от края на предната тема- за какво е и как точно се приготвя? Че имам дюля в двора, тъкмо я обрахме...

Действа добре при кашлица. Аз нарязвам цял плод или два в зависимост от големината на кубчета с все семките и кората (имам предвид, че не ги беля) и заливам с вода, колкото да ги покрие. Варя 10-15 мин. с леко открехнат похлупак, докато се посгъсти водата. Чувала съм и че се варят и само семките, но като се сварят целите плодове става много вкусно. После слагам лъжица мед и лимон. И без мед е сладък, но при нас е ритуал детето да си бърка меда, докато се разтвори  Simple Smile

Началото на спетември излекувахме лек вирус с умкалор.

Някой по-нагоре попита за коластрата - за да започне да действа съм чувала, че е необходимо да се пие 3 месеца. Не е от най-достоверния източник, но като цяло полезните свойства на коластрата във вида, в който я продават са "условни". Аз поръчвам и давам новозеландска коластра. Първата година като я пи боледуваше доста, втората - почти не. Не знам дали действа, но и тази година я продължавам.

# 38
  • София
В момента е леко хремава и на ден се прокашля по 3 - 4 пъти влажно. Лекувам я с инхалации с физ. р - р и Амбрекс.
Имуностимуланти тази година няма да давам.

# 39
Мойта наскоро настина от климатици, имаше бистри сополи, давах Инфлуцид, а в нослето пръскахме Стеримар и Еуфорбиум и се оправи бързо.
Много уважавам Инфлуцид-а, на мен самата ми действа успешно при първи симптоми на разболяване.

В края на старата тема някой беше питал за ваксината за хепатит А.
Ние се ваксинирахме преди месец по съвет на ЛЛ и заради епидемията тази година. На дъщеря ми сложихме моноваксина за хепатит А - Аваксим 80 U. Тя е за деца от 12 месеца до 15 години. 

# 40
  • София
Целта е сгряване предполагам. Но аз лично дете с ракия не бих мазала, изобщо със спирт.
За кашлица помагали и лапи на гърдите с мед за през нощта. Ако някой иска, може да опита.

Лош спомен от детските ми години е това мазане с ракия (още мразя домашна такава  Mr. Green). После детството не оставало следи а Simple Smile
Успешно пролетта свалих упорита температурас  редуване на панадол и нурофен и слагане на оцетени чорапки.

# 41
  • Mediterraneo
В момента е леко хремава и на ден се прокашля по 3 - 4 пъти влажно. Лекувам я с инхалации с физ. р - р и Амбрекс.
Имуностимуланти тази година няма да давам.

За прокашляне 3-4 пъти дневно, пък дори и влажно, Амбрекс не идва ли твърде силен сироп?

Имуностимуланти на малката изобщо не съм давала- с голяма имам горчив опит. Давах какво ли не, трових я с какво ли не, ефект- никакъв!

# 42
На мен са ми слагали мед на гърдите. Аз като почна да кашлям може и по месец да си влача тази кашлица без хрема и без да ме боли гърлото. Тогава ми помогна си спомням. не съм го прилагала на малката. Доста трудна задача ми се струва  Joy. Чувала съм само положителни отзиви за изварата за червено гърло.

# 43
Хайде и аз вместо запис,последно се лекувахме сИзопринозин,Ангил хил,Флавамед,и капки Тобрадекс и Вит С!Мазала съм гръбчето с ракия преди лягане,за мен има ефект,най-малко пристъпи с кашляне не ми е правила!

# 44
Ние лекуваме гърлото с гранофурин, правят го в една аптека до нас и е доста ефикасен.
Отделно хремата я лекувам с инхалации с физиологичен разтвор (за целта имам един инхалатор на Омрон).
Последно ни изписаха и едни капки за нос, които се правят ( едни кафяви, имаше ги още от нашето детство) и смея да кажа, че доста ни помогнаха....

Общи условия

Активация на акаунт