Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 69 312
  • 751
  •   1
Отговори
# 195

Евитa
Нашата каза още като го изписа ,че нямало проблем да се дава и с други лекарства  newsm78

Не е въпроса за даването с други лекарства , а че не е изобщо хубаво да се дава на болно дете , ваксина слагате ли на болно дете?така е и с Бронховаксона , защото той е ваксина през устата с убити забравих какви микроорганизми беше.моята ми е казвала , че разболее ли се детето веднага да го спирам , аз за това не съм и почнала да го давам , защото 10 дни здрави нямаме.

# 196
момичета, а какво давате за зачервено гърло (нещо за смучене или спрей).
Ние мажем с гранофурин, но ми се ще да имам и още някакви варианти (Тантум верде спрей някой ползвал ли е)?   bouquet

За червено гърло давам Тонзилотрен. При мойто дете действат доста бързо.

# 197
Добре,и аз няма да давам Peace

# 198
  • Бургас
Лекарката на Дени пък казва ,че може да се дава като е болен,само да не е нещо свързано със стомаха,това важи и за Респивакс.Аз така съм процедирала и с целия курс на даване на Бронховаксон.

# 199
  • София
Момичета, има ли вирус с повръщане и разстройство?
Малкият от сутринта е така и е доста сериозно положението.  Tired

# 200
  • на последния етаж
Малкият от сутринта е така и е доста сериозно положението.  Tired
Има - за един ден минава.

# 201
  • София
Малкият от сутринта е така и е доста сериозно положението.  Tired
Ох, дано!!!
А с какво го лекувахте?
Аз дадох Биогайа, Ентерол, Вомитусхил, Натриев Цитрат. И, естествено, диета - на солети днес.

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 11:52 от *Ирина*

# 202
Не знам,обърках се вече с Бронховаксом-а.
Тя има само сополи засега,да чукна на дърво,но идната седмица ще си я държа вкъщи. Peace

# 203
При нас върлува някакъв вирус, който започва със сополи и температура, след 1-2 дни и кашлица.
Моят син го лепна, уж го хванах още в началото, лекувахме го, през ден бяхме на лекар и въпреки всичко направи пневмония.
Сега е на инжекции и идея си нямам кога отново /и дали въобще / ще го пусна  на градина.
Изумена съм, отвратена съм............Какви вируси и зарази върлуват по тези градини?
Как може да се допускат болни деца  да разнасят зарази?

# 204
Аз също давам бронховаксом, а сме с хрема от сумати време и сега с кашлица от сополите. Моята лекарка каза, че не е проблем хремата за бронховаксома. Съдържа само протеини от бактерии и засилва имунитета именно, за да се справи с бактериите в носа (в нашия случай). Не се препоръчва ако има сериозен проблем в гърлото или дробовете и особено при чревни разстройства, както и ако скоро е приеман антибиотик. Това е информация от лекар за нашия случай (стрептокок в носа).
  В листовката също не пише да не се дава при налични симптоми.

# 205
Малкият от сутринта е така и е доста сериозно положението.  Tired
Ох, дано!!!
А с какво го лекувахте?
Аз дадох Биогайа, Ентерол, Вомитусхил, Натриев Цитрат. И, естествено, диета - на солети днес.

Всичко необходимо си дала  Peace можеи малко хидрасек, с лъжичка да даваш...

# 206
Само да вметна по повод вируса с повръщането - аз дадох свещичка против повръщане (воми...нещо си) и след като спря тогава дадох през устата хидрасек (иначе няма смисъл). Ако още повръща давай вода със соли (на 1 литър вода 1 ч. лъжичка сол и 1 ч. л. захар), по трудно се обезводнява. За денонощие минимум 500-600 мл. Лекарката препоръча също да се дава чайче (ако не иска от тази вода), но не чиста вода, защото тя по-лесно предизвиква повръщането. Тъй като моят не иска нито чай, нито въпросната вода се справихме с чиста минерална.

# 207
Оризовата вода (вода, в която е заврял малко ориз) е добър вариант при подобни състояния. Чай от шипки, компот от дренки, от кайсийки. Важно е да се приема на много малки глътки и на през 5-10 минутни интервали.  Peace Да не се тормози да яде, но ако иска - само солетки и обикновени бисквити.

# 208
При нас върлува някакъв вирус, който започва със сополи и температура, след 1-2 дни и кашлица.
Моят син го лепна, уж го хванах още в началото, лекувахме го, през ден бяхме на лекар и въпреки всичко направи пневмония.
Сега е на инжекции и идея си нямам кога отново /и дали въобще / ще го пусна  на градина.
Изумена съм, отвратена съм............Какви вируси и зарази върлуват по тези градини?
Как може да се допускат болни деца  да разнасят зарази?
Защо ли ми е толкова познато  Cry. А къде е това 'при вас'?
На мен не ми се пише-от снощи синковеца е със зверски запушен нос, сутринта с хрема.....започнах капките с лайка и мед, ампули вит. Ц, вълшебния бабин сироп на Чери-ако се разминем с боледуването тоя път-Чери, да почваш да бутилираш и да снабдяваш фармацевтичната индустрия  Rolling Eyes. Иначе по принцип сме на средата на първия прием на Респивакс, и аз съм притеснена ако това което почна сега не е обикновена хрема какво да правя с Респивакса-да давам ли, да спирам ли.....утре сутрин ще ходя да давам и прословутия секрет от носа и гърлото....ей, няма миг покой с тия градини и ясли. Писна ми да не мога да си направя прост план за следващата седмица....всичко започва със: "само да се събудим утре и ще видим".

# 209
Емма, напълно те разбирам... Откакто малкият е на ясла, за всичко съм "Ще видим, живот и здраве"...

Общи условия

Активация на акаунт