Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 69 306
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
При нас върлува някакъв вирус, който започва със сополи и температура, след 1-2 дни и кашлица.
Моят син го лепна, уж го хванах още в началото, лекувахме го, през ден бяхме на лекар и въпреки всичко направи пневмония.
Сега е на инжекции и идея си нямам кога отново /и дали въобще / ще го пусна  на градина.
Изумена съм, отвратена съм............Какви вируси и зарази върлуват по тези градини?
Как може да се допускат болни деца  да разнасят зарази?
Защо ли ми е толкова познато  Cry. А къде е това 'при вас'?

В Хасково.
Толкова ми е болно, че си тровя с лекарства детето, организма му търпи инфекции и болести, които ако не беше ДГ едва ли щеше да срещне.
И с тази задължителна предучилищна, и да искаш не можеш да спестиш болестите и отровите на детето си.

# 211
Елена Ди, ако не е ДГ, ще е училище. От личен опит ти го казвам Simple Smile
Аз, като дете, не съм ходила, нито на ясла, нито на градина и като започнах да ходя на училище минах през всичките тези неща и то доста по-сериозно, отколкото, ако бях боледувала по-рано.
Неизбежно е децата да боледуват, трудно е и е мъчно, но няма друг начин...  Hug  bouquet

# 212
Е, да, аз не си въобразявам, че няма да хване един сопол.
Но ако всеки вирус завършва с антибиотик и пневмония?!
Ходи 3 дни, хвана вирус, 10 дни на антибиотик вкъщи.
Оздравя, пуснах го пак.
Ходи 5 дни, хвана нов вирус, за няколко дни стана на пневмония.
А от 1 година и половина насам се беше разболял само веднъж и то леко.
Нямаше да ме е яд толкова, ако не виждах как водят болни деца в групата му.
Водят го последно, взимат го първо/ още в 3 часа/ , защото бабата им била свободна, а не им идва на ума , че е болно и не му е там мястото.

# 213
ох,  Hug съчувствам ти...
Ние, докато беше в яслата, влизахме 3 пъти в болница.... а преди това не беше боледувал и 1 път...
Закалявай го, пробвай и хомеопатия.....  bouquet

# 214
Смея да твърдя, че беше завидно кален.
По цял ден играеше в басейнчето във вода, зимата на снега, ходеше изпотен на вятър/ тъй като не дава да го преобличам/ и въпреки това беше здрав.
Имам чувството, че каляването и вирусите нямат никаква връзка помежду си.
По -скоро каляване- настинка.

# 215
Мами не съм писала до сега само съм ви чела, но наистина вече ми побеля  косата.
Имам дъщеричка на почти 3 годинки. Беше на градина точно 6 дни и оттогава са нашите мъки.
По принцип често ни се възпалява третата сливица, за сега се справяме с хопеопатия да я свием и все още ни казват, че не е за махане.
 Но всичко започна с едно запушено носле и хрема. Веднага взехме гърлен секрет резултата Стафилокок аериус ( пихме Зинат и мазахме нослето с Бактробан) никакъв ефект. Аз настоях за втори гърлен секрет резултата Стрептокок пневмоние сега пие Клацид. Като между излизането на двата гърлени секрета ни изписаха безброй  капки и антиалергични препарати.
Бяхме и на алерголог диагнозата е атопичен дерматит, за  която диагноза аз не съм съгласна, другата седмица имаме час при друг лекар.
Възможно ли е първо да имаме стафилокок и след това стрептокок? Утре ще настоявам за изследване на урината и кръвна картина. Като вече 3 нощи се напишква, а това не ни се е случвало.
Запушеното носле го оправих с инхалации и поне вече 4 дена диша през нослето.
Съжалявам, че историята ми стана толкова дълга, но нямам сили, него издържам вече това положение и реших, че зимата няма да я пусна на градина.

# 216
Ох, съжалявам и за това да чуя. И аз мисля, че се каляват с ходенето на градини и изкарване на някакви вирусчета, но не постоянно! Така само се изтощава детския организъм, не се калява. Синът ми е втора група в градината и това му е вече третата година по детски заведения.....вие знаете ли че не е изкарвал повече от 3 пъти по цял месец на градина? За три години. Как па не почна да ги разрежда тия болести бе да му се невиди? И наистина много бързо стига да усложнения. Държах го 3 седмици вкъщи след като приключихме с антибиотика и инжекциите и отиде 2 дни на градина! Два дни и вече е хремав.

# 217
  • София
Влизам, за да се оплача, но на фона на това, което прочетох, нашето са бели кахъри (надявам се).

Кати понеже влачеше една слаба хремичка от 10-ина дни, та в петък я заведох за носен секрет. Хубаво, но той ще бъде готов след седмица  ooooh! , а детето вчера вдигна температура. Нищо не я боли, само тази хрема... И понеже не мога да чакам резултатите, от вчера й слагам капки Макситрол. Днес пак вдигна Т, добре, че повече от 38 градуса не вдига. Сваля я веднага като й дам Нурофен. Утре ще посетим и лекарката ни, но се съмнявам да каже нещо по същество. Няма да ходи на градина малката, поне докато не разберем има ли някаква гадина в носа.

# 218
tonkabonka, не да те плаша, но нашата пневмония започна по абсолютно същия начин, 1:1.
Имай едно на ум, този вирус много бързо се развива и слиза надолу.

# 219
  • София
Е какъв е тоя вирус, започващ с 10-дневна хрема.  Thinking
Засега детето не кашля, но утре ще кажа на лекарката ни за вируса... Само това ни липсва!

# 220
Нашата хрема беше 3-4 дни.
Но при моя син много бързо се развиват болестите.

# 221
  • София
Мами не съм писала до сега само съм ви чела, но наистина вече ми побеля  косата.
Имам дъщеричка на почти 3 годинки. Беше на градина точно 6 дни и оттогава са нашите мъки.
По принцип често ни се възпалява третата сливица, за сега се справяме с хопеопатия да я свием и все още ни казват, че не е за махане.
 Но всичко започна с едно запушено носле и хрема. Веднага взехме гърлен секрет резултата Стафилокок аериус ( пихме Зинат и мазахме нослето с Бактробан) никакъв ефект. Аз настоях за втори гърлен секрет резултата Стрептокок пневмоние сега пие Клацид. Като между излизането на двата гърлени секрета ни изписаха безброй  капки и антиалергични препарати.
Бяхме и на алерголог диагнозата е атопичен дерматит, за  която диагноза аз не съм съгласна, другата седмица имаме час при друг лекар.
Възможно ли е първо да имаме стафилокок и след това стрептокок? Утре ще настоявам за изследване на урината и кръвна картина. Като вече 3 нощи се напишква, а това не ни се е случвало.
Запушеното носле го оправих с инхалации и поне вече 4 дена диша през нослето.
Съжалявам, че историята ми стана толкова дълга, но нямам сили, него издържам вече това положение и реших, че зимата няма да я пусна на градина.
Напълно възможно е..Само да вметна, че при стафилокока има едни сухи петна, които са типични и ако за това имат съмнения за дерматит...наистина може да се съмняваш, при излекуването на стафилокока , тези петна/приличат на лишени, но не са -  минават/ контролен секрет  поне 7 10 дни след приемането на аба или аба капки...иначе няма да е верен  Peace
Тръгнала съм направо на предучилична и не съм се скапвала да боледувам, така че доста относително. Дъщерята тръгна направо втора група, смея да твърдя, че и тя не се е  скапала да боледува докато беше втора група, сега ще я видим как ще е ....ПРосто по-големите деца изкарват болестите по-леко и вече имат поизграден имунитет, но не на база боледуване...така че, не съм съгласна, че с болести се гради имунитет. Да не говорим, че има доста повече избор на лекарства ....
Вируса с повръщането - един път повърна, но го боля корема, това преди 2 седмици лекувах с вомитусхил свещички през два часа първия ден, продължих да ги слагам 3 дни  - 3 пъти на ден. Пробиотици, ментови капки, защото го болеше коремчето и чай от лайка - така и не се раздриска. Първия ден  солетки, хлебче и никакви течности 8 часа, издържа детето....Това, което знам /влизали сме в болница с каката заради изолиран ротавирус/ първите 8 часа да не се предлага нищо през устата - организма няма да се обезводни, после по-много малко течности - вода, чай. Аз също така давам половин лъжичка захар да смучат или имам хималайска сол на едри гранули. Течностите са буквално нистина на час по-лъжичка  след 8я час, иначе повръщането се предизвиква наново...
При разствойство - хидрасек и на двамата действа екстра. От смекта и тем подобни пък миналата година ми повръщаха наново и затова и не давам, залагам на биогая, линекс бейби, пробиен и бифидус на Аквасорс, но аз давам всеки месец 10 дни профалактично пробиотик, и може би затова карат леко тези вируси с повръщането и разстройството...Каката го изкара в Турция /бяхме на почивка средата на септември/ точно за 1 ден мина, но тя освен повръщане се и раздриска, но мина много леко...наистина повърна няколко пъти, после няколко пъти дрисък и на другия ден само коремчето я боля малко....
Всяка година го карат тоя вирус...тая мислех, че ще го пропуснат, но не...вече съм се специализирала, но най-страшно беше първия път, защото не бях  изчела достатъчно информация по въпроса  и си обезводних сама детето и се докарахме до болница и пак бяхме на почивка и пак в Турция Laughing и беше на година и малко.. Но след това се специализирах...парен каша духа, дет се вика ...

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 20:10 от EmiR

# 222
EmiR мерси за разяснението. Аз да си призная утре щях да ходя до някоя лаборатория и да помоля да й вземат гърлен секрет Blush, но ще изчакам. Имаме още 8 дни Клацид, а мисията за пиене на АБ направо е невъзможна.
Малката никога не се е обривала, няма сухи петна, но ще видим какво ще каже втория алерголог.
Но най-лошото с че като й кажа: Нали няма да пишкаш в леглото повече?
Отговора е : Ще пишкам!!! Sad

# 223
  • София
При нас мистерията е разгадана. Ако бях погледнала гърлото на детето, щях да разбера.  Blush Лекарката ни каза, че гърлото на Кати е огнено червено. Изписа й антибиотик - Сумамед, за 3 дни. Да продължавам и с капките Макситрол за хремата. Моята огромна грешка е, че не проверих гърлото, защото малката твърдеше, че не я боли. А в събота, когато тя вдигна температура, по същото време започна и мен да ме боли гърло и си купих лекарства. А детето - на произвола.  Crazy Ще ми е за урок.

# 224
 Аз тези гадинки ги бъркам - стафилокок, стрептокок. Хриси се беше разболяла на село от някоя от тези две гадинки и имаше пъпчици, които почти не се виждаха, но на допир се усещаха и пихме АБ.

Общи условия

Активация на акаунт