Ясли в Пловдив? - 2

• 83 301
  • 482
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Детето ми е прието в ясла 30, зад ТЕТ-а  Peace Бихте ли ми споделили мнение като цяло за яслата и за някоя група конкретно, тъй като имам вариант да избирам, но незнам към коя да се насоча? Благодаря   bouquet
В 6*та!  Peace

# 271
Здравейте,
Вчера подадох документи в системата за електронно подаване. Сега трябва ли да ходя на място в яслите или да чакам ако евентуално сме одобрени. Тъй като почти нищо свързано с яслите не ми е ясно, написах че кандидатствам за класиране на 12 декември. Тъй като не знам как вървят сроковете. И още нещо - тъй като аз не работя (никога не съм) какви документи ще са ми нужни на мен - доколкото видях документ че са ми платени ЗО, друго ?
Първо желание писах ДЯ Мечта, тъй като тя ми е точно зад блока и ми е много удобна. Споделете отзиви за нея, моля ! Благодаря !

# 272
  • до едно тепе
Виждам,че скоро не е писано в темата и да я побутна малко.За съжаление с леко неприятен въпрос Confused
Тази вечер взех детето от ясла,прибрахме се,изкъпах го и след това видях на главата му отзад огромна цицина с черти от ръбове на нея-не един,а поне 2.Не ми дава да огледам добре,защото явно го боли много Confused Това се случва за втори път откакто е на ясла само,че предния път цицицната беше отгоре на главата,а деня петък и в понеделника като питах никой нищо не беше чул или видял.От опит с паданията му мога да кажа,че е ревал ужасно и предния път,а вероятно и сега.Пуснах го втората седмица на септември.Както и предния път,когато се случи като си го вземах си замълчаха.Какво бихте направили на мое място?  Thinking Естествено утре като го заведа ще попитам какво се е случило и ако не ми дадат смислен отговор смятам да отида при директорката,нооо не интересува и друго мнение освен моето собствено Thinking

# 273
  • Sunshine state
Със сигурност бих попитала и ако не получа никакъв отговор,бих била по-настоятелна. Не съм сигурна дали щях да отида при директорката,но щях ясно да покажа,че искам да знам какво се е случило и ,че занапред искам да ме уведомяват за подобни инциденти. Не бих го направила с обвинителен тон,но с категоричен и загрижен към собственото ми дете. Peace Лятото Лора беше паднала и ме посрещнаха ужасно притеснени,много се уплаших при вида на лицата им,но не беше кой знае какво. Знам,че се случва да паднат,тичат и т.н. и не бих обвинила никого,но нека ми кажат,че то така излиза малко гузен-негонен. Ако се случи инцидент в училище,веднага уведомявам родителите. Peace

# 274
  • до едно тепе
Пупитка аз затова поясних,че това се случва за втори път.Предишния път настоятелно и без да обвинявам никой ги попитах-никой нищо не знаеше и ги помолих,ако се случи в бъдеще да ми кажат,защото ударите по главата не са за подценяване.Ами намекнаха ми след 2 седмици,когато той беше ухапал едно детенце, че по-големите деца удряли по-малките с кубчета с остри ръби по главите ooooh!
Сега заспа и му огледах главата.Ударил се е много сериозно.По-сериозно от предния път и има следи от 3 ръба.Общо взето половината глава му е червена и пак да замълчат.Направо не мога да го проумея.Не че е паднал.Случва се и на мен и винаги може да се случи.Не мога да проумея защо не ми казаха и как можаха да си помислят,че няма да забележа ooooh!
Извинете ме,но съм много ядосана от случилото се Close

# 275
  • Sunshine state
Разбираемо е да си ядосана. И аз бих се ядосала в подобна ситуация. Говори с тях задължително. Peace

# 276
Наистина сте много търпеливи. Веднага бих посетила директорката и не бих оставила въпроса неизяснен. Нали се сещаш, че след като се е ударил толкова сериозно не е безобидно. По-добре наблюдавай детето и ако трябва го заведи на лекар. Не е възможно два пъти да пада и да се удря сериозно и никой да не е видял.

# 277
  • Пловдив
За мен факта, че детето е паднало/било е ударено, не е от такова значение - на всеки се случва... но това, че персонала за ВТОРИ път си премълчава - е това не мога да го подмина...
Ако ударът е сериозен, изкарай медицинско, говори с персонала, включително и директорката и ако не се вземат мерки - има си ред Peace

# 278
За мен факта, че детето е паднало/било е ударено, не е от такова значение - на всеки се случва... но това, че персонала за ВТОРИ път си премълчава - е това не мога да го подмина...
Ако ударът е сериозен, изкарай медицинско, говори с персонала, включително и директорката и ако не се вземат мерки - има си ред Peace

Peace
абсолютно подкрепям-не подценявам удареното.....но за премълчаването е много сериозен проблем

# 279
  • до едно тепе
Медицинско за съжаление е късно да извадя.В момента на главата му има само едно червено петънце където се е ударил.Отричат абсолютно всичко-не е падал и не се бил удрял нито в едната нито в другата смяна.За съжаление се получи грозна сцена.Утре сутрин ще говоря с директорката.Освен всичко друго ме обвиниха,че съм неблагодарна,че ми гледат детето ooooh! Ще каже човек,че цял ден си клатя краката,а не ходя да работя. Другия път да съм го заведяла да го видят веднага.Ми как да повлека навън в 6 часа вечерта изкъпано кашлящо дете само,за да докажа че имало вечерта цицина видиш ли.А да и щом била токлова огромна значи и сутринта трябвало да си седи още #Crazy
Пак казвам не това че се е ударил ми е проблема,а факта,че за втори път никой не ми каза.А ако наистина не знаят какво се е случило това значи,че са оставили детето(сами виждате лентичката ми колко е голямо) без надзор,което е меко казано плашещо Tired

# 280
pospalancho за коя ясла става въпрос или ако решиш, че не е удобно поне кажи в кой район е.
Наистина това е много кофти.
Кажи на директорката, че ако продължават с това отношение може да подадеш жалба в РИО.

# 281
  • до едно тепе
Няма да казвам коя е яслата.В район централен е Peace

# 282
  • Sunshine state
Ужас.. Нямам думи.  Shocked  smile3505 Гледали ти детето.. Thinking

# 283
  • Пловдив
В такъв случай най-малкото, което ще направя, е да говоря с директорката Peace

Аз съм с друга дилема... Снощи като се прибирахме с баткото от градината, видяхме едната от лелите в яслите (ДГ и ДЯ ги дели една ограда). Спряхме се, поприказвахме и си тръгнахме... По пътя си говорихме за яслите и как там ходели малките деца...бла бла бла... Изведнъж син ми ми каза, че не било хубаво в яслите, защото там леля Х ги удряла, когато тичали и викали Shocked #Crazy
Поразпитах го по-сериозно и разбрах, че въпросната сестра, ги удряла по главите, когато искала да гледа телевизия, а те не мирували Rolling Eyes
Сега се чудя какво да правя - да отида ли да говоря с директорката там? Да подам жалба в РИО?
...как ще се отрази това на малката, защото след 6-7 месец и тя най-верочтно ще посещава същата ясла (в никакъв случай и същата група!) newsm78

# 284
Честно казано и аз не знам как бих постъпила, въпреки че съвета който бих дала е да говориш задължително с директорката.
Да Ви кажа не очаквах, че имат телевизори там, а и първия ден като ме пуснаха да разгледам вътре не видях. Обаче бяха сборни групи заради ремонта и в една друга група като го водих, едната от сестрите която го приемаше я чух да казва: Сядай тука да гледаш детското и се чуваше звук на телевизор. Много ме възмути това, защото вкъщи не му пускам често да гледа тв, тъй като не желая да се превърне в седящо и зяпащо по цял ден детски филмчета дете.

Общи условия

Активация на акаунт