силиконови зърна

• 1 977
  • 11
  •   1
Отговори
Момичета, помогнете : Sad
Искам да махна силиконовите зърна, но бебка не иска да засуче.  Тя е на 1 месец и за това време една седмица се хранеше от шише по настояване на педито, за да следя колко яде, че не беше наддала добре. След като качи 300гр за седмица  отново минахме на гърда, но със силиконови зърна, защото моите май са плоски  Embarassed. Сега просто не съм сигурна дали яде ефективно - от 2 дена сме като закачени една за друга и тя понякога е като животинче - захапва, дърпа, ръмжи и щипе в същото време с другата ръка  #Crazy. От друга страна ака всеки ден и на всяко преобуване е с мокър памперс. Та се чудя силиконките ли са причината, не се наяжда доре ли, иска да се гушкаме ли......не знам. Като и дам гърдата засмуква няколко пъти, преглъща и пак се започва онова теглене и дърпане и я пуска. Така се уморяваме и изнервяме и двете и пак се връщаме на силиконовото зърно. От удобство и приятно време заедно кърменето ни се превръща в мъчение. Cry
Ще се радвам, ако някой сподели своя опит или съвет.

# 1
Здрасти Simple Smile
Я да видим първо как така "май" са плоски... Плоските зърна са тези, които при стискане, сексуална възбуда, студ, цедене с помпа и т.н. не изпъкват напред Grinning Ако твоите щръкват при някое от тези обстоятелства - не са плоски. Това все още не означава, че бебето суче добре от тях, де. Особено след като са му създадени смесени навици - хранене с шише, хранене със силиконови зърна.

Относно силиконките - не разбрах, с тях спокойно ли суче, или също нервничи? Колко пъти си пробвала без? Нощем как е ситуацията?
Преди съвета на педиатърката как се хранеше малката, и какъв беше точно случаят с теглото - колко е родена, колко е ниското наддаване, и как е сега?

Опитът сочи, че много майки успяват да си сложат правилно силиконовите зърна сами Simple Smile Трябва да са и правилният размер за гърдата (има два-три размера, но не всеки производител предлага всички алтернативи.) Отделно, дори и правилно поставени, с тях стимулацията на гърдите не е точно същата, както кожа до кожа. Ей тази може би си я чела, но в нея ще намериш някои отговори по темата...

Ако искаш, сподели повече подробности, за да ти бъда (както и другите потребители тук) максимално полезна. В случай, че трудностите ви продължат, нещата може и за домашно посещение да отидат Grinning

# 2
Здравей, Параход-че,
Да уточня това за което си ме питала - казах, че май са ми плоски зърната, защото акушерките и педито набързо ме заклеймиха, че с тези зърна няма да кърмя, но гинеколожката ми каза, че са ми нормални. От твоето описание правя извода, че не са ми плоски зърната Laughing. Би трябвало да съм облекчена, но уви - при липса на успех с кърменето направо мис е реве.
Относно бебето  - роди се 2550, изписаха ни на 2420 и 10 дена след това беше качила около 100гр. Та тогава педито каза да цедя, и след седмица цедене беше качила около 300гр. А храненето преди това беше на гърда първо без силиконки, та не разрани, а малко след това взех силиконките. Но от миналия четвъртък захвърлих и шишета и помпа, защото веднъж вече съм минала през това с първото си дете и издържаш само 4 месеца (на кърма от шише).
Нощем прави пауза от 5-6 часа и суче пак от силиконките, но спокойно. Това с дърпането беше на няколко пъти, не е постоянно.
Като цяло е спокойна, просто от два дена не мога да разбера кога е гладна, защото често си лапа ръцете и върти глава и отваря уста като и пипна бузката. Или ако се размрънка пак си мисля, че е гладна и така си откарваме по цял ден на гърдата, но ако сме навън си спи.
Май това е за сега ситуацията Grinning

# 3
Много е малко бебето - още няма 3 килограма, нали правилно смятам?
Това често е причина за проблеми с кърменето и наддаването - малки устички, нямат сили да сучат, трябва майката да ги буди, да ги ръчка да засучат правилно... Предвид ниското наддаване, ако детето засуква добре и суче ефективно, аз бих го хранила по цял ден  Sunglasses Имам предвид, гледай да не прекалявате с паузата - ако нощната от 5-6 часа е една, ОК, но през останалото време гледай да не остава повече от 2.5 без храна.
Малката преди термин ли е родена?

# 4
Вече сме 3 кг, а е родена 5 дена преди термин. Но не беше изненада теглото - каката се роди със същите мерки на термин. Явно такъв ни е генът. Grinning
За кърменето - явно ще се кърмим по цял ден, то каква ни е работата. Просто  се чудя как да я излъжа да суче без силиконките, че да е по-ефективно и кърменето и стимулацията за правене на мляко Thinking

# 5
Dia,
можеш да опиташ следните неща: много гушкане с бебето и контакт кожа до кожа (на голо); оставяне на инициативата за сукане на нея, без да я пресираш; оставяй я да "ближе" и проучва гърдите, за да поиска сама да засуче; акцент върху нощното кърмене и кърменето в полусънено състояние през деня, когато са по-малко склонни да проявяват подобни капризи.
Можеш да започваш кърменето със силиконово зърно и да опитваш да го махнеш в който и да е момент от кърменето, като продължите на гърда - например когато малката вече е по-сита и не толкова нервна.

# 6
Параходче, благодаря ти за съветите   bouquet Simple Smile
Надявам се скоро да мога да се похваля с успешно кърмене без протектори, това ще ми донесе огромно психическо спокойствие  Praynig

# 7
dia_d аз също кърмих със силиконови зърна. Не съм правила нищо за да откажа бебето от тях. Предпочитах да кърмя с тях отколкото да не кърмя въобще. На 4 м тя сама се отказа от силиконите и си захапа. Явно тогава и беше момента в който ги израстна. Още се кърмим, но от тогава вече без тях.

# 8
Женя 83, благодаря ти, че споделяш това, даваш ми кураж и надежда Hug, пожелавам ви още дълго кърмене Simple Smile

# 9
[Опитът сочи, че много майки успяват да си сложат правилно силиконовите зърна сами Simple Smile
[/quote]

чак сега се замислих върху това. Параходче, какво точно имаш предвид - как така правилно?
Женя 83, би ли споделила как си слагала твоите силиконки?

# 10
ЪЪъ ми то няма много вариации... не е някаква философия - просто го слагаш.

# 11
Ох, Диа, имала съм предвид "не успяват", изяла съм частицата за отрицание  Confused

Преди да се сложи, широката част на зърното трябва да се обърне наопаки така, че да се подвие навън и малко от тясната - тогава се слага на гърдата така, че да прилепне и да стане хубав вакуум. Ако зърното пада по време на кърмене, ако е необходимо майката да го придържа с ръка - значи няма вакуум и е сложено твърде плитко...
Ако не е сложено като хората - бебето по-често не суче ефективно,не притиска добре млечните канали и гърдата не се изпразва, както би било, ако сучеше директно от гърда. Мисля, че в статията, която линкнах по-горе, са обяснени нещата още по-подробно.
Надявам се при вас да върви добре!

Общи условия

Активация на акаунт