Philips за здравословна България

  • 43 680
  • 497
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 400
„Philips за здравословна България“ е темата, в която обсъждаме здравословния начин на готвене. Вълнува ни как да съчетаваме вкусното с полезното, трудно ли е да приготвяме здравословно меню всеки ден и може ли традиционните български ястия да бъдат все така апетитни, когато са сготвени с някои полезни техники.



В каузата ще включим три нови продукта от Philips, които се справят бързо и лесно с приготвянето на здравословната част от всекидневното меню. Philips Airfryer e нова революционна система за приготвяне на различни храни без мазнина, благодарение на патентованата технология Rapid Air. Philips Avance Juicer & Citrus Press е единствената по рода си 2 в 1 сокоизстисквачка и цитрус преса, с която не е нужно дори да нарязвате едрите плодове и зеленчуци, а  с помощта на обърнатото сито ги изцеждате до последната капка, получавайки 10% повече сок. Philips SaladMaker е онзи уред за приготвяне на салати, за който отдавна мечтаем – с неръждаеми приставки за рязане, кълцане, настъргване, с който зеленчуците запазват всичките си полезни вещества, а почистването отнема само минута.

Избрахме три от вас, които в продължение на месец ще готвят с по един от тези уреди у дома и ще споделят своите впечатления във форума. В продължение на една седмица, ще следим как се приготвят салати със SaladMaker. Веднага след това за две седмици ще следим впечатленията от готвенето с Airfryer, когато ще разберем как се приготвят пържени картофки с 80% по-малко мазнина. През последната седмица ще разберем колко лесно се приготвят полезни сокове и фрешове с Avance Juicer & Citrus Press!

Но това далеч не е всичко! С активно участие във форума, въпроси към тестващите и коментари на споделеното, всяка от вас получава шанса да спечели Philips Airfryer. Всеки отговор в темата включва името ви в томбола за уреда.

На 16-ти ноември, месец след старта, ще обявим името на един щастливец, който е коментирал тук в темата „Philips за здравословна България“. То ще бъде изтеглено на томболен принцип в присъствието на нотариус. Всеки коментирал участва с един шанс в жребия.
Всеки има шанс да спечели Philips Airfryer за себе си, така че не се колебайте и станете част от дискусията!

Заявявайки желание за участие в теста, както и с вашите коментари в темата, вие автоматично приемате Общите условия.

Желаем ви успех!

Последна редакция: вт, 27 ное 2012, 11:27 от Реклама

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 3 641
да "отсрамя" темата  Blush

1.   Колко важни за вас са здравословното готвене и здравословния начин на хранене?
2.   Стремите ли се всеки ден да приготвяте здравословна храна за своето семейство?
3.   Как комбинирате здравословното готвене и традиционната българска кухня?

1. Изключително важно е за мен да се храним здравословно, особено сега с детето няма място за компромиси. Закупила съм уред за приготвяне храни на пара, както и предпочитам печени ястия пред пържено и изобщо пържено и панирано съм го изключила от нашето меню. Участвам в биогрупа за здравословно хранене за града ни и предпочитам техните млечни продукти, билки и др. вкусни продукти. От доста време насам купуваме прясно изцедени сокове с литри всеки ден, пием ги цялото семейство за отрицателно време и си мисля, ако тествам уреда за сок, че ще се "побъркаме" с течности у нас, няма празно да има в хладилника от сок и плод!
2. Не готвя всеки ден, но когато готвя правя неща, които обичаме и са лекички (без мазнини, брашно, олио и т.н) - салати, риба, месо във фурната, зеленчуци във фурна и т.н. За детето приготвям с уред на пара бейбикук, с който се преродихме направо - бързо, лесно и здравословно!
3. Не държим на традиционна българска кухня или поне неусетно приготвяме такива ястия - шопската салата може да се подправи с балсамико и зехтин, вместо с олио, което избягваме както и повечето мазни наши манджички могат да бъдат променени, за да са по-здравословни. Но не робуваме на идеята за традиционното българско ястие.

 Mr. Green  chef  bouquet

# 2
  • Варна
  • Мнения: 11 340
Хайде и аз да се включа.  Party

Точно преди две-три седмици видях реклама на SaladMaker и много ми се прииска да го имам. Mr. Green Като работеща майка на две деца, естествено, не разполагам с много свободно време, отделно си падам такива улесняващи-живота-джаджи, а и вкъщи именно салатите са нещото, което правим и хапваме редовно. Затова се кандидатирам за изпробването именно на този уред, ще се постарая да споделям ежедневно и по интересен начин впечатленията си, а вие ще ме направите истински щастлива, ако ме изберете. Hug

1.   Колко важни за вас са здравословното готвене и здравословния начин на хранене?

Важни са, напоследък все повече се стремим да се храним здравословно, на принципа на разделното хранене. Спортуваме, ядем много плодове и зеленчуци, опитваме се да ограничаваме консумацията на месо и сладки неща (с последното и аз самата се затруднявам, защото съм любител на шоколада, както си личи от ника ми Wink)

2.   Стремите ли се всеки ден да приготвяте здравословна храна за своето семейство?

Опитваме се да се храним здравословно, но не всеки ден имам възможност да приготвям храна (готвена), най-вече през уикендите наблягам на готвенето. Като се прибера след работа, имам време само за приготвянето на салата и ето, времето за вечеря е дошло. Peace

3.   Как комбинирате здравословното готвене и традиционната българска кухня?

При приготвянето на храната се стремя да спазвам няколко прости правила (взаимствани от една руска система за хранене) - закуската винаги да е обилна и да включва разнообразни храни, независимо от комбинациите помежду им; обядът да е в по-малко, но достатъчно, количество - при това без да се комбинират зърнени храни, картофи и бобови храни с месо и риба, като храната може да се приготвя всякак, освен с пържене; вечерята - да е около 18 ч., не по-късно и да е лека, основно салати и плодове. Гледам солта и захарта да са в по-малки количества, да не ядем осолени, мариновани и пушени храни. Понякога си позволяваме и отклонения от правилата - например, когато ни се хапва мусака (всички много я обичаме). Party

Това е от мен, питайте, ако нещо друго ви интересува, стискам си палци  Mr. Green и пожелавам успех и на останалите участници!

# 3
  • Варна
  • Мнения: 49
Привет,да се запиша и аз в темата,като отговоря на въпросите и се надявам да бъда една от избраните три дами:

1.   Колко важни за вас са здравословното готвене и здравословния начин на хранене?
2.   Стремите ли се всеки ден да приготвяте здравословна храна за своето семейство?
3.   Как комбинирате здравословното готвене и традиционната българска кухня?


1.Здравословното готвене и здравословния начин на хранене в нашето семейство са на първо място.Готвя предимно на пара,на скара,на фурна с много малко мазнина.Готвя ястия и супи без запръжки,защото те са вредни.Купувам единствено и само продукти,,без ГМО,гледам да са биологично чисти,като за тази цел пазарувам от определени магазини,и от определени щандове-месо,млечни продукти,плодове,зеленчуци,..държа на пресните салати,а не на трушиите и други консервирани зеленчуци.В нас се консумират много плодове и зеленчуци,които са според сезона,за да избегнем врашканите с нитрати и пестициди  продукти.
2.Стремя се да готвя здравословно разбира се,..но понякога не успявам всеки ден понеже имам малко дете ,и работата ме зове и гледам поне да  е през ден.Освен случаите в които съпруга ми се заема с готвенето и решава да ни изненада. Иначе в нас се яде и се набляга на здравословното хранене,..ако няма сготвено ядем предимно салати и някакви зеленчуци на пара с месо на скара(останали ни от предния ден).Избягваме всякакви пушени салами,..и въобще месо "що е в черво" се избягва да се купува от нашето семейство.Избягваме да купуваме разни натурални в кавички сокове,гледаме ние да си ги приготвим,било то с изтискване,пасиране или цедене.
3.Малко е трудно да се комбинират здравословното готвене с традиционната българска кухня,..но където имам възможност го правя,..като разбира се избягвам запръжките на ястията,избягвам много солените и всички сладки изкупения,..които пък за съпруга ми са едно от любимите и там обикновенно настъпват нашите конфликти,..аз гледам да е по -безсолно яденето,..а той предпочита точно обратното. bowuu
Ще се надявам да се видя в списъка с избраните от вас дами и да мога да се докосна до един от уредите,..както и да си улесня и готвенето с тях,или приготвянето на сокове  bouquet

# 4
  • Мнения: 209
1.   Колко важни за вас са здравословното готвене и здравословния начин на хранене?
2.   Стремите ли се всеки ден да приготвяте здравословна храна за своето семейство?
3.   Как комбинирате здравословното готвене и традиционната българска кухня?
 
1. Важни са защото здравето е преди всичко! Аз имам Блендер на Филипс който ми е подарък и се чудих в началото какво ще го правя, но сега не си представям как ще мога да пребивавам в кухнята си без него ! Просто върши адски добра работа по отношение на здравословното хранене и готвене разбира се!
2.Дам, въпреки че не всеки ден се храним адски здравословно успяваме да балансираме и със спорт! Това е доста важно защото през последните години(това са данни от едно изследване което чух по телевизията - 24kitchen  с Джейми Оливър) в основни неща като хляба например количеството на захарта е достигнало такова количество, че на 3 филийки хляб се пада горе долу една лъжичка захар
3. С различни техники на приготвяне на продуктите например когато готвя мусака не запържвам нищо както и при бобена яхния също не запържвам боба! Също така не използвам олио не използвам храни с растителни мазнини и много други неща.. Всъщност не е никак трудно само трябва да има желание!

# 5
  • Мнения: 2 086
Ето и моите отговори:

1. Безспорно е важно да се обръща внимание на здравословното хранене. Лично аз съм привърженик на консумацията на не твърде солени/сладки/мазни храни, съчетана с неупотребата на алкохол/цигари и други вредни "продукти". Активността в ежедневието (ходене пеш, отказ от асансьор и др.) е позитивна освен в чисто физически план, но и като добър поддръжник на тонус и самочувствие.
2. Рядко се случва да готвя, предимно употребявам свежи продукти (плодове, зеленчуци), неподложени на топлинна обработка. Пърженето в моята кухня е почти табу. Обработката на пара, печенето и варенето на хранителните продукти считам за приемливо.
3. Не бих казала, че менюто ми е подчинено или обвързано с българската кухня, но съм съгласна, че редица традиционни български рецепти са нездравословни поради високо съдържание на мазнини/сол/брашно, заради което ги избягвам. За сметка на това обичам много и често си приготвям шопска салата, таратор, зеленчукова супа и др., предимно вегетариански рецепти.   

# 6
  • При моите мъже...
  • Мнения: 39
1.   Колко важни за вас са здравословното готвене и здравословния начин на хранене?
Важни са. Винаги сме се старали да се храним здравословно, но от както захраних синът си, това стана водещо при приготвянето на храна вкъщи. Второто си дете смятам да захраня направо от нашата маса като комбинирам захранване водено от бебето и педагогическото захранване. Така не се налага и няма да се налага да приготвям специално храна за децата, а и правим най-доброто за нас си Flutter
2.   Стремите ли се всеки ден да приготвяте здравословна храна за своето семейство?
Стремя се, за съжаление не ми остава време да готвя всеки ден, но вкъщи храната е предимно печена или на пара.
3.   Как комбинирате здравословното готвене и традиционната българска кухня?
Не запържвам, избягвам да готвя тежки храни. Пък и обичам да експериментирам - не робувам на традициите в готвенето. Peace

# 7
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
Аз ще бъда кратка с отговорите си,но откровена.
1.За мен е от огромно значение какво вкарвам в устата си,има много храни,които колкото и съблазнителни,вкусни и ароматни да ми изглеждат,не се изкушавам да ги кусам дори,ако преценя,че не са здравословни,вътрешно ги възприемам като свой враг и се възспирам да опитам дори.
Не ям почти навън,понеже не е ли приготвено лично от мен,не смея да опитам,винаги имам съмнения за качество.
Здравословното хранене не е само начин на живот,от него зависи и качеството ни на живот.
2.Мое хоби е готвенето,като домакиня удома,а това,че съм все още с доста свободно време ме влече да опитвам все нови и нови кулинарни "шедьоври",като съчетавам рецептите да са от здравословни продукти,а и начина на приготвяне да ги запази в такъв им вид.
Особено сега за детето ми е от огромна важност какво яде,за да му изградя от малко здравословен хранителен режим и да насоча към полезните храни.
3.Готвя с малко мазнина,предимно зехтин,не винаги задушавам всичко в мазнина,понякога просто попарвам във вода.
Наблягаме на плодове и зеленчуци,много зеленчукови гарнитури,плодови салати.
Семейството ми е свикнало да консумира храни с малко сол и мазнини.При пържене ,винаги преди сервиране полагам храната в/у хартия,да попие  излишната мазнина.
ТУК ЩЕ ИЗДАМ И 1 ТЕХНИКА: добавянето на лъжичка алкохол при пържене/паниране възспрепятсва поемането на много мазнина.


Е обещах да съм кратка,но се поонесох,беше ми приятно и забавно да се включа! Simple Smile

# 8
  • Мнения: 29 082
Замириса ми на вкусничко и се присламчвам и аз.  Laughing
Понеже готвенето е единствената домакинска работа, която върша с удоволствие, а не по задължение, не мога да си позволя да пропусна шанса да се сдобия с някой от тези интересни уреди.  Money

Та, да преминем на въпросите:

1.   Колко важни за вас са здравословното готвене и здравословния начин на хранене?

За мен и моето семейство здравословното хранене е от голямо значение, но без да се вманиачваме. Опитваме се да се храним разумно и с качествени продукти, доколкото това е възможно в наши дни за едно най-обикновено семейство. Като цяло не се лишаваме от нищо, но се опитваме и да не прекаляваме с нещо определено. По принцип избягваме полуфабрикатите и готовите храни, но и не вярваме, че пакет бланширани картофи или тарелка готови кебапчета ще ни убият.

2.   Стремите ли се всеки ден да приготвяте здравословна храна за своето семейство?

Да, имам възможност и време да готвя всеки ден и това безспорно е от значение за приготвянето на здравословна храна. Когато човек не е ограничен от време и други ангажименти, може да обръща повече внимание на такива немаловажни подробности като качеството, вкуса и полезността на храната.

3.   Как комбинирате здравословното готвене и традиционната българска кухня?

Лесно. Отдавна открих, че за да е здравословна храната, най-важното е продуктите да са пресни и качествени, по възможност отгледани или произведени по традиционния за българите начин. Така не само се запазва вкусът на българската кухня, но и хранителните свойства на ястията, приготвени с тях.
Следващата стъпка е технологията на приготвяне на храната. Вкъщи всички обичаме много салатите и те са включени задължително във вечерята ни. Ако са по-богата на съставки, често са и единственото блюдо на масата. Така че, което може да се яде сурово, се яде сурово. Това важи и за плодовете. Синът ми и до днес ги предпочита смлени с блендера на нектар.
Отдавна открих, че почти всяко пържено ястие може да се приготви, като се запече във фурната със съвсем малко мазнина, което не само че не променя вида и вкуса му, но често резултатът е по-сполучлив от пържения му вариант. А за гювеча няма нужда изобщо да споменавам - там вариациите са безкрайно много, а вкусът е без никаква конкуренция. Ако се наложи да готвя нещо в тенджера на котлона, гледам да приготвя  продуктите така, че да намаля времето за топлинната им обработка до минимум. Запръжки не правя, слагам всичко сурово, не пестя подправките и вкусът на ястието с нищо не пада по-долу от този на традиционните манджи с тежки запръжки. Даже е по-добър, според моето семейство.
Тук май трябва да отбележа, че вкъщи не ползваме фритюрник, не само защото избягваме пържените храни, но и защото не ми е икономически изгодно всеки път да изразходвам 1-2 л мазнина. Идеята за повторна употреба на мазнината не ми допада по много причини, но това е въпрос на друг разговор.
А, да не забравя да спомена, че също като бабите от едно време, си пека сама хляба. Това ми дава възможност не само да поднасям на семейството си пресен хляб без подобрители, но и да експериментирам с различните видове брашно, семена и подправки, което е още един гъдел за всяка жена, която обича да готви.  Simple Smile

# 9
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 23 914
О, ще си говорим за манджи и готвене!  Grinning


1.   Колко важни за вас са здравословното готвене и здравословния начин на хранене?

Много важни, предвид че става дума за собственото здраве на скъпоценната ми персона (която доста харесвам и искам да доживее до дълбоки старини!), както и на наследничките на фамилията, чието благосъстояние и здраве ми е дори по-важно Simple Smile
Според мен човек трябва да се опитва да се храни възможно по-здравословно най-малкото от чист егоизъм, касаещ здравето му.


2.   Стремите ли се всеки ден да приготвяте здравословна храна за своето семейство?

Не изпадам във фанатизъм и се случва в храненето ни да се промъкне и нещо не-съвсем-здравословно - вярвам в умереността. Но, поради очевидни причини като все по-ниско качество на храната, полуфабрикати, пълни с неща, които не искам и да мисля, камо ли да слагам в устата си, както и твърдата увереност, че домашната кухня е най-доброто, то да, полагам усилия у дома да се храним здравословно. Стремим се на масата да има салата почти винаги, както и плодове на разположение - при изобилието от стоки по магазините това поне не е никак трудно.
Смятам, че се справям добре - щом децата ми, на 3 и 9, ядат плодове и зеленчуци с охота, както и разнообразни храни, наречени "здравословни", но всъщност съвсем нормални, които връстниците им не накусват за сметка на чипсове, понички и пици - значи работи.

(У дома даже котката печели от стремежа ни за здравословно хранене - купуваме й храна без изкуствени оцветители, ароматизатори и "подобрители". Като съдя по количеството енергични бели, които върши, явно и тя се влияе добре от това)


3.   Как комбинирате здравословното готвене и традиционната българска кухня?

Запръжките са сведени до минимум, както и прекомерната употреба на сол. Учудващо много неща могат да се готвят в тенджера (под налягане или обикновена), на фурна, а който иска - и на пара. Традиционното пържене, запръжване и твърде много мазнина могат лесно да се избегнат. Често се случва да готвя дори хиперздравословно, благодарение на голямата си разсеяност, като забравям да сложа каквато и да е мазнина и се сещам пред свършен факт.

Както гласи една максима, "най-лесният начин да ядеш здравословна храна, е да слагаш такава в хладилника си".

# 10
  • Мнения: X
Как да пропусна това вкусно предизвикателство?!    Grinning

Цитат
За да изберем Вас, е важно да покажете желанието си и да ни убедите с отговорите си.
Ами, да видим....мога ли да съм убедителна:
За мен кулинарията е хоби.Приготвянето на храна , особено на вкусна и здравословна такава, е една магия.Готвенето не е просто  комбинация от продукти.За да се получи вкусно, апетитно, здравословно и полезно ястие, то трябва първо да се "сготви" с мисъл.Обичам да готвя и го правя всеки ден.Обичам и да снимам сполучливите рецепти, било то мои или чужди.....
ето последното здравословно (според мен) ястие, което приготвих:
само с 1 (една) с л мазнина

Задушен ориз Басмати с гъби Шийтаке и пюре от карфиол на пара



Създадох си кулинарен блог, в който споделям всичко, което съм открила за готвенето като рецепти, нови и нестандартни продукти, нови техники и методи за приготвянето на храна.
Това се оказа и добър начин за комуникация с други запалени кулинари като мен.    Grinning

1.   Колко важни за вас са здравословното готвене и здравословния начин на хранене?
Много.Смятам, че начинът на хранене и начинът на живот имат огромно значение за здравето на човек.
"Човек е това, което яде!"
Т.е., консумирайки чисти, полезни, здравословни продукти и храни, човек дава на тялото си и съответната чиста енергия.Имайки предвид стабилната ми  Laughing   възраст от 46 години и доброто ми здраве до момента, реших, че искам да го запазя такова за възможно най-дълъг период от време.А един от начините това да стане е здравословното готвене и хранене.
Обичам да използвам "помощници" в кухнята, които доста улесняват приготвянето на храната и способстват за максимално запазване на ценните й съставки-витамини, минерали, ензими....
Имам уред за готвене на пара, който заменя варенето на продуктите, дехидратор, в който приготвям сушени плодове, зеленчуци, крекери и други подобни, като при "готвенето " им на минимална температура максимално се запазват ензимите в тях.
Всяка сутрин закуската ми започва с чаша плодово-зеленчуков шейк или сок.
Стремя се да използвам минимално количество мазнини при готвене.Дори открих и продължавам да експериментирам с рецепти без мазнини (в блога си имам няколко такива в категория "Рецепти без мазнини").
Залагам основно на вегетарианство и отчасти на суровоядство, като салатите чудесно се вписват в този начин на хранене.Всеки обяд и вечеря започват със сезонна салата.
Не използваме полуфабрикати, готови десерти , предпочитам да са домашно приготвени.
Стремя се винаги, когато мога и открия такива , да купувам органични продукти.Което хич не е лесно...   Simple Smile

2.   Стремите ли се всеки ден да приготвяте здравословна храна за своето семейство?
Да.Както писах, готвя всеки ден.За мен домашната храна е за предпочитане.И като вземем предвид значително сниженото качество на продаваната храна, особено масовото и неконтролируемо почти използване на всякакви добавки в храните като консерванти, стабилизатори, оцветители, ароматизатори и прочие, се оказва от изключително значение да знам какво точно приготвям за семейството си.


3.   Как комбинирате здравословното готвене и традиционната българска кухня?
Признавам си, че от известно време традиционната българска кухня не ми е приоритет.
Но дори и нашите рецепти има начин да бъдат модифицирани така, че да са щадящи здравето ни.
Например приготвям стандартната мусака без да запържвам нищо-просто слагам всички продукти в тавата, като наблягам на пресните подправки, които придават вкуса й.
Когато рецептата започва със  "Запържете глава лук в 2 с л олио......", аз я трансформирам в "Задушете глава лук с 1 с л зехтин/масло и 3-4 с л вода....." - крайният резултат е един и същ.   Grinning
От години имам хлебопекарна и предпочитам да пека хляба у дома....
Ястия като сърми, зеленчуков гювеч, чушки със сос , също от българската кухня, които приготвям от време на време, могат да се приготвят без или с минимално количество мазнина.

Бих могла още дълго да пиша за храна и здравословно готвене, но май прекалих....    Laughing
Стискам си палци и пожелавам успех и на останалите участници!   Peace





# 11
  • Sofia
  • Мнения: 5 124
И аз се включвам в темата, изключително удоволствие за мен ще бъде да се включа в теста, тъй като готвя всеки ден, а уред който пести време е ценност за всяка жена.

1.   Колко важни за вас са здравословното готвене и здравословния начин на хранене?

Здравословното хранене е приоритет в семейството ми, тъй като здравето ни е най-важно за нас. Режима ни на хранене включва внимателен подбор на храните, които консумиране, както и готвене с възможност за запазване на полезните качества на всеки продукт. За моя радост имаме възможност да си набавяме продукти от производители, което е гаранция за чистотата на храната.


2.   Стремите ли се всеки ден да приготвяте здравословна храна за своето семейство?

Режимът на хранене на нашето семейство предполага да се яде предимно готвена храна т.е не полуфабрикати. По тази причина готвя всеки ден и след това всички заедно споделяме чудесния вкус на храната.


3.   Как комбинирате здравословното готвене и традиционната българска кухня?



Моят подход е в правилния подбор на продуктите и готвене само със зехтин в минимални количества. Освен това внимавам с количеството храна, ако храната е малко по-тежка.



Искрено се надявам да съм сред щастливките, които ще се включат в експеримента  Hug

# 12
  • Мнения: 4
1.   Колко важни за вас са здравословното готвене и здравословния начин на хранене?
2.   Стремите ли се всеки ден да приготвяте здравословна храна за своето семейство?
3.   Как комбинирате здравословното готвене и традиционната българска кухня?

1.Много важно за мен е здравословното готвене и здравословния начин на живот, винаги съм се стремяла да го спазвам, но трудно съм го осъществявала, поради редица причини- липса на качествени и нови уреди, липса на време, на пари!!!
2.Да, опитвам се, защото имам малко бебе и сега то расте и се нуждае от здравословна храна...
3. Как комбинирам ли-като гледам да не запържвам, а да готвя основно като варя продуктите!!!!

# 13
  • Велико Търново
  • Мнения: 3 031
1.   Колко важни за вас са здравословното готвене и здравословния начин на хранене?

В днешно време здравословното говене и начин на хранене е от особена важност в нашето семейство. В ерата на Е-тата, не ни остава нищо друго освен ние сами да се погрижим за себе си и особено сега, когато имаме и деца. Смятам, че с раннатото възпитание за здравословно хранене у тях,  ще се изградят по нататък и навици към това.


2.   Стремите ли се всеки ден да приготвяте здравословна храна за своето семейство?

Да!  Това е от особена важност за семейството ми.  Наблягаме на сготвени храни и свежи плодове и зеленчуци, които имаме възможност да консумираме направо от градината.


3.   Как комбинирате здравословното готвене и традиционната българска кухня?

Традиционната българска кухня е за предпочитане на нашата трапеза. Заради децата гледам всеки ден да присъстват готвени ястия, а за да ги съчетая със здравословно хранене се старая да не пържа, а да задушавам, и вместо сурово брашно готвя с препечено.

# 14
  • Мнения: 89
1.   Колко важни за вас са здравословното готвене и здравословния начин на хранене?

От година съм по правилата на аюрведа, от което се чуствам прекрасно.

2.   Стремите ли се всеки ден да приготвяте здравословна храна за своето семейство?

Да. Това е на първо място.


3.   Как комбинирате здравословното готвене и традиционната българска кухня?

Има ястия които претърпяват лека промяна, други не.

Общи условия

Активация на акаунт