Kuzey Güney-Север - Юг ﻉ Турски сериал с участието на Къванч Татлъту - 45

• 39 897
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • Mystic Falls/Eindhoven/SoFiA
Мисля,че каквото и да е развитието за Гюней няма да е добре и няма да е доволен... Джемре и да се омъжи за Баръш пак на него няма да му е изгодно... а ако Кузей спре цирка, което е малко вероятно според мен ... пак Гюней няма да е доволен/... Thinking

# 676
# 677
Мисля,че каквото и да е развитието за Гюней няма да е добре и няма да е доволен... Джемре и да се омъжи за Баръш пак на него няма да му е изгодно... а ако Кузей спре цирка, което е малко вероятно според мен ... пак Гюней няма да е доволен/... Thinking

Абе, и неговата не е лесна. Joy Joy Joy

# 678

Абе, и неговата не е лесна. Joy Joy Joy

Ама хич не ....  Laughing

# 679
За мен Кузей като образ е твърде сложен, за да го побера само в един пост  Naughty, но не смятам, че не е претърпял развитие. Лошото е, че той имаше реален шанс да започне живота си след затвора, но му се случи Ферат. Голяма част от събитията си ги предизвика и сам Кузей. Понатам се получи ефектът на доминото и Кузей няма и как да продължи да се развива - напротив, той все повече затъваше. Така ги видях аз нещата, до появата на Шереф Ком`сер  Mr. Green Сега, макар и бавно, нещата с Ферат ще се подредят и затова наблягат на другите му терзания от душевен характер. Образът е реалистичен, даже прекалено, на моменти. Под цялата му привидна агресивност, юмруците му и нахаканато му поведение, се крие една добра душа.  Heart Eyes

Ами защо да е само за един пост мнението ти, Sofi_q?  PeaceПри положение, че се изписаха фермани за Дж и Зейнеп, защо да пестим думи за Кузей?! Да му покажем и неговите + и - , а не само кирливите ризи на Гюней. Има един непоследователен образ в развитието си и това е  Кузей! Мое мнение, естествено... Hug

# 680
shaane, страхотен въпрос, подкрепям с две ръце да си говорим за Кузей.
Мненията отново ще бъдат различни, разбира се.
За мене образът му е завършен и логичен.
Дали тъпче на едно място или не - това зависи от нещата, които му се случват.
Във всеки живот е така - не винаги вървим постоянно и без прекъсване напред. Понякога тъпчем на едно място, понякога се връщаме назад...това е реалността.
На Кузей животът е труден, труден е от момента на влизането му в затвора, това показва историята му, това показват сценаристките - поел е тежест, поел е бреме, взел е решение, което продължава да тегне над живота му, не е просто да излежиш годинките в затвора и хоп - всичко все едно нищо не се е случило. Това белязва, осакатява, променя.

Не случайно ни показаха чрез връщане и спомени Кузей преди случката.
Весел, забавен, жизнерадостен. И да - бунтар, различен, не е по ученето, има си човекът други мечти - военна служба, да служи /чудя се защо някой не възкликне тук - той ще си остане прост войник, а я вижте Гюней какъв е интелигентен, умен, с образование... Joy/...та...показаха един тинейджър, едно дете - добро, закачливо, обичливо, влюбено, кавалер дори /цветята, картичката, дрехата, която беше купил за Джемре/...Затворът го променя и няма как.
От там насетне той се опитва да продължи напред. От началото на сериала до смъртта на Али той правеше само това - не иска да затъне обратно, иска да продължи напред - с нов бизнес, с нова приятелка дори ако щеше...това ли е тъпчене? Но миналото и затворът го застигат, не е толкова лесно да махнеш с ръка и да забравиш, когато си влязъл в отношение с такива хора като Ферат, по-скоро е правилно да се каже, че те не те забравят.
От смъртта на Али той вече има друга цел - отмъщението. Тя е логична, като се има предвид характерът му - чест и достойнство на първо място. На никого длъжен. Не виждам нищо непоследователно.
Кузей сега ще отмъщава. Може би за някой това е тъпчене, а всъщност за него е единственият шанс да продължи напред и да има шанс за нормален живот след като отмъсти. Иначе не би могъл да продължи напред, не би могъл да диша, сам го каза.
Кое е нелогичното и непоследователното тук?
Не го виждам.

# 681
  • Тук някъде.....
И за Кузей ще съм пристрастна, защото му съчувствам и го харесвам  Mr. Green, но това не означава, че съм съгласна с всичко, което прави. Да се опитам да ги систематизирам:
Положителни: добър по душа, състрадателен, верен приятел и страшно последователен в чувствата си - имам предвид Джемре, което е достойно за уважение; амбициозен и не се страхува да се захване с нещо, което не умее - визирам продажбата на кремове и Макара; честен, докато не го принудят да действа по обратен начин; иронията е, че наистина се оказва "човек на честта"; раним и чувствителен до болка

Отрицателни: избухлив, кибритлия  Mr. Green, действа, преди да помисли; решава проблемите си с юмруци и очаква да го разберат; интровертен тип, не говори за чувствата си и рядко ги показва; недоверчив - винаги сам да действа и отказва помощ, когато му се предложи; за мен е социално почти неспособен да общува нормално и с объркана ценностна система. Цяло чудо е, че всъщност е добър човек  Mr. Green

Това е на прима виста за Кузей. НЕ съм описала причините, довели го и определили лошите му качества, те ще са предмет на друг пост.   bouquet
Шаане, идеята ти за Кузей е страхотна!  newsm10

# 682
За Кузей мога да напиша много повече кофти неща, отколкото положителни ...

Мда, добър - но до глупост. Предан и самотвержен - пак до глупост.
Незрял, без никаква гъвкавост в различните ситуации.
Твърде хладен. Твърде остър като поведение и отношение към близките си, до степен на грубост към жените в живота му /малко по-мек с Джемре по обясними причини, но към Зейнеп прекалено, до безотговорност дистанциран и студен в повечето моменти/ Изобщо не му пукаше как се чувства тя.

Но има едно нещо, заради което всички зрител/к/и му прощават и продължават да го толерират, както и да се държи - красавец  )))) Към красивите хора всички са по-благоразположени  Rolling Eyes

# 683
  • Тук някъде.....
За Кузей мога да напиша много повече кофти неща, отколкото положителни ...

Мда, добър - но до глупост. Предан и самотвержен - пак до глупост.
Незрял, без никаква гъвкавост в различните ситуации.
Твърде хладен. Твърде остър като поведение и отношение към близките си, до степен на грубост към жените в живота му /малко по-мек с Джемре по обясними причини, но към Зейнеп прекалено, до безотговорност дистанциран и студен в повечето моменти/ Изобщо не му пукаше как се чувства тя.

Но има едно нещо, заради което всички зрител/к/и му прощават и продължават да го толерират, както и да се държи - красавец  )))) Към красивите хора всички са по-благоразположени  Rolling Eyes

Лор, аз се старах да не намесвам жените, та да не стават спорове, но съм абсолютно съгласна с теб и допълненото. А и освен външната му красота, прощавам му и заради този поглед, пълен с неизплакани сълзи  Sad  Mr. Green

# 684
  • Варна
Кузей е едно объркано момче(все още), което мъчително възмъжава. Пренебрегван заради брат си/ по всички паграфи/, живял в семейство с насилие, влязъл невинен в затвора...Много ми е мъчно за него  Sad. Няма как да има нормален живот след предателството на семейството му, затвора, Фърат, натресената му сватба и смъртта на Али. Аз лично абсолютно изключвам хепиенд на този филм.   Confused И не мисля, че е добър до глупост- лоялен, човек опитващ се да запази честта си- да, но добър не е. Прекалено му е сложно битието за да се води от благородни чувства спрямо заобикалящите го и близките си. Всичко в него и преди убийството на Али, и след него, жадува възмездие и единствения начин да го постигне е с това, което вижда почти цял живот- агресия и насилие. Той обича, но не може или не знае как да го покаже(независимо кого касае любовта му). Само Али беше способен да вижда какво става в душата му, въпреки че не го изразяваше. Останалите ( включително и Джемре) интерпретират както могат реакциите му, като и така едва "налучкват" какво му е точно. Кузей почти винаги е или неразбран, или погрешно разбран. Мисля си, че ако успее да отмъсти за времето в затвора и Али, няма да знае какво да прави по- нататък. Нищо, че казва как мечтае за нормален живот- той не знае как се живее нормален живот- никога не е имал такъв.

# 685
# 686

За Ромина която днес пак по време на новия епизод ще трябва да прави нова тема  smile3525

# 687

a, то пък освен Бааде и Мерве другите две сякаш са кой знае какво...

имат много красиви, а също и много чаровни актриси комшиите, освен това прекрасни модели...

а за мъжете пък да не говорим, че наскоро в една друга тема редих една челна тройка, в която накрая имаше шестима  Joy Joy Joy

пък тва за 'кривото...' е пак излишна дъвка, която сме я дъвкали, дъвкали, та можеше да си я спестиш и да си я дъвчеш сама...  hahaha hahaha

# 688
Лудостче, благодаря!  Heart Eyes Това ще ми дойде добре  Mr. Green Тя вече е готова, че имаме да пишем домашни с дребното  Rolling Eyes Дори и с включен тв, пак ще трябва да гледам на патерица  Wink

# 689
Добър вечер !   bouquet
Момичета, ще има ли епизод тази вечер ? Нещо ми се върти, че някой спомена, че може би няма да има, но сега чета, че сте в очакване ? newsm78

Шане, Hug аз за Кузей бая съм изписала Wink, за мен той е доста противоречив образ, но не мисля, че няма никакво развитие на героя му ! Peace
В миналия епизод, Джемре каза, че прави колажът като подарък за първата годишнина от излизането му от затвора. Изминала е само една година, а толкова неща му се случиха, толкова преживя...За съжаление, не му се случи нищо добро през това време, нищо, което да го зарадва, може би само успехите на Макара и глътката въздух, която пое, докато беше със Зейнеп .
Заради това, което преживя, съм склонна да му прощавам много, но наистина има моменти, когато изключително се дразня от поведението му, а и от сценаристките, които понякога твърде много профанизират образът му .
Както неведнъж съм подчертавала, никога и не забравям причините, поради които Кузей е това, което е в момента .Колко момчета на неговата възраст ще направят тази саможертва, която той стори ? Колко мъже, изобщо колко хора биха постъпили по този начин ? Мъчно ми е, че му се случва всичко това - той заслужава много, много повече, но за съжаление, не мисля, че ще му дадат шанс . Толкова задълбаха в трагизмът на образа, че надали ще излязат от тази линия. Peace

Общи условия

Активация на акаунт