Октомврийските пъргави деца , събират кестени и шарени листа.

• 34 589
  • 710
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро!
Ния тази нощ неспахме незнайно защо Sad Ники цяла нощ сънува и плака в съня си беше ужасно:( ама мина Simple Smile сега отидоха с тати на кафе, а мама остана да релаксира Simple Smile и познайте какво ще направи първо Simple Smile Ще яде Simple Smile

Честит Рожден Ден на Виктория,Стоян,Венелин,Кирил! Да са живи и здрави и много да радват мама и тате!

Петкова- бързо оздравяване  Hug Идеята с панделката е доста добра само, че при нас е неусъществима Simple Smile незнам защо на мен не ми държат и то да ти кажа не всички има някой който си държат, но там където са ми най необходими не Simple Smile е реших кардинално въпроса Simple Smile

За имуностимулантите- смятам да давам имунокинд. Доволна съм от цялата серия и мисля тях да взема, но ще следя отговорите на по опитните майки.

СВМ- дано Дарито да се оправи бързо бързо и да не е нещо сериозно! Hug Hug

Фифи- страхотна си  Hug благодаря, че сподели сега и ние сме без дръжки навсякъде Simple Smile да видим как ще разхвърля сега Simple Smile аз не бях се сещала ама то в разговора се ражда истината Simple Smile

Всички малчовци и торти са страхотни Simple Smile Ей пораснаха си ни децата Simple Smile

Ай лек ден, че ще умра от глад Simple Smile

# 61
Здравейте момичета!Отдавна не съм се включвала но ето че остана малко време и за форума!Първо да честитя на всички рожденници този месец  и техните мами! Бъдете живи и здрави много весели игри и прекрасно детство!На бременните мамчета Sunny  и Ради желая лека и безпроблемна бременност!

Сега да кажа Дони и аз преживях подобна случка с Вики.Миналата седмица падна захласна се не можеше въздух да си поеме цялата посиня и най стресиращото за мен беше че ми се отпусна в ръцете за секунди.После се свести но аз много се уплаших.На следващия ден я водих на доктор тя каза че нищо не вижда но ми даде направление за рентген и невролог.Не съм я водила на рентгена защото според мен няма реакции и за какво да облъчавт детето но на невролог може би ще я заведа за всеки случай.
Курс за първа помощ има към Бчк във всеки град.
Това е за сега че Вики почна да хленчи ще пиша по често!

# 62
Честит рожден ден на Виктория, Стоян, Венелин и Кирил!

Ох, днес никак не се чувствам добре. Явно анемията ми пак се обажда и мисля да си пека пиле. Много ми е зле, имам чувството, че ще припадна - много ми е лошо. За капак резнах и на Християн живеца докато се опитвах да му режа ноктите.  ooooh!

# 63
Видях, че не само на мен ми е зле днес...

Има и много болни деца - да оздравяват по-бързо!  Praynig

Дони, много гадно падане сте преживели, но дано на детето да му няма нищо. За лекар може би е добре да отидеш за всеки случай, не знам.  Rolling Eyes АЗ не смея да пускам Хриско като сме навън, че и той ходи няколко крачки и пада. Но вкъщи го оставям да си пада. НО навън е по-опасно. Хубавото е, че пада на дупе или ако е напред, се подпира на ръце, за да не удари главата, но понякога се случва и да я удари, ако падне по-бързо.  Rolling Eyes Все още не са много стабилни.

Тортите на всички са много хубави. Нашата беше по-обикновена и няма да я качвам.  Laughing

Още нещо щях да пиша, но не помня вече какво, а и Хриско не ми дава.

# 64
Привет от мен HugВчера грам време не ми остана...Алина е пощуряла и не се спира на едно място,голямо тичане пада след нея...Вечерта пък моите родители ни бяха на гости,та им съобщихме новината и на тях.Те също много се зарадваха,определено вече съм много по-спокойна Simple SmileДаже майка ми днес сутринта дойде да вземе децата,за да си почина аз малко,защото ММ днес е на работа и не може да ми помага и той....Аз не че съм седнала да си почивам,де...До одеве чистих и готвих,остана ми да простра само прането после...и мисля да си пооправя после малко ноктите и веждите,да си взема един душ на спокойствие....и чак тогава да ходя да си ги взимам децата.

Честито на вчерашните рожденници:Самуил,Стела,Светльо и Йоан,както и на останалите дечица!Честито и на днешните:Кирил,Стоян,Венелин и Виктория!Пожелавам им безгрижно детство,изпълнено с много обич и топлина,весели игри и верни приятелчета!

На всички тортите са прекрасни! Heart EyesИ изглеждат адски вкусни Mr. GreenСнимките също са много хубави.Благовест колко е сериозен на някои снимки само Heart EyesЛичи си,че сте си изкарали добре.Ивко и той голямо сладкишче Heart EyesИ тоя Гъми Беър е навсякъде Laughing,отърване няма май от него Mr. Green

За имуностимулантите-аз смятам,че по принцип в момента са малки за такива неща,но ако ще ги пускате на ясла е най-добре да им давате нещо,но след разговор с педиатър PeaceНа Боян от 1 година му давам Есберитокс и не ми е боледувал изобщо.1-2 пъти да е имал само лека хрема и това е.Много съм доволна Peace

Анбибиан,много неприятно SadКак сте днес?Дано да се оправяте бързо и двете! Praynig Hug

Ия,дано бързо да се оправиш и да се наредят нещата! Praynig Hug

Ооо,забравих да ви кажа,че ММ голям зор дава да търсим по-голям апартамент или дори къща,а нашия да го продаваме....На мен не ми се иска да избързваме толкова,но ще видим какво ще стане.Вярно,че ремонтите отнемат ужасно много време,но все пак....А и нашия апартамент трябва да се обяви за продан чаааак след като се нанесем(ако изобщо се нанесем) в ново жилище,което означава,че ще е след 7-8 месеца,най-малко....И сега главата ми е пламнала и само го мисля....А ММ толкова спокойно  ги приема нещата,все едно всичко ще се случи само с едно щракване с пръсти,а не е така.... ConfusedПомня,че някой от темата си беше търсил жилище и помня какъв зор беше,та само при мисълта за това ме заболява глава ooooh!

E♥L♥I♥T♥S♥A,разбира се...Ще ми е много приятно да се видим,стига да ме оцелите в подходяш момент Grinning HugНе знам дали ми имаш номера,но ако искаш,може да ми пишеш на ЛС,за да ти го пратя и като идвате към Ловеч,да звъннеш за по кафенце Wink

Варол,още малко остана....Леко раждане и от мен.Ще ти пусна телефона си на ЛС,ако искаш да ми пишеш като родиш,за да не те мислим Simple Smile

nnnnn,да ти кажа....и на мен понякога ми е пълен х как се справям LaughingНа моменти всичко върша машинално и после се чудя кога пък съм успяла да го свърша... Laughing

Иветка,бързо оздравяване и на Пламена! Praynig HugКак е?Пооправихте ли се?

Фифи,вас пък не ви оставиха тия болести,аман вече Twisted Evil SadДа се оправя бързо Ивайло! Praynig Hug

Чакам снимки от рожденния ден на Стела Mr. Green

Цвети,как е Дарина?Да не сте хванали и вие шарка? Rolling Eyes

Петкова,Хепи,бързо да се оправяте и вие HugАааа,ама много болни,бе,какво става?! Confused

Дони,много добре те разбирам SadУжасно е това,но важното е,че всичко е минало и Анджи е добре!За съжаление при доста дечица се получава така,особено на възрастта между 6 м.-3 г. ConfusedИ при Алина се е случвало,и при Боян....Доста четох из интернет,навсякъде пише,че нямало нищо притеснително,ама то като се случи и.... ConfusedДано няма повече такива неприятни инциденти! Praynig

Толкова от мен,отивам да си досвърша останалите неща,които съм наумила,след което да отивам да си взимам децата от майка ми.Обаче времето е много кофти ConfusedМай няма да успеем да се разходим много....

# 65
за имуностимулантите сега давам умкалор,хем да борим настинката(мисля,че днес вече сме наай-накрая по-добре),хем профилактично ще го давам 3м докъто свърши шишенцето.20 дни се дава 3х10 капки на ден,10 дена се почива и така 3м. след като свърши ще давам и аз имунокинд,педи ми изписа рецептата.
момичета снощи купих сребърна вода и капя по 2 капки във всяка ноздра.ето снощи капах преди сън,и сега като стана и е много по-добре отколкото с капките.

хепивашата торта я видях във фейса и да ти кажа на мен ми хареса,не е по-обикновена.много си е хубава,а и важното е детето да се е радвало.
тази,която сме поръчали за юбилея на майка ми е подобна на вашата(със снимка на ивко и майка ми).

дони Hug Hug Hug дано анджи е добре,а ти се се стресирай...неизбежно е,аз също в такъв момент незнам дали бих могла да реагирам,нормално е ,майка си,изплашила си се... и аз бих  Hug

сънииидневниците на вампираизгледа ли епизода??? аз снощи се пробвах 1ч да влезна в замунда,но явно сайта е бил претоварен от мераклии,и днес в 7;30 бях на линия да го гледам.свалих го и докъто иви спа аз зяпахххх  hahaha txtloves

ох,трябва да ставам...да се къпя ,да събера багажа на ивайло и в 12ч тъгваме за свиленград да изненадваме упоритата ми майка(тя ми се сърди ,че не е присъствала на рд на иви Sad )  hahaha дано остане доволна!
весел уикенд,очертава се май да е слънчево,насладете се на разходките   bouquet

# 66
Леле,Рени,добре че ме подсети...Сега ще си го дръпна да го изгледам,докато ги няма децата,че после няма никакъв шанс да го гледам Mr. Green Hug Hug Hug

# 67
Сега разглеждам снимките от албума. Леле, много са хубави бебетата, толкова хубави бебета на едно място не бях виждала, а ми прави впечатление, че някои момиченца вече имат доста косичка и повечето деца вече изглеждат на големи, а не на бебета. При нас пък стана обратното. Преди да навърши годинка, всички даваха на Християн година и нагоре, а сега все му дават по-малко от годинка.  Laughing Може би защото вече не е така голям като преди, а и физиономията му остана бебешка.  Simple Smile

Цеца, пожелавам ти успех на работа и на майка ти кръста да й се оправи, че да може да гледа Йоанчо. Вълнения казваш, хубаво нещо са това вълненията...

# 68
Здравейте,
Честит Рожден Ден , на празнуващите днес   bouquet
Петкова , аз заради това и се съгласих да давам имуностимулант , защото избиването на всеки долен зъб е придружено с болест. Иначе е здрав и не се разболява лесно , но в момента в който избие някой долен зъб и то е болно милото. Надявам се да има ефект. Аз давам изопринозина вече 10-тина дни и няма да го сменям , ще го изпие целия , пък после ще видим какво ще правим.
Моя Малчо спи вече час и половина и сега и аз ще се опъна малко , дано да поспи както вчера , на обяд го сложих в 1 и той стана в 4 и 30  Grinning , ама първо ще разгледам снимките в албума , да се порадвам на мъниците ви  Hug

# 69
  • Sofia
Здравейте, момичета!
Пак се затрих, ама при мен нещата се закучиха, дето се вика, вируса се върна и ме погълна с пълна сила. Бях забравила как се чувства човек с 39,5 градуса Т дни наред. Не знам, сигруно при децата е друго, но аз имах чувството че ще умра.

Ия, разбирам те.  Hug При теб Т е от друго, но си е пак температура и последствията са същите. Ти кърмиш ли още, как така го получи този мастит? Сега с антибиотика можеш ли да кърмиш? Бързо ли отминава това нещо? Съчувствам ти, мила!  Hug  Hug Една позната мама така получаваше често и все вдигаше високи Т, направо не й завиждах...  Sad Sad

Съни, благодаря за поредната нова тема.  Hug И отново бременна, и със сто неща на главата ти пак се грижиш за нас и не ни оставяш. Е няма да се науча аз. Явно ми липсва достатъчно организация. Евала!  smile3501 Сигурна съм че всичко това ти струва много усилия, за което съм ти признателна! Честити сърчица!   Kissing Heart  Kissing Heart Ех, колко е хубаво само...! Винаги да ви се случват все такива хубави неща!!!  Praynig  Hug

Марси, шестица за заглавието!  smile3525

За анкетата гласувах, че две дечица са ни достатъчни. Бих искала и трето по-нататък, ако трябва да бъда искрена, ноооо на фона на сегашния тежък и труден живот, когато трябва всеки ден да си броиш стотинките, се отказвам. По-добре не. Да си останем с тези, да са ни живи и здрави и да бъдем живи и здрави и ние, за да успеем да им осигурим един нормален, спокоен и добър живот.  А пък те да ни радват с успехите си, жизнеността си и вечните усмивки! Само това искам.  Grinning Дано и Господ ни го е отредил.  Praynig Praynig  Simple Smile

Варол, евала, момиче, че стискаш още! Героиня излезе ти!  newsm10

Смуси, напълно разбираемо защо се страхуваш, но това не бива да те отказва от желанието ти да имаш още деца. Със сигурност обаче трябва да разберете причината, довела до преждевременното раждане, то не се е случило току-така. Намерете правилните специлисти, открийте причината, елиминирайте я заедно и като се доверите на истински професионалист, който да следи следващата ти бременност, нещата ще вървят както трябва. С малко повече вяра в успеха, с повече следене, по-задълбочено, повече изследвания, хем ти ще бъдеш по-спокойна за детето си, хем ще доведете нещата до самия им край. Пожелавам ти го от сърце!  Hug Hug
Аз давам коластра и зелена енергия на Софи още от навършването й на на годинка, всеки ден. Не знам дали съм доволна и как ще е без тях, не знам дали те й помагат да се справя все пак по-леко с вкирусите, но моята голяма щерка си е от болнавите деца и вирус не я пропуска. Поне се моля да не прави усложнения. Всичко е индивидуално при децата, не можеш да сравняваш какво на кое детенце как действа.

Хепи, с това твоето непостоянство с гърнето, няма ли да го откажеш Хриско? Той  милия ще се обърка и ще се чуди кое и как е правилно. Не че ти се бъркам, но като започнеш нещо, още повече когато детето се поддава на научаване, както е във вашия случай, не трябва да се отказваш.

Тони, аз съм ползвала кремовете на Garnier, хубави са. Взимала съм си и няколко пъти на Билка, те също са добри, но не са чак толкова леки в сравнение с първите. Сега съм взела от Карфур на някаква марка Victoria, много ми допада, взимам си вече за втори път. Те са няколко вида, аз взима този с авокадо, лек е, не оставя мазен филтър, добре попива и хидратира, и също така не е скъп, около 5-6лв. беше.

Хубелена, ужас си преживяла. Направо не искам и да си представям... Дано Господ винаги е с нас в такива моменти! Praynig Praynig

Силви, аз аспиратор не прилагам върху моите деца. Навсякъде чета изказвания от майки колко добре било за децата, но пък и доктори са ми казвали че колкото повече издърпваш, толкова повече се произвежда и още други негативи. Само почиствам с физ. разтвор, т.е. впръсквам от солените разтвори често и капя капки направени от клеева тинктура и физ. разтвор (5 капки клеева тинктура + 10мл физ. разтвор), накапват се по 2-3 капки в ноздра на всеки половин-един час, а на следващия ден интервала между накапванията се увеличава. Аз по принцип много чета в библиотеката на д-р Михайлов, слушам съветите и на нашата докторка-хомеопатичка и съм на мнение да държа децата си, колкото се може по-далече от вредните химикали, които така широко се предлагат и рекламират от фармацевтичната индустрия, а самите лекари не се свенят да изписват наляво и дясно. Не искам нищо лошо да кажа, но всеки си решава какво да прави все пак и кого да слуша, най-добре слушай какво ти казва вътрешния глас.  Peace Peace

Наденце, съжалявам да чуя че сте били в болница, но така и предположих, след като не пишеше няколко дни. Вие сте карали нашия вирус, само че при нас е без повръщане, което всъщност изцежда най-бързо организма и особено детския. Ние минахме с висока Т и разстройство, зверски болки в корема и още се влачим, но поне се справихме у дома. Хиляди прегръдки за малкото геройче!  Hug Hug Hug Hug Hug

За имуностимулант при Елиза се чудя дали за сега да не пробвам схемата с осцилококцинума.  Thinking Още не съм решила.

Честита 1-ва годинка на Благовест и Ивайло, Стела, Самуил, Светослав и Йоан, на Симона, Виктор, Антония и Теодор, на Кирил, Стоян, Виктория и Венелин! Здраве, жизненост, веселие и безгрижно детство им пожелавам!

Тортите ви на всички са били страхотни! Отивам да разглеждам снимки от празниците.

Последна редакция: сб, 13 окт 2012, 15:32 от Hariela

# 70
  • Куциндрел
Hubellena, леле, изкарала си си акъла. Дано да не се повтаря повече. Hug Praynig
Хепи, аз най-много се притеснявам как ще спи Йоан на обяд, защото е свикнал да заспива на гърда или в количката. Confused Ще видим, каквото - такова.

# 71
Здравейте Simple Smile
Днес беше хубав ден Simple Smile починах си 4-5 часа, после се разходихме и понапазарувахме и тамън заваля и се прибрахме Simple Smile сега Ники играе, татко му чете списание, а аз наминавам да видя какво си правите.
АААА и да се оплача от ДМ. Много, ама много ме разочароваха Sad Нали има 20% намаление и ние с мм се бяхме наточили с един списък и право там. Обаче изненадата беше голяма когато видяхме памперсите, който използваме на цена 29 лв., а попринцип са 26лв(пак там) та намелението е върху тези 29 лв. Поразгледах и другите неща заради който бях отишла и всички вяха с доста над цената, която съм ги купувала. И така оставих си кошницата и си заминах, защото ми писна да се подиграват с нас.Така, че ако някой се е запътил натам да гледа цените. Е оплаках се!

Hubellena- много неприятна случка и слава богу че се е разминало само с уплахата  Hug

Ceca- успех в работата и дано Йоан бързо да свикне

Hariela- много лошо с тия болести, как пък не ви оставиха намира. Пожелавам ви бързо оздравяване и повече никакви болести около вас Simple Smile

Съни- много се радвам, че всички около вас са приели добре новината(не съм се и съмнявала) и че вече си по спокойна. Идеята за нов апартамент е супер, но трябва да решите дали сега е момента. При мен сега ми е едно такова уморено, сънливо, отпуснато, все едно целият ми акъл се е изпарил и Ники отнема много от времето и силите ми и ако трябва да се занимавам с нещо толкова сериозно.

# 72
Честит рожден ден на Виктория, Стоян, Венелин и Кирил!

cvm дано Дари се оправи бързо, не знам нищо за шарките и не знам дали може да е без температура  newsm78
Nuriii начинът на приготвяне на киноа е за бебета нали. За вас готвиш ли киноа?

Тази нощ беше страшно у нас! Яна смъкна температурата още вчера, но през нощта като нададе един вой - рева, търкаля се, гърчи се, нищо не можеше да я успокои. Мен въобще не ме искаше, само да я пипна и почваше още по-силно да пищи, вземеш ли я на ръце същата работа, само към баща си пълзеше, но пипне ли я и той ставаше ужас. Сигурно час врещя, накрая се сетих да й пръсна спрей в носа и да капнем капки. Не знам това ли подейства или просто след час вече беше изморена, попищя още 10тина минути и после се тръшна на възглавницата си между нас и заспа хълцайки  Sad ooooh! Аз много се притесних, ММ повтаряше, че била сънена и затова се държала така, ама като е сънена и гладна поревава докато стане млякото, пие го и заспива. Според мен или не е можела да диша добре, защото й е бил запушен носа и нещо я боли. Може и зъбите да са, защото едната й буза е червена, а вече няма температура.
Днес я водихме на длъгааааа разходка с количката до мола (ние си ходим пеш до там), после из мола с роднините и после пак до у нас пеш. Голям сън му дръпна. Заспа в мола и спа до у дома, сега дивее из нас. ММ я пита - чувстваш ли се неудобно? (щото се опитва да гледа телевизия седнала под телевизора) Хвана я да й провери памперса и вика - чувстваш се неудобно, как няма да се чувстваш като си насрана  Joy
Дони и вие едни преживявания сте имали тези дни, ужас направо  Hug Hug Hug
Петкова бързо да оздравяваш  Hug
BLackKisSs аз дръпнах Дневниците вчера в ранни зори, но племеницата ми ги гледа на ММ на лаптопа, явно ги качват във Ви бокс със субтитри, ако друг път имаш проблем може там да провериш.

# 73
  • Варна
Момичета  Hug  Hug Hug
Аз днес отново няма да спя, толкова ми е притеснено Cry
Ходихме днес при педиатърката, разказахме и какво ни се е случило, тя веднага ни изпрати на рентген и неврохирург, каза, че това че Анджи се е отпуснала и затворила очички и прибледняла означавало, че е загубила почти съзнание   Cry било много опасно да загуби човек съзнание оф просто неЗнам и аз как все още пиша, не искам да ви плаша..спирам да пиша другите им обяснения че не спирам да ги мисля, а не искам да натоварвам и вас. Та отидох да търся неврохирурга в окръжна болница, но трябваше да мина през детския спешен кабинет, там ме наредиха, че съм безотговорна майка,че не съм завела детето при тях още вчера и че не съм направила рентген и че ако нещо се случило с детето само аз си нося отговорността.Отидох при неврохирурга, прегледа я, каза ми човека спокойно, детето е контактно, храни се не е нужен на този етап рентген. Каза ми да а следя за повръщане на фонтан,сънливост,раздразнителност и ако нещо ме притесни да я заведа пак. Тръгнах си и се обадих на педиатърката да и обясня,уж да се успокоя а тя още повече ме притесни. Направо изпушвам вече, не мога да си простя как го допуснах да се случи. Кофтито е че Анджи не пълзи,а направо тръгва да се изправя да върви и не се е научила като загуби равновесие да падне на дупе, а пада директно като талпа, днес цял ден съм залепена зад гърба и, то не че друг път не съм ама на за 1 секунда вчера стана белята.Че така момичета сега бдя над нея и не мога да заспя, притеснявам се защото днес 2 пъти повърна, не на фонтан ама повърна, а това отдавна не и се е случвало и сега затова треперя.. Sad

# 74
Дони вярвам, че всичко ще е наред с Анджи. Ти не се обвинявай, сигурна съм, че няма дете в темата, което да не е падало някои по-лошо, други не толкова, но те те първа ще падат и ще се удрят, дори след като се научат да ходят. Яна например, отдавна се е научила да върви между мебелите, тук се хване - там се хване, не се е хлъзгала до сега никога на паркета и си сяда винаги на дупето, а ако падне пада на една страна и се търкулва. Но вчера както си стоеше права между дивана и масата, изведнъж се пльосна по очи и като я вдигнах видях, че се е ударила между очите - червена и реве, че се къса. Случват се такива неща  Hug

Общи условия

Активация на акаунт