Болничен по време на бременност-3

• 84 477
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
  • Русе
Как какъв е смисъла? - да вземам по-голям болничен и по-голямо майчинство живот и здраве....

# 541
Как какъв е смисъла? - да вземам по-голям болничен и по-голямо майчинство живот и здраве....

Аз до колкото съм информирана болничните се изчисляват за година и половина назад. Дори и да отработиш няколко дни, няма да даде отражение или ще е някакви стотинки...

# 542
  • Пловдив

При зададената ситуация няма да стане.И написах защо

Искаш да отработиш няколко дни и после пак болничен докрая

# 543
zdraveite momi4eta. Az imam edin tauv vupros- dali po vreme na bolni4en poradi bremennost moje da se izliza za kratko ot stranata,za sedmica naprimer?   

# 544
  • Пловдив
zdraveite momi4eta. Az imam edin tauv vupros- dali po vreme na bolni4en poradi bremennost moje da se izliza za kratko ot stranata,za sedmica naprimer?   

Доколкото знам не засичат кой е напуснал пределите на страна и дали е в болничен

# 545
Здравейте, момичета!

Имам следния казус - бременна съм в 4-я месец и съм в болничен от 01.03. Днес разбрах, че считано точно от тогава ми увеличават заплата. Аз нямах намерение да се връщам повече, но до колкото знам, за да ми се отрази увеличението на болничния, трябва да имам поне 1 работен ден на новия осигурителен доход. Така ли е? Мога ли да си пусна платена отпуска, след като ми свърши болничния чак на 13.04 или трябва да се явя на работа? Да чакам ли до тогава или да го прекратя, за да не губя?
Абсолютно безмислено. Един ден на висок доход няма да промени  фрапантно обезщетението. Трябват ти доста месеци за база на по-висок доход, за да се отрази това увеличение.

# 546
Здравейте, бременна съм в 14 г.с. от вчера съм в болничен 14 дни до края на месеца издаден от АГ, след това трябва да се явя на ЛКК, но никои не ми обясни каква е процедурата за явяването пред комисията - кога трябва да си запиша час и т.н. Ще съм безкрайно благодарна, ако ми дадете съвет, защото сте изписали страшно много по тази тема и ми е трудно да открия отговора на точно този въпрос?

# 547
  • Пловдив
Елица Кръстева,АГ то трябва да ти обясни.Отиди и попитай.Често явяването е само формално.На мен ми казваше в кой ден да отида и да си взема болничния.Той предвижваше нещата пред ЛКК то

# 548
Елица Кръстева,АГ то трябва да ти обясни.Отиди и попитай.Често явяването е само формално.На мен ми казваше в кой ден да отида и да си взема болничния.Той предвижваше нещата пред ЛКК то

Благодаря ти, ♥Elfita♥  Той ми каза да отида на първи април да ми даде документите за ЛКК-то, но комисията е само вторник и четвъртък, идеята ми е дали тези от комисията издават болничния със задна дата?

# 549
  • Пловдив
Цитат
дали тези от комисията издават болничния със задна дата?

Да

Значи АГ то ти е обяснил.Чакаш си датата и отиваш с амбулаторната си карта

# 550
Цитат
дали тези от комисията издават болничния със задна дата?

Да

Значи АГ то ти е обяснил.Чакаш си датата и отиваш с амбулаторната си карта

Благодаря

# 551
  • София
Момичета,ще се радвам да ми отговорите,редовно се допитвам до вас и ви благодаря!

От самото началото съм в болнични,поредният изтече на 20ти (вчера) и от днес трябва да съм в 45дневния преди термин(терминът ми е на 5ти май).Въпросът ми е трябва ли да болничният да бъде издаден за по-малкък брой дни,имайки предвид,че ще раждам със секцио по-рано?

# 552
  • Пловдив
Въпросът ми е трябва ли да болничният да бъде издаден за по-малкък брой дни,имайки предвид,че ще раждам със секцио по-рано?

Абсолютно не
Така ще загубиш дните,а и няма никакъв смисъл.Ще се застъпят със следващия болничен,но това е нормално

# 553
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Момичета,ще се радвам да ми отговорите,редовно се допитвам до вас и ви благодаря!

От самото началото съм в болнични,поредният изтече на 20ти (вчера) и от днес трябва да съм в 45дневния преди термин(терминът ми е на 5ти май).Въпросът ми е трябва ли да болничният да бъде издаден за по-малкък брой дни,имайки предвид,че ще раждам със секцио по-рано?

Не, после ще се изравни със следващия болничен от раждането...

# 554
  • София
Много ви благодаря за бързите отговори,момичета Hug

Общи условия

Активация на акаунт