То не бе сваляне на МРЗ, то не бяха лихви върху депозитите, последното двайсе е узаконяването на незаконните постройки, което на практика (може би, зависи как ще реагира интернет-обществото) означава глоба от 5 000 лв. на остъклен балкон.
Което пък, от своя страна, отвори дебат между мен и съпружеското тяло, в резултат на който излезе, че на практика въпросната хазна няма откъде да се напълни. Ама изобщо.
Що е то БВП (брутен вътрешен продукт) и как се формира? Частният сектор циркулира между сивата и черната икономика, държавни предприятия почти не останаха. Единствените печеливши, за които се сетихме, са АЕЦ - 1 бр., ТЕЦ - 1 бр., въгледобивни мини - 3 бр. Друго производство някакво имаме ли, че и да е печелившо?

Ние за друго не се сетихме, та затова пуснах темата - подскажете ми, ако обичате. Да преброим предприятията, които пълнят бюджета на Р България. Останалото е "от лукавия", т.е. - от данъци (главно на физически лица), такси и глоби.
Знам, че има много компетентни люде в този форум и с удоволствие ще приема всяко мнение, което успее да обори опасенията на нашето семейство, че милата ни Родина върви към финансов фалит.
Моля, докажете ми, че греша, та да си легна спокойна.