Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за работа с логопед при деца?
Какво мога да очаквам по време на оценка от детски психиатър?
Как да се справя с проблемното поведение на учителя в детската градина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за работа с логопед при деца?
Работата с логопед при деца включва различни методи като игри, римувани книжки, упражнения за правилно произношение и други. Важно е да се подкрепя детската реч и да се улесни комуникацията. Редовните посещения на логопеда и домашните упражнения са от съществено значение за успешната корекция на проблемите в речта.
-
Какво мога да очаквам по време на оценка от детски психиатър?
По време на оценката от детски психиатър може да се очаква наблюдение на поведението и реакциите на детето, използване на различни методи за оценка на развитието и взаимодействието му с други деца, както и оценка на емоционалното и психическото му състояние. Обикновено се провежда интервю с родителите за събиране на пълна информация за детето.
-
Как да се справя с проблемното поведение на учителя в детската градина?
Ако се сблъскате с проблемното поведение на учител в детска градина, важно е да обсъдите ситуацията с директора на заведението. Поддържайте спокоен тон и представете конкретни примери за проблема, търсейки конструктивно решение. Ако проблемът продължава, можете да се свържете с контролиращите органи или да потърсите друга детска градина.
-
Какво се случва с учителката?
-
Защо е необходима диагноза на РЦ?
, но ако има кюфтета и саламче и най-вече яйца няма да яде хляб 
. Все се каня следващия път аз да се правя, че не я чувам, но тя много шумно напомня за себе си "Стани мамо. Мамо моля те ела. Стани стола."- това го крещи "Искаммммм песничка Мама ми купи нес". Вчера ми удари шамар, защото отказах да и пусна някакъв клип на английски и аз и спрях компютъра. "ненненене.какуо пляиш?защо маша?"Издържах на виковете и протестите и не го пуснах. Лоша мама не ме слуша. 
личната педиатъра ме успокоява,че нищо му няма , но аз колкото повече чета коментари статии из нета повече почвам да се притеснявам. днес не го заведох на ясла , че нещо май ще се разболява и цял ден играе с играчките и си бръщолеви неговите си бебешките. Снощи като легна една такава дълга лекция издекламира ама на бебешки. ох.....
!
Точно и при нас след боледуване нещата стават по-трудни.
Вчера,майка ми е отишла да я вземе и са й я дали наакана.Обяснението е,че са разбрали какво й е,тя ги е дърпала за ръката,но учителката казва"Докато не ми каже,къде иска да ходи,няма да я водя,да си стои така"
Майка ми не е могла да реагира,на бегом е прибрала детето,тя си е дърпала гащите и направо в банята.
Тя им е показвала,какво иска,но те не били длъжни да я обслужват,да говорела и тогава.Няма да описвам моето състояние,последва разговор с логопеда на градината,не искам да си спомням,всичките неща,които ми се казаха,включително и намек за личната ми вина,както и да е.Искат да им представя диагноза и да ходим на обследване в Св.Никола,иначе те не можели да я обслужват и да се грижат за нея
,след колко време ще ни запишат час?Какво ще я карат да прави?Някакви препоръки от майчета,минали по този път?!Какво да очаквам като диагноза,евентуално?!Всичко,би ми било от полза...Има ли значение,при кого ще отидем?
Мисля, че трябва да докладваш поне на директорката. Ами че то детето ако не каже, че е гладно, няма да му дадат и да яде ли
.И при условие, че детето е могло да обясни без думи, че му се ходи в тоалетна те ще се правят на по- големи специалисти от специалистите. Това и говорещи деца го правят да се изпуснат, но имам чувството вече, че като им е казано, че има проблем и те търсят под вола теле. Въпроса е много до желанието да работят, в тази работа трябва и сърце да имаш. Аз веднага бих говорила с директорката. Честно казано момичета като чета проблемите, които имате в СФ се радвам, че живеем в малък град. Аз веднага бих сменила ДГ. Просто няма да си тровя нервите и детето, защото господ знае как се държат с него
. Май преди да променя поводението на детето трябва да се вгледам в себе си