Ноемврийски бебета честит втори рожден ден - тема 16

• 71 101
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
Е нямаш друг избор, освен да се справиш, но на мен лично ми е ужасно трудно. Онзи ден бяхме в парка с мъжа ми и децата, аз след Боби, мъжа ми с Гого, Боби като яхна колелото, пресече и пътя и залетя към някаква поляна, аз търча след него, дъх не мога да си поема, по едно време даже го изгубих от поглед, добре, че имаше хора...а ако бях сама с двете?!
Да не споменавам колко виновна се чувствам, че не мога да обръщам достатъчно внимание на Гого, а той милия като ми се заусмихва, като ми "заговори", иска си внимание детето.

# 571
  • Пловдив
честито на бременните! още една вълна престрашили се, браво на вас!

като ви чета коментарите на майките с по две...еми...поне още 2 години да минат или 3! моята също е шемет, като за две е, ако и второто е като нея ще ме уморят. не се спира, яде и си клати крака и ръце, толкова е шавлива, има глисти в дупето както казват бабите! но..и аз и мъжа ми сме били такива шемети, така, че то си идва по наследство и второто бебе няма да го чакаме да е спокойно също...
диванета, да са живи и здрави, има емоция голяма!
 Mr. Green

# 572
Честито Биби и Виргиния   bouquet страхотни новини!

Значиии ние с Беруш изостанахме от 11.ноемврийчетата  Laughing

Терминатор, радвам се да прочета, че ще сте тук за по-дълго. Ще се запознаем  Party
Даже бих предложила да си направим една среща сега, докато е топло. Вече сме без колички, по-малка хамалогия е придвижването. Някой уикенд в парка с бръмбарите, ще бъде забавно.

Виргиния, не че съм с 2, но покрай мен в квартала има много мами с деца на възрастта на нашите и с бебета в количка. Някои полудяват, на други не им е особено трудно. Зависи от децата, според мен.  Peace

# 573
Виргиния, като се роди бебето малката ти ще е почти на 3 и половина. Като гледам комшийчетата на тази възраст има огромна разлика с деца на две и половина, така че нищо страшно!  Hug

# 574
Мерси за окуражителните думи!
Kölsches Mädel, точно около 3-я РД на Ивана ще бъде секциото. Важното е да сме спокойни и най-вече си зависи от децата, наистина !!

# 575
  • В две мънички очи...
Смелчаги сте вие със второ - аз нямам толкова смелост. Венко като се разбеснее из площадки и поляни и направо разногледи ставаме. На всичко отгоре не е свикнал много с децата, покрай тия болести, играе си с тях, но самостоятелен. Отива да говори на някое, те най-често не му обръщат внимание или не могат да говорят и той се спира. Не е някакъв проблем, но малко ми е жално като го гледам как стои като изгонен. А по-лошото е че като види някой да яде нещо и отива и се нарежда да му дадат, веднъж ми се случи да се скрие в едни храсти за да може да си взема от чантата на една жена солети  #Crazy, направо супер гадно се чувствам като започне да прави така. Оня ден в метрото скочи да ходи при едни деца да с проси чипс и няма спиране. Днес пак ме посрещна ревящ защото баща му го беше взел от площадката за да не изяде чипсовете на други деца. Не е останал да не му купувам - вярно че чипс не вземам, но пуканки и подобни неща постоянно му давам.

# 576
Дарито не е много по яденето и рядко ходи да си иска, но аз си мисля, че е нормално. Ние също храним другите деца. Но голям срам брах на една бензиностанция, когато започна да ми навира близалки в задния джоб и грабна едно шоколадово яйце и избяга на вън и хукнах да я гоня, след мен и продавачката и хем ми беше смешно, хем срамно, като някакви джебчии.

# 577
 Ако кажа, че е лесно ще излъжа, но както Terminator е писала - нямаш друг избор, справяш се. На мен ми е "любим" момента - прибиране на обяд след разходка. Криво-ляво сме се домъкнали до третия етаж, баткото се спуска към хола с обувките, аз го викам му да се върне да се събуе и да измием ръце. Оставям малката, за да свърша процедурите, тя пък ревва, защото е "сама". После един храня, на друг сменям памперса, приспиване.Най ми е любим момента двамата да заспят Simple Smile Тогава се чудя от къде да започна с домакинстовото и често просто се отдавам на малко почивка Simple Smile Спокойно ще намериш вариант. Гледай да зачислиш част от домакинството на таткото или някоя баба, ако може да помага. Понякога се налага и да позагърбя нещо. Все се успокоявам, че ще минат поне заедно и като порастнат ще си играят двамата, да имам повече време. Като цяло си е забавно,  де:)
 Определено ми се срува, че когато първото е малко по-голямо е по-различно. На три ми се струва, че ще е доста по-скомостоятелно детето...Ама все пак си е и до дете.
Иначе за угриенията и мен започнаха да ме гонят, че не отделям достатъчно време я на единия, я на другия...Старая се но понякога чисто физически не стига времето.

# 578
Темиде, моите хубавци май са със същата разлика 1.10г.като твоите. Искам да те успокоя, че става все по-лесно с времето. Особено след като малкият направи 2 г. Сега ходят в едно и също ОДЗ и даже Дани свикна много по-лесно покрай брат си. Като се видят в двора на градината и голяма радост пада, прегръдки все едно не са се виждали. Навсякъде са заедно, гледам ги като близнаци, защото вече имат еднакъв режим- спят, ядат, играят еднакво. Вкъщи си играят сами, не им трябват други деца за компания. Естествено се драпат за играчки, но много се търсят и обичат. Като дам нещо на единия и веднага ме питат за другия има ли същото, като го няма единия и другия тъгува и все пита за него, по площадките се защитават един друг..много мили моменти има! Според мен е хубаво да са двечки, става все по-лесно с времето!Домакинството винаги съм го оставала на заден план, гледала съм децата и съм почивала, само наложителните неща от домакинството.

Иначе по темата за мъниците- Даниел е голям бъбривец. Говори мнооого, всичко, правилно (даже по-правилно от брат си понякога). Сега се учим на гърне. Ако го слагам на гърнето на определено време няма проблем, няма напикани гащи, но иначе не си казва. надявам се и това да стане скоро, че ми омръзнаха тези памперси.

# 579
  • Λάρισα
Гледането на бебе и полубебе не е лесно, но не е и кой знае колко трудно. Искаш-не искаш, се справяш, нямаш друг избор. В началото не знаех къде се намирам, но с времето нещата стават по-добре. На мен най-трудно ми беше до захранването на малката, защото преди това бяхме денонощно като скачени съдове. Сега иска да яде, спи и т.н. приблизително по едно и също време и организацията вече не е това, което беше. Работата си я върша докато са будни, че асан и той е хора - като заспят си почивам и аз. Ходим си заедно от стая в стая, бебето в количката, Дора вършее около мен. Винаги има нещо несвършено, ама пък и аз не обичам да се преуморявам  Mr. Green  

Та всъщност исках да кажа честито на бременните, да ви е лека и безпроблемна  Hug
И чакаме бебета вече  Wink

# 580
  • В две мънички очи...
Гледането на бебе и полубебе не е лесно, но не е и кой знае колко трудно. Искаш-не искаш, се

Много ти е хубав коментара на теб в подписа Simple Smile
На мен вече няколко пъти ми задава въпроса защо трябва да ходя на работа и как ми се сърди заради това че го оставям. Е после като ме гушне и каже че ме обича е невероятен.

# 581
Благодаря за милите пожелания! Дано е безпроблемна и безаварийна като миналата бременност Hug
Виргиния, честито и на теб и стиснати палци  Wink Ние сме на опашката, чакаме следващите престрашили се  Grinning

Аз нямах много време да мисля, защото ударих 36 и просто се реших. Признавам, че по-големия ентусиаст бе таткото, но в момента се чувствам много щастлива. Вярвам че ще оцелея сред веселата лудница, която се очертава с някои хитринки. Налага се, защото свободни баби под ръка и на мое разположение нямам, а и не съм имала и с Бела.

Последния неин бисер от днес:
"- Мамоооо, извади го това бебе за малко от корема да го видя какво е"  Joy Joy Joy

# 582
  • В две мънички очи...

Последния неин бисер от днес:
"- Мамоооо, извади го това бебе за малко от корема да го видя какво е"  Joy Joy Joy

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 583
 newsm81
Kölsches Mädеl вече е мама и на мадама!
Честита дъщеричка!
Много щастие! Мама да се възстановява, а баткото да помага!

# 584
Честито, да сте живи и здрави цялото семейство!!!

Общи условия

Активация на акаунт