Коремчето вече расте, а през АПРИЛ ще сме с бебче в ръце! Тема 8

• 25 438
  • 712
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Добро утро и от мен. )

˙·٠• АлЕкС •٠, аз съм на ЖК на 30ти октомври. ) Вчера като отидох както се разбра, компютъра не може да отчете премината ЖК преди 30дена от предходната. )
Та за това се учудвам как други момичета ги викат по-рано, явно просто не го записват, че е преминала консултация.
А за покупките....първите неща, които трябват са малко дрешки, козметика (шампоан и лосион за тяло), комплект за пъпчето (но там не знам какво се купува, на щерката и беше паднало), памперси. От по-големите покупки - столче за кола, легло или люлка (за мен е по-подходяща за началото ако човек може да си позволи да вземе и нея и легло) и ваничка.

Ами мен при всеки преглед ме записваше в картона, на ехографа ми въвежда имена, ЕГН, дата на последна менструация и т.н., но на компютъра не съм видяла нищо да пише, но може това след прегледа да го прави сестрата. Но като цяло винаги се е стремяла м/у всеки преглед да има поне 2 седмици разлика.
Но както казах следващият преглед ще съм в 18 г.с. и 5 дни и май след това ще трябва да се запиша за Феталната за да я отхвърля и нея и да съм спокойна, че всичко е Ок. Иначе мисля пак да отида при Цолова в Фемина тъй като останах доволна от нея.

# 361
Добро утро!
Аз закусих крем карамел (дамашен с истинско мляко и яйца) и като ме раздруса рейса, за малко да върна поръчката  Laughing
Колежката ми в моята стая все по-болна става, обаче отказва да си взима болнични  Tired
Моите консултации са на частно, водят се пакет, включващ абсолютно всичко и затова прегледите ми са през 15 - 20 дена. Само отделно трябва да си запиша час за сърдечна ехокардиография на бебето в 20та седмица.

# 362
  • Sofia, Bulgaria
За кошарата, мисля че е много добра идея, ако нямаш място вкъщи  Peace Ние в момента сме с дървена кошара, с всичките му шкафове, скрин и пр. Няма да казвам каква мъка е при местене, сглобяване и пр...Дори се замислям сериозно дали да не го продам и да си купим кошара(всъщност 2  Laughing). Иначе сегашното е трансформиращо, с люлка, всички екстри. Много ми вършеше работа люлката, докато малкия беше по-малък  Mr. Green Люшкам го 5-10 мин. и заспива. По-добре от колкото на ръце. Сега вече заспива сам с шишето  Peace
Та да се върна на кошарата, смятам че е много удобно и не само, защото не заема много място, а защото при пътуване може да си я носите с вас. Ето при мен сега стои проблема като ходим при нашите малкия къде ще спи...Но няма как ще си взимаме бебефона с камерата и ще го наблюдаваме докато спи на спалнята. Другото е да си легна с него в 8, ама аз ще откача  Crazy

За нивата и дървеното легло обикновено е с 2 нива. Като малко бебе(докато все още си стои на 1 място) е на 2-то ниво, ама после като се разшава и започне да се изправя, местиш на 1-то ниво и пак си е навеждане. Така че, това не е предимство/недостатък според мен.

Дандето-Що се отнася за ненужни или нужни вещи, всеки трябва да си прецени. Ето пример кумата ми-бяха им подарили шезлонг, ами на нея изобщо не й е бил необходим. Обаче на мен ми беше супер нужен, просто зависи в къщата с какво обзавеждане разполагате. Аз нямах къде да оставям малкия през деня и ми беше много нужен шезлонга.
Столче/кошче за кола, също не им е трябвал, защото не пътуват. Е на нас това ни е много нужна покупка, защото пътуваме почти всеки месец...Помисли си хубаво какво ще ти трябва и си го набави. Приказки от сорта това ще ти трябва това не, са субективни. Никой не е на твое място в дома ти, за да знае от какво имаш нужда  Peace
Ето още един пример-аспиратор за нос, това за някои мами е много нужна покупка, но за мен не. Имам, но не съм го ползвала, защото не ми е бил необходим. Обикновен физологичен р-р втечнява секретите и после с мокра кърпичка или клечка за уши е много по-бързо и безболезнено за бебчо...Малкия като видеше аспиратора и полудяваше.
Това разбира се е моят личен опит, не споря с никого  Peace
За козметиката съм съгласна, най-добре като се роди бебчо, ще разбереш кое е подходящо за него. Олио в този сезон, не препоръчвам. Подходящи са млеката и лосионите. Олиото е добро за зимата, защото затопля, но все пак повечето мами не ползват. Пак въпрос на личен избор и усещането на бебчето.
Ваничка със стойка-за мен това е най-добрата покупка! Много по-удобно е права да къпеш бебо, след това таткото или някой по-здрав от семейството излива водата от коритото. Аз имам анатомична с маркуче. Къпя в банята, след което махам тапичката от маркучето и водата сама се оттича. Няма вдигане на тежко и пр. Много удобно  Peace

Дано е полезно на някого това, което написах и да нямате излишни покупки. Но дори да имате в Продавалника се продават лесно и бързо  Mr. Green

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 10:47 от ♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯)

# 363
Здравейте момичета, да се запиша и аз във темата. Не съм от много активните, поради липса на време. В 16 седмица съм, втора бременност, с термин 1.04.
При мен продължават гаденето и повръщането #Cussing out. Надявям се скоро да спрат, че направо ме изтощават. Аз съм със серклаж, прочетох, че още една мама очаква да и направят.

# 364
Писах, писах...и ми се изтри... #Cussing out
Сега ме мързи, но после пак ше ви напиша.
Хубав ден на всикчи....

# 365
  • София
За кошарата, мисля че е много добра идея, ако нямаш място вкъщи  Peace Ние в момента сме с дървена кошара, с всичките му шкафове, скрин и пр. Няма да казвам каква мъка е при местене, сглобяване и пр...Дори се замислям сериозно дали да не го продам и да си купим кошара(всъщност 2  Laughing). Иначе сегашното е трансформиращо, с люлка, всички екстри. Много ми вършеше работа люлката, докато малкия беше по-малък  Mr. Green Люшкам го 5-10 мин. и заспива. По-добре от колкото на ръце. Сега вече заспива сам с шишето  Peace
Та да се върна на кошарата, смятам че е много удобно и не само, защото не заема много място, а защото при пътуване може да си я носите с вас. Ето при мен сега стои проблема като ходим при нашите малкия къде ще спи...Но няма как ще си взимаме бебефона с камерата и ще го наблюдаваме докато спи на спалнята. Другото е да си легна с него в 8, ама аз ще откача  Crazy

За нивата и дървеното легло обикновено е с 2 нива. Като малко бебе(докато все още си стои на 1 място) е на 2-то ниво, ама после като се разшава и започне да се изправя, местиш на 1-то ниво и пак си е навеждане. Така че, това не е предимство/недостатък според мен.

Дандето-Що се отнася за ненужни или нужни вещи, всеки трябва да си прецени. Ето пример кумата ми-бяха им подарили шезлонг, ами на нея изобщо не й е бил необходим. Обаче на мен ми беше супер нужен, просто зависи в къщата с какво обзавеждане разполагате. Аз нямах къде да оставям малкия през деня и ми беше много нужен шезлонга.
Столче/кошче за кола, също не им е трябвал, защото не пътуват. Е на нас това ни е много нужна покупка, защото пътуваме почти всеки месец...Помисли си хубаво какво ще ти трябва и си го набави. Приказки от сорта това ще ти трябва това не, са субективни. Никой не е на твое място в дома ти, за да знае от какво имаш нужда  Peace
Ето още един пример-аспиратор за нос, това за някои мами е много нужна покупка, но за мен не. Имам, но не съм го ползвала, защото не ми е бил необходим. Обикновен физологичен р-р втечнява секретите и после с мокра кърпичка или клечка за уши е много по-бързо и безболезнено за бебчо...Малкия като видеше аспиратора и полудяваше.
Това разбира се е моят личен опит, не споря с никого  Peace
За козметиката съм съгласна, най-добре като се роди бебчо, ще разбереш кое е подходящо за него. Олио в този сезон, не препоръчвам. Подходящи са млеката и лосионите. Олиото е добро за зимата, защото затопля, но все пак повечето мами не ползват. Пак въпрос на личен избор и усещането на бебчето.
Ваничка със стойка-за мен това е най-добрата покупка! Много по-удобно е права да къпеш бебо, след това таткото или някой по-здрав от семейството излива водата от коритото. Аз имам анатомична с маркуче. Къпя в банята, след което махам тапичката от маркучето и водата сама се оттича. Няма вдигане на тежко и пр. Много удобно  Peace

Дано е полезно на някого това, което написах и да нямате излишни покупки. Но дори да имате в Продавалника се продават лесно и бързо  Mr. Green

Ето, че сте ми бая нужни мамите, които са минали през това. Страхотни сте.

# 366
Здравейте момичета, да се запиша и аз във темата. Не съм от много активните, поради липса на време. В 16 седмица съм, втора бременност, с термин 1.04.
При мен продължават гаденето и повръщането #Cussing out. Надявям се скоро да спрат, че направо ме изтощават. Аз съм със серклаж, прочетох, че още една мама очаква да и направят.
.      Здравей!Като гледам с теб сме с близки "параметри"Simple Smile Защо ти е извьршен серклаж?Ако не искаш,не ми отговаряй Wink

# 367
За кошарата имам и от двете, дървена за вкъщи и преносима за път и за бабите. Преносимата я взехме за каката, най-евтината на Бертони с едно ниво, но изкара и малкия за мое учудване. Още е здрава. Препоръчвам, ако си взимате такава, да си купите отделно дюшече.
За ваничката, определено със стойка, макар че сина ми който е роден Януари, го къпех на чешмата поне два месеца, защото ми се струваше студено да го плицикам във ваничка.
За козметиката, аз първите месеца мажа със зехтин без значение какъв сезон е, а за къпане Мустела.
Определено много от нещата се решават в движение, когато се появи бебето.
Няма смисъл да купувате всичко от списъка, защото винаги можете да си го набавите, а има много неща които не влизат в употреба.

# 368
dghigova така да се каже един вид презастраховане и по необходимост. С първата бременност се наложи да ми направят серклаж в 26-та седмица, защото шийката се беше скъсила до 1,5 см, а след 2 дена като отидох да ми го направят ми каза доктора, че е била 1.3. В началото на бременността си беше нормална, но после незнайно защо тръгна да се скъсява Rolling Eyes.

# 369
здравейте, докато ви изчета .... jump

dghigova, как си, минаха ли болките ?
Еовин, успех за апартамента и честито

както и Brum е писала има много неща, които не са нужни и на момента се решава дали са важни или не
аз ще започна с покупките малко по-нататък
и аз ще си направя списък долу-горе какво ще ми е нужно на първо време
но още не съм гледала какви дрешки са ми останали от баткото и като разгледам всичко тогава ще помисля за списъка
дори не помня какво имам от него Rolling Eyes

# 370
Kidman, добре дошла. ) Аз ще съм със серклаж, сега в събота ще ми го правят. Хич не съм очарована, но...това е положението. Съгласявам се само и единствено, защото имам доверие на лекаря, а не ми се сменя поради различие в мненията. )

За вана, не съм ползвала с Калина изобщо. Просто нямам къде да я сложа. Ползвах най-обикновен леген, който слагахме на спалнята в-у една мушама. ) После вече в банята като се постопли (в банята ни е студено за къпане на бебе).

Днес ми пристигнаха шишетата Авент, още 1комплект бебешки на Мадър Кеър (1боди с къс ръкав, 1с дълъг, 1гащеризон, 1ританки, 1ватирана жилетка, ръкавички, терлички, лигавник) всичко това на цена от 14лв. с доставката.
бебешки комплект

# 371
  • Варна
yara и при мен се получи така. Притесних се като излезе БХС-то, моето е съвсем близко на твоето. На едни години сме, нали и това взимат предвид. При мен разликата беше само, че нухалната гънка я измериха 2мм. После така стана, че отидох на втора фетална морфология, защото се оказа, че имаме много близък доктор, който е точно специалист по това и се занимава само с това. Тя я измери 1мм. БХС-то ми е на основата на измерванията, които направи докторката, която не е  специалист по това. Не знам, но при положение, че се работи в мм, ми се струва, че такива отклонения са прекалено големи - какво гледат, не знам  Shocked

На всички мами, които имат нужда късмет и всичко да е наред!

Това сега ли? Или при предишна бременност?

Сутринта им звъннах и ми казаха да отивам, че Яков ще ме приеме. Отивам и виждам един млад лекар и се усещам, че въобще не се ме разбрали, че искам Максим Яков да ме види, а не съна му. Поне уж той прави ФМ там, така че смятах, че ще мога  по да имам доверие на мнението.
То в притеснението викам си, така и така съм там да ме види... много ме гледа сигурно 20мин, какво ли не..каза, че гледа и за някакви вторични показатели, които могат да наведат към синдрома на Даун - каза, че всичко друго е наред.
Измери НТ на 1.3мм, НО ми каза, че са имали вече един такъв случай, в който първо са измерили над 3мм, после след седмица се е резорбирала и е намаляла на 1мм като са я гледали, риска не е бил висок и не са правили амниоцентеза и в крайна сметка се родило дете с Даун Sad

Като излязаох направо ми течаха сълзи от очите.... Каза ми да си помисля, да се видя с моята АГ, да не би наистина да е видяла по-малко още при прегледа, а да е техническа грешка, защото той каза, че ако види над 2.5мм веднага още на момента ще си каже за рисковете. А мен като ме гледаше даже беше в много добро настроение и грам не е била притеснена.

Не знам какво да правя, следобед съм на консултация с нея, препоръчаха ми да направя интегрирания БХС в 16 г.с, но и той е само една статистика.
Взех вече да се настройвам за амниоцентеза - няма да си го простя, ако се окаже с дефект, а и не съм толкова силна да приема да отгледам такова дете  Cry

# 372
Yara, не знам какво да кажа  Confused Говори с твоята докторка наистина, и аз мисля, че ако е измерила гънка 2,5 мм щеше да ти каже. Моя колежка прави амниоцентеза, на документите пишело, че рискът от процедурата е 1%. Дори да правиш, най-важното е да не се притесняваш много сега, че това притеснява и бебока.
Мирама, откъде го купи комплекчето - много е сладко и е унисекс. Гледах в ибей, но такива ниски цени не съм видяла.

# 373
yara, аз лично при това положение бих направила амниоцентеза.

Alexiana, от ибей е, аз всичко купувам от там. )
Цената на самия комплект беше 2.40паунда, а доставката 3паунда. ) но всичко го купувам на търг.

Уфф, аз съм се хванала да правя едни презентации...така ме мързи...а съм направила точно 3слайда. ) ужас...

# 374
Оххх Yara, много гадно са те изплашили.... а иначе точно Борис Яков в майчин дом прави амниоцентезите. На мен моя лекар ми каза, че НТ е в норма, и като му казах, че ми се иска да направя амниоцентеза, той направо ми каза, че е против, едва ли не, и че ще ми съсипят бременността, защото на всичкото отгоре съм с плацента по предната стена, и трябва да инат през нея, но въпреки всичко, аз не съм решила на 100% дали няма да я направя все пак, точно поради фактите които и ти изтъкваш. Помисли още малко, имаш време. Hug

Общи условия

Активация на акаунт