Коремчето вече расте, а през АПРИЛ ще сме с бебче в ръце! Тема 8

• 25 413
  • 712
  •   1
Отговори
# 405
 И аз мисля, че в Бъгария много са изкривени представите за възраст. Да знаете какъв рев ударих на 22-рия си рожден ден...чувствах се престаряла  Joy Повечето ми съученички на 15г. имах богат полов живот, излизаха непрекъснато, до 18 бяха опитали повечето видове наркотици и на 20 бяха преситени от живота #Crazy Имах колежка, юристка в банката, с две деца- на 14 и на 5, която вече се готвеше да умира  Shocked Аз на 22  имах сериозна и супер изтощителна работа, тежко следване и къща за която да се грижа, живеех сама....сега даже се чувствам по-млада (долу-горе на 13  hahaha )

# 406
И аз нямам никакъв апетит,но когато не хапна нищо  ми става лошо...

# 407
Точно апетит, не бих казала, но си ям.

За възрастта, до към 40-42г. за мен е нормално. От там нататък ми идва малко множко. ) Пък и майка ми на 45г. стана баба, малко ми беше трудно да си я представя нея с малко дете. )

# 408
Аз си мисля, че съвсем навреме ми се случи, обаче леля ми (на 43) и баба ми (75) и двете възкликнаха - "Е, крайно време беше!". Колко пък да е крайно  Crazy Пък и леля ми на същата възраст роди, така като се замисля, какво ми се прави на многознаеща  Crazy

# 409
Ставам края на месеца на 38г. и въобще не се чувствам стара.
Не мисля, че ми и личат. Преди 32г. не бях готова за деца. Имам си теория, че преди 30г. повечето хора не са подготвени за семейство и деца Wink и трябва да си поживеят, слегнат и тогава отговорностите.
Отказах днес в Правителствена болница, няма да раждам там. Успокоих се.
Реших дребният последно да ходи пак в ДГ, ако се разболее отново за кратко време, приключваме. Майтапа е, че ми писаха мейл от градина Монтесори, да ни канят на среща. Много реномирани, скъпи.......голяма битка е за тях......но мисля да откажа. Малко ме разочароваха, защото веднъж ми бяха писали, че нямат места, после след 5 дни ми звънят и ме  канят на среща след 2 дни, на другият ден отменят срещата, после месец и половина мълчание и сега пак ни канят на среща.........е, не обичам да ме разиграват......синковеца си харесва сегашната градина. На мен, също управителката на настоящата ми допада повече от на Монтесорито
Яде ми се вече, започнах със сладкото..да видим до къде ще я докарам с кг

# 410
  • София
Аз се омъжих на 29г., родих на 31 дъщерями, сега ще родя на 34г. Ако се бяхме събрали по-рано с мъжа ми, щях да родя и по-рано, но се чуствам добре и имам сили да гледам деца, това е най-важното  Grinning
Излезе ми БХС 1:6800 миналия път беше 1:24000, но явно годините много влиаят на резултата.

# 411
  • Sofia, Bulgaria
Yara....Силно стискам палци, всичко да е наред с бебчо. Иди запали свещичка в някоя църква за здраве ooooh! Бъди смела и силна!

За опита - аз бях много заблудена преди да родя и да се сблъскам с реалността  Wink Понеже сестра ми роди преди 2 г. аз си ходех всеки месец и й помагах за малката. Мислех си, че покрай нея имам опит. Бях сменила не знам колко памперси, бях я преспивала, хранила и какво ли още не, нооо да си имаш свое не може да сравни с нищо. Тогава грижата и отговорността си е само твоя(е и на таткото, но като е предимно на работа:)).
Да си родител не може да се сравни нищо според мен  Heart Eyes

ani27, аа моля ти се, аз съм живото доказателство, че не е така  Peace
За годините, хайде и аз да се изкажа  Laughing На 24г. съм и чакам второто си дете  Mr. Green Така се случи, не беше планирано толкова скоро, но решихме да си го запазим. За това пък ще съм млада мама и все си мисля, и се успокоявам с това, че сега ми се занимава с бебета. После те ще пораснат, аз пак ще се върна на работа, ще се боря да си върна килата от преди и т.н. Така или иначе искаме да имаме 2-ро дете, щом е искало сега да дойде, ние пък ще си го гледаме с много любов и надявам се, ще им осигурим всичко необходимо  Praynig Само да сме здрави!

Радвам се, че мога да помогна с опита ми Simple Smile Нали за това сме тук - да си помагаме.

# 412
  • Калифорния
аз не съм от приказливите и затова много рядко се включвам, но сред толкова много млади мами тука, реших да вдигна малко средната възраст  Laughing. Януари ставам на 35 и нямам никакъв опит с деца. Имам два племенника, но ги виждам само по празници.

Заради възрастта и аз смятам да направя амниоцентеза, въпреки че резултатите ми от БХС уж са добри, но не искам да рискувам. Сигурно след 2 седмици ще ида да питам в Майчин дом как става.

# 413
  • София
Доста млади мами сте се събрали тук  Simple Smile Аз съм на 32г., зимата ще навърша 33г. Такъв ми беше и плана за второ дете - не знам защо си бях решила, че второ трябва да имам на Христова възраст или никога  Crazy За деца почнах да мисля някъде след като навърших 25г., преди това явно не бях готова. Честно казано, и сега ме учудват момичетата, които раждат на по 19-20, но пък от друга страна ме радват - по-малко години ще стоят между тях и децата им, което е гот. Wink

Ох, опитвам се да се разболявам май, а това хич не ми харесва. Отивам да забъркам меда и лимона... Confused

# 414
На мен така ми се стече живота,че чак сега започвам с децата. Нямам нищо против младите мами, всеки знае кога, с кого... Майка ми е родила сестра ми на 20 и мен на 21.Стана баба на 48. Не мисля,че съжалява макар,че понякога казва,че не си е поживяла.
И аз гледах често децата на сестра ми, храних ги, памперси сменях,преспивах ги... добре се справях, въпреки това изобщо не се чувствам подготвена. За съжаление хората,на които имам доверие за съвет са ми далеч и мога само по скайп например да питам нещо,но за помощ и някой да ми погледа детето за малко......нямам никой. Свекърва си изобщо не я броя,защото и нямам доверие и не бих й оставила детето си,особенно като бебе. Тя и без това не мисля,че ще се запрепъва да идва да помага. От това,което знам от мъжа ми за миналото за мен тя е била супер егоистична майка и след развода с баща му просто никога не е била загрижена за детето си. Интересувала се е само то втория си мъж,който е отвратителен човек (сега се развежда с него) и просто е изоставила детето си отвсякъде. За мен това не е майка и е абсурд да  се доверя.

# 415
  • Sofia, Bulgaria
Аз бях готова за деца още на 21-22  Mr. Green Ако си с правилния човек, не виждам пречки. Аз се чувствах сигурна с него от самото начало(станахме гаджета като бях на 19  Laughing). След 2 год. съвместен живот знаех, че това е човека и знам че мога да разчитам на него за всичко, просто убедена съм в него...Все пак се решихме на деца и брак след 3г. и половина. Скоро ще станат 5, а ще сме с 2:)) Годишнината ни е на 04.04, а термина ми с 2-то е на 9-ти  Heart Eyes Знае ли се току виж уцели нашата дата ♥

# 416
Хмм, готова за деца, не съм била...) нито с първото, нито сега.
Но ако чакам да съм готова, никога няма да стана. А и при моята медицинска история, направо си е подарък от господ това, че и втори ми прави.

А относно опита, и това не мога да твърдя дори след 5г. дете, че имам опит. Имам опит с това си дете, а другото може да е съвсем различно (както и ще е) и да трябва човек да учи и да се сблъсква с нови неща. Нямам самочувствието, че едва ли не всичко знам, защото не е така.

# 417
  • UK
Стискам палци на всяка една от ВАС!   bouquet

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 15:30 от kokona20

# 418
Писах ли писах и накрая компа се изключи точно преди да публикувам  smile3511 smile3515

Аз съм на 24...декември ставам на 25  newsm03

Да ви се оплача,че съм бясна....правих си БХС миналата седмица в Хасково от където съм и уж изследването се праща  в Майчин дом София....а миналия ден майка ми ми взе резултатите от лабораторията,която изпраща изследването в София и тя ми го сканира и прати и какво да видя...правено в  ПЛОВДИВ,всичко написано на английски(от това което съм чела,че сте писали за вашите изследвания всичко е на български) и не намирам никъде да пише Даун или пък някакви такива стойности,които вие сте писали,че имате във вашите изследвания.....абе с две думи изобщо не знам какво е това !!!!!!!! Другата седмица съм на ЖК  и ще се разправям!
Иначе мен от самото начало си ме викат по здравната каса на по 20 дена на ЖК и всеки път ме вписват в компютъра и досега не е имало някакъв проблем...ама явно всеки град и всеки лекар си имат различни процедури...знам ли.

# 419
И аз в петък ще ходя да проверя дали резултатите ми са пристигнали повторно. Много се ядосах.

А за ЖК, не знам, не би трябвало всеки град да е различно, системата нали уж е единна? Или поне така би трябвало да е.

Общи условия

Активация на акаунт