Коремчето вече расте, а през АПРИЛ ще сме с бебче в ръце! Тема 8

• 25 419
  • 712
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Здравейте, мами!
Както писах и в една друга тема - най-после щъркела обеща да дойде и у нас и през идващата, животворна пролет, с Божията помощ и аз ще даря живот - нещо което очаквам вече години наред.
Термина ми се колебае - първоначално излезе, че ще е на 14.04, но при последния ехограф се оказа 15.04, но след като го чаках толкова години, ще го почакам и още един ден.
По този повод се сещам за  откъс от едно много нежно стихотворение, с което искам да поздравя всички пролетни мами и да си пожелаем лека бременност и живи и здрави деца.

Пролет
Н. Й. Вапцаров

Пролет моя, моя бяла пролет,
още неживяна, непразнувана,
само в зрачни сънища сънувана,
как минуваш ниско над тополите,
но не спираш тука своя полет...

И, с Божията помощ идната пролет ще спре полета си при мен. Simple Smile

MagdaS,

Добре дошла и благодаря за страхотното откъсче от стихотворението.
Лека и безпроблемна бременност ти желая. Ще се радвам да си пишем тук в темата и да споделяш с нас всичките си притеснения и радости по време на бременността.

# 391
MagdaS,

Добре дошла и благодаря за страхотното откъсче от стихотворението.
Лека и безпроблемна бременност ти желая. Ще се радвам да си пишем тук в темата и да споделяш с нас всичките си притеснения и радости по време на бременността.

Алекс, благодаря за топлото посрещане и пожеланията.
Както стана ясно от предишния ми пост, това е първата ми бременност и предвид достопочтената ми възраст /29/, проблемите които имах преди зачеването и вродената ми паника от всичко - вероятно доста теми и въпроси ще повдигна.
Аз вече споделих опасенията си, относно маточните контракции, които ми се получиха и ужаса, че не ги усещам, както другите жени са описали, но за радост се намериха по-уравновесени мами, които да ме успокоят, за което сърдечно им благодаря.

# 392
Привет, preggo

welcome на новите  preggo в темата.

Yara, стискам палци  Praynig При това положение аз бих направила амниоцентеза.  Peace

Ео, късмет с банката и скоро да се похвалиш с нова къщичка   bowuu

За покупките - много неща може да се окажат излишни  Mr. Green Зависи как искаш да си гледаш бебето  Crazy Аз козметика няма да ползвам (никаква). Четох за смисъла от къпане (на бебето всеки ден първите няколко месеца), масаж, козметика ...  и не намерих смисъл да го правя Peace

За сгъваема кошарка - ползвах и ми беше  много удобна. Леглото на бебето го ползвах нощем, а през деня когато бях в кухнята или хола ползвах кошарката. До 6 месеца беше удобна за спане, а след това слагах момъка да не се пребие докато аз трябваше да направя нещо.

За годините на 36 съм  Whistling - водя се рискова.  Tired

За БХС излезе ми първата част на резултата - уж добре за тази възраст  Rolling Eyes В понеделник ще ходя да ми правят някакъв друг тест. Тогава ще ми обяснят подробно за какво става дума. Някакъв нов тест нещо като БХС само че не е вероятност.  Rolling Eyes

# 393
Magda, добре дошла  bouquet

Аз скоро ще навърша 34г. Laughing и явно съм от опитните Simple Smile))

# 394
Магда, възрастта ти е съвсем нормална.
Иначе - браво за успеха, дано всичко е наред от тук нататък.

На мен сгъваема кошара ми обещаха да ми дадат, казаха, че са я ползвали до 7-8 месеца на бебето.

# 395
Рядко ви смогвам да пиша ,но ви чета.За годините 30г в март 31г.Относно покупките не бързам защото имам много близки вече мами където са ми обещали доста от нещата,за сега повече ме вълнуват ремонти и мебели,но ще видим.

# 396
Ето ме и мен   smile3503

Вчера бях на преглед,всичко с бебчо е наред..Божее толкова е пораснало в сравнение с предният път.Вече е доста оформено и шаваше  newsm44

Кистата си е все още там Sad Другата седмица във сряда е операцията.

Днес бях на БХС и среща с анестезиолог...

Ох какво ме чака само,дано и със изследването всичко е наред...

За годините съм на 22 Simple Smile

Информацията за покупките ни е добре дошла,на такива като мен..

# 397
  • София
аз съм 27 годишна  Rolling Eyes

# 398
За годините, аз съм на 28г. в момента, ще навърша 29г. малко след като родя. )
Щерката я родих на 23г.
За опита, все пак 5г. гледане на дете си казват думата, просто след това време се гледа по-спокойно на нещата, не се залита толкова в крайности по отглеждането и виждаш, че не всичко написано из форуми, книги и т.н. е приложимо винаги и за всяко дете и ситуация. )

MagdaS, добре дошла. ))) А възрастта ти изобщо не е толкова достолепна. ))))

# 399
На 23 години съм, живот и здраве като родя ще съм си още на 23.  Joy Не съм от опитните мами.  Embarassed
Добре дошли на новите мами!   bouquet

П.С. Вече много рядко пиша във форума, но не защото нямам време, а просто... нищо интересно не се случва около мен, но много се радвам да преглеждам коментарите на другите априлски мами.
Чувствам се добре, честно ви казвам - не се чувствам бременна.  Laughing Което ме радва - само нямам търпение да усетя бебчо и всичко ще е прекрасно.  Heart Eyes Нито ми прилошава, нито имам болки, коремчето си е същото като от преди 2 седмици, но си личи.  Mr. Green
Не вярвах, че ще стане така, НО - нямам търпение да разбера дали ще си имаме момче или момиче!  Embarassed Нямам никакви претенции вече, само искам да знам.  Blush

Пожелавам ви много хубави емоции!  Hug

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 19:30 от maminka23

# 400
  • София
Сега съм на 29,а декември,живот и здраве ставам на 30! За покупките- ще ползвам съветите на по-опитните,защото списъците от нета ми се струват малко раздути.

# 401
Здравейте отново.
Magda, добре дошла! И аз да се вместя-сега съм на 30 години, а живот и здраве като родя ще съм почти на 31. Да си призная -не ме е страх, въпреки че ми е първа бременност, а и както ви споделих нямам никакви оплаквания (поне засега)-пък и днес чичо доктор ми каза че в тези месеци в които съм сега-почти съм влязла в петия-е нормално да се пишка по-често (аз без друго си бях голяма пикла-имам цистит, а сега съвсем  Mr. Green). Аз още не бързам с покупките, пък и таткото не приема с голям възторг предварителните неща. Има време. На прегледа днес ми казаха, че засега изглежда момиче, ноооо чичо доктор никак не беше сигурен.
Аз имам намерение да си направя серумен скрининг-пада ми се след 2 седмици най-подходящия момент-така ми казаха днес-искам за моя сигурност.

# 402
Аз съм на 21г. за бременността и първите месеци без никакъв опит, но от там нататък до 3-4клас с моите племенници  newsm78 абе бива си ме  Joy Joy Joy аз бях долу-горе колкото тях когато се родиха и сега се надявам на големи помощници и аз да имам.

За покупките като се изредят бабите и дядовците от там нататък ще я мислим  Grinning Grinning Grinning

# 403
Леле, колко млади мами, чак се почувствах неудобно  Blush Hug Аз съм на 27г., януари ставам на 28г. Иначе две малки деца съм гледала, вярно отдавна беше, но се надявам да не ме хване шубето и да се справя Simple Smile
Yara, силно гуш от мен, дано всичко е наред  Hug
 И аз чета редовно, но не пиша, защото освен да се оплаквам, май няма какво друго да споделя  Tired

# 404
29 изобщо не е достопочтенна възраст  Grinning. В западните държави жените започват да мислят за деца след 30. На мен ми се смеят в болницата като кажа,че вече съм стара (34). Даже аз напънах за  инвитро,защото при мен не се откри никакъв медицински проблем, нито при мъжа ми. Аз обаче реших,че повече не искам да чакам,защото съм на 34. Даже докторите ме накараха да направя преди това 6 инсеминации и след това инвитро,защото ми повтаряха,че съм здрава и не съм стара. Аз им казах, че в България много често и много грубо ме подбутват,че съм престаряла и какво съм чакала и това много ми тежи. Аз не се чувствам на 34 и никой не ми ги дава,но заради приказките на хората се чувствах много зле. Е инвитрото както и очакваха беше успешно от първия път и не съжалявам,че напирах за него,въпреки че е голяма веселба.
Вие имате ли апетит? На мен абсолютно нищо не ми се яде. Дано се промени това,че не става така. В понеделник съм на контрола и се надявам да се види пола на бебето, нямам търпение да знам.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт