Коремчето вече расте, а през АПРИЛ ще сме с бебче в ръце! Тема 8

• 25 429
  • 712
  •   1
Отговори
# 375
Много са неприятни тези претеснения наистина. Вярвам, че накрая всичко ще е наред. Аз още не знам резулатите от моя БХС.
Мерси, Мирама, явно повече ще гледам.
Да, май ще е по-удобно да знаем пола. За мен плюса е, че ще си представям по-добре бебето като знам пола и ще му говоря различни неща в зависимост от това дали е девойка или младеж  Laughing

# 376
Alexiana, трябва постоянно да се следи просто и попадат много добри неща. В БГ за 14лв. ще купя точно едно гащеризонче и то не кой знае колко качествено.

# 377
Здравейте,

едва смогвам да ви изчета и съвсем не успявам да се включа. Кога ще имам малко почивка - не знам.

Днес трябваше на съм на ЖК и на БХС„НО в Майчин дом няма ток- вмед.център и отпада.  Sad Sad А толкова го чаках, в четвъртък и петък не мога да отида,а  другата седмица май вече ще е късно...

Кажате ми добър гинеколог със свестна апаратура!
Бях при Генов в Панацея, но нещо напоследък имам чувството, че само си оставям парите там, при това не малко.

Къде мислите да правите ФМ? Чета,ч е някои мами ще са в МЦ Фемина.

За покупките:

Столче за кола- определено да.

Корито със стойка - с две ръце препоръчвам.

Стерилизатор имахме за микровълнова- доста практичен, зависи човек да няма против микровълнови.

Удобен шкаф за повиване - безценен.

Кошара нямахме, но сега мисля да взема.

Кошара за игра- също доста удобно.

Hug

# 378
Здравейте, завиждам благородно за покупките, просто сега нямаме парички, ще започна по Коледа, първо  да видя какво са се засилили да ми дават близки и познати.
Отивам онзи ден в майка ми и гледам бебешко корито, съседката от горе го дала. bowuu
завещали са ни и детска кошарка дървена на икея, детско легло, сгъваема кошара мамас и папас за пътуване и за вилата, обещана ни е и една количка, но има много време.
На мен вече не ми се гади, но снощи не можах да си намеря място в леглото все ми беше неудобно, вече чувствам бебчо, коремчето ми е ая пораснало.  Laughing Laughing Не, че мърда, но някак си чуствам, е е там.   baby_neutral

Трябва да купя някакъв комплект за изписване и беберони + столче за кола или кош за пренасяне + одеалце + малко бодита и пампери за първите 2 месеца. Но всичко това чак след нова година от Англия. Комплект за изписване е 40лв тук, тея хора нормални ли са?!

Козметика за бебчо, ще купя судокрем, аз го използвам за пъпки по лицето невероятен е, за подсичане също е добър, мисля, че е немски, бавно свършва и не е скъп.
Лосиони ще си помисля, за сега смятам в началото да използвам чиста мас, тез химии по детето ми не ми се нравят, някакви бебешки сапуни, ще проуча въпроса.
Ако знаете какво слагат в лосионите, ще спрете да ги копувате. Не, че искам да се натрапвам, въпрос на личен избор.
От утре се връщам в университета и трябва да подам документи за 50%, разбрах как стават нещата най-накрая, никой нищо не ми казваше. Но вече проучих и ще се възползвам от всичко.
Храня се много разнообразно и съм доволна от диетата си, всеки ден ходя до тоалетна. Embarassed
Дръжте се мами, напредваме!

# 379
Mirama, страхотни покупки - но аз не знам как се поръчва от ибей, защото е на английски и аз не разбирам нищо
yara, незнам какво да те посъветвам, освен да потърсиш още 2 мнения поне  Rolling Eyesуспех Hug

# 380
радвам се, че си по-добре  Hug

# 381
Уффф, на мен току що ми звъня лекарката....от лабораторията ми изгубили резултатите от БХС. Сега евентуално в петък ще пристигнат.
Пълни идиоти...

anka_i, хмм, за Николай Генов ли става въпрос? От този бягам с 200, а и доста момичета също са се опарили и са били излъгани.

Шаварче, е, супер е когато има от кого да се вземат разни неща. )
На мен никой, нищо не ми е предлагал, нито ми предлага. В крайна сметка все 1-2деца мога да си позволя да отгледам.

# 382
Яра, на твое място бих направила амниото. Просто иначе ще се притесняваш до финала. Знам, че е много гадно, но със сигурност е по-малкото зло Hug

# 383
Yara, при мен става дума за тази бременност. Но те съветвам да не се стряскаш толкова. Прочетох доста работи - само и единствено амниоцентеза е напълно сигурно изследване. Не случайно пише на самите изследвания, че резултатите са в пряка зависимост от точните измервания и те не носят отговорност - тази застрахова не е случайна. Аз лично мисля да направя и втория БХС (пак мисля да е на две места), ще видя резултатите и чак тогава мисля да се тревожа или не. Да не говорим, че над 30 години според статистиката рискът се вдига доста, което самите доктори вече не смятат за правилно - все пак доста жени раждат на 30+.  Ако се наложи и амниоцентеза ще направя, не мисля, че е по-рикована от цялата бременност. Това, което аз прочетох след прегледа беше, че големина от 2,5мм до 3мм не е диагноза, а се препоръчва повече следене.

# 384

....ако се наложи... а кое я налага амниоцентезата? Ето аз за себе си не мога да реша, за мен БХС е просто статистика и познавам поне 3-4 майки с много лоши резултати от БХС и след амниоцентеза всичко излязло в норма, док ми каза и за обратния случай, така за мен това изследване отпадна, защото не ми дава надежни резултати, от които аз да взема своето решение. Остава НТ, мислех си, е поне там е горе-долу ясно, ако е в норма значи в общи линии няма притеснения, но ето сега се оказва, че може за една седмица да имало "резорбиране".... е аз де да знам в коя седмица съм отишла, дали в тази преди, или след "резорбирането" (честно казано, ще попитам за това моя лекар, дали е възможно, да се смали толкова, а на него му вярвам защото много чете, и има много работа).
Честно казано, аз съм объркана, пък Yara кой знае.... накрая трябва да решиш кой риск си готов да поемеш...явно Sad

# 385
Мами, ако е удобно да задам въпроса на каква възраст сте?
Не е нужно да отговаряте! Wink
Виждам, че има много опитни в темата, но и че много се притеснявате, спокойствието ще ви донесе здраве, ако се тревожите и бебо ще го уссети. Wink

Редактирам, забравих да кажа на 22 съм.

# 386
Аз съм на 28, ама не съм от опитните  Laughing

# 387
20 в момента, на 21 ще ставам мама

# 388
  • София
 Joy Joy Joy
Ами аз съм на 24 г. в момента, но ще стана януари на 25 г. и живот и здраве след това ще стана мама, но и аз не съм от опитните.

# 389
Здравейте, мами!
Както писах и в една друга тема - най-после щъркела обеща да дойде и у нас и през идващата, животворна пролет, с Божията помощ и аз ще даря живот - нещо което очаквам вече години наред.
Термина ми се колебае - първоначално излезе, че ще е на 14.04, но при последния ехограф се оказа 15.04, но след като го чаках толкова години, ще го почакам и още един ден.
По този повод се сещам за  откъс от едно много нежно стихотворение, с което искам да поздравя всички пролетни мами и да си пожелаем лека бременност и живи и здрави деца.

Пролет
Н. Й. Вапцаров

Пролет моя, моя бяла пролет,
още неживяна, непразнувана,
само в зрачни сънища сънувана,
как минуваш ниско над тополите,
но не спираш тука своя полет...

И, с Божията помощ идната пролет ще спре полета си при мен. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт