Коремчето вече расте, а през АПРИЛ ще сме с бебче в ръце! Тема 8

• 25 365
  • 712
  •   1
Отговори
# 90
ani27 , тя човешката глупост няма граници  Peace
  Аз в София раждах в Майчин дом и личният ми опит е кошмарен. Не че вината за развръзката е изцяло тяхна, но все пак не реагираха адекватно. А като отношение към родилката- ужас и с кравите на село никой не се държи така (и това е не само мое мнение) ooooh! Няма да изпадам в подробности, че и без това само товаря темата. От мои приятелки и бивши колежки, знам че в Токуда са добри и лекарите и обстановката. Също така съм чувала хубави неща за Втора градска- ако ще раждаш нормално и Тина Киркова- ако ще е секцио.
 След две седмици ще се гледаме за пол, дано да се види нещо  Simple Smile Важното е дребен да е добре  Heart Eyes Аз обаче така съм се настроила за момиче, че ако е мъж доста ще има да свиквам с мисълта Simple Smile

Последна редакция: сб, 13 окт 2012, 01:40 от Anum

# 91
  • Sofia, Bulgaria
ani27 , тя човешката глупост няма граници  Peace

202uu

За раждането- Аз раждах първия път в Плевен и сега пак ще съм там.
Браво на всички за прегледите  Peace
Чакам всички по болниците вече да се прибират вкъщи и да се включват по-често Wink

Лека и спокойна вечер на всички коремчета   bouquet

# 92
Още предният път исках да раждам в Токуда, но имах кожен проблем и ми изписаха едни неподходящи лекарства за бременни..добре, че се консултирах с ЛЛ.....тогава ме отказаха. Сега пак го мислих за там, но.....пак разни неща ме замислят: отделно нямат абонамент, а това за мен е важно, защото той ти дава някаква гаранция, че има ли проблем ще ти обърнат внимание и извън плануваните прегледи. Отделно в Токуда цените са височки на фона на предлаганите, неща, сравнявам, защото предният път раждах в " Свети Лазар", уж най-скъпата болницата"......ами като ги сравня, сега в Токуда ти излиза по-скъпо/ В Токуда 4 родилки в стая за раждане от 2100-2300, за разлика от " Свети Лазар", където за 1800лв, 2 души в стая/ В " Свети Лазар" отидох само с четката за зъби, където се вика......заради едни проблеми ходя на лекар в Правителствена при една позната, и тя като разбра, че съм бременна и си предложи услугите за Правителствена да ме уреди при нейна приятелка, много добра, но.......при коментара сама каза, да отида на пробен преглед, да видим ще се харесаме ли с лекарката и т.н. но вчера, докато уреждаше първият преглед АГ лекарката и е казала, директно да ходя с парите за абонамент и да ме записва......те са си 820лв и как да ги дам, като не съм виждала човека, и не знам ще ми допадне ли е....аз съм си чешит и много държа да съм харесала някой.......
И сега как да постъпя? Жената ми прави услуга, не е лесно да те уредят там.....а аз с претенции, ами изпитвам този път невероятен страх от раждането и искам всичко да е ок.
За " свети Лазар " имах малки притеснения, че заради голямата ми уста последният път малко сгафих....но се обадих в клиниката, успях да говоря с шефката, и тя каза, че ако искам ще ме поеме...предният път тя откри проблема на дребния, и помогна да намерим лекар в чужбина, чрез нейни пациенти....сега се сети и ме разпитва за детето.
По-съм склонна да отида там, защото на макс се съобразяват с пациента. Сигурно ще ви се стори смешно и лигаво, но за мен е важно......със синковеца, след прегледа и откриван, че проблема се  задълбочава, ми казаха, че трябва да ме подготвят за секцио на другият ден, аз....нали с моите астрология, номерология.....категорично отказах другият ден, не бил подходящ Embarassed Rolling Eyes, отвърнаха ми, че не може да се чака, ако искам днес за 2 часа могат да се подготвят..така и стана. Дори ме пуснаха за 1 час от болницата, да свършим разни задачи с мъжът ми, върнах се, за половин час ме подготвиха и родих.....ей, това ми харесва. Тогава изпитвах страх от спиналната упойка и исках цяла, но лекарката ме убеди за спинална, макар, че преди това ми каза, както искаш ти, важното е да се чувстваш добре и после се аргументира, кое как........
И сега какво да кажа на познатата в Правителствена, тя толкова телефони извъртя жената, и такъв ентусиазъм прояви, а аз страхливката и с претенциите.........като не съм видяла лекаря, колкото и да ми го хвалят..... Crossing Arms newsm78ще полудея до понеделник как да го измисля
Мъжът ми и той за 1 седмица командировка в чужбина заминава. Предпочитал в Правителствена, но аз ще раждам, и аз да си избера..
И тази овца, където ме ядоса на родителската, категорично съм решила да прекратя комуникацията с нея, нищо, че децата са приятели и играят всеки ден заедно. И вторник сме на Рд заедно, ще прехвърчат искри. Проблемът е, че сме в един квартал, през няколко входа и срещите са неизбежни, тя е една много мила, възпитана и пример за подражание дама на прима виста, но само на пръв поглед.....то аз и за това се подлъгах тогава да и помагам с децата.....подай на някой пръста , той ще ти отхапе ръката......както и да е, да не навлизам в подробности, че пак се ядосах от неблагодарността на някои хора. Тя ми заяви така за градината, защото те ни я предложиха това място, един вид са го открили първи, за това аз да си махна детето. Макар, че по мое мнение, това зависи от управителката, дали ще си води болно детето или не.......но нали им водят 2 броя, т.е. по-голяма и сигурна такса.........ще видим.....на синковеца много му хареса в градината, и аз за това исках да си остане там, а и управителката ми допадна, а........аз трудно харесвам някой, ще го мисля newsm78

# 93
Аз не бих отишла да раждам някъде и при човек, когото изобщо не съм виждала.
Болницата си е болница, но много зависи и специалиста какъв е не само като професионалист, ами и като човек.

♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯), трябва да си някъде наоколо тогава, щом си раждала предния път в Плевен. )
А къде ражда, в държавната болница, или в някоя от частните?

Сега и аз имам колебания за раждането, чудя се м-у държавната болница, където раждах предния път (тогава още нямаше частни) или в едната частна, в която работи моята гинеколожка.
Разликата в цената няма да е кой знае колко голяма. В частната е 1200лв. секциото (мисля че друго не се плаща). В държавната по принцип е без пари, но така или иначе моята лекарка ще си събере екип и ще платя за него....като се завлекат и традиционните простотии като чаршафи, лигнини и т.н. и сметката излиза подобна. Но ако има някакъв проблем (недай си боже) с бебето, там са най-добре подготвени. В частните дори не ги приемат такива родилки и директно ги пращат в държавната, заради неонатологичното отделение.

# 94
 ♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯), и аз раждах преди 4 г. в Плевен в Авис Медика, слава богу нямаше проблеми с бебето и съм много доволна. Но съм чела, че ако има проблем, пращат в държавната.

# 95
♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯), и аз раждах преди 4 г. в Плевен в Авис Медика, слава богу нямаше проблеми с бебето и съм много доволна. Но съм чела, че ако има проблем, пращат в държавната.

Пращат в държавната, защото и Авис Медика и Света Марина нямат подходящи условия за недоносени деца, или такива с някакъв по-сериозен проблем.
А неонатологичното отделение в държавната болница е най-голямото в Северна България, и там са събрани деца от целия регион.

# 96
  • Sofia, Bulgaria
Живея в София, но съм от Плевен, да  Mr. Green
Тук си карах предната бременност и в 9 месец си отидох за раждането. Родих във 2-ра База. Бях единствената родилка тогава и целият екип работеше за мен:) Всичко мина за 3 часа и съм много доволна. Сега пак ще родя там. За онзи момент(а и сега като се върна назад), съм много доволна от всичко. Но най-доволна бях като си тръгвах  Mr. Green
Условията са прилични, има си баня с ВЦ във всяка стая. Е може и да има представителки от други етнически групи, но мен това не ме касае. В крайна сметка, отиваш, раждаш и си тръгваш. Колкото по-бързо, толкова по-добре! Така че, не бих платила за болничен престой, по-скоро бих отишла на семейна почивка с тези пари. Но всеки си има причините да плати, не коментирам вас  Peace

# 97
♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯), не си избирала и екип в такъв случай, щом казваш, че нищо не си плащала?
Иначе аз също съм доволна от базата, преди 5г. раждах там. Бяхме 2момичета в стая, по-нататък по коридора обаче бяха по повече. В първата стая и си бяхме комшии със санитарките, та редовно имахме посещение от тях и голямо миене и чистене падаше. )))
Определено съм доволна, но сега при наличието на избор, се колебая. )

# 98
  • Sofia, Bulgaria
Нищо не съм плащала. Аз бях в стаята с/у бебетата:)) Та направо отидох сутринта след раждането и си взех бебока! Не мога да се оплача от нищо. Надявам се, че нещата за 1г. няма да са много променени. Пазя много добри и емоционални спомени от онези дни и...Пак там ще родя.

# 99
 ♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯), е аз искам избор на екип така или иначе и това си се заплаща. За това казвам, че няма да има кой знае каква разлика с частната болница. Но ще видим, ако пак бебето тръгне рано, ще е там задължително.

# 100
  • Sofia, Bulgaria
За мен опцията "избор на екип" е в случай, че избираш "твоя" лекар! Аз не бих дала пари за непознат. След като ти избираш лекар, на когото имаш доверие-да. Но в противен случай е като да отидеш без да знаеш кой ще те изражда, с разлика 1200лв. или нагоре...

# 101
За мен опцията "избор на екип" е в случай, че избираш "твоя" лекар! Аз не бих дала пари за непознат. След като ти избираш лекар, на когото имаш доверие-да. Но в противен случай е като да отидеш без да знаеш кой ще те изражда, с разлика 1200лв. или нагоре...

Разбира се, че се ползва за конкретен лекар. Имам си такъв и за нищо на света не бих отишла да раждам ей така, при кого да е. Това ми е малко като да уцелиш 6ца от тотото.

# 102
Добро утро момичета Simple Smile
И мен ме вълнува момента с раждането и избора (неизбора) на екип  newsm78, та в този ред на мисли да попитам къде и как мислите да раждате? Колко от вас са се ориентирали към лекар и екип, и колко от вас са решили да раждат без избор и без заплащане?

# 103
  • Sofia, Bulgaria
Значи аз я уцелих тогава 6-та  Laughing

# 104
Значи аз я уцелих тогава 6-та  Laughing

Бих казала, имала си късмет. )
Има и доста некадърни лекари горе....

lastname, аз ще съм с избор на лекар (имаше някаква разлика м-у избор на екип и лекар, второто май беше по-скъпо), ако раждам в държавната болница. Ако е в частната, там пак ще е при същия. Но много зависи първо кога ще тръгна да раждам. )

Общи условия

Активация на акаунт