Коремчето вече расте, а през АПРИЛ ще сме с бебче в ръце! Тема 8

• 25 406
  • 712
  •   1
Отговори
# 420
И аз в петък ще ходя да проверя дали резултатите ми са пристигнали повторно. Много се ядосах.

А за ЖК, не знам, не би трябвало всеки град да е различно, системата нали уж е единна? Или поне така би трябвало да е.

Нямам идея...и не виждам,защо да е проблем да отидеш по-рано и защо трябва да е минал точно 1 месец.

# 421
здравейте и от мен,до сега пишех в темата за март,но ми смениха термина за 6 април.аз съм в испания и нашата радост тук ще я посрещаме Simple Smileами това е за сега от мен искам само да ви питам усещате ли вече бебоците,на мен ми е първа бременност и нз мн какво трябва да усетя Grinning

# 422
  • Варна/Финикс
За kotarache_87, аз живея в САЩ и тук на генетичното изследване никъде не пише синдром на Даун, погледни дали не е написано тризоми 21-така се означава Даун, надявам се да съм полезна.

Относно годините, на 36 г. съм, с първа бременност, съвсем неподготвена и с много въпроси!

# 423
  • Sofia, Bulgaria
И аз в петък ще ходя да проверя дали резултатите ми са пристигнали повторно. Много се ядосах.

А за ЖК, не знам, не би трябвало всеки град да е различно, системата нали уж е единна? Или поне така би трябвало да е.

Нямам идея...и не виждам,защо да е проблем да отидеш по-рано и защо трябва да е минал точно 1 месец.

Това в Плевен го правят само...Аз като отидох с направление в 9-ти месец, ме питаха кога съм ходила на преглед последно и отказаха да ме запишат, защото не бил минал 1 месец  Crazy Но все пак ме видя на ехо и ми каза кога да дойда, без да плащам. Просто познавам лекаря и съм много доволна иначе от него! Преглеждал ме е и без пари и без направление и гинекологичен преглед и ехо...Нямам думи, страхотен и съжалявам, че не съм там да се запиша при него.... #Cussing out

simona88  wavey

# 424
apricot благодаря Wink

Сега ще ви напиша какво пише :

Risks at sampling date:
Age risk 1:995
Biochemical T21 risk <1:10 000
Combined trisomy 21 risk <1: 10 000
Trisomy 18 + NT <1:10 000

# 425
  • Варна/Финикс
Котараче, пиша кое какво означава, а ти ще си прочетеш допълнително за всяко една генетична мутация.
Тризомия на 21 хромозома-синдром на Даун;
Тризомия на 18 хромозома-синдром на Едуардс;
тризомия на 13 хромозома-синдром на Патау;
Според мен резултатите си за ОК!
Тук в Америка, теста който правих излиза директно с резултат положителен или отрицателен, което е голям /+/, че не се чудиш кое какво означава.

# 426
Добро утро.Аз съм на 35 год. ,а като рода ще съм на 36г.
Нищо няма да купувам,защото имам от каката-само някакви дрешки,ако е момче,шишета и памперси Wink
Вчера пак обикалях цял ден,ама днес почивка,че нещо много се измарям като повървя повече,и после като взема малката от градина-ми спира тока Mr. GreenЛек ден и после ще ви проверя  bouquet

# 427
Симона88, аз съм една седмица след теб, също първа бременност и не усещам въобще бебето, даже направо все едно не съм бременна, само цикъл липсва. Crazy Спокойно, като му дойде времето ще си усетим там каквото трябва  Wink

# 428
  • Варна
Добро утро,

Оказа се, че вчера съм улучила правилния лекар... аз мислех, че Максим Яков е по-специалист в амниото, но се оказа, че сина му Борис прави всичките амниоцентези и той всъщност ме видя.

Резултат от срещата ми с моята лекарка снощи никакъв, нито съм успокоена, нито съм се решила на амниоцентезата. За нея проблем няма, обяснява ми, че това,което най-много гледат е дали самата гънка е с гладки стени, ако е е леко вълнеобразно, тогава със сигурност се правят още изследвания.
Яков ме гледа, гледа и според него няма други белези за Даун, но се и застрахова, че ултразвука е косвено изследване и не дава гаранции.
Съгласихме се да направим втория скриниг, на 30ти ще го правя в началото на 16 седмица. Като излезе ще имам няколко дни да реша за амниоцентезата. Тук я правят между 17 и 19 седмица.
Снощи по стечение на обстоятелствата се събирахме с една компания и там 2 момичета бяха правили. Едната заради възраст, а другата заради лош БХС. И двете казаха, че няма нищо страшно, а страха е само в нас. Много бързо минава процедурата и е като мускулна инжекция. Не са имали контракции, на 3тия ден са били на работа.
Ще помисля още две седмици и ако БХСто не излезе много-много добро, мисля да не направя, ще направя втората ФМ при Балев в 19 седмица и се надявам пак да бъде толкова категоричен, че няма проблем.
Ако БХСто пак е гранично (казаха ми, че като е под 1 000 пак не е толкова цветущо ) правя амниоцентезата. Пък ще се моля да съм в тези 99%, които нямат проблеми след нея.

# 429
Добро утро и от мен!
Добре дошли и лека бременност на новите попълнения Simple Smile
До сега ви изчитах постовете от последните 2 дни, че онзи ден пътувахме до София, а вчера нещо нямах интернет...
Бях на преглед, бебо е 9,5 см и се развива както трябва, всичко ни е ок. Доктора каза, че за сега му се струва да е момче, но не е много сигурен, защото в тези седмици на момиченцата клитора им стърчал и било много вероятно да се обърка, но... за сега сме сини Simple Smile
А пък аз от началото до сега си мисля, че е момиче... Само женски имена ми се въртят и си мисля за него като за момиченце... Дори бях толкова убедена, че мислех да боядисаме половината стая розова, добре, че се отказах и я направихме жълто и зелено Simple Smile
Аз съм на 29 години, ще родя, живот и здраве пак на 29, август месец съм. Това ми е първа бременност и нито се чувствам престаряла, нито мисля, че е рано... Точно на време си е. Е, според родителите можеше и по-рано, но мисля, че си е ок Simple Smile
На мен ми бяха казали да ходя на ж.к. по здравна каса горе-долу 1 път в месеца, ако нямам проблеми. Ако нещо ме притеснява, може и по-често. Как ме записват и водят, незнам

# 430
здравейте, как сте днес

за възрастта -аз съм на 22 год. и декември ще стана на 23
родих баткото на 18 години
с таткото сме заедно от 6 години и смятам че съм намерила точния човек
затова не ме питайте - не ти ли е рано ?
мечтая за голямо семейство с поне 3 деца - дано Господ също мисли така  Hug

имам един въпрос - моля ви споделете ако ви се е случвало
на изследванията - излезе че имам гъбички
снощи си слагам първата свещичка вечерта като легнах
но към 4 часа станах до тоалетна и видях, че голяма част от свещичката е на бельото ми
дали е трябвало да я сложа по-навътре  Rolling Eyes никога не съм си слагала свещички
моля ви кажете ако знаете

# 431
Бастен, то е нормално, тя се топи и изтича.
Поне и на мен ми се е случвало, като се лекувах преди време и нямаше проблем, изчистваха се гъбичките, въпреки че част от свещичките изтича  Peace

# 432
Добро утро и от мен  love001

Бастен,нормално е..Аз сега като слагам утрогестана е по същият начин.Не се притеснявай  Wink

# 433
Добро утро и от мен. )

♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯), кой е лекаря?

basten, нормално е, тя няма как да се резорбира цялата от организма.
Аз сега слагам глобули Флажил заради серклажа, и част от нея си изтича. Снощи по едно време през нощта се сетих, че съм забравила, ама не ми се ставаше.

Днес са пуснали пижами и страхотни олекотени завивки на Лидл. Ще ходя да си взема пижама за събота, че тези дето спя с тях са все разни "пенсионирани" блузи и долнища. )
А олекотените завивки са 200х220 и са за 50лв, а качеството е страхотно. Който желае може да се възползва. )

# 434
  • София
basten, нормално е част от свещичката да "изтече", и на мен се е случвало, за това и слагах ежедневна превръзка вечер. Но пък и гледай да ги слагаш дълбоко, колкото можеш  Peace

Някой може ли да ми каже какви са нормалните стойности за бременни на еритроцити и левкоцити? Имам някакви безумни тук резултати от урината... че и бактерии - "много"  ooooh!
А носът ми вече е толкова течащ, че ми иде да го отрежа!

Общи условия

Активация на акаунт