Коремчето вече расте, а през АПРИЛ ще сме с бебче в ръце! Тема 8

• 25 390
  • 712
  •   1
Отговори
# 510
Мда, темата за слинга е много интересна и безкрайна Simple Smile
Не съм имала слинг, но много ми се иска да си взема. Предполагам, че е удобно за кратко излизане до магазина в гадно време. Есента така се разхождах с баткото когато валеше. Той в кенгуруто и завит с мойто яке и под чадъра. Но за лятото не си го представям. Бях стигнала до там, че си бинтовах китките на ръцете, че неможех да го вдигна. А гърба ме болеше ужасно след раждането. Стойката се изменя през цялата бременност и се измества центъра на тежестта. След раждането всичко трябва да се върне в изходна позиция.

Излизането на вън е важно за децата и тук съм съгласна с Мирама, че приоритетите се променят. И на мен не ми се готви всеки ден, но за детето трябва да има топла домашна храна за вечеря Simple Smile.

Ео, не се притеснявай, всяка майка е най-добрата майка за своето си дете. Няма начин да си лоша майка  Hug.

# 511
Видях си изследването  Party Party Party Party
Съни, златна си!
Оказа се, че мога да го видя все пак, като си въведа данните.
Риск за Даун 1 : 13 000
Другите са 1 : 100 000
Възрастов риск няма изчислен.

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 17:37 от Alexiana

# 512
  • Sofia, Bulgaria
Аз също не виждам вариант без количка...Ако искате на разходка може да си взимате и двете неща, нищо не пречи. Но в един момент трябва почивка, за мама поне. Имам много познати, които ползват(АХА) слинг, но нито една от тях не е без количка. Да не казвам, че като стане 10кг., детето, а не е проходило още просто не виждам как ще се носи само в слинг...Е, не споря и не убеждавам, сами ще се убедите  Peace За багаж и разни други неща, съвсем не виждам как ще ги носите:) ние също сме прекарвали по цял ден навън. Като през това време има поне 2 хранения, понеже не е отдавна на кърма, си нося и каши и пюрета и вода, купички, лъжички(за памперси, и др. няма да споменавам).

За количките- Аз съм от мамите с второ дете, които са склонни на по-скъпа количка. Първия път заложих на по-евтина (400лв.) и сгреших, ама МНОГО сгреших. Сега смятам да се насоча към нещо много по-добро, защото вече ще возя 2 деца и не искам да рискувам. Всеки си знае, но всичките ми познати с по-евтини колички си купиха поне още едни, та дори отделно лятна, и всичките им стъпиха около 1000лв...Правете си изводите...Вече съм на мнение, по-добре скъпа и качествена(НО ЕДНА), отколкото няколко евтини, които за нищо не стават  Peace

# 513
Привет,  preggo

При нас нищо ново  smile3507

Анум, моето дете е гледано без количка първите няколко месеца.  Mr. Green На разходки излизах през деня за 15-20 минути с кенгуру, а по магазините и на кафе ходехме с колата и съответно бебето беше в кошница(за кола). Количка купихме когато бебето беше на 3-4 месеца, но започнах да излизам на разходки  с количката когато бебето беше на 8-9 месеца(т.е. лятото).

Еовин, не е задължително да се промениш след появата на бебето.  Laughing Ние с момъка се гледахме без разходки по цял ден и се чувствахме чудесно  Whistling Моето момче не беше очаровано да го вържа в количката и да обикаляме по улици и паркове. Предпочиташе да си играе с играчките в къщи. Да не говорим че и времето или беше много студено или много горещо  ooooh!
Сега с второто не знам как ще т.к. ще имам и по-голямо дете  newsm78

# 514
kokona20 Прегръщам те и ти пожелавам от все сърце много скоро да си в отчетните теми.

Количка , каквато държа да е лека са около 800лв. или 1000лв.

Прегледа ми мина както трябва, всичко е наред. Полове не можахме да видим. Бяха се обърнали един срещу друг.

Шийката ми е 27,5 ,но на 31.10 пак съм на преглед.

Сега си почивам в къщи , на работа ми е много тежко , това постоянно прилошаване и повръщане.

# 515
Здравейте.

Имам въпрос...
ходя на ЖК по ЗК, но тъй като се поемат само 2 ехографа.... колко парички горе-долу струва ехографския преглед?
Другата седмица съм на преглед и ще попитам, но ми се иска да съм подготвена.  Wink

# 516
  • София
Здравейте.

Имам въпрос...
ходя на ЖК по ЗК, но тъй като се поемат само 2 ехографа.... колко парички горе-долу струва ехографския преглед?
Другата седмица съм на преглед и ще попитам, но ми се иска да съм подготвена.  Wink

30лв  е в поликлиниките и болниците. Успех на прегледа.

# 517
  • Sofia, Bulgaria
Зависи къде Simple Smile В МЦ където ходя аз е 40, а има и по-скъпи. Къде ходиш? Ако имат сайт, може да провериш там.

# 518
И аз плащам 30 лв.А да ви попитам-кога пак се пускат кръв и урина?С 1-вата бременност на всеки преглед ми вземаха урина и док. сравняваше нещо (ме помня) с една лентичка,а тука нищо??

# 519
  • София
На мен в Тоуда ми установиха бременността за 30лв, в поликлиника също съм виждала подобна цена, затова написах тази сума, иначе на частното ми взимат 50лв, но там няма нищо общо с здравната каса.

# 520
На мен в ТК в началото ми взимаха по 30 лв за ехограф.

# 521
Аз няма да си купувам слинг,защото съм сигурна,че няма да ползвам. Имам плексит и проблеми с врата, рамената ме болят често и понякога една дамска чанта на мога да нося или от тези малките за през рамо,защото ме боли. Не съм си харесала количка още ама и таткото смята,че е рано за покупки. Оглеждам се редовно за колички и за кошарка из интернет за някое намаление. Очаквам по коледа и януари месец,когато са разпродажбите да има големи намаления.

# 522
Благодаря, че откликнахте на запитването ми!  Hug
На преглед съм чак другата седмица, но исках да се подготвя с парички, защото много... ама много искам да видя бебчо.  Heart Eyes

# 523
maminka23, не е задължително да ти вземат някакви пари за ехографа. С предната бременност ме гледаха всеки път на ехограф по ЗК без да съм доплащала. Правилото е 2 ехографа, но много зависи от доктора.

# 524
  • София
Ами аз при моята АГ за ехограф плащам по 40 лв., а всички други изследвания ми се поемат. Но и аз като някои момичета ходя в ДКЦ, а не в болница или поликлиника.

Sunny - ти в Токуда още ли ходиш? Ако ходиш при кой си там и там ли мислиш да раждаш живот и здраве?

Общи условия

Активация на акаунт