Почивка в Тенерифе с KLM, HMS, Sol Marketing, Soleos Via

• 123 979
  • 837
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и от мен!Вчера бях на същата промоция и спечелих безплатна почивка в Малта за 7 дена.Кажете дали някой е ползвал такава награда.

Била съм в Малта и останах очарована. Въпреки че е малка държава, има изобилие от забележителности. Направихме си разходка с корабче и се полюбувахме и на хубавата природа там. Най-много ми хареса съседния остров Гозо. Също богат откъм забележителности и правят интересни представления.

# 121
  • София
Здравейте отново от мен,

Вече съм си тук и намерих малко време, в което да опиша нашите преживявания.  Ще ми повярвате ли, ако ви кажа, че досега не е имало почивка, от която да съм искала да си тръгна? Но… за всичко си има и първи път.

Най-голямата ми тревога относно престоя ни в Тенерифе се сбъдна. Имахме си огромни съквартиранти, които щастливо живуркаха в топлата ни и претопла кухня. Всъщност се оказа, че те просто били „част от острова“,  както се изрази една от рецепционистките.

За по-любопитните казах накратко огромното ми недоволство от какво беше породено, а за тези, на които им се чете по-дългата версия ще разкажа с малко повече подробности пъстрите си впечатления.

Та така, пристигаме ние и още от вратата ни посрещат с едни договори, които трябва да разпишем, съдържащи сериозни парични наказания, ако си тръгнем по-рано или пък не присъстваме на ПРЕЗЕНТАЦИЯТА.  Разбира се, обясниха ни, че сме техни гости и че те пари не са получили за нас (т.е. безплатно сме) – напротив, те даже са заплатили на КЛМ за това, че ни изпращат. Знам, че не казвам нищо ново за форума, това вече го дискутирахме многократно,  но с това от една страна искам да наблегна на факта, че в договора (или споразумението), което сме подписали  повечето от нас, фигурира точка, която казва, че на Реджънси им се превеждат 700 лв. още същата вечер , в която балъшки сме си платили. От друга страна искам да изразя завладелите ни чувства и усещането за това, че ти си само един гост и не би следвало да имаш никакви претенции относно пребиваването си там, като едва ли не трябва да стъпваш на пръсти.

Делегата не ни посрещна на летището, а направо в хотела и още докато багажа ни стоеше в колата, а ние не знаехме изобщо ще ли и къде ще бъдем настанени,  започна настъпателно (точно както и тук), да ни предлага някакви екскурзии, за участието, в които трябваше незнайно защо отново да вземем решение веднага точно в онзи момент и в онази секунда. Отбихме наглите нападки, предвид и високите цифри, и казахме, че предпочитаме първо да разгледаме, да се аклиматизираме и едва тогава да решим какво искаме да посетим и правим.

Настаниха ни в чудесен и голям апартамент в Regency Club. Там и искахме да бъдем, имайки предвид негативните писание за Regency Heights,   но за наше огромно и първо разочарование хотелът изобщо не се оказа на плажа, както тук настойчиво ме убеждаваха сътрудничките на KLM. Всъщност оказа се на достатъчно голямо разстояние от плажа, така че да бъде направо абсурдно с две малки деца да се добереш до него по друг начин освен на четири гуми. Добре, че си бяхме взели кола под наем, че все пак се справяхме някакси. Другото ми разочарование беше уж много евтината храна. Аз такова нещо не видях. Цените там по заведенията са като в Гърция или с други думи казано като в България, но в евро. Е, може би в Меркадоната (тамошен супермаркет) и да имаше по-евтини неща от България, но кой би си купувал храна, която да споделя в дома си с прекрасните си гигантски кафяви летящи и черни хлебарки.

Следващият ни по-сериозен сблъсък беше с това, че там хората не говорят английски. Това се оказа голяма драма за нас, които искахме да се храним навън, защото е доста трудно да се разбереш с обслужващия персонал какво точно искаш, особено ако пък е и нещо по-специфично. Това се отнася с пълна сила до жителите на северната част, но и в западната не бяха особено в час. Мисия невъзможна се оказа това някой да ми разясни какво точно съдържа дадено испанско или тенерифско ястие.  Менюта на английски имаше, но аз все пак не съм отишла там, за да ям пържоли, пържени картофи, спагети и пица нещо което преобладаваше в асортимента и беше ясно различимо, а естествено бих искала да опитам техните национални похапки. Често се случваше, опитвайки се да разберем какво съдържа дадено ястие да се ядосаме и просто да си станем от масата, защото те нито те разбират какво ги питаш, нито пък, ако случайно те разберат могат да ти обяснят или пък да ти препоръчат. Драма беше и да поръчам билков чай за децата, защото все ми носеха черен, и така и не разбираха, че за децата това не е добре. В хотела ситуацията беше същата – сервитьорите не говореха английски. Менюто е направено с номера, както едно време китайските, за да им е по-лесно.  В Лас Америкас ситуацията беше малко по-различна - срещаха се и говорещи езика хора, но пък до там се добрахме едва на 4-тия/ 5-тия ден, предвид тежката ни програма от обиколки  из острова и атракциите му.

Отгоре на всичко едни гадни таксиджии ни одраха вратата на колата с ключ, защото сме спрели зад стоянката им, независимо от това, че не бяхме спрели на нито едно от 2-те определени за тях места,  бяхме наказани по тяхно му. Сега сме в трепетни очаквания ще има ли санкции от фирмата собственик на наетия от нас автомобил.

Времето се оказа нетипично студено като за това време на годината и всички се разболяхме. Та всичко до тук описано + номер едно ХЛЕБАРКИТЕ, които видяхме още в рамките на първия час след влизането ни в апартамента + още дребни нещица, които ще пропусна, бяха една наистина „идеална“ предпоставка за „чудесно“ прекарване.

Сега и малко от хубавите неща – умишлено ги оставих за накрая, за да не бъде така негативно писанието ми, въпреки че аз повече на този остров не бих стъпила, камо ли да закупя апартамент J Островът, според мен си е всъщност една машина за пари. Все пак там би могъл да си направиш една незабравима екскурзия и да се докоснеш до чудесни и впечатляващи места. Маска беше едно от тях.  Паркът Тейде, както и гледката от вулкана, Лоро парк и шоуто с косатките, разходката с корабче и дишащите до теб китове, на които можеш да усетиш дъха са също великолепни изживявания, но когато вечер трябва да си легнеш в онзи апартамент и мъжът ти става нощем, за да убива хлебарките, а ти придремваш, питайки се дали ще се качат и на леглото при теб, хубавите емоции някакси остават на съвсем заден план.

Това е от мен. Знам, че стана малко дългичко, но и доста неща поспестих J

П.П. Сега се колебая и дали да не ги дам на КЗП по повод на безкрайните им лъжи и по-конкретно измисления им и невалиден договор, предвид огромната сума която изръсихме и това което в крайна сметка получихме.

# 122
  • Пловдив
Мама на два малчугана, жалко, че почивката ви е била такава. Много ти благодаря за подробното описание. Аз съм също сред закупилите си почивка, но след подобно описание не мога и да си помисля да я реализирам, най-вече заради хлебарките и отношението, което явно имат там. Готова съм обаче по всякакъв начин да се включа в евентуални съвместни действия с други измамени срещу КЛМ, ако има вариант с КЗП да постигнем нещо или друг начин.

# 123
Ужас,съвсем отчайващо...,сподели поне за самолетните билети цени,как от къде,и за наема на автомобил там как се справихте до летището ли има под наем....коли
 ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!няма и да заменят тази почивка за такава в Малта,без хлебарки ooooh!

# 124
Уф, и аз съм сред "шараните", които се хванаха на въдицата. Мислех да отида да разваля договора, но мъжът ми не се съгласи:( Аз имам панически страх от хлебарки!!!
Мама на два малчугана, от КЛМ кога ви казаха, къде ще ви настанят? Колко време трае презентацията? Всички ли присъствахте на нея или може само един представител да си загуби времето? И един малко тъпичак въпрос - наистина ли хлебарките бяха много?!

# 125
Хайде и аз да се разпиша Simple Smile В началото бях малко скептична, но въпреки това решихме да рискуваме. Пътувахме януари месец, защото като цяло тогава самолетните билети са по-евтини, отколкото през лятото или по празници. Останах очарована от острова, наистина райско място! Такива гледки, такова нещо не съм и сънувала... Вярно че и в нашата мила родина имаме страхотна природа, но е хубаво човек да разгледа и други кътчета, защото има не по-малко очарователни от нашите. Относно храната.. спокойно може да се нахраните за горе долу същите пари като в София. За имена на ресторанти ще ви излъжа.. не помня добре имена.  Като цяло останахме доволни. Ако ви интересува нещо конкретно питайте, че сега не се сещам, а и яденето трябва да слагам да се готви Simple Smile

В кой хотел бяхте настанени?

# 126
0276  моя пък мъж ме кара аз да развалям договор да си търся пари,как ще стане таз работа,а аз имам фобия от хлебарки няма да си давам парите за да търпя хлебарки и да спя в колата....ужааааас и вчера най-нагло пак му звъняха за презентация и той вика  ооо ние минахме по тоя път.....решен е ако не искат да връщат парите, да ходи да им проваля всички презентации.....ще  видим какво ще става

# 127
  • София
Като си спомня само какви прекрасни спомени имаме при двете си посещения на Тенерифе, разбира се не с тази агенция, лошо ми става като чета поста по-горе. Наскоро споделих и в темата за Тенерифе.
Писах много отдавна в тази тема във връзка с https://www.rci.com/RCI/, а тези тук били техни представители  newsm78
Момичета не си разваляйте почивките с разни измамници, след като в тази тема се изписаха толкова много негативи.

# 128
Късно е вече:(Мина 14 дневния срок, в който можех да си поискам парите:( Ще рискувам и ще ида. Нямам някакви претенции към хотела - само да е чистичко. Планувам да пътувам през февруари др.година, че за тази имам др.планове. Ние ще сме 4-ма възрастни, които отиваме с идеята да обикаляме из Тенерифе. Ходила съм в Палма и там също почти никой не говори др.език освен Испански - за тях това е чуждия език, нали са каталунци.

# 129
  • София
Късно е вече:(Мина 14 дневния срок, в който можех да си поискам парите:( Ще рискувам и ще ида. Нямам някакви претенции към хотела - само да е чистичко. Планувам да пътувам през февруари др.година, че за тази имам др.планове. Ние ще сме 4-ма възрастни, които отиваме с идеята да обикаляме из Тенерифе. Ходила съм в Палма и там също почти никой не говори др.език освен Испански - за тях това е чуждия език, нали са каталунци.

0276 Всичко ще е наред, само настроение да има. Погледни в темата за Тенерифе, описала съм един интересен маршрут със снимки.

# 130
Лошото е, че всички се озоваваме тук, след като вече сме се хванали на въдицата, след това се прибираме, изписваме името на КЛМ в Гугъл и попадаме тук....
Или прежалваш 800 лева, или даваш най-малко още 6 пъти по-толкова ако сте 4 човека, и заминаваш със свито сърце...

0276  моя пък мъж ме кара аз да развалям договор да си търся пари,как ще стане таз работа,а аз имам фобия от хлебарки няма да си давам парите за да търпя хлебарки и да спя в колата....ужааааас и вчера най-нагло пак му звъняха за презентация и той вика  ооо ние минахме по тоя път.....решен е ако не искат да връщат парите, да ходи да им проваля всички презентации.....ще  видим какво ще става

За съжаление те така си правят презентациите, че непрекъснато сменят местата където се провеждат, а и ако си спомняте,  посрещат ви във фойето поне 5 човека и никакъв шанс да се добереш до залата, да вземеш отношение,  да дадеш мнение, да се срещнеш със този англичанин, който се води някакъв шеф и седи отзад в залата за презентация....
Единствените хора, с които може да разговаряш са 2 момиченца в офиса, които търсят билети за полетите.....и те убеждават колко са доволни всички, които са ходили!
Може би все пак ако човек се реши да отиде и е неприятно изненадан от условията там, може поне на тамошната презентация  да изкаже пред всички присъстващи, лошите си впечатления, от условия и отношение....Доколкото знам там има и доста чужденци, които присъстват на този тип презентации! Нямам представа обаче, дали това ще има някакъв ефект за генералните представители RCI, за да се откажат от услугите на КЛМ, чувайки лоши отзиви от хората пратени от тях и разваляйки им имиджа! Едва ли, обаче, имаш право на глас!

Смята ли някой, че има шанс да ти върнат парите КЛМ! Има ли такъв случай? До сега не съм прочела някой да се е похвалил с това!

# 131
0276 Всичко ще е наред, само настроение да има. Погледни в темата за Тенерифе, описала съм един интересен маршрут със снимки.
[/quote]

Може ли да ми пуснеш линка, благодаря предварително:)

# 132
Лошото е, че всички се озоваваме тук, след като вече сме се хванали на въдицата, след това се прибираме, изписваме името на КЛМ в Гугъл и попадаме тук....
Или прежалваш 800 лева, или даваш най-малко още 6 пъти по-толкова ако сте 4 човека, и заминаваш със свито сърце...

Ако искам да ида до Тенерифе, при всички случаи ще дам пари за път, храна, кола. Просто се надявам хотела да е приличен. Исках да си спестя времето за търсене на хотел, но ...

# 133
Относно връщането на парите- ако не е изтекъл 14 дневния срок - може. Сигурно ще е трудно, но по закона в БГ, трябва да може.

# 134
  • София

Може ли да ми пуснеш линка, благодаря предварително:)
[/quote]

0276 Ето тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=696198.45

Общи условия

Активация на акаунт