Почивка в Тенерифе с KLM, HMS, Sol Marketing, Soleos Via

• 123 980
  • 837
  •   1
Отговори
# 135
Може да се върнат парите.Само не ги оставяйте и настоявайте до край.Повечето хора си млъкват и това ги прави силни.Викайте полиция,пресата,Господари на ефира,защото това агресивно поведение е под забрана,примерно в САЩ и даже има комисия за такива фирми.

# 136
Направо се вбесявам като прочета за подобни мошенически фирми  #Cussing out! Честно казано не мисля, че хлебарките са част от живота на острова. На Тенерифе съм спала в 2 различни хотела, като нито един от тях не беше от висок клас и в нито един от тях нямаше хлебарки!

# 137
Доста съм изненадана от коментарите за тези хотели. Бяхме отседнали точно там преди шест месеца. Резервирахме си почивката през booking.com, като първо, разбира се, проверихме в tripadvisor. Там оценката им беше 8/10 и имаше доста положителни коментари. Когато пристигнахме си взехме такси до хотела, като ни излезна 25 евро. Всъщност всичко отговори на очакванията ни... приятни и чисти стаи и приветлив персонал. Така или иначе трябваше и ние да отидем на такава презентация там и човека, който беше с нас беше малко груб. Хубавото е, че така или иначе получихме подарък, за това че сме били на презентацията. На мен ми хареса и хотела и Тенерифе, но да бъда честна, повечето време прекархме в разходки навън. И аз забелязах, че има хлебарки, но от хотела се стараят да ги държат далеч : ) Надявам се някой ден пак да отидем.

# 138
Щастлива съм да прочета този коментар, защото заминавам за Испания по Коледа, а никога не съм пътувала толкова надалеч и бях започнала да се притеснявам.
И аз като Вас погледнах в trip advisor за коментари и снимки. Струва ми се, че понякога превръщаме малките неща в големи проблеми. Със съпруга ми ще пътуваме до Малага и търсенето в интернет се оказа доста объркващо – има и добри и лощи коментари. Ще се постарая да замина без предразсъдъци и съм сигурна, че ще получим почивката, която заслужаваме и която се чакали толкова дълго...

# 139
И ние сме между "спечелилите" екскурзия до Тенерифе  и споразумение с HMS! На място /в офиса / видях, че е изписано КLM -имаше и техни визитки. Предполагам, че са едно и също. HMS обаче е съвсем нова фирма, от март 2013 /справка търговския регистър/ не можаха да ми отговорят каква е причината за тази трансформация. Надявам се все пак да пътуваме /април 2014г/.  Ще си носим и нещо ефикасно срещу хвърчащи хлебарки Shocked Дотогава с интерес ще чета написаното тук, а живот и здраве, когато се върнем ще разкажа надълго и широко.

# 140
  • Пловдив
Panova83, как така с резервация през букинг ви накараха да ходите на презентация? Или визираш презентацията на клм в България. Аз с удоволствие бих им върнала боклукчавия подарък, да направят с него знаете какво. Ясно е, че всички, които сме "спечелили" почивка сами сме си виновни, но marinova.irena, нищо от това, което се коментира в темата не може да се каже, че е малко нещо, превърнато в голям проблем. Нито измамата на клм, нито хлебарките. Големи проблеми са. А аз със сигурност не съм с предразсъдъци. Напротив, съвсем позитивно бях настроена, подведена от лъжите на клм. Четейки обаче каква е действителността, няма как да остана безразлична.

# 141
Момичета, които още не сте ходили на "спечелената" почивка /и аз съм една от вас/, та ршила съм да бъда позитивна, колкото и усилия да ми коства това. След всеки отрицателен коментар тук, го споделям с мъжа ми, а той постоянен оптимист оборва всяко лошо нещо. Пример: споделеното за огромните хлебарки - спокойно купуваме от техния хипермаркет препарат и напръскваме. Та и в нас се появаяват, ама не емигрираме заради това, пък и ние няма да купуваме хотела! Пример 2:задължителното присъствие на презентацията - ще им обесням, че само той разбира английски и няма смисъл да стоим там, а ние жените/понеже ще бъдем 3 жени/ през това време е добре да приключим тура по магазините.
За факта,че не се говори др.език освен испански, вече съм добре запозната, поради факта, че вече съм била в Испания. Освен в Мадрид, където почти няма мадритдчани, и Барселона, в др.части на Иаспания се говори испаснки. Доводът е , че това е един от най-разпространените езици по света - цяла Южна Америка говори испански. В Каталуния пък дори снмятат испанския за чужд език.
Та след това дълго словоизлеяние : Хайде да мислим позитивно. Така или инче ще ходим там, поне да се заредим с положителни мисли, които да обърнат палачинката. Нека действаме като в "Тайната"
От мен една голяма  Simple Smile

# 142
  • София
Момичета, които още не сте ходили на "спечелената" почивка /и аз съм една от вас/, та ршила съм да бъда позитивна, колкото и усилия да ми коства това. След всеки отрицателен коментар тук, го споделям с мъжа ми, а той постоянен оптимист оборва всяко лошо нещо. Пример: споделеното за огромните хлебарки - спокойно купуваме от техния хипермаркет препарат и напръскваме. Та и в нас се появаяват, ама не емигрираме заради това, пък и ние няма да купуваме хотела! Пример 2:задължителното присъствие на презентацията - ще им обесням, че само той разбира английски и няма смисъл да стоим там, а ние жените/понеже ще бъдем 3 жени/ през това време е добре да приключим тура по магазините.
За факта,че не се говори др.език освен испански, вече съм добре запозната, поради факта, че вече съм била в Испания. Освен в Мадрид, където почти няма мадритдчани, и Барселона, в др.части на Иаспания се говори испаснки. Доводът е , че това е един от най-разпространените езици по света - цяла Южна Америка говори испански. В Каталуния пък дори снмятат испанския за чужд език.
Та след това дълго словоизлеяние : Хайде да мислим позитивно. Така или инче ще ходим там, поне да се заредим с положителни мисли, които да обърнат палачинката. Нека действаме като в "Тайната"
От мен една голяма  Simple Smile

0276 Много правилно, важно е настроението и желанието. Всички негативи остават на заден план, а и не винаги се случва едно и също.

# 143
Така е...и ние сме решили че ще пътуваме...през август....може би ще летиме до северното им летище (понякога до там и оттам билетите са по евтини)...ще си вземем кола под наем, и до колкото знам до Regency Resort са около 100 - 120 км по магистралата, която минава по източното крайбрежие на острова. Презентацията все някак ще я издържиме, щом е толкова задължително присъствието...имам хубава книжка за четене докато трае тя. Що се отнася до хлебарките...като при всички насекоми има едно явление - каламитет (масово появяване) през определен сезон на годината и след това масово изчезване....може би не всеки ще ги види....е да не са от най-приятните "жители" на планетата...
Живот и здраве да заминеме и да се върнеме ще разкажа повече за тях....

# 144
Като ще мислим положително- някъде хората ги похапват хлебарките -вижте http://patepis.com/?tag=%D1%85%D0%BB%D0%B5%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8 пържени със люти чушлета  ooooh!

И моя мъж е оптимист,само вика айде отивай и си ги взимай парите,после вика- ее ти за едни хлебарки,и аз си мислех за райд ама това ако са огромни няма да им влияе,тези ще са някакви като врабчета,мислех си да ги изтрепе и да им ги изръся пред рецепция hahaha  малко  ми трябва ако ми прекипи ще им ги връча хлебарките или ще спя до рецепцията с райд около мен,абе ще е екзотична почивка #Crazy ама ако се навием да ги игнорираме хлебарките други проблеми дайте да решим, разговорник задължително испански, и до севрното летище че е по-евтино ли да търся билети....друго...  newsm78 лекарства там продават ли или да си носим най спешните newsm78

# 145
Малко информация от сайтовете...

http://zozinka.blogspot.com/2013/04/blog-post.html

http://zozinka.blogspot.com/2013/05/blog-post.html

http://zozinka.blogspot.com/2013/06/barranco-de-masca.html

Лекарства със сигурност има там...разговорника е полезен винаги. Може би ние ще си извадиме Европейска здравна карта, която важи за една година, макар че скоро имаше скандал в една от туристическите европейски страни, че не ги признавали и Европейската комисия предприе сериозни постъпки срещу това....Тя се изважда бързо за около седмица, и по скоро както и разговорника дано да са само за спокойствие и кураж.....

А иначе гущери, зайци, хлебарки....това си е естествения животински свят на Тенерифе....

# 146
Разговорникът върши работа, осеобено в заведенията. Иначе в Испания имат едно хубаво нещо, дето му викат "тапас". Това на нашенски е мезе. Бирата върви с тапас. Обикновено е малка филийка намазана с нещо като руска салата, или парче саламче, или маслини. Бирата е чаша като колба:) Другото забавно нещо е хлабът. Там ядат малки франзели, които ва заведенията струват колкото една бира. Един два дви си купувахме хляб, после минахме на бира:)
Иначе и ние мислим да лети до северното летище, а да се връщаме от южното. Проверих, че рент а кар за 7 дни е около 120 евро, което е доста добре.

# 147
  • София
Току-що ми изплатиха обратно и последната вноска от 850-те лв, които им бях превела.
Доволна съм, защото макар и със забавяне от 3 месеца си възвърнах парите.

Споделям опита си за всички, които искат да се откажат по една или друга причина:
На 12-тия ден отидохме в офиса им в кв.Изток до автогара Юг (бизнесцентър не знам кой си) с искане да ни върнат парите, защото се отказваме.
Последваха увещания, убеждения, опити за отказ, на които ние отвърнахме с категорично "отказваме се по причини, които не бихме искали да споделяме". Когато станаха твърде настойчиви, им обяснихме, че отказът ни е в 14-дневния срок по закон, обясненията смятаме за ненужни и че също така знаем, че не са направили никаква резервация и не са превели никакви пари все още. Откъде го знаем ли? Ами много просто - ние като клиенти не сме заявявали дати Simple Smile

Последва втора среща. На нея отново се опитваха да ни разубеждават от отказа, какви ли не оферти и варианти ни заляха. Останахме чужди на тези "съблазни".
Подписаха "Уведомлението за отказ от договор", което им бяхме представили още първия път.
Уточниха, че парите няма да бъдат преведени наведнъж, а в рамките на няколко месеца. Отказахме този вариант. Обещаха 5 седмици. Изпълниха го за 14 седмици.

На база на този ни опит смятам, че най-важно е да останете непоколебими и да не им давате никаква надежда, че е възможно да Ви откажат от намеренията Ви.

KLM=HMS= "кой знае какво след няколко месеца" Wink

Последна редакция: сб, 13 юли 2013, 18:50 от Botten Mary

# 148
Пепеляши, благодаря за отговора, но ние вече пропуснахме 14 дневния срок, така че не ни остават много варианти. Или губим парите или тръгваме, пък ще се опитаме да се насладим максимално на почивката.

# 149
Здравейте на всички "спечелили" като мен Simple Smile Дори ме е срам да си призная, че и ние клъвнахме и си закупихме почивката "мечта" до Тенерифе от HMS. За съжаление едва след като подписахме и платихме се разрових и прочетох всичко написано тук. Честно казано не съм сигурна дали ще има почивка или не, незнам в каква част е измама, но не ми се рискува. За щастие подписахме споразумението в събота и още имам време за реакция. Тъй като съм от провинцията съм подготвила писмо, което ще изпратя с обратна разписка с искане за отказ и посочване на банкова сметка за превеждане на сумата от 880 лева. Искам само да попитам тези, които вече са си взели паричките - какво друго ще ме посъветвате да направя? Дори да идем до офиса им за сега мисля, че е важно да имам доказателство (писмено) за времето на извършване на отказа. Дано не се стига до съд, но ако се наложи и това ще стане! Не мисля да им подарявам 880 лева!

Общи условия

Активация на акаунт