Почивка в Тенерифе с KLM, HMS, Sol Marketing, Soleos Via

• 123 273
  • 837
  •   1
Отговори
# 240
Аз мога да се похваля че официално приключих сагата по искане да ми върнат парите. Подписахме анекс към споразумението да ми върнат сумата (цялата) до 30 работни дни. Срокът е малко дълъг, но ще го преживея.

Ако е като анекса, който на мен изпратиха е без никаква стойност. Simple Smile Дано ти ги върнат. Моят в момента е при адвокат, за да го коригира и да искам подпис от тяхна страна. Както те са го изготвили е много смешно...все едно аз ги задължавам, а е написано от тяхно име и накрая аз подписвам и го връщам сканирано хахахаха. Важното, че сме си в правото отвсякъде и ще връщат, къде ще ходят - глобите са големи!

Беше като твоя, много смешен. Състоеше от 4 реда, но го пратих на адвокат и след 1 ч ми го беше преправила на почти цяла страница с няколко подточки и място за подписи и на мен и на тях. Аз го принтнах в два екземпляра и направо минах през офисчето им, подписаха го и сега ще чакам

Можете ли да публикувате този анекс, за да видим какво са ви изпратили  ooooh!
Можете ли да попитате адвоката си какво е съдържанието на коректния документ, който би имал силата да изиска прекратяването на този договор и разбира се възстановяването на сумата, и как следва да бъде оформен, на какво може да бъде позован? Мисля че това ще е от полза за всички.
Чудя се също при пускане на жалба в КЗП за какво точно да бъдат сезирани?

Вкарват те в заблуждение, за да ти продадът нещо, за което нямат лиценз = на измама. Глобите са 10 000 кинта. Също така, ако сте ги уведомили в 14 дневен срок по подходящ начин, че се отказвате от сключеното споразумение, договорът се счита за прекратен и те са длъжни да върнат цялата сума, тъй като няма посочено друго.

# 241
Здравейте! Винаги чета бгмама при каквито и съмнения да имам, от толкова неразумни покупки на "боклучави" стоки ме е спасил... Заради тази тема обаче нямаше начин да не се регистрирам, за да пиша за собствения опит с тази фирма. Всъщност собствен точно не е - на сестра ми и мъжа й, които си купиха тази "невероятна" почивка само за 900 лв., за разлика от повечето тук още преди година и половина. Тогава презентацията беше в хотел Експо и си спомням как по никое време вечерта ми се обади тя да й нося 500  лв капаро, защото трябвало да се плати веднага. Бях бясна цяла вечер!
Оттогава къде ли не съм търсила за фирмата, за Тенерифе, година и половина търся познати, които да искат да отидат, защото ровя да намеря евтини билети като гламава, а всичко е доста скъпо за нас, и ето, че средата на септември им изтича договора (периода, в който е трябвало да отидат) и се чудя какво да правя. Знам, че прекалено се замотаха, не се чака последния момент, но, уви, така се получи. Вече май няма начин да се откажем от договора, поне да го удължат малко, пролетта би трябвало да са по-евтини билетите. Обаче сега като ви чета, се чудя наистина дали до пролетта ще съществуват тези измамници...

# 242
Здравейте! Винаги чета бгмама при каквито и съмнения да имам, от толкова неразумни покупки на "боклучави" стоки ме е спасил... Заради тази тема обаче нямаше начин да не се регистрирам, за да пиша за собствения опит с тази фирма. Всъщност собствен точно не е - на сестра ми и мъжа й, които си купиха тази "невероятна" почивка само за 900 лв., за разлика от повечето тук още преди година и половина. Тогава презентацията беше в хотел Експо и си спомням как по никое време вечерта ми се обади тя да й нося 500  лв капаро, защото трябвало да се плати веднага. Бях бясна цяла вечер!
Оттогава къде ли не съм търсила за фирмата, за Тенерифе, година и половина търся познати, които да искат да отидат, защото ровя да намеря евтини билети като гламава, а всичко е доста скъпо за нас, и ето, че средата на септември им изтича договора (периода, в който е трябвало да отидат) и се чудя какво да правя. Знам, че прекалено се замотаха, не се чака последния момент, но, уви, така се получи. Вече май няма начин да се откажем от договора, поне да го удължат малко, пролетта би трябвало да са по-евтини билетите. Обаче сега като ви чета, се чудя наистина дали до пролетта ще съществуват тези измамници...

Със сестра ви ли ще ходите?

# 243

И аз като изгубен мисля да пътувам през февруари, ако още я има фирмата. Благодаря, за уточнението, че трябва да се дава депозит. Всички 4/ма ли са длъжни да присъстват или може само един или двама представители?

Къде да присъстват четирима???Н а презентацията там ли,аз се чудя нали уж се набутахме защото цената ни устройваше за 4ма-две семейства с деца,казаха че имало 2 спални в апартаментите,верно ли е това?Не че ще рискувам да взема някое семейство с нас вече......след тази тема с хлебарките не всеки ще го издържи #Crazy и при положение че нищо не е ясно там кой те посреща,те знаят ли за теб,имаш ли въобще езервация,ужас пълен
 Crazy
Доколкото разбрах, там има българин, който е представител на Regency Resort и той посреща ако полета разбира се е до южното летище. Както ние смятаме да летим до северното летище, вече трябва сами да се предвижим до курорта, където преди да ни настанят трябва да се срещнем с него, защото както беше писала Мама на двама малчуана (багодаря и за уточнението за наемането на колата под наем) трябва да се подпишат разни документи и тем подобни.....оставя се депозит в брой или с кредитна карта! Иначе резервация имаш, и знаят за тебе там. След като получихме официалната резервация и купихме билетите, чак тогава се сетихме  ooooh! да запитаме в самия курорт да ни потвърдят резервацията за края на август и получихме отговор оттам че има такава,  с потвърждение на датите, броя хора и номера на резервацията:

I CAN CONFIRM THAT WE HAVE A RESERVATION IN YOUR NAME .....

REGARDS
JUNE BARKER
REGENCY RESORTS

Що се отнася до презентацията нямам представа ако са две семейства и за двете ли е задължителна....

Това е доста успокояващо вече,за нас ,които сме пропуснали 14 -те дни ,няма накъде трябва да се ходи.....

# 244

Със сестра ви ли ще ходите?

Честно казано и аз не знам вече кой ще ходи, дали ще се ходи въобще... Ако намеря по-евтини билети и удължат срока за пътуване най-вероятно ще отида с нея. Особено след като прочетох, че не може много да се оправи човек с английски, трябва си испански, а тя не говори хич.  Малко се отчаях, имам чувството, че ще си изгърмат тия пари ей-така  Sad

# 245
Честно казано и аз не знам вече кой ще ходи, дали ще се ходи въобще... Ако намеря по-евтини билети и удължат срока за пътуване най-вероятно ще отида с нея. Особено след като прочетох, че не може много да се оправи човек с английски, трябва си испански, а тя не говори хич.  Малко се отчаях, имам чувството, че ще си изгърмат тия пари ей-така  Sad
[/quote]

Не се притеснявай за езика. Аз съм била ва Каталуния. където чуждия език за някои е испанския, който не се владее от старите каталунци и пак се справих:) Аз също съм от "лапни-шараните", но съм решила да мисля позитивно, че като отида февруари догодина всичко ще е наред - и фирмата все още ще я има и ще си прекарам добре:)

# 246
Нямах намерения да пиша повече в тази тема, но само да Ви кажа че Вие тук сами си се вкарвате в приключения!

В крайна сметка каквато и да е фирмата, както и да избягва закона - Факт е че пътуването / почивка се реализира! Всъщност до сега аз не съм прочела за някой, който да си я е закупил /спечелил/ и да е бил излъган от фирмата newsm78, т.е стигнал е там и се оказва, че няма резервация или нещо подобно - има ли такива?
В тази връзка - колко човека си получиха парите от фалиралите лицензирани туроператори Алма Тур, Он травъл?
Не ги защитавам за това, че по някакъв начин шикалкавят, но поне не прецакват клиентите. Както мисля и по напред бях писала, предлагат апартаменти на реалната пазарна цена на която и сам ако решиш пак за тази сума ще намериш.
На тези на които им предстои почивка им пожелавам да се насладят на природата на Тенерифе и да се заредят с положителни емоции Wink
p.s Може би в заглавието трябва да се прави и новото име на фирмата - не помня какво беше, за да може да се открива бързо от такива на които тепърва им предстои решение какво да правят, след като са дали аванс по време на презентацията...

# 247
Нямах намерения да пиша повече в тази тема, но само да Ви кажа че Вие тук сами си се вкарвате в приключения!

В крайна сметка каквато и да е фирмата, както и да избягва закона - Факт е че пътуването / почивка се реализира! Всъщност до сега аз не съм прочела за някой, който да си я е закупил /спечелил/ и да е бил излъган от фирмата newsm78, т.е стигнал е там и се оказва, че няма резервация или нещо подобно - има ли такива?
В тази връзка - колко човека си получиха парите от фалиралите лицензирани туроператори Алма Тур, Он травъл?
Не ги защитавам за това, че по някакъв начин шикалкавят, но поне не прецакват клиентите. Както мисля и по напред бях писала, предлагат апартаменти на реалната пазарна цена на която и сам ако решиш пак за тази сума ще намериш.
На тези на които им предстои почивка им пожелавам да се насладят на природата на Тенерифе и да се заредят с положителни емоции Wink
p.s Може би в заглавието трябва да се прави и новото име на фирмата - не помня какво беше, за да може да се открива бързо от такива на които тепърва им предстои решение какво да правят, след като са дали аванс по време на презентацията...

Мда  още едно успокоително мнение,и аз май не прочетох за някой  отишъл и да е излъган в този смисъл...... вече името е HMS ,а може и това да съвсем друга подобна фирма....

# 248
  • София
Прочетох почти цялата тема..защото утре сме на презентация  Laughing

Имам няколко въпросчета обаче... Откъде ни имат телефона, знаейки че попадаме точно в търсената категория?
У вас идвали ли са да чистят с парочистачки, прахосмукачки тип"Рейнбоу" и тем подобни?
Какви са другите награди, освен екскурзията...има ли въобще куфари, ел.уреди и т.н.?
Да си губим ли утре 2 часа и да им теглим една или да им звъннем и да им я теглим предварително  Thinking?

# 249
  • София
elix Последното е най-подходящо..............

# 250
Elix, подаръка за нас беше една кафемашина Elite! Според мен няма никакъв смисъл да си губите времето, няма нищо да спечелите Simple Smile Вие ще си прецените най-добре как да постъпите, но аз ако бях попаднала тук по-рано за нищо на света не бих отишла Wink иначе и аз се чудя как са намерили номера на мъжа ми?! В нас не са идвали да чистят, до сега не сме се занимавали с хора, предлагащи каквото и да било!

# 251
  • София
Мерси, момичета! Сега ще му кажа на мъжа ми.

# 252
  • София
Прочетох почти цялата тема..защото утре сме на презентация  Laughing

Имам няколко въпросчета обаче... Откъде ни имат телефона, знаейки че попадаме точно в търсената категория?

Според мен телефоните взимат от клиентски бази на легални туроператорски фирми, чиито услуги сте ползвали в някакъв момент за почивки и екскурзии.

Ако ходите на презентацията им бих ви посъветвала и да не пиете нищо от  това, което ви предлагат - вода, кафе или каквото и да е. Може да ви звучи нелепо, но предвид колко хора в момент на еуфория се решават да платят от раз солидна сума на непроверена компания, по време на "неангажираща" презентация извън офисно пространство и подписвайки документи с толкова неясно формулирани услуги вътре...не е като да няма поводи за размисъл как се стига до там Whistling

# 253
  • София
Прочетох почти цялата тема..защото утре сме на презентация  Laughing

Според мен телефоните взимат от клиентски бази на легални туроператорски фирми, чиито услуги сте ползвали в някакъв момент за почивки и екскурзии.

Ако ходите на презентацията им бих ви посъветвала и да не пиете нищо от  това, което ви предлагат - вода, кафе или каквото и да е. Може да ви звучи нелепо, но предвид колко хора в момент на еуфория се решават да платят от раз солидна сума на непроверена компания, по време на "неангажираща" презентация извън офисно пространство и подписвайки документи с толкова неясно формулирани услуги вътре...не е като да няма поводи за размисъл как се стига до там Whistling

Може и да си права за водата  Laughing  Няма нищо нелепо, всичко е възможно.

Туроператор не сме ползвали от години, ние си организираме почивките, а дори и да са го взели от туроператор там на 100% ще е моят телефон, а те звъняха на мъжа ми.

# 254
Здравейте, на мен ми се обадиха с въпроси от някаква анкета. Моят телефон  не е трудно достъпен. Адвокат съм и фигурирам в списъка на САК, който е публичен. Това са имена, адрес и телефони. Важно е и ще спомена това. Първо ми звъняха през февруари, питаха ме дали обичам да пътувам, къде искам, кога последно съм била и дали ми е харесало, ей такива неща... казаха, че има томбола и може да спечеля. Бях забравила. Но в края на месеца /февруари/ ми се обадиха да ме поканят на презентация и да си взема наградата, която уж съм спечелила. По това време не бях в София и нямаше как да отида. Отново забравих. Звъняха ми през март, казах, че нямам време и желание да се занимавам. После през май. Случиха ме в добро настроение и с време. Така се стигна до презентацията. Аз името на фирмата го разбрах на самата презентация! Другото съм го разказала. Защо е важно написаното? През м. февруари фирмата HMS не е съществувала. Звънели са ми от KLM. Имали са някаква обща информация от първоначалната анкета. KLM  и HMS  са едно и също! Питах няколко пъти, по различен начин техни служители. Отидох и в офиса на HMS и от едно джобче си взех визитна картичка /за телефоните/ на KLM. Офиса уж беше на HMS, предварително бяха подготвени, че много въпроси ще имам. Тогава бяхме платили само капарото и се колебаех дали да дам още пари. Не бяха много убедителни, макар да ми се искаше да им вярвам! Както и да е.  Те не отричат връзка с  KLM. Не можаха да ми покажат документи. Били в адвокатите. Попитах кой са. Казаха ми. Ни било тайна. Не записах тогава. Адвокати им не са ми известни, някаква посредствена фирма. Видях регистрацията на HMS в търг. регистър. Начина по който е направена. Не е незаконно, но и елегантно не е ... покупко продажба на стоки...все едно сергия са открили. Но ги има. Със 100 лева капитал!
Подаръка ни беше пасатор. Не съм го ползвала и не зная дали е работещ, това не е талкова важно. Подаръци има предполагам за всички. От нашата група ние тръгнахме последни /щото аз все много питам/. Не видях какви са подаръците на другите хора.  Simple Smile  Ние мислим за пътуване през април. Тогава ни е удобно. Ще разкажа живот и здраве като отидем. До тогава следя темата с голям интерес!
Пътуваме често и не е невъзможно телефонния номер да е взет от туроператор!
У дома почистваща фирма не съм пускала все още.

Общи условия

Активация на акаунт