Почивка в Тенерифе с KLM, HMS, Sol Marketing, Soleos Via

• 123 354
  • 837
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,

По принцип не съм фен на този форум, но т.к. това е мястото, където видно, най-много е обсъждана тази тема, реших да се регна, за да споделя опита си, придобит от днес, за въпросната фирма и схемата й на предлагане.

Предварително да уточня, че с поста си (най-вероятно единствен) не целя да бъда жлъчен, а по-скоро критичен и евентуално да добавя информация за въпросната презентация. Та,

Днес, в Бургас, и ние с жена ми участвахме на тази промоция. За да стигнем до тук, минахме по "каналния" ред - обаждане по телефона, анкета, и... последващото "-Честито! Вие сте сред избраните", след което кодове-модове и т.н. Още в тази фаза вече имаше елементи на скептицизъм, породен от уклончивите отговори и дори разминаване в информацията между различните служители на фирмата (Критика 1). Впрочем, в моя случай, компанията се представи като Regency, което даде ефект в тяхна полза, т.к. не открих нищо в нета за фирмата, на този етап.  Sad

Срещата беше в х-л Атаген. Водещата бе жена - на име Мирна, ако не греша. Представи се родом от Словения. Цялата среща се проведе на перфектен ангийски с помощта на преводач. (Критика 2 - мисля, че по този начин ефекта от речта на водещата малко се позагуби в превода!). Семействата на възраст 30-50г. В първата част бе представена една идея - time share - с предимствата си. Дотук добре. Обаче, в паузата и след нея картината се промени (Критика 3): започна някакво „деликатно” пресиране от агентите – липса на възможност за комуникация с другите семейства, на моменти дори и с половинката ми; идеята от първата част бе забравена и се смени с промотирането на една точно определена дестинация, за която добиваш някаква бегла информация от показани красиви проспекти и казани думи (А уж, това било политиката на туроператорите, но не и на тях самите!); една добре премерена припряност; прецизно изчислено във времето покачване на интереса сред нас...и... БУМ! трябва бързо-бързо да наддаваш, за „най-изгодната” оферта на света. Слагам я в кавички не защото не е така, а защото точно в този момент АЗ не знаех дали е така! А шанса да го разбереш е нулев! Разполагаш само с бегло инфо казано от тях самите. (Критика 4 – и най-голямата)... и, ме загубиха като клиент.

Сега, след прочетеното в нета разбирам, че нещата са леко „мътни” и „полу-законни” - тази смяна на фирми, завоалираност и дори конспиративност; липсата на сайт и обществена информация за така бленуваната оферта; вариации в таксите предлагани на семействата; проблеми с връщането на капарото и т.н.

В заключение ще кажа, че е възможно офертата да е добра и да съм „загубил” (което, явно никога няма да го разбера), но фактът, че в момента се усещам по-малко „прецакан” отколкото ако бях платил, ме кара да си мисля, че съм взел правилното решение. Странно нещо е това как, когато ти предлагат нещо толкова уникално и ти не го вземеш, все пак се чувстваш по-добре! Ех, че кеф  Sunglasses

П.с. По време на срещата имаше подгряваща игра за романтична вечеря чрез наддаване за шампанско и бонбони. При масовото вдигане на ръце и създалата се суматоха, взехме че спечелихме. Т.е. не сме валат Laughing и след малко се оттегляме (аз и жена ми) в романс... на Канарите  Wink Специални благодарности към RCI, за което!

П.п.с. Хотела в Банско смятаме да пропуснем, хм, защо ли?

П.п.п.с. Към организаторите, без лоши чувства – Ако наистина предлагате нещо неповторимо, в което лично се съмнявам, то... генерално променете промотирането си! (Вж. Критики 1-4)

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 00:47 от BG-FELLOW

# 631
В Банско бяхме и пак имаше недоразумение,защото трябваше да тръгнем по-рано без да се срещнем с техен представител и се оказа ,че трябва да си платим неустойка Размина се с голяма разправия.а иначе беше хубаво.Написах писмо по ел пощата на сол маркетинг и вчера получих мейл за недоставено писмо -няма такъв потребител.И сага не мога да се свържа с тях.ДАите подробности как да ги открия.Как да рискува човек да пътува до Тенерифе с тях,Благодаря за всичко.Хъдав ден!!!

# 632
И ние се вързахме на почивката в Тенерифе със Сол Маркетинг.
На следващия ден се отказахме и отидохме в офиса да развалим договора и да си поискаме парите обратно.
Уви, вече трети месец не можем да го направим.

Това е страница във фейсбук, която можем да популяризираме, да не кълват повече риби като нас.

https://www.facebook.com/pages/%D0%9D%D0%95-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF% … 7904722274?ref=hl

# 633
Здравейте,

По принцип не съм фен на този форум, но т.к. това е мястото, където видно, най-много е обсъждана тази тема, реших да се регна, за да споделя опита си, придобит от днес, за въпросната фирма и схемата й на предлагане.

Предварително да уточня, че с поста си (най-вероятно единствен) не целя да бъда жлъчен, а по-скоро критичен и евентуално да добавя информация за въпросната презентация. Та,

Днес, в Бургас, и ние с жена ми участвахме на тази промоция. За да стигнем до тук, минахме по "каналния" ред - обаждане по телефона, анкета, и... последващото "-Честито! Вие сте сред избраните", след което кодове-модове и т.н. Още в тази фаза вече имаше елементи на скептицизъм, породен от уклончивите отговори и дори разминаване в информацията между различните служители на фирмата (Критика 1). Впрочем, в моя случай, компанията се представи като Regency, което даде ефект в тяхна полза, т.к. не открих нищо в нета за фирмата, на този етап.  Sad

Срещата беше в х-л Атаген. Водещата бе жена - на име Мирна, ако не греша. Представи се родом от Словения. Цялата среща се проведе на перфектен ангийски с помощта на преводач. (Критика 2 - мисля, че по този начин ефекта от речта на водещата малко се позагуби в превода!). Семействата на възраст 30-50г. В първата част бе представена една идея - time share - с предимствата си. Дотук добре. Обаче, в паузата и след нея картината се промени (Критика 3): започна някакво „деликатно” пресиране от агентите – липса на възможност за комуникация с другите семейства, на моменти дори и с половинката ми; идеята от първата част бе забравена и се смени с промотирането на една точно определена дестинация, за която добиваш някаква бегла информация от показани красиви проспекти и казани думи (А уж, това било политиката на туроператорите, но не и на тях самите!); една добре премерена припряност; прецизно изчислено във времето покачване на интереса сред нас...и... БУМ! трябва бързо-бързо да наддаваш, за „най-изгодната” оферта на света. Слагам я в кавички не защото не е така, а защото точно в този момент АЗ не знаех дали е така! А шанса да го разбереш е нулев! Разполагаш само с бегло инфо казано от тях самите. (Критика 4 – и най-голямата)... и, ме загубиха като клиент.

Сега, след прочетеното в нета разбирам, че нещата са леко „мътни” и „полу-законни” - тази смяна на фирми, завоалираност и дори конспиративност; липсата на сайт и обществена информация за така бленуваната оферта; вариации в таксите предлагани на семействата; проблеми с връщането на капарото и т.н.

В заключение ще кажа, че е възможно офертата да е добра и да съм „загубил” (което, явно никога няма да го разбера), но фактът, че в момента се усещам по-малко „прецакан” отколкото ако бях платил, ме кара да си мисля, че съм взел правилното решение. Странно нещо е това как, когато ти предлагат нещо толкова уникално и ти не го вземеш, все пак се чувстваш по-добре! Ех, че кеф  Sunglasses

П.с. По време на срещата имаше подгряваща игра за романтична вечеря чрез наддаване за шампанско и бонбони. При масовото вдигане на ръце и създалата се суматоха, взехме че спечелихме. Т.е. не сме валат Laughing и след малко се оттегляме (аз и жена ми) в романс... на Канарите  Wink Специални благодарности към RCI, за което!

П.п.п.с. Към организаторите, без лоши чувства – Ако наистина предлагате нещо неповторимо, в което лично се съмнявам, то... генерално променете промотирането си! (Вж. Критики 1-4)
На следващия ден се отказахме и отидохме в офиса да развалим договора и да си поискаме парите обратно.

Това е страница във фейсбук, която можем да популяризираме, да не кълват повече риби като нас.

https://www.facebook.com/pages/%D0%9D%D0%95-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF% … 7904722274?ref=hl

# 634
Към Соня 70,
Изведнъж много бивши кадри се появихте тук, влюбени във „невероятната компания”! Първо не знам къде си работила, защото това, което пишеш е чиста ЛЪЖА!  Защо ми се струва, че господин Минчо си е направил няколко профила и пише глупости тук..... Rolling Eyes Laughing Mr. Green Twisted Evil
Здравейте,

Днес, в Бургас, и ние с жена ми участвахме на тази промоция. За да стигнем до тук, минахме по "каналния" ред - обаждане по телефона, анкета, и... последващото "-Честито! Вие сте сред избраните", след което кодове-модове и т.н. Още в тази фаза вече имаше елементи на скептицизъм, породен от уклончивите отговори и дори разминаване в информацията между различните служители на фирмата (Критика 1). Впрочем, в моя случай, компанията се представи като Regency, което даде ефект в тяхна полза, т.к. не открих нищо в нета за фирмата, на този етап.  Sad

В заключение ще кажа, че е възможно офертата да е добра и да съм „загубил” (което, явно никога няма да го разбера), но фактът, че в момента се усещам по-малко „прецакан” отколкото ако бях платил, ме кара да си мисля, че съм взел правилното решение. Странно нещо е това как, когато ти предлагат нещо толкова уникално и ти не го вземеш, все пак се чувстваш по-добре! Ех, че кеф  Sunglasses

П.с. По време на срещата имаше подгряваща игра за романтична вечеря чрез наддаване за шампанско и бонбони. При масовото вдигане на ръце и създалата се суматоха, взехме че спечелихме. Т.е. не сме валат Laughing и след малко се оттегляме (аз и жена ми) в романс... на Канарите  Wink Специални благодарности към RCI, за което!

Ние с мъжа ми вчера също присъствахме на такава презентация и аз въпреки , че съм страшно недоверчив човек ,/ а пък съпругът ми винаги много трудно взима решения/ незнам как стана , но имах в мен 100 лева и ги дадох.Като се прибрахме вкъщи синът ми и снаха ми ни вдигнаха във въздуха . Като помислих наистина е много скъпо.Съпругът ви и с диабет , той има специален начин на хранене , за нас храната е много важна, а пък ние бяхме решили да вземем децата + внучката .Абе направо тъпа ръбота.Днес мъжът ми отиде на Симеон за 100 лв., но трябвало отказът ми да мине през счетоводството, а срока за отказ е 7 дни.Дали няма да ни мотаят да минат тези 7 дни и тогава да пием студена вода.Парите ще ги прежаля, но нали за това са тези клаузи в договорите ,за да се спазват.

# 635
Колкото до семействата, които имат да получават пари - знаят къде са ни офисите и телефоните, не разбирам защо никой не се появява да си ги търси както е нормално, а само се оплакват из интернет. Аз лично съм свидетел как колежките от администрация всяка седмица правят преводи на отказали се семейства след подписани споразумения и в брой в офиса и по банкови сметки!

Колкото до петте потребителя внасящи негативизъм толкова време, жалко, че нямате с какво друго да се занимавате в личен и професионален план, че ви е накаква фикс идея тази пропаганда. Така добро не правите обаче, по скоро плашите доста от хората, които докато не стане време да пристигнат в курорта са на тръни и в стрес, което е крайно неприятно за една почивка!
...
И като за финал на клиентите на нашето Дружество, които си имат някакви оплаквания - всеки е прав за себе си, а консенсус към днешна дата се получава само с една хубава дискусия. Така, че всеки може да заповяда в офиса за такава.

Здравейте, Минчо! Бях решила да не обръщам внимание на Вашата наглост и безочие, но ... малко прекалихте!
1. Идвахме на среща в офиса ви в София (когато все още се знаеше къде е и имаше някой там, от прочетеното тук разбирам, че вече и това не е възможно) и се срещнахме лично с Вас ... какво постигнахме ли? Абсолютно нищо, Вие с най-голямата си наглост ни обяснихте, че сме сключили "споразумение", а не "договор" (което е пълна глупост, но явно капацитетът Ви е толкова или така Ви нареждат да се държите), след това ни обяснихте, че парите няма никакъв шанс да ни върнете!  След доста изгубено време в безсмислени телефонни разговори с Вашите колежки от офиса (във времето, когато фирмата имаше телефон, на който някой отговаряше), сключихме нещо като споразумение за връщане на парите, в което ние се съгласихме да изчакаме 30 работни дни, за да получим парите си обратно. Минаха повече от 7-8 месеца от края на този срок и абсолютно никой не се е свързал с нас, нито пък ни е върнал стотинка! Както може би знаете, ние сме се обърнали към съда и чакаме решение по делото! Не смейте да лъжете хората, че сте отворени за диалог и че връщате доброволно някакви пари!
2. В случай, че смятате, че аз съм един от тези пет потребителя, както се изразихте, искам да Ви кажа, че не ми е никаква фикс идея, нито Вашата дейност, нито някоя от фирмите, в които работите! Просто си искам парите, които ми дължи една от фирмите и независимо дали ги получа или не, абсолютно никой не може да ми попречи да изказвам възмущението си от измамници като Вас! И ако обичате не правете заключения за социалния и професионалния ми живот, тъй като не ме познавате и нямате право на това!
3. Относно "финала" на Вашата публикация - за каква дискусия да заповядаме? Малко по-горе Ви припомних за нашата напълно безсмислена среща! И въобще какво има за дискутиране по въпроса - искам си обратно парите, които платих! Незнам дали знаете значението на тази дума, но ако го знаете сте наясно, че в този случай не може да става въпрос за такава!!!
И още нещо, ако наистина бяхте отворени за диалог и отговаряхте на телефоните, които всеки има написани на договора, показвахте уважение към клиентите си и коректно се държахте с тях, може би нямаше да има толкова отказали се и толкова негативни коментари!
Желая Ви приятни събота и неделя в Благоевград, градът ни е много красив и слънчев тези дни, пък знае ли човек може да съм сред "избраните" семейства и в неделя да дойда на презентацията в Езерец, пък кой знае може и да дискутираме връщането на парите ми!
Единственият начин е описан в последното изречение.  Peace

# 636
Някой взел ли си е до сега парите? И дали ако мине 7 дневния срок след това ще духаме супата?

# 637
Включвам се в темата ,която отдавна следя,но не съм писала.Миналата седмица се върнахме от Тенерифе.За тези,които решат да се възползват от "спечелената "почивка съм готова да дам  инфо.Ние като цяло прекарахме добре там.

# 638
Включвам се в темата ,която отдавна следя,но не съм писала.Миналата седмица се върнахме от Тенерифе.За тези,които решат да се възползват от "спечелената "почивка съм готова да дам  инфо.Ние като цяло прекарахме добре там.

Ние се интересуваме. Закупихме почивката през юли миналата година и сега решихме да се възползваме през юни. Ние закупихме почивката при HMS Ltd., но сега когато се опитвам да се свържа с тях, никой не вдига, всички дадени телефони отговарят като невалидни, не отговаря на е-майлите... Как и с кога да се свържем, ако искаме да отидем? Вие през коя фирма резервирахте настаняването? Искам да купя самолетни билети, но как, като не съм сигурна дали ще има къде да отседнем.

# 639

Здравейте!
Ние ще заминаваме на 02.05. Предложете места които са хубави за посещение на Тенерифе и необходимо ли е да се резервират предварително онлайн?
Самолета ни пристига в Тенерифе около 6 сутринта, има ли човек който да ни посрещне , както обещават от агенцията? Имахте ли проблем с настаняването?

# 640

Здравейте!
Ние ще заминаваме на 02.05. Предложете места които са хубави за посещение на Тенерифе и необходимо ли е да се резервират предварително онлайн?
Самолета ни пристига в Тенерифе около 6 сутринта, има ли човек който да ни посрещне , както обещават от агенцията? Имахте ли проблем с настаняването?"""

Здравей Edna_jena,
Ние пътувахме февруари месец, на летището ни чакаше един човек с изписано името. който с един бус ни закара в хотела, а там на място ни чакаше нашият агент, който ни настани и след 2 дни ни водеше презентацията. 2-3 дни преди да тръгнете от Тенерифе ще ви се обади човека който отговаря за вас. Поне при нас така беше! Нямаше проблеми с настаняването.  Относно забавленията не е нужно да си закупувате онлайн билети за обектите които ще посетите. Ние си купихме билети от агенция покрай плажа, има много такива. Понеже се събрахме 6 човека даже ни направиха и отстъпка. Единствено ако желаете да посетите кратера на вулкана Тейде, трябва да имате предварително разрешение, което се взема от столицата или по интернет (Виж в предишните страници имаше линк откъде да си попълниш формата). Нашият агент ни предложи еднодневна екскурзия из острова с посещение на Тейде, но само до 2200 м.височина. Цената беше 50 евро на човек с вкл. обяд. Обиколихме почти целият остров.

# 641

Ние се интересуваме. Закупихме почивката през юли миналата година и сега решихме да се възползваме през юни. Ние закупихме почивката при HMS Ltd., но сега когато се опитвам да се свържа с тях, никой не вдига, всички дадени телефони отговарят като невалидни, не отговаря на е-майлите... Как и с кога да се свържем, ако искаме да отидем? Вие през коя фирма резервирахте настаняването? Искам да купя самолетни билети, но как, като не съм сигурна дали ще има къде да отседнем.
Ние също я закупихме от HMS Ltd.Отговорих на личното ти съобщение и след това видях,че има питане и тук.Ако трябва ще копирам отговора си и ще го публикувам тук.
Edna_jena,нищо не сме резервирали предварително.
Елена (жената от Тенерифе,с която контактувахме по Скайп,поща и телефон ) ни каза ,че всеки понеделник се определя кой къде ще бъде настанен и кой ще отговаря за гостите на Regency през текущата седмица.В понеделник ние вече бяхме в Мадрид и по телефона ни се обади човека ,който трябваше да ни посрещне.За нас отговаряше сърбин на име Анди.Тъй като ние наехме кола още от летището не беше нужно да ни чака след като кацнахме.Но ако искате някой да ви посрещне има такава опция.Нас ни настаниха в Regency Beach Club,което представлява апарт комплекс ,в който Regency притежава апартамент/апартаменти.Имам снимки от мястото,при желание мога да ги публикувам.Оказа се,че ние сме изкарали късмет с този апартамент,защото другите места за настаняване били "по баирите"както се изрази една българка,бивша служителка на Regency,която срещнахме случайно на улицата.Късмета се изразява в това,че бяхме до плажа. Simple SmileАнди ни предложи екскурзия за опознаване на острова -55 Е на човек.Ние я отказахме,защото предпочитаме да плануваме сами-когато времето позволява -плаж,когато ни омръзне там тръгвахме на разходка.Островът не  е голям ,случи се така ,че за един ден го обиколихме целия,а сутринта бяхме и на плаж.Има разлика в Т в северната и южната част.Като тръгвате на Север вземете някаква връхна дреха.

Последна редакция: ср, 09 апр 2014, 17:06 от danip

# 642
Здравейте!
А ще бъде ли удобно да ни напишете-колко ви излезе това ваканцуване?
Благодаря предварително!

# 643
  • София
Пълни измамници! Радвам се, че ги надуших отдалеч и не се вързахме на "почивката мечта"! Много са хитри, гъделичкат егото ти и така те предразполагат, че да се хванеш на въдицата. Wink И наистина не дават никакви предметни награди, а някакъв мъж(не му помня името, защото ходихме миналата година на такава прецентация), говорещ на английски обеща "на излизане всеки от вас ще си получи наградата". Е, оказа се, че били свършили (казано ни беше с надсмешка) #Cussing out Не съм им за тъпите миксери, тостери или квото и да е там, но наглостта им е безгранична!

# 644
Здравейте!
А ще бъде ли удобно да ни напишете-колко ви излезе това ваканцуване?
Благодаря предварително!

Здравейте,katinka vasileva .
Малко ми е трудно да определя колко е излезнала като сума почивката в Тенерифе,защото имахме и други спирки.Например 2 нощувки в Мадрид преди полета за Тенерифе,след това бяхме в Порто,Саламанка и Авила.Всичко зависи какви билети ще намерите и какво искате да посетите-33 Е на човек е входа за Loro Park ,15 Е е разходката с лодка до Los Gigantos,например.Може да се храните в къщи-апартамента има обособена кухня или навън.Кола под наем за седмица ни излезе 115 Е.

Общи условия

Активация на акаунт