Почивка в Тенерифе с KLM, HMS, Sol Marketing, Soleos Via

• 123 356
  • 837
  •   1
Отговори
# 645
 И ние се върнахме, преди около час, ще разкажа скоро! Тенерифе е прекрасно място.

# 646
  • Sofia, Bulgaria
И аз се завърнах миналата седмица. Беше страхотно. Всичко мина според очакванията ми. Бяхме в Клуб Марина. Тенерифе е разкошно място.
Ако имате въпроси съм на разположение.

# 647
И аз се завърнах миналата седмица. Беше страхотно. Всичко мина според очакванията ми. Бяхме в Клуб Марина. Тенерифе е разкошно място.
Здравей, Мариаки,

аз имам въпроси:

Това този клуб ли  беше
http://www.clubmarina-tenerife.com/UK/Club.php?PHPSESSID=a3537fe … 0c3d126169155bcb5.
Намира се в южната част на Тенерифе, нали? Тоест полет до южното летище би бил подходящ, без дълги трансфери.

Как се изхранвахте?

Кой в крайна сметка организира престоя ви, от коя фирма закупихте престоя?

# 648
Здравейте и аз се интересувам за Тенерифе. Бихте ли ми помогнали с информация за полетите и по_точно къде си направихте резервацията и дали има определени дни от седмицата за почивката в Тенерифе, например от понеделник до понеделник или може за всеки ден от седмицата да се определи седем дневния престой

# 649
От тази година има промяна в настаняванията и не може да се настаните всеки ден от седмицата. Настаняванията са петък или събота. Много от полетите например тези през Италия, нямат полети към Тенерифе в петък и събота, което доста усложнява намирането на евтини билети. Но са с ровене и ГОЛЯМО търпение става. Аз все още се боря за последната отсечка от пътуването. Тези билети нещат и нещат да  свалят цените си Sad

# 650
ще стане, аз нашите последни билети ги взех месец преди да заминем и винаги сутрин търси!, макар че се е случвало ryanair, следобяд да пуснат билети по 20-25 евро от Валенсия- Тенерифе?!

# 651
Тенерифе е наистина много красиво място ...но в хотела в който ние бяхме - Нептуно /на 5 минути от Ресорт/ имаше хлебарки - вярно умрели бяха, но фактически ги видяхме -едната в стаята ни, а другата на 10 метра от външната врата. Като изключим това, хотела отговаряше на 3 те си звезди. Нямахме интернет, а за достъп тичахме до Рисорта...е не особено удобно. Ние си закупихме билети чрез една наша приятелка, скъпи ни излязоха /писала съм/ но така се случи.  Всички полети бяха точни и без никакви притеснения. В Тенерифе пристигнахме следобяд - около 5 часа тяхно време /наше 7/ температурите бяха около 24 градуса, но усещането за топлина беше очарователно. Чакаше ни една испанка, като повечето говореше само испански. Качихме се на бус и ни отведоха до хотела. Там ни посрещна нашият домакин сърбин с добър български, руски, разбирахме се. Още с пристигането поиска да разбере как ще платим депозита -300 евро, дадохме кредитна карта. После ни предложи екскурзия из острова за един ден 55 евро с включен обяд /не беше лоша екскурзията/. Предложи ни и сейф за 15 евро /щото който няма сейф го обирали/...обясни къде ни е хотела, магазините и плажовете по острова. Толкова! Отидохме сами до хотела си, настанихме се. Както писах вече хотела отговаряше на 3 -те си звезди. Имаше спалня, бокс с прилично, но амортизирано обзавеждане, хол с две разтегателни легла и тераса с маса и четири стола. Най-хубавото нещо беше сутрешния изглед от терасата към океана. Плажа е далеч 2/3 километра, но може да се върви, особено няколко дни, интересно е! Е, ние сме почитатели на ходенето и това макар на моменти да ни дотягаше не  е било причина за голямо недоволство. По скоро ни притесни хлебарката, която на втория ден намерихме умряла в банята ни и нападната от ситни, миниатюрни мравки... абе гадничко е. Камериерките /имаше 3 синьори/ се правеха на изненадани... ама не на нас. Наистина имаше спрей срещу хлебарки под чешмата в кухнята. Както и да е. В стаята други не се появиха. Ние си купувахме храна от Меркадона. Ходихме на доста екскурзии /скъпички са, около и над 50 евро на човек/, ходихме и в заведенията им - и те не са евтини, никак даже, но пък за няколко дни става. В Меркадона, цените са по-ниски от тези в България, стоките са качествени има всичко -сапуни, шампоани, пасти... ние си взехме от там и се оказа, че не само са по евтини от тук, но и качеството им е с поне три стъпки над тези които купуваме тук. Презентацията... за нас това не са изгодни условия. Груба сметка правихме ... неразумна и обвързваща инвестиция. А за хотели тип Нептун- можеха да си спестят блестящото представяне. Приключихме бързо. Нашето решение беше категорично-не! Не са ни притеснявали. Имахме още един ден в Тенерифе, ходихме до остров Ла Гомера с група от различни националности, екскурзията продължи над 12 часа и наистина беше впечатляваща. На следвация ден рано трябваше да летим за Валенсия, където бяхме три дни. Това ние организирахме, няма нищо общо с фирмите. Ние тук бяхме на презентация на HMS, като в последните месеци с тях не сме комуникирали, а само с Елена от Тенерифе /не се видяхме с нея, била в отпуска  в периода, когато бяхме там... няма значение вече.  Като цяло ангажиментите по договора са изпълнени, нямаме нито желание нито време да се занимаваме с фирма от заглавието. Всеки решава за себе си. Писала съм в тази тема доста. Нямам интерес нито хубаво, нито лошо да пиша. Истина е, това вероятно е най-важното. Зная, че безплатно е само сиренето в капана за мишки, винаги съм го знаела и това, че фирмата е взела от нас /а и както разбрахме от Ресорт/ пари е въпрос на търпимост от наша страна. Но... това се отнася не само за тези фирми.  Защо цените на дрехи и храна в България са по -високи от една неличащо си да е в криза Испания? Защото позволяваме. Признавам, че ако не беше HMS Канарските острови нямаше да ги посетя, поне тази година, радвам се, че имахме този шанс. Занапред си остава дестинация по която можем и сами да се справим, за горе долу същите пари, но без презентации и опит да те накарат да се чувстваш гост, който нищо не плаща.  Wink Ако някой иска повече информация /снимки може да ми пише на лични. Обещах да напиша тези редове /доста станаха/ още преди месеци. Късмет на всички, независимо от решението им да пътуват или да вземат обратно платеното!

# 652
  • Sofia, Bulgaria
Здравей, Мариаки,

аз имам въпроси:

Това този клуб ли  беше
http://www.clubmarina-tenerife.com/UK/Club.php?PHPSESSID=a3537fe … 0c3d126169155bcb5.
Намира се в южната част на Тенерифе, нали? Тоест полет до южното летище би бил подходящ, без дълги трансфери.

Как се изхранвахте?

Кой в крайна сметка организира престоя ви, от коя фирма закупихте престоя?

да, точно в този хотел бяхме. Закупих пътуването от HMS. Полета ни беше от Валенсия, където бяхме 2 дена до южното летище на Тенерифе. А, се прибрахме от северното, като си взехме автобус до там.
Хранехме се предимно на вън. В хотела предлагаха всеки ден оферта за обяд и бюфет за вечеря, така че и от там може да избирате.

# 653
Здравейте и от мен. Ние попаднахме в "мъглата" през февруари, връчихме уведомлението на следващия работен ден, споразумяхме се за връщане на пари с уговорката да платим разходите, направени по нас. Съгласихме се. Изтече 30 дневния срок да ни върнат остатъка от парите. НИЩО! Намерихме адвокат, с който да си търсим парите по съдебен начин. Всичко е загубена кауза, но ние решихме освен загубените пари, да дадем още, за да сменят отново името на фирмата, след като ги осъдим. Нека и на тях да им е малко неприятно. Ако някой друг иска да се включи към нас в делото, нека да пише на лични.

Благодаря на Пепеляши за споделения опит. Тя е от малкото късметлии, които са си получили парите. А на всички решили да отидат, весело изкарване! Не казвам, че е измама, просто ние не им вярваме.

# 654
От тази година има промяна в настаняванията и не може да се настаните всеки ден от седмицата. Настаняванията са петък или събота. Много от полетите например тези през Италия, нямат полети към Тенерифе в петък и събота, което доста усложнява намирането на евтини билети. Но са с ровене и ГОЛЯМО търпение става. Аз все още се боря за последната отсечка от пътуването. Тези билети нещат и нещат да  свалят цените си Sad

Няма ограничение в кой ден да отидеш в Тенерифе, поне ние като бяхме през февруари.
полета ни беше през Бергамо-Италия и настаняването ни беше в понеделник. Лично съм питала Елена от Тенерифе има ли ограничение в кой ден да те настанят и тя ни каза че няма такова нещо.
Моят съвет е първо си намерете подходящ полет и после резервирайте дати за настаняването!

# 655
А на нас Елена ни каза,че настаняването става само във вторник и петък. Rolling Eyes За това и ние бяхме от вторник до вторник...А за да ни направи резервацията поиска да и пратим билетите. Peace
Leidi Di ,интересно ми е колко струва седмицата на Тенерифе?Нашата презентация не се състоя докрай ,защото още при споменаването на 270 Е годишна такса  за поддръжка на апартамента ние започнахме да убеждаваме сърбина ,че можем да си намерим по-изгодна почивка. Laughing Той много ни се ядоса и си тръгна без да чуем ,колко трябва да платим ,ако искаме 7 дни на Тенерифе. Laughing Иначе нашия апартамент беше чист ,за 7 дни 2 пъти смениха кърпите и чаршафите, нямахме "домашни любимци" .Всеки ден чистеха пода и изхвърляха боклука.Обзавеждането беше останало някъде в 90-те години,само кухнята беше осъвременена.И ние през цялото време се чудехме как с настаняването ни на това място искат да ни спечелят да си купим седмица в Regency ...Не беше толкова зле,но аз лично не бих купила точно това.

# 656
Ние се настанихме в петък, може и да има нещо такова, за мен не беше важно. И ние пращахме резервираните билети по скайп. И анкети попълвахме. За тримата някъде около 600 -700 евро сме похарчили за седмица, /общо/ но ние ходихме на Тейде, при камилите и на дегустация със сърбина / абе той е готин, ама се цупи като децата, като не е по неговата/бяхме на катамаран за да се забавляваме с делфините, ходихме на Ла Гомера /със западни туристи, на английски/ ходихме в Санта Крус и си купихме някои /дребни/ сувенири и по дрешка, освен това не сме пестили за храна, не сме се лишавали от нищо. И на ресторанти ходихме. Не сме харчили неразумно, а нормално, като наблягахме на преживявания!
И при нас чистиха камериерките /през ден/ сменяха чаршафите, но хлебарката беше факт /едната в стаята, другата вън/. Обзавеждането е нормално, но много амортизирано, върши работа! Simple Smile Каквото и да е, ние си останахме с добри чувства и желание за друга почивка на Тенерифе!

# 657
само 600-700 евро и това за трима човека, браво! е ние бяхме четирима, всеки ден поне веднъж на кръчма, годихме на Тейде, Лоро, Сиам, Джънгъл, нос Гигантес, Санта Круз, Маска, но ние сме си организирали всичко и си наехме кола, всъщност имало такова изискване, но ние бяхме от четвъртък,  казаха че било желателно в петък да пристигат гостите, ама ...

# 658
Ние имаме само номер на резервация. Елена ни поиска номерата на полетите към и от Тенерифе. Не знаме в кой хотел ще сме. На вас кога ви казаха къде ще бъдете настанени?

# 659
на нас и нашите приятели ни съобщиха хотелите, когато пристигнахме, бяхме в различни, нищо че искахме да сме в един и същ и няколко пъти го коментирахме с KLM

Общи условия

Активация на акаунт