Почивка в Тенерифе с KLM, HMS, Sol Marketing, Soleos Via

• 123 267
  • 837
  •   1
Отговори
# 270
  • София
lorylo, Тенерифе е едно прекрасно място. Жеги няма. И се надявам тази скорострелна регистрация, насочена към "времето на Тенерифе", да не е поредната манипулация по темата от страна на заинтересованите фирмени лица. Определено не е тук мястото за разискване на температурите на Тенерифе, па макар и от бременни...

Днес и вчера ми звъняха от HMS с познатите чуруликащи трели, които зарибяват безотказно (не и мен вече...).
И двата пъти се стигна до обяснения откъде са ми взели телефона.

Първия път: генерира се на случаен принцип... Как, бе джанъм, на случаен, като вече ми звъните 15 пъти и все мен улучвате?! Ами сменяло се последната цифра...

Втория път: още със започването на разговора девойката вмята, че телефонът е намерен на случаен принцип!  Joy (Наистина нямам сили да се ядосвам повече.)

# 271
  • Пловдив
Има отделна тема за Тенерифе и логично е тези въпроси да са там, но както и да е. На мен пък ми се иска да ми се обадят пак и да отида на презентацията, на която да ги разоблича поне пред присъстващите.
Христов Тони, и трите месеца са минали при нас, иначе сигурно щях да направя нещо по въпроса с измамниците от КЛМ.

# 272
  • София
Те пак ще ми се обадят, cleare - толкова са неорганизирани. Тогава мога да ти пратя инфо за събитието, ако все още искаш да идеш...  Hug

# 273
Уаууу ... Смятам че бях достатъчно красноречива относно позицията ми към горепосочените две фирми и всички техни клонове. Както споменах не съм присъствала на презентацията и нямам отношение. Съжалявам, че има толкова хора с негативно мнение относно всичко което се случва около тази фирма и начина им на подбиране на хората.
Не знаех че има отделна тема за ,, времето на Тенерифе ".  Peace
Все пак благодаря за отговора.

# 274
  • София
loryloPeace

# 275
Няма смисъл да се притесняваш каква ще е темпераурата там. Няма да отидеш така или иначе. Grinning

На тези които имат контакти с лице от фирмата препоръчвад да поискат визитка. Аз няколко пъти исках такава, но никой не дава. Те си говорят на малки имена и така се представят. Няма начин да разбереш кой кой е.

Ако отидете на представяне ще видите една класическа схема за подмяна. Тя се използва много от древни времена и се състои в това да се подмени едно истинско нещо с фалшиво, менте и то да замени истинското.

В началото в презентацията се казва, че HMS  www.hmsbg.com e представител на RCI.com - компания със сериозна дейност в областта на ваканциите и почивките. Всеки който посети сайта RCI.com ще се увери.

По време на презентацията HMS казват, че са представители на тази компания. След това те раздават каталози на присъстващитеq които са от тази компания и се вижда наистина, че RCI.com e страхотна компания. На мен ми направи впечетление, че нашия каталог е стар и от това че ни дадоха да го разглеждаме не последва нищо. По-късно разбрах, че това е начиk в ума ти да се настани погрешното впечатление, че те наистина са представители на RCI.com. Връзката се прави несъзнателно. Ммежду RCI.com и hmsbg.com няма никаква връзка, но това е твърде трудно да се разбере.

Сега осъзнавам, че трябваше да обърна внимание, че каталога е стар от 2007 год. Няма проблем да се сдобиеш със стари каталози на някоя фирма и да се представиш за неин агент и представител. За съжаление тогава по време на презентацията не осъзнах добре. Плъзнах се по внушението, че те са представители на RCI.com.

След като веднъж вече си подминал този очевиден факт умът ти буквална се хваща и в следващата клопка. Тя се състои в това, че ти се предоставят снимки от албуми на хора. Казва се че тези хора са били изпратени на Канарските острови чрез hmsbg.bg. Дава се за няколко минути да разгледаш един албум. Така в ума се внушава идеята, че те изпращат хора на почивки на Канарските острови. Ако се по-внимателен, обече може да забележиш, че никъде никой от снимката на тези хора не пише и не казва по никакъв начин, че е бил изпратен на Канарските остроми чрез HMS – hmsbg.com
Това внушение се изработва като само се подава информация от презентиращия, но няма никакви доказателства за това.

Така чрез раздадените за няколко минути каталози на RCI.com и албумите със снимки се прави несъзнателна връзка, че тази фирма изпраща хора на ваканция и има големи възможности. През цялото време поведението на тези на които това се внушава се следи от лични асистенти. Те подпомагат процеса на внушение и гледат цялата тази хипнотизираща сесия да премине успешно. Това е Нервно лингвинистично програмиране - НЛП. Хипнотитичен сеанс при който на хора може да се внуши нещо и те да го приемат. В случая става въпрос за внушение с търговска цел.

След като сеанса премине тези два етапа започва да се тренира наддаване за нещо. Играе се на търг. Ние играхме за шоколадови бонбони и бутилка шампанско. На този етап трябва породеното желание да се трансформира в реакция и клиентът да поиска да спечели нещо. Няма значение, че това са шоколадови бонбони и че те струват 3 лева, а този който ги печели плаща 13 лева. Очевидно при този търг сделката е неизгодна, но се прави тест до къде е стигнал процеса на нервно лингвинистичното програмиране,  зомбирането.

Когато ума вече е изведен от възможността да мисли рационално и адекватно идва търга за участие във ваканция в Испания, Тенерифе. Но там има огромна изненада. Тези които все още са с ума си разбират, че участието в търга е неизгодно, защото се получава така, че нещо което е евтино излиза доста скъпо при наддаването.

За това всички трябва да бъдат изненадани. Наддаването започва с ниска цена от и се води много умело от една госпожа. Идеята при този търг който също е фалшив да се регистрира участие на повече присъстващи. Важното е веднъж само да се обадиш и да наддадеш. Това допълнително показва че имаш желание, но не разбираш каква е играта всъщност.

В един момент когато в наддаването участват повече хора търга се спира и водешия казва, че ще опита да направи нещо изключително. Да говори с мениджъра и да даде възможност всички участници да спечелят ваканция на началната цена на търга. Той излиза уж говори нещо и се връща след няколко секунда като обавява че всички участвици печелят ваканция.

Това е съкрушителен удар върху ума и на скептичните. Дори и тези които не са вярвали биват зарадвани от този факт. Следващата стъпка е всички да бъдат внимателно разделени по отделно за да няма комуникация между участващите. Целта е да се запази ефекта от нервно лингвинистичното програмиране да работи поне да подписване на договор.

Следва индивидуално подписване на договори като всеки трябва да плати определена сума на момента. Тук се събират продовете от презентацията.

След като вече си дадеш парите идва осъзнаването. При различните участници скоростта на осъзнаването е различна. Някой може да разбере, че е бил подложен на НЛП манипулация за няколко дни, а друг може и да не разбере след година и да смята че може да отиде на почивка в следващите 18 месеца без проблем.

Осъзнаването, че си бил обект на манипулация е изключително неприятно преживяване... Embarassed

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 13:51 от Ант

# 276
lorylo ,
сподели моля те кога резервира самолетни билети и на каква цена успя да ги вземеш за август?

# 277
 Kari2 все още нямаме резервирани самолетни билети защото чакаме потвърждение за резервацията   в хотела. Тия  дни се надявам да имаме отговор.

# 278
  • София
И докато чакам искам да попитам има ли някой който не е новорегистриран тук, не е техен служител и може да докаже, че е използвал тяхна услуга?

Под доказателства разбирам да покаже снимки и да разкаже за това как е минала ваканцията му.
Интересуват ме конкретни имена на места, хотели, улици или каквото и да еу което да покаже че е бил на място изпратен от въпросната фирма.

Ант, аз определено не съм новорегострирана. Разбирам озлоблението и яростта ти по КЛМ/HMS или там както се назовават, защото и аз продължавам да изпитвам също все такива силни и негатвини емоции към тези жалки хорица, но... да твърдиш нещо, за което ти самата нямаш доказателства също не редно (че никой нямало да замине никъде). Имам повече от 1000 снимки от посещението ми на острова и ако прегледаш постовете ми в темата ще видиш и моята история - зарибени, отишли, върнали се и разочаровани, както и конкретните ми впечатления. Така че отишли има, даже и върнали се Simple Smile Друг е въпросът кой как се чувства след като е попаднал в такъв тип измамна схема. Моят съвет е да не се внася излишно напрежение с просто някакви догадки ами да се чете по-внимателно, това което е написано. И без това, на тези които вече са разбрали, че за влезли в капана не им е никак лесно, така че нека сами да си решат дали искат да играят по свирката на KLM/HMS или пък да си искат обратно парите. Но да се твърди, че такова пътуване няма и не би се осъществило при всичко изписано тук  Naughty

# 279
Много е объркана тази работа.

Подписах договор за връщане на сумата, но ще ми задържат 200 лв. Още нищо не са ми възстановили. Други са успели да си върнат цялата сума.

Освен това тук се появи информация, че може да се отиде без да се плащат тези 900 лв през представител който не взема пари. 

# 280
  • София
Ант, впечатлена съм от подробното ти обяснение  Peace Така отстрани нещата изглеждат сравнително ясни, но си представям каква психоатака е всъщност.. Беше ми интересно, да те прочета и се радвам, че не отидохме на презентацията Whistling

# 281
Здравейте, скоро се върнахме от почивката в Тенерифе. Преди да заминем много се притеснявах дали изобщо имаме резервация. Пиша този коментар за да успокоя хората, които са я закупили, че резервации има, хотел има и нещата, поне за нас, минаха нормално. Хотелът е приличен, без да е особено луксозен, но поне е чисто. Нашият апартамент не беше много добър, но имаше други семейства с по-добър късмет. Хотелът съвсем не е близо до плажа, но има приятен басейн. В хотела наистина има българи, агенти, към които може да се обърнете. Те не са служители на КЛМ, а на Regency Resort. Хората се държаха много добре, услужливо, чакаха ни в хотела в 2 часа през нощта. Предложиха ни екскурзии действително, но никой не е длъжен да ги купува. Ние преценихме, че така ще организираме времето си по-добре и се възползвахме. Останахме доволни. Действително, за Regency Resort ние се явяваме "гости", от които те не получават заплащане. Но, безплатен обяд няма. Реално, цената, която всички ние сме заплатили за нощувките е една средностатистическа, приемлива цена за Тенерифе. Тоест, не плащаме нито повече, нито по-малко за това, което получаваме.
Тенерифе е много интересно място и можете да направите изкарването си много приятно и разнообразно. Ние се заредихме с чудесни емоции и като цяло нямаме особени забележки.

# 282
Здравейте, скоро се върнахме от почивката в Тенерифе. Преди да заминем много се притеснявах дали изобщо имаме резервация. Пиша този коментар за да успокоя хората, които са я закупили, че резервации има, хотел има и нещата, поне за нас, минаха нормално. Хотелът е приличен, без да е особено луксозен, но поне е чисто. Нашият апартамент не беше много добър, но имаше други семейства с по-добър късмет. Хотелът съвсем не е близо до плажа, но има приятен басейн. В хотела наистина има българи, агенти, към които може да се обърнете. Те не са служители на КЛМ, а на Regency Resort. Хората се държаха много добре, услужливо, чакаха ни в хотела в 2 часа през нощта. Предложиха ни екскурзии действително, но никой не е длъжен да ги купува. Ние преценихме, че така ще организираме времето си по-добре и се възползвахме. Останахме доволни. Действително, за Regency Resort ние се явяваме "гости", от които те не получават заплащане. Но, безплатен обяд няма. Реално, цената, която всички ние сме заплатили за нощувките е една средностатистическа, приемлива цена за Тенерифе. Тоест, не плащаме нито повече, нито по-малко за това, което получаваме.
Тенерифе е много интересно място и можете да направите изкарването си много приятно и разнообразно. Ние се заредихме с чудесни емоции и като цяло нямаме особени забележки.
Присъствахте ли на презентацията и колко време продължи тя? Всички ли присъстваха на презентацията или само представител на семейството?

# 283
Присъствахте ли на презентацията и колко време продължи тя? Всички ли присъстваха на презентацията или само представител на семейството?

Да, присъствахме всички, за съжаление е задължително условие по време на престоя. Продължи около 4 часа, но минаха бързо, защото се провежда на открито. Аз също мислех, че едва ще издържа, но не беше проблем.

# 284
liliakar,

Електронната ти поща е скрита. Кой ходи на място където не знае има ли регистрация? Искаш да кажеш, че е нормално да си стегнеш багажа и да тръгнеш ей така ли? Без документи от тука. Без нищо.

Може ли да покажеш самолетни билети? Кога скоро си се върнала? Ог кога до кога си била там? Може ли да се провери в регистрите дали си била там? Колко души бяхте? Кои са другите и може ли да се контактува с тях? Може ли те да потвърдят пътуването?

Може ли да покажеш снимки? Може ли да назовеш няколко интересни места поименно? Може ли да кажеш нещо което само човек който е ходил на място би го знаел? Може ли да удостовериш поне с един проверим факт, който да докаже, че си ходила?  

Може ли да кажеш какви са ценито според това ходене, за да сравним с пазарните? Имаш ли документи за разходи да ги предоставиш?

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 16:42 от Ант

Общи условия

Активация на акаунт