Ще се ваксинирате ли против грип?

• 7 934
  • 97
  •   1
Отговори
# 30
Николина, моите деца не боледуват повече от мен, когато съм била на тяхната възраст. А и те посещават детски заведения. Даже те от І група, а аз съм тръгнала от ІІІ. И повичките ни се отразяват чудесно, на цялото семейство. Не сме се разболявали на почивка или след това. Ходенето на останалите на почивки изобщо не ни пречи.
Не знам за организъм, който да не боледува от време- навреме. Въпрос е да не е често и сериозно. Това си е нормална тренировка за организма и имунната му система. За да има имунен отговор ефективен, то тя следва да се е срещала с външни причинители на заболявания и да е организирала защитата си срещу бъдещи подобни атаки. Без естествени тренировки тя закърнява. Важна е здравата естествена среда, в която този организъм живее. Ако се отрови с боклуци, ако се обездвижи или задръсти дори с негативни мисли и емоции, то той се поддава лесно на всякакви болести и трудно излиза сам от такива състояния.
Забелязала съм, напр., че когато имам съществен проблем, се разболявам от фаренгит. Миналата година преживях ПТП, зле го понесох, много, макар, че не бях виновна. Ако бях, не знам тогава как бих го преживяла. Цял месец имах проблеми с гърлото. Когато всичко се пооправи и аз влязох в релси.
През зимата се пообездвижвам и лапам повечко, което ми вреди. Ако усетя, че ме стига нещо болестно преминавам на глад или плодове. Върши превъзходна работа.

# 31
Николина, моите деца не боледуват повече от мен, когато съм била на тяхната възраст. А и те посещават детски заведения. Даже те от І група, а аз съм тръгнала от ІІІ. И повичките ни се отразяват чудесно, на цялото семейство. Не сме се разболявали на почивка или след това. Ходенето на останалите на почивки изобщо не ни пречи.
Не знам за организъм, който да не боледува от време- навреме. Въпрос е да не е често и сериозно. Това си е нормална тренировка за организма и имунната му система. За да има имунен отговор ефективен, то тя следва да се е срещала с външни причинители на заболявания и да е организирала защитата си срещу бъдещи подобни атаки. Без естествени тренировки тя закърнява. Важна е здравата естествена среда, в която този организъм живее. Ако се отрови с боклуци, ако се обездвижи или задръсти дори с негативни мисли и емоции, то той се поддава лесно на всякакви болести и трудно излиза сам от такива състояния.
Дали? Аз варицела като малка не съм карала, изкарах я преди 10г., а съм ходила на градина, просто сега срещнах заразата.
Друг пример, в групата на детето ми варицелата се появи някъде около 15-20-ти Януари, т.е. долу-горе детето което я донесе се е заразило около Нова Година, толкова е инкубационния период. Още един ад настана след почивката за началото на Май месец, като се върнаха децата от обикалянето в групата се появи грип по никое време ...

# 32
Какво "дали"? Аз пиша как е при нас.
Варицелата е типична детска болест, която е нормално, дори препоръчително да се изкара в детска възраст. Характерно за нея е да се прояви именно през зимните месеци. Силно заразна е, но пък нормален организъм лесно я изкарва и си създава траен имунитет срещу нея.

http://www.doctorsbg.com/content/view/33/46/
"Тя е силно заразно заболяване, което засяга най-често децата между 3 и 9 годишна възраст, но е възможно заболяване при по-малки деца (дори кърмачета), както и при възрастни. Особено висока е заболеваемостта от варицела през зимните месеци."

Бих предпочела децата ми да я изкарат именно в градината или най- късно в началните класове. Така или иначе почти всеки я изкарва.
"До 25 годишна възраст 90% от населението на земята боледува от варицела."
http://zdrave.rozali.com/detski-bolesti-zdrave/p6274.html

От грип и изобщо вирусни инфекции човек може да се зарази и разболее по всяко време. Въпрос на организъм и имунна система е дали изобщо ще се разболее /не всеки заразен боледува/ и как ще изкара болестта. Затова човек се нуждае от здрави естествени имунни защити в организма си и здравословна среда.
Ако една ваксина се създава за един или няколко точно определени щама и няма отношение към всички останали, то на здравия силен организъм може да се разчита при всяка вирусна инфекция повече. Затова залагам на последното, не на химията.

# 33
Николина78[/b], и ти ме шокираш по същата причина.
Аааа...., не си ме разбрала правилно. Аз детето винаги го пускам на градина, не го спирам да го пазя. Пускам го и с хрема и нямаме проблеми, в смисъл усложнения. Проблемът е че много хреми имат в градината, на месеца поне по 1-2 пъти кара хрема, което не е нормално. Обаче както казах най-зле е след почивка, тогава настава малък ужас, всяко дете мъкне какво ли не от почивките, обикалянето и събирането в компании, просто родителите не се съобразяват.
Затова казах че се ваксинирахме, засега опита ни показва че ефект има. След като не можем да подобрим хигиената, поне да повдигнем защитните сили.

Николина, и мен ме шокираш с разсъжденията си! Ако има нещо, с което родителите не се съобразяват, това не е ходенето по почивки, а пускането на градина на деца с хрема. Не винаги се касае за безобидна хрема, а дали е такава се доказва единствено с изследване на носогърлен секрет. Изследването обаче отнема три дни, в които несъобразителните родители го водят на градина, въпреки че не е съвсем добре здравословно и има реална опасност да зарази други деца.

Сега по темата -аз започнах да си мисля, че май ще пропусна ваксината. Ужасно много ме е страх от всякакви ваксини със знайни и незнайни странични ефекти. А грипа в крайна сметка може и да ни подмине.  Thinking Май ще разчитам на Тамифлу и Реленца. Това ползвахме миналата година и имаме добри впечатления.

Вие какви противовирусни лекарства ползвате при грип и доволни ли сте?

# 34
  • Бургас

Ще се ваксинирате ли? Или ще разчитате на противовирусните Тамифлу, Реленца, Респивакс и т.н.?

Не, няма да се ваксинираме.

# 35
utro77 , аз ползвам Ремантадин за себе си при първи симптоми на грип. За такива разпознавам отпадналост и мускулни болки. Започвам го буквално в първите 2-3 часа. И винаги успявам да не се разболея.
Но при детето няма как да разпозная така бързо и точно първите симптоми.

# 36
Не,няма да се ваксинираме.

Тук има нещо интересно за Тамифлу.
Защо концерньт производител не дава информация за лекарството си и какьв е ефекта от него.
http://www.nytimes.com/2012/04/11/opinion/drug-data-shouldnt-be-secret.html?_r=0

# 37
Ремантадинът не е предназначен за малки деца в градина. Внимавайте с него.
http://apteka.framar.bg/17001219/%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D0%BD% … 0-%D0%BC%D0%B3-20
Лично аз и тамифлу на малко дете не бих дала.
При вирусни инфекции като лекарства за нас сме ползвали реленца. Тя е за деца над 12 години, обаче:
http://apteka.framar.bg/30011094/%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD% … D0%BE%D0%B7%D0%B8

Малките церя с парацетамол и аналгин до сега, за сливиците съм давала коларгол /капки/ и таблетки за смукане.
Профилактично писах какво правя. Доволна съм от пчелните продукти аз. Особено гаргара с прополис и инхалации.

Нещо за гърления секрет- ако няма наличие на бактериална инфекция ще излезе чист. Което, обаче, не значи, че няма вирусна такава и че детето не е болно и заразно. Последният път спрях малкия от градина и направихме такъв /аз, лично, винаги правя, защото не обичам да приемаме АБ безсмислено, а те лекуват бактериалната, не и вирусната инфекция/. Отрицателен /почти винаги е така. Но детето си изкара грипа у нас. Та и секретът не е панацея. Винаги родител може да доведе болно дете с резултати от направен чист гърлен секрет.
Имали сме хрема поради увеличена трета сливица, без детето да е болно изобщо. Постоянно течащ нос, който шурти от влизане от студено в топло помещение.
Зависи много от конкретния случай.

Не,няма да се ваксинираме.

Тук има нещо интересно за Тамифлу.
Защо концерньт производител не дава информация за лекарството си и какьв е ефекта от него.
http://www.nytimes.com/2012/04/11/opinion/drug-data-shouldnt-be-secret.html?_r=0

Слушах тази седмица за едно изследване, според което само 7% от лекарите запознават пациентите с негативните последици от лекарстгвата, които изписват. Знаеш ли, за мен това освен непрофесионално е и направо престъпно. За всеки случай е нещо много, много опасно. Винаги чета пълната листовка на всеки илач, защото аз се боя много от вредите, които причиняват лекарствата.
При мен линкът ти не ми се отваря, а искам да го прочета, т.к. имам едно наум за какво става въпрос.
...А, отвори се. Благодаря.

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 14:01 от Judy

# 38
Judy, права си за хремата, че може освен на бактерия да се дължи и на вируси пак да е заразна.  Peace Исках да кажа, че обикновено родителите смятат, че хремата винаги е безобидна и затова толкова много се разболяват в детските градини.

Отивам да чета за Тамифлу-то. През изминалия сезон го пих лично. Помогна ми да изкарам ултра леко грип, от който децата се натръшкаха с 40 градуса температура. Аз го започнах с първата температура, която вдигнах и болестта така да се каже не се разви от там нататък. Пих го със страх, защото и аз съм чувала какво ли не. Даже последното хапче така и не го изпих. Слава Богу, не съм усетила каквито и да било негативни последици. Мъжът ми пък се спаси с Реленца. Тъпото е, че на малкото дете нищо не дадох, защото беше много малко на възраст. Имам предвид - не дадох нито Тамифлу, нито Реленца. Затова и тази година се чудех дали да не ги ваксинирам... На голямото дете също не дадох, защото пък тя има проблем с лимфни възли и се страхувах да не навредя. Децата го изкараха грипа супер ужасно.  Sad

# 39
Judy, права си за хремата, че може освен на бактерия да се дължи и на вируси пак да е заразна.  Peace Исках да кажа, че обикновено родителите смятат, че хремата винаги е безобидна и затова толкова много се разболяват в детските градини.

Отивам да чета за Тамифлу-то. През изминалия сезон го пих лично. Помогна ми да изкарам ултра леко грип, от който децата се натръшкаха с 40 градуса температура. Аз го започнах с първата температура, която вдигнах и болестта така да се каже не се разви от там нататък. Пих го със страх, защото и аз съм чувала какво ли не. Даже последното хапче така и не го изпих. Слава Богу, не съм усетила каквито и да било негативни последици. Мъжът ми пък се спаси с Реленца. Тъпото е, че на малкото дете нищо не дадох, защото беше много малко на възраст. Имам предвид - не дадох нито Тамифлу, нито Реленца. Затова и тази година се чудех дали да не ги ваксинирам... На голямото дете също не дадох, защото пък тя има проблем с лимфни възли и се страхувах да не навредя. Децата го изкараха грипа супер ужасно.  Sad
Грипьт,който са карали децата ти то4но с тези вируси,за които е имало ваксина ли е бил?

# 40

Грипьт,който са карали децата ти то4но с тези вируси,за които е имало ваксина ли е бил?

Нямам представа, честно казано... Не сме си слагали ваксини никога.
Тази година уж твърдят, че прогнозите са обстойни и вероятните щамове са включени във ваксините за идния сезон.  newsm78

# 41
Утро, гледам, че Симона е малка, та е много трудно да й се даде някакво такова лекарство. Реленцата, според линка и описанието, което имам вкъщи от продукта, е за над 12, както писах и дадох и линк.
Кой как ще изкара едно заболяване е нещо много относително. Сега, през октомври, у нас влезе тазгодишният гад. Малкият увеличи сливиците. Държах го три седмици у нас. Оздравя още първата, но поради увеличените сливици гъгнеше и имаше ужасен теч от носа. Трябваше някой постоянно да го духа и да му слага коларгол, да му правим инхалации и гаргари за свиване на сливиците. Големият ми син сливици няма. Той се тръшна първия ден, заспал в час, вдигна температура. Отидохме на лекар, едва изчака. Взе един тайлол и на другата сутрин бе свежарка, все едно, че нищо не е било. Оставих го у нас, понеже все си мислех, че не е сигурно, че е здрав, като знам как се тръшна, но- нищо две седмици след това. Аз имах температура и ме тресе три дни. Илачи не съм взимала, освен за главоболие. На четвъртия- все едно, че не съм боледувала. Мъжът ми изкара един лек главобол за ден и толкоз.
Моите родители гледаха малкия през трите седмици. На майка ми нищичко й няма. Баща ми се спаси с еднодневни болки в гърлото. Налапа се с чесън и готово.  Simple Smile Другата баба се появи и се разболя ужасно, стигна до АБ и се изрина от тях.
Много е относително и не винаги лекото изкарване се дължи на разни лекарства. Понеже ние много рядко взимаме каквито и да било такива го виждаме.

# 42

Имали сме хрема поради увеличена трета сливица, без детето да е болно изобщо. Постоянно течащ нос, който шурти от влизане от студено в топло помещение.

Aми то при повечето е така - нито бактерия, нито вирус, а трета сливица или алергия  Peace

# 43
А аз имам предвид именно грипа!
Боледували сме и ние в рамките на нормалното от всевъзможни вируси. Грип не бяхме карали от години. Но този, който ни тръшна пролетта беше нещо адско и направо ми прилошава само като си спомня какви парцали бяха децата. Затова и се чудя какво превантивно може да се направи.  newsm78 Оставям на страна приемането на витамини и други добавки.

# 44
Да, аз за сегашен един грип говоря, той ни се намъкна вкъщи. Просто няма как да се знае- при всеки минава различно. Преди да махнем свиците на големия се съсипа да боледува. Като ги окастрихме и- край. Малкото пък си е със сливици, но рядко се поболява, та не сме ги махали.

Aми то при повечето е така - нито бактерия, нито вирус, а трета сливица или алергия  Peace
Да, често е така.

Общи условия

Активация на акаунт