О-в Бали – вълнуващи мигове и преживявания~

• 99 762
  • 453
  •   1
Отговори
# 225

Привет, вчера се завърнах от "Приключението Бали" - както го наричам. Входната виза e  25 USD , а изходната  15 USD.
[/quote]

Zoli, а много ли се чака на гишето при влизане в Индонезия, ако нямаш виза и си я вадиш на място? Какви са ти впечатленията, по-добре ли е и по-бързо ли се минава, ако имаш извадена предварително от БГ виза?  newsm78

# 226
  • SOFIA

Привет, вчера се завърнах от "Приключението Бали" - както го наричам. Входната виза e  25 USD , а изходната  15 USD.

Zoli, а много ли се чака на гишето при влизане в Индонезия, ако нямаш виза и си я вадиш на място? Какви са ти впечатленията, по-добре ли е и по-бързо ли се минава, ако имаш извадена предварително от БГ виза?  newsm78
[/quote]

Привет, бях обещала да пиша обаче все не ми остава време.
Бяхме група от  близо 15 човека - фирмено мероприятие. Всичко се случваше  доста бързо  като нямахме готови визи в БГ. Пътуването ни беше  с Катарците от София през Букурещ до Доха. След това пак с Катарците до  Денпасар  през Сингапур. В интерес на истината  в Сингапур слязоха доста хора от самолета и до Бали  той не беше пълен, така че на летището в Денпасар не сме чакали  изобщо. По време на финалната част от полета ни раздадоха  и документ  - (относно издаването на визи) от две части -почти огледално се попълват, за да не се бавим на летището с  писане  и тогава визите ги слагат много бързо.
По-голямото чакане беше на прибиране - имаше доста хора, много полети и  факта, че си тръгва човек вече действа по друг начин на психиката.

# 227
  • София
От къде е най - добре да обменя рупии? От Бг или на място е по - изгоден курсът? Питането ми е за Индонезия като цяло, не само за Бали. На Бали предполагам, че ще има най - много опити за измама.

# 228

Бяхме група от  близо 15 човека - фирмено мероприятие. Всичко се случваше  доста бързо  като нямахме готови визи в БГ. Пътуването ни беше  с Катарците от София през Букурещ до Доха. След това пак с Катарците до  Денпасар  през Сингапур. В интерес на истината  в Сингапур слязоха доста хора от самолета и до Бали  той не беше пълен, така че на летището в Денпасар не сме чакали  изобщо. По време на финалната част от полета ни раздадоха  и документ  - (относно издаването на визи) от две части -почти огледално се попълват, за да не се бавим на летището с  писане  и тогава визите ги слагат много бързо.
По-голямото чакане беше на прибиране - имаше доста хора, много полети и  факта, че си тръгва човек вече действа по друг начин на психиката.

Zoli, благодаря за информацията 😊
Един последен въпрос - за визата в Бали на место трябва ли да се представя нещо друго освен документа, който попълваш в самолета, защото ако визата се вади от БГ от туристическата агенция искат снимки? 😊

# 229
  • SOFIA

Zoli, благодаря за информацията 😊
Един последен въпрос - за визата в Бали на место трябва ли да се представя нещо друго освен документа, който попълваш в самолета, защото ако визата се вади от БГ от туристическата агенция искат снимки? 😊

Абсолютно нищо друго  не ни поискаха освен  паспорта и документа попълван в самолета. Е, и парите -разбира се  Wink

# 230
  • София
От къде е най - добре да обменя рупии? От Бг или на място е по - изгоден курсът? Питането ми е за Индонезия като цяло, не само за Бали. На Бали предполагам, че ще има най - много опити за измама.
Разбира се на място е много по-изгоден курса Peace
Няма причина някое българско чейндж бюро да даде изгоден курс на нещо, за което няма търсене. Обменяхме и на остров Ява, и на остров Бали. И в южната част-Танджунг Беноа и Нуса Дуа,  и в северната в Убуд Simple Smile.
В Убуд курсът беше най-висок Peace.
Може би, защото долу в Нуса Дуа и Танджунг Беноа се предполага, че почиват по-богати европейци и руснаци.
За наша радост нито някой се е опитал да ни измами, нито сме видели измами.
Има разлика в курса на отделните купюри. Най-скъпо обменят 100 доларовата банкнота. Разбира се говорим само за нови емисии след 2003 година. След това малко по-евтино обменят 50 доларови банкноти, още по-евтино 20, 10, 5 долара. Така че ако обмените 1000  долара от 10 банкноти от по 100, ще получите доста по-голяма суми рупии,  отколкото ако дадете 50 или 20 доларови банкноти. Peace
В бюрата има сложени курсовете спрямо отделните купюри, така че можете да си направите сметка. Не забравяйте да си оставите на излизане рупии, за да си платите на летището таксата. 100 000 рупии платихме от Ява като напускахме Индонезия, по 150 000 от Бали.
И точни пари за входните визи- по 25 долара. Че иначе може да нямат дребни да ви върнат Party

# 231
Хей Zoli,
Мерси за прясната информация. А на излизане, в долари ли плащахте или в рупий?
Всички ще се радваме да ни разкажеш как сте си прекарали!  Hug

С най-голямо удоволствие ще споделя, но престоят ни беше за кратко - само за 7 дни  и едва ли мога да разкажа нещо по-различно  от споделеното до сега от други потребители.
А относно плащането на изходната виза, тъй като бяхме организирана голяма група, не разбрах в каква валута се плати.  Отзад на билета ми пишеше 15 000 рупии. Което така или иначе е  около 15 USD.

Искам да направя поправка!
Изходната такса вече не е 150 000 рупии, а 200 000 рупии, считано от 1.04.2014!!! Няма информация на сайта на летището, но информацията е потвърдена от завърнали се туристи!
Няма промяна в цената на входната виза (25$ за престой до 30 дни).

lly, ние ще си заделим рупий. Чувала съм, че някои са си плащали в долари ...обаче нз дали е практика или нещо инцидентно.

Последна редакция: сб, 05 апр 2014, 11:26 от Moareyn

# 232
  • София
Роже, изходната такса задължително ли трябва да е в рупии или просто така е по - изгодно?

# 233
  • София
Moareyn, благодаря за новата цена Peace
Тия срам нямат Mr. Green Не стига, че са им по-високи изходните такси от съседния остров, но и още са ги вдигнали...
Циндил Пиндил, мисля, че трябва задължително в рупии да се плати изходящата такса Peace Все едно тук на летището преди паспортната проверка да плащате някъде в евро или долари, а не в левове. Единствено на влизане таксата е в долари, защото преди визите няма обменни бюра, на които можеш да си смениш валута. Може някои от служителите на летището да си прави индивидуален чейндж и да взема долари за изходящата такса, но на някой куц курс да ги смята #2gunfire
Но тях не им пука от нищо. Като кацнете на летището на пристигане и започват да Ви предлагат ВИП посрещане, т.е. да им платиш на ръка 25 долара и да не чакаш на опашките. А като кацнат няколко самолета едновременно в Денпасар и виждаш много хора. И някои се подлъгват. Но опашката върви бързо, тъй като има отворени доста гишета, така че ако Ви предложат спестете си ВИП посрещането Joy Внимавайте и за носачи, защото се приближават и без много да питат ви качват куфарите на количка, а това на края означава само едно, че трябва да си платите Simple Smile

# 234
  • София
Хаха, носачи Laughing Тези 25 долара Вип са само за услугата да не чакам ли? После ме водят да платя още 25 долара виза, така ли?  Thinking

# 235
Знам със сигурност, че входната виза може да се плати и в друга валута (австралийците си носят австралийски долари, англичаните - паунди). Но въобще няма да е изгодно! Австралийците се оплакват, че дават 32 AUD (при положение, че според гугъл 25 USD = 26.92 AUD)  Mr. Green. Освен това, ако не им дадеш точно, могат да ти върнат в рупии. Върви го смятай. Гледай да имаш точно просто.

# 236
  • София
Хаха, носачи Laughing Тези 25 долара Вип са само за услугата да не чакам ли? После ме водят да платя още 25 долара виза, така ли?  Thinking
Да, Циндил Пиндил! Тези 25 долара са, за да не чакаш на опашката Peace.
 А визата си я плащаш отделно.
Мoareyn е права, че входната виза можеш да я платиш във всякаква валута, приравнена към 25 USD.
Но изходната такса на заминаване от Индонезия я плащаш само в IDR Simple Smile

# 237
  • София
Благодаря ви Simple Smile

# 238
Да потвърдя, че изходната такса е 200 000 р., бяхме си оставили.
Входната платихме в долари, по 25. Може да се плаща и в друга валута.

На 31 март празнуваха Nyepi day или Денят на тишината - балийската нова година.
Три дни шествия, дарове, танци и накрая 24 часа тишина...
/затворено летище за 24 часа, а туристите затворени в хотелите  Wink/

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 19:26 от phile

# 239
Да потвърдя, че изходната такса е 200 000 р., бяхме си оставили.
Входната платихме в долари, по 25. Може да се плаща и в друга валута.

На 31 март празнуваха Nyepi day или Денят на тишината - балийската нова година.
Три дни шествия, дарове, танци и накрая 24 часа тишина...
/затворено летище за 24 часа, а туристите затворени в хотелите  Wink/
Phile, добре дошли!!! Ще се радвам да споделиш как сте си изкарали!  Hug
На нас ни остават още две седмици ...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт