Интериорен стил по аматьорски 10

• 63 959
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
Интересно подреждане на снимки на стена.

# 211
pina, за миризмите - масло от чаено дърво.

То има много други свойства, но също е много ефикасно и против миризми. В съд с пулверизатор се смесва вода, масло от чаено дърво, масло от лимон, потрокал, розмарин - по предпочитание и се пръска, когато има разни миризми. За часове миризмата изчезва.
Може да се пръска също по мебели, седалки на колата, дрехи предполагам също, такива, които не могат да се перат.
Ето примерно съотношение - на 200 мл вода - 20 капки масло от чаено дърво, по 5-6 капки бергамот, портокал, розмарин. (или друго по желание) През зимата слагам и малко евкалипт, за синусите.

(Свойства
Маслото от чаеното дърво е силен антисептик. То е 8 пъти по-силно от карболовата киселина и 12 пъти от фенола. Има бактерицидни, противогъбични, противовирусни и имуностимулиращи свойства.
Използва се при терапия срещу патогенни микроорганизми като Staphylococcus. Активен е срещу 6 вида от този микроорганизъм, aureus, erider-midis, pneumoniae, faecalis. Действа и срещу Propionibacterium acnes, Beta haemolytic streptococcus, Klebsiella pheuraoniac, Citrobacter spp., Shigella sonnei, Proteus mirabolis, Legioneila spp., Pseudomonas aeriginosa, Candida albicans и др. То убива изброените микроорганизми и едновременно с това усилва имунната система.)

# 212
Just Eva,не слушай какво  си говорим тук Peace.Важното е как се чувстват децата ти в новата детска стая и дали им харесва Hug
Забравих да пиша, че според мен е страхотна Heart Eyes: светла, слънчева, просторна ,различна от традиционното розово и синьо Peace
Бих добавила нощни лампи, нещо на стената за закачане на рисунки, снимки и др. на децата.
На една стена баткото да си сложи каквото той иска и така. Не знам дали има нужда от друго килимче.
И още веднъж поздравления за страхотната стая  bouquet
Пина, Just  не се чете Джаст, така както Barbabeau не се чете Барбабю Naughty

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 17:02 от venelina2006

# 213
Ай ся подробности... кое как се чете  smile3534

Аз лавици/рафтчета над леглата на деца не бих сложила... и над моето няма и не бих си сложила.
За тези стени - снимки, плакати и др подобни директно на стената... в наши дни има най различни лепенки. Рамки - само ако са леки... по спомен - в Икеа има(ше) едни картонени... изглеждат доволно прилични за детска стая.
Над бюрото - рафтове и рафтчета, корково табло за бележки ИЛИ магнитна бяла дъска с ГОЛЕМИ магнити... последното от съображения за сигурност относно габърчетата... Thinking и малката помощница.
Перденца сякаш ми липсват ... ама се чудя дали е по навик  Peace някак по инерция...

# 214
Тъй, тъй, жилището ни се състои от 10 стаи, и понеже едната я направихме киносалон, другата - фитнес зала, третата еди какво си, та реших тийна и малката да ги сложа в една стая, че да им е по-задушевно... Confused

Вярно, че в пубертета ще е малко по-различно, но за всичко се намира начин и време.

Peace

# 215
...
Аз лавици/рафтчета над леглата на деца не бих сложила... и над моето няма и не бих си сложила.
...
Стига с това земетресение де. Тук да не е Япония, че всеки ден да люлее, и да падат предмети от рафтовете.  Grinning Аранжирай спокойно, с каквото си харесаш. Ако толкова те е страх да не паднат върху децата, може да накараш майстора да се набере на крепежа. Ако с неговите килограми не успее да го изкърти, значи и децата няма да могат (ако ще и да се качат на рафта). Да, чувам какво си мислиш: "А ако го изкърти?" Ами означава, че той е сбъркал крепежа, или ти си сбъркала майстора.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 18:29 от гост22

# 216
Пина, Just  не се чете Джаст, така както Barbabeau не се чете Барбабю Naughty

A защо смяташ, че pina се чете Пина?!

# 217
Позицията на Пина по въпроса е правилното, а пък всеки може да си защитава своята позиция както си ще Laughing
Аз ще бъда по-крайна и от нея - който няма възможност да отглежда нормално две/три деца, не ги ражда Peace

# 218
Виж си по –ранните публикации, където си обяснявала Peace
Само аз ли намирам за странно да се говори за Blow Job след като СЕГА момчето е само на 11.5 год. и за менструация, а момиченцето е на 2.5 год.
Не помисли ли как ще се почувства майката, която с желание и любов е направила стая за децата си и иска съвет, а ти я питаш как въобще й е хрумнало да ги сложи в една стая. Остава само да я питаш как й е хрумнало да ги ражда с тази голяма разлика във възрастта ooooh!. Нали не мислиш, че живее в палат с 10 ?0 стаи Naughty.
Вярно, че темата е твоя, но не е лошо да мислиш и за чувствата на другите Peace
Казвам го добронамерено, не за да се заяждам и спирам по темата
Кое е нормално? По колко стаи, коли и апартаменти трябва да им осигурим, да си направя сметка дали да раждам други Joy hahaha

# 219

Аз ще бъда по-крайна и от нея - който няма възможност да отглежда нормално две/три деца, не ги ражда Peace
Е не , не мога да съглася. Макар, че моите са еднополови. Аз пък имам сестра, с която сме ужасно различни и ме задушаваше в стаята ми, и аз нея, естествено,но може би това е допринесло и ме е възпитало на търпимост. Докато мъжа ми има сестра и ми е толкова мило и сега като съберат в родната си къща, в любимата им детска, която си стои така все едно всеки момент и двамата пак ще станат тийнове.
Единия е  станал част от компанията на другия при сбирките в детската им стая. С някои, които са още в БГ и досега се събират. А за със сестра ми не смогвам. А сме на 10 мин една от друга.Всичко е до пример, възпитание, характер.... Ако знаех, щях да водя някакъв такъв курс или най - малко книга да напиша Mr. Green

# 220
Позицията на Пина по въпроса е правилното, а пък всеки може да си защитава своята позиция както си ще Laughing

newsm78 Може би трябва да дефинираш "нормално", щото ще излезе, че голяма част от българския народ отглежда децата си ненормално, като наблъсква две-три и повече деца в една стая?

Виж си по –ранните публикации, където си обяснявала Peace
Само аз ли намирам за странно да се говори за Blow Job след като СЕГА момчето е само на 11.5 год. и за менструация, а момиченцето е на 2.5 год.
Не помисли ли как ще се почувства майката, която с желание и любов е направила стая за децата си и иска съвет, а ти я питаш как въобще й е хрумнало да ги сложи в една стая. Остава само да я питаш как й е хрумнало да ги ражда с тази голяма разлика във възрастта ooooh!. Нали не мислиш, че живее в палат с 10 ?0 стаи Naughty.
Вярно, че темата е твоя, но не е лошо да мислиш и за чувствата на другите Peace
Казвам го добронамерено, не за да се заяждам и спирам по темата

Венелина, Пина явно визираше моя случай. Но както и да е. Явно си отглеждам децата ненормално, както казва Ема. Whistling

Останете си със здраве!

# 221
Оле Емаа..., как можа да го кажеш това нещо Sad

# 222
venelina2006, темата не е моя, на форума е. Ако беше само за мен, щях да си направя блог.

Стаята е много хубава, наистина много хубава и това съм го написала. А за голямата разлика във възрастта и разнополови деца го писах обобщено, и други споделиха за децата си, че живеят така. Не съм го адресирала към никого персонално.
По конкретния казус - ако имам разнополови деца, дори с малка разлика, бих се лишила от спалня, ще спим в хола и всяко дете ще си има стая. Мога и от кухня да се лиша и да я натикам в хола, въпреки миризмите - днес стана ясно колко са ми неприятни и пак децата ми ще имат отделни стаи. Ако жилището ми има по- малко от 3 отделни помещения - тогава не знам, не е актуален въпроса при мен, не съм разсъждавала.

# 223
Въпрос  -  съфорумки, с разнополови деца, от които поне едно е над 12 годишна възраст и делят обща стая (или се планира да делят обща стая и след навлизане в пубертета) имате ли спални или спите на разтегателен диван в хола?

# 224
Пина, ти наистина не знаеш, кога трябва да спреш, нали? Не разбрах, ти деца имаш ли?

Общи условия

Активация на акаунт