Интериорен стил по аматьорски 10

• 63 858
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Пина,ей  затова ми е чуденката...дали ще ми дотегнат тези стълби. Място за масата ще има.При тези 10м дължина половината ще са за масата.А пък като започнат болежките този под  може да  го изравним.Няма да оставям милото без работа.
 Мен ме влече минимализмът ,но половинката не.Няма начин да се преборя за модерна фасада.И бетонните стени няма да доживеят одобрение.Въртя се в един порочен кръг и няма излизане.Точно защото умувам цялостната концепция и кое,къде и как си усложнявам живота,а пък на архитекта ще му го скъся...
Много  ми е полезно това инфо за тухлите.

# 541
  • София
аз знам за два варианта.
1. Лак за камък на Протекта.
Това, че е лак означава ли, че повърхността става по-лъскава?

2. Повърхностно обмазване с хидрофобизиращ препарат / силиконов или акрилен импрегнатор. ... Не знам дали ще ти е необходимо в спалнята да е водотблъскващ  но пък стената диша. 
Ами реално и аз мисля, че в спалня няма нужда от защита от влага.

За тухлената стена - още докато се зида, хубаво се заглажда разтвора и няма нужда от допълнително фугиране. След като изсъхне стената се минава с телена четка, за да паднат всички песъчинки и накрая се запечатва с най-обикновен лак- мат, за да не лъщи изкуствено.
Мерси Ема, много ми е важно да не лъщи Simple Smile
За телената четка и аз си го мислех.

# 542
Eто тази стена е направена, по начина който описах.

След малко ще изтрия снимката.

# 543
Нелина, мястото за трапезната маса почти никога не е достатъчно  Simple Smile  Нашата маса разпъната е 2,10, но е малко тясна за 8 души, става... Наскоро четох на съфорумка, за 8 души била 2,30 - тъкмо идеално. От двете дълги страни по един стол с подлакътници (заемат повече място, не могат да влязат съвсем под масата), когато е празна, но със седнал човек сложи по един метър - стола е 40-50см и да може да се изтегли, да се седне - та 2,30 маса + по 1 метър от всяка дълга страна - ето ти 4,30, т.е. остават 70см свободни от 5-те метра, от всяка страна по 35см. Сега си представи, че обикаляш да сервираш на гости и трябва да минеш зад стола със седнал в него човек - ако се засилиш малко повече на завоя и ето тизалитнала от стълбата. Освен това от 10-те общи метра стълбите ще ти изядат едни 70- 80см поне и накрая ако на разтегната маса стои човек от дългата страна, да не се окаже, че почти краката на стола му са на ръба на стълбата и да вземе да падне някой от там... Разбира се тия схеми с 8-те човека гости няма да са ежедневие, но все пак защо да си причиняваш това неудобство.

# 544
гланца на Протекта не е голям. Но все пак си го има.
За телената четка -  да - задължително е , защото остават строителни отпадъци и по самите тухли
При вторият вариант -  попива добре , няма никакъв блясък и не променя цвета. Просто защитава.

# 545
  • Варна
... Мен ме влече минимализмът ,но половинката не.Няма начин да се преборя за модерна фасада.И бетонните стени няма да доживеят одобрение.Въртя се в един порочен кръг и няма излизане.Точно защото умувам цялостната концепция и кое,къде и как си усложнявам живота,а пък на архитекта ще му го скъся...
Много  ми е полезно това инфо за тухлите.
Не е задължително всичко да е в един стил, напоследък все повече ми харесват интериори с контрасти и смесица на стилове - бетонна стена с рустик маса и модерна кухня. Обичам бетона, но обичам и старо дърво не бих се колебала да ги съчетая, бих добавила и нещо етно даже (мароканско да речем) Wink

И не трябва да се следва строго канонично даден стил - дори на един минималистичен интериор ще стои един супер барок стол Simple Smile

Така че можете да се договорите - това за него, това за нея.

# 546
  • Варна
Ето една такава смесица,...
Скрит текст:
Масата ми харесва, бутилките ми идват малко в повече, но като за илюстрация...

# 547
  • София
Понеже съм на вълна маси (то в момента съм на вълна за какво ли не) на стройкото харесах тази за новата къща, която планирам да вържа с едни такива мид-сенчъри столчета, които пък вече ползвам от година и са ми много любими.
Но все още не съм много убедена. 
Дали масата няма да е им твърде груба ...  Thinking

# 548
Понеже съм на вълна маси (то в момента съм на вълна за какво ли не) на стройкото харесах тази за новата къща, която планирам да вържа с едни такива мид-сенчъри столчета, които пък вече ползвам от година и са ми много любими.
Дали масата няма да е им твърде груба ...  Thinking

Ассос, аз съм голям фен на Bertoia chairs, както и на wire furniture изобщо! Завид за столчетата. Grinning
Такава маса бих комбинирала тъкмо с много минималистични столове - Bertoia са идеални или някакви от прозрачна пластмаса...
Aко сложиш едни едри, дървени столове до тази маса, ще чакам да сложиш отгоре и самовара, да накладеш печката и да ми изпържиш блини - идилия в горската дача.

# 549
  • Варна
Да! Barbabeau го описа много точно, от противопоставянето на тази масивна плътна маса като контрапункт на тези изящни столчета  и двете страни печелят. Има и още едно предимство комфорт - масата е голяма и стабилна, а столчетата леки и мобилни, така е много по-лесно отколкото да се местят обемни тежки столове.

# 550
Ех, дайте ми на мен тази маса и тези столове... Едната (дълга) стена ще я направя графитено сива, а другите бели  Crazy

# 551
  • Стара Загора
Дали масата няма да е им твърде груба ...  Thinking
искам да попитам,тези столове удобни ли са?неубиват ли?
имаме си маса,но нямаме столове ,обиколих няколко магазина наблизо,и нищо неодобрихме Sad,има много модели на прилични цени 100-140 лв ,но са с ужасно качество ,или с тези извити крака което ми се струва много нестабилно,особенно за хора с по-тежко тегло.

# 552
Асос, столовете са страхотни! И мисля си, идеално ще стоят до масата Heart Eyes.
Нелина, аз бих си спестила стъпалата Blush. Харесват ми много на картинка, но на практика... Rolling Eyes Пина го е написала.

# 553
  • София
искам да попитам,тези столове удобни ли са?неубиват ли?
...
Всъщност не, не убиват. Но ако трябва да цитирам приятеля ми "първите една две минути е студено, ако седнеш гол". Simple Smile
Иначе като форма са комфортни. А и с различни калъфи, възглавнички или малко боя могат много лесно да бъдат префасонирани. Разгледай в гугъл - Harry Bertoia wire chair.

# 554
  • София
Ех, дайте ми на мен тази маса и тези столове... Едната (дълга) стена ще я направя графитено сива, а другите бели  Crazy
Simple Smile Ще ми се да е сива. В сегашното ми жилище едната стена е графитена, но в къщата стените не са подходящи. Има високи тавани, греди на тавана, насечени пространства, дълги преходи.
Много мислене още ще пада, а и ми се струва, че ще падне писане тук Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт