Интериорен стил по аматьорски 10

• 63 877
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
  • София
...
Дайте съвет, какво да използвам вместо гардероб? За сега, идеята ми е да купя щендери /така ли се казваха металните пръчки, върху които са закачени дрехите, като в магазините  Simple Smile/. Навсякъде, където живях, оставях по един нов, огромен, до тавана гардероб, за не малка сума пари.... Sad, и вече ми се иска да съм по-мобилна и да спестя парички...
Ще живеем двете с дъщеря ми.

писи-миси, ако все още не си намерила подходящо решение - мернах това в продавалника.
Подобен текстилен гардероб има и в Баухаус със сигурност - мернах го преди два дни.

# 526
  • Пловдив
Любознателна,тъкмо по-малко ще пълня чашите на госитите,ще се разливат иначе.... Mr. Green, и по живо по здраво .  Ако са по-нахални обаче ще означава два пъти през стълбичките.
Скрит текст:
това само за нежеланите гости.....за вас -масите на Ема  Grinning

# 527
  • София
То това е даже отоманка, според автора му (Иймс), не е за офис, на него си излегнат. И така личи, но при сядане облегалката поддава. Мид- сенчъри (  Simple Smile ) забравих точно коя, но мисля 50-те години е създаден дизайна. (1956) Може би има и евтини имитации, не знам  Thinking  но съм виждала в Мартинели на баснословна цена, ако не бъркам 900 и нещо лева бяха. Не, че в случая знам какъв бюджет имат хората, но стандартно на тази цена се купува ъглов диван.
В Мартинели е китайско менте и то от изкуствена кожа. Менте от естествена е 2 600 бгн.
Оригиналът е около $4 000 за съжаление  Sad.
Знам ги тия неща защото много му се бях навила, но засега ще почака.

# 528
  • София
Преди време бях питала за една дълга и тясна баня.
След известен размисъл преценихме, че наистина е тясна за това, което искаме, така че разрушихме едната дълга стена.
Банята стана 3 х 1.35 и остава да добутам някак до бг ей тази вана и всичко става точно  Simple Smile.

Стената пък иззидахме наново от стари тухли единички, които от другата страна, на спалнята, мислим да оставим необлечени.
Сега изглежда така.
Въпросът ми е с какво да се покрият/лакират/запечатат тухлите, така че да не цапат и въобще да придобият по-интериорен вид.

# 529
# 530
  • густо майна Филибето
Има една такава технология, но цената (когато я търсих) ме уби ooooh! http://bg.percenta.com/nanotechnologija-zape4atka-darwo-i-kamak.php Виждала съм някакви разтвори за запечатване по хипермаркетите, но не съм се интересувала конкретно, любопитно ми е дали личи по някакъв начин, че е минато с нещо Thinking

Иначе от опит - не цапат, ако не се търкаш в тях Grinning Случва се разтворът между тухлите да се рони, вашите скоро ли са зидани? И ако да, фугирахте ли допълнително? (това питам заради себе си, защото моите са с вар и по принцип са зидани за друго и много левашката).

# 531
nelina_london, мисля си, че още от сегашния етап може би е добре, да вземете решение за концепцията на дома, който ще строите. Пишеш, че минимализма те влече. Ако окончателно се спреш на това, то и дневната тип 'игрище' бих казала, че ще се впише. Ясно, че съвсем по аматьорски, но моя усет подсказва, че тъкмо нещо такова се вързва с полирания бетон и т.н. Мисълта ми е, че концепцията не включва само мебелите и настилките в последствие, а тръгва от архитектурата, освен ако не е някаква еклектика. То дали не е винаги все някаква еклектика...  Thinking  
Аз съм гостувала в къща с две стълби между хол и трапезария - кухнята с трапезарията бяха на едно ниво. Приятно е, много даже, но не знам дали няма да даде донякъде и известно кънтри или бохемско звучене  Thinking  Ако все пак се спреш на стълбите, според мен в никакъв случай да не са 3, че то си става почти стълбище. Една стълба ми стои незавършено и си мисля, че 2 биха били идеални. Евентуално може да ги направите по- ниски от стандартното и по- дълбоки. Хем стои добре, хем по- меко се минават.

# 532
Въпросът ми е с какво да се покрият/лакират/запечатат тухлите, така че да не цапат и въобще да придобият по-интериорен вид.
аз знам за два варианта.
1. Лак за камък на Протекта. Перфектен е. Работи се лесно, съхне бързо. Вади цвета на тухлата. Става наситен и плътен цвят.

http://www.orgachim.bg/pdf/bg/TO_Protecta_Lak_kamak.pdf
2. Повърхностно обмазване с хидрофобизиращ препарат / силиконов или акрилен импрегнатор
http://masterlinebg.com/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA% … 1%82%D0%BE%D1%80/
Вторият вариант е дишащ. Но мисля че трябва да се повтаря третирането 1-2 години.  Не знам дали ще ти е необходимо в спалнята да е водотблъскващ  но пък стената диша.  Thinking
От опит - Протекта използвах за лакиране на тухлените зидове на пейките в двора. Доволна съм От резултата и трайността .
Вторият вариант използвахме за лакиране на тухлената облицовка на камината. Съвсем прясно ми е и нямам наблюдения за трайност. Не променя цвета  на третираният участък.

# 533
   Една стълба ми стои незавършено и си мисля, че 2 биха били идеални. Евентуално може да ги направите по- ниски от стандартното и по- дълбоки. Хем стои добре, хем по- меко се минават.

Peace

Харесвам такъв тип стъпала и в кооперациите, затова подкрепям.

# 534
  • густо майна Филибето
Ергономично за най-добър вариант на стълба се счита, когато сборът от височината и дълбочината е равен на 45, а идеален вариант е височина 15 на дълбочина 30см. Ако е по-дълбоко може да се налага да се стъпи и с другия крак, за да се прекрачи следващото.
Това чисто информативно Peace

Търсейки как да илюстрирам, попаднах на това с какво се съобразяват азиатците при изчисляване на марша Joy
Скрит текст:
Самурайка, дай подробности, ако е на японски, моля Grinning

# 535
  • София
Иначе от опит - не цапат, ако не се търкаш в тях Grinning Случва се разтворът между тухлите да се рони, вашите скоро ли са зидани? И ако да, фугирахте ли допълнително? (това питам заради себе си, защото моите са с вар и по принцип са зидани за друго и много левашката).
В момента се зидат, от снимката се вижда докъде сме. С какво се фугират?

# 536
Ами и с двата крака ще се стъпи  Thinking  то няма да е стълбище и да пестиш сили за 9 стълби, само две в средата на стаята. Т.е. не е нужен ритъм, който дълбокото стъпало ще наруши. Макар, че по- дълбоките стъпала ще изядат повече място. Ако на 'подиума' има разтегателна маса, то може да се уголеми при нужда и да се наредят столове, та да не дойде някой стол на ръба на стъпалото...  Thinking  Аз лично много бих внимавала с такава идея и честно казано моя съвет към Нелина би бил да се откаже. Но, виждала съм го на живо и стои приятно, факт е. Недостатъци мога да измислям до безкрай - децата ще се пребиват, възрастните и те понякога. Човек може да е болен, уморен, пиян, стар. Наскоро едното ми ходило много странно и много брутално се беше схванало. На едно ниво е у нас и докато се дотътря да седна, свят ми се зави, ако има стъпала не ми се мисли.

# 537
  • густо майна Филибето

Знам ли, чакам някой да го е правил и да сподели, някакъв лесен евтин вариант, от който не се губи зидарския вид Grinning Като са иззидани както трябва, едва ли се налага. Зимъска ако стигна до там, ще пробвам пак с вар, с латексовата ръкавица, чудя се дали и малко бял цимент да не сложа (от сивия сивее много разтвора) Simple Smile

# 538

При това изглаждане/вдлъбване на материала , което сте направили...реално няма нужда от фуга. Ако обаче предпочитате смяна на цвета в самата фуга, тогава може да използвате всички видове фугиращи смеси на пазара. Имайте в предвид, че цвета , който ще изберете не винаги е този от картела на производителя. Всъщност, цвета първоначално е доста по силен от желаният. После се уравновесява. Ако обаче се лакира отгоре, ще бъде постигнат "мокър" ефект. Тоест отново ще има промяна на цвят към по тъмно. Не знам дали правилно се изразих...

# 539
За тухлената стена - още докато се зида, хубаво се заглажда разтвора и няма нужда от допълнително фугиране. След като изсъхне стената се минава с телена четка, за да паднат всички песъчинки и накрая се запечатва с най-обикновен лак- мат, за да не лъщи изкуствено.

Общи условия

Активация на акаунт