Интериорен стил по аматьорски 10

• 63 801
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Amelly, щом дивана ти харесва си го купи. Не можем ние да те накараме да харесаш нещо насила, само защото на нас не ни харесва. По мой спомен в Явор диваните са си български, така че сигурно може да се избере цвят.

# 646
  • Варна
...яворския диван ми харесва като дизайн...
Ами не ми харесва тази ИКЕА и това си е...

Amelly като ти предложих Икеа имах предвид, че в магазина са обособени стаи с нормални размери и можеш да прецениш диван с подобни на този, който си харесала как се побира там. От опит ти казвам, че в огромния шоурум един голям диван изглежда ок, но вкараш ли го в нормална стая става като мастодонт, обзема я цялата.

Затова докато все още си в ремонт, вземи един тебешир и очертай докъде би стигнал дивана (вземи предвид и все пак отстояния от стената - первази...), след това очертай масата със столовете (ако имаш такава най-добре я сложи за да прецениш разстоянието за движение на столовете) и реда на кухнята, това е много по реално от картинки в нета.

Разбира се, че ще си купиш това, което на теб ти харесва, иначе ще се окаже, че живееш на гости на някой друг  Joy

# 647
последно за дивана на Амели- ще заеме почти целия ъгъл като размери. за два двойка ще има местенце и ще остане  Peace ако попадна на близки идеи за схемата, ще дам снимки.

досега разглеждах този сайт, сега разлиствам тези снимки: има много шаренийки и ефектни идеи:
http://www.hgtv.com/living-rooms/a-living-room-for-the-whole-fam … ctures/index.html

# 648
  • София
http://www.prikachi.com/images.php?images/246/5488246b.jpg
http://www.prikachi.com/images.php?images/249/5488249k.jpg
Амели, прилагам две скици на твоето помещение, на които съм начератала разтегателни дивани с рални размери, взела съм ги от каталога на ИКЕА, с малко под и малко над цена 1000лв.  
Според мен освен за диван, за фотьойли или столове не остава място, евентуално за две табуретки.
Надявам се, че не е късно за балконската врата, според мен трябва да е максимално отдалечена от външната, лицева страна на бокса, за да можеш там в бъдеще, като правите кухненското обзаведане, да сложите долни шкафове, в най-добрият случай 60см дълбоки, а в най-лошият случай 35см, колкото да си слагаш чиниите. По този начин ще спестиш от горни шкафове, само абсорбатор ще сложиш и оптически ще изглежда по-просторно помещението.
За прозореца на дневната бих ти предложила да си направиш японска стена от три пана,  в едни или два цвята, които да повториш и на прозореца към бокса.  Ако си ги направиш сама, ще ти излезнат по-евтино.
Ето и  с две двойки дивани.
http://www.prikachi.com/images.php?images/309/5488309W.jpg

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 14:09 от ginger tea

# 649
Прави сте,че този,яворския, е доста голям и май няма да стои добре в стаята. Все пак, това са 18 кв.м с уширението, върху които да се разположат хол и кухня. По същата причина си мисля,че не мога да си позволя два малки двуместни дивана. А ако имам един диван, вместо ъгъл, нова драма- какво да сложа на късата стена срещу прозореца?
Няма да имаме библиотека,секция, витрина и т.н. Хем не ми харесват, хем ни ми се връзват за помещение,в което ще се готви и пере.
Затова най-чисто и лесно ми се струва един ъглов диван, малки холни масички (вече ги купих, три които влизат една в друга, много са страхотни!!!! Laughing) голяма трапезна маса,която също вече е купена миналата зима (правоъгълна), поставка за ТВ + телевизор, вградена мивка,вградена фурна и минимални стенни кухненски шкафове и толкоз. Даже предостатъчно.
Този Манстад от ИКЕА и аз го загледах снощи, само не ме кефи,че е много ръбат. Обичам заоблени,меки форми, не ми харесват дивани,които изглеждат като кутии, с прави ъгли и остри ръбове. но ще го погледна и на живо,обещавам  Laughing

ginger tea , какво е "японска стена"?

С два дивана става съвсем тромаво. Не ми харесва. Ъгъл ще е  Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 14:30 от Amelly

# 650
  • София
http://www.forum-int.com/content/view/38/78/1/4/lang,bg/
Ето, в интернет е пълно, разгледай.

# 651
А този?
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=81673

Не е толкова ръбест,а лежанката се мести от която страна ви е кеф на вас.

# 652
  Диван двойка (като тройка) и Голяяям фотьойл

Amelly , давам ти идея.
На фотьойла може дори да се излегнеш и да гледаш ТВ.
Фотьойлът може да го местиш и срещу дивана.

# 653
Деси, много е неприятно това със санирането, но мисля си... не е чааак такава болка Embarassed
Изберете цвят максимално близък до настоящия и след време, когато се прави всичко накуп, може просто при вас да се оправи само мазилката и да стане едно.
А извън това докъде стигнахте? Готови ли са вече вратите? Grinning
Скрит текст:
При нас шанс за саниране засега няма Tired. Домоуправителя рече "За какво ви е ? Я, ги вижте тези здрави стени - 50см дебели; много важно, че тук там нещо се е олюпило!"
Къде ти... ние за едно куче не можем да се разберем, за саниране какво да говорим ooooh!.
Звънях днес в общината. Не, не. Първо звънях в инспектората, от там ме препратиха към виртуално деловодство, от там в Софийска община, от Софийска община ми дадоха телефон на общината по район, от там ми дадоха последния телефонен номер, който е на Х, който отговарял по случая. И след три позвънявания, на четвъртото вдигнаха. Чакам писмо, но първо трябвало да го провери юрист. Нищо смислено не ми казаха.
А откакто застудя проблемът е в пъти по-голям. Бабите вечер прибират кучето, но сутрин им е студено и не излизат. То стои във входа дълго време, не издържа... Отделно, преди три дни пред входната врата имахме... леща Sick.
Някога си, имахме желание да оправим входа отвътре. Ей, така, за наша сметка, без да притискаме никой за нищо. Ей, така, защото ще е по-приятно, защото тук живеем ние и тук възпитаваме детето си. Чак и цветове бяхме избрали, и фотографии от града за общите части. Crazy
В момента като касиер се замислям дали изобщо да платя тока. Предполагам, че ако не го направя ще се свика така бленуваното входно събрание, за което оставя ли бележка - домоуправителят минава и я къса.

Снощи прелиствах страници назад във форума и попаднах на стара тема на Богиня. Четох, четох и накрая ми се прирева.
Сега обмислям да си дръпна Downton Abbey и да помечтая.

За преденцата на СеймМайселф исках да се изкажа.
Според мен всичко би стояло добре. В Икеа имат доста тънички памучни перденца, които стоят много нежно Heart Eyes.
Лично бих сложила шарени Blush.
Харесвам плътни завеси и навсякъде сме с такива. Пускам ги вечер само в детската.
С театрото, което разигравате се свиква.
Е, преди две вечери се уловихме с половинката на кухненския плот при светнати лампи и се замислих, че е прекалено, но иначе... Laughing
При нас пък прозорецът в банята е уж матов, уж не се виждало... Трънки и глогинки. Загледах се преди дни и то през деня от долу нагоре. Ами и цветовете на натуриите на перваза се виждат. А обикновено се къпя по тъмно, т.е. на светната лампа. Мислих дали да слагаме фолио или не... Реших, че си имаме по-важни занимавки - ако на някой му е интересно - нека гледа Mr. Green.

# 654
На Икеа се спирам и аз, декември ще си бъда в БГ и все нещо ще се намери. Ако не ще си взема тук(живея в Холандия). Днес поразгледах и видях много хубави. Като цяло тук интериорите са страхотни.
Иначе с "публиката" е много гадно. Все давам за пример как като простирам поне 3 лелки ме наблюдават стриктно. Ние сме на първи етаж и бабите от блока отсреща са си монтирали пейка под нашия балкон. Идилия направо

# 655
  • Варна
На Икеа се спирам и аз, декември ще си бъда в БГ и все нещо ще се намери. Ако не ще си взема тук(живея в Холандия). Днес поразгледах и видях много хубави. Като цяло тук интериорите са страхотни.
Иначе с "публиката" е много гадно. Все давам за пример как като простирам поне 3 лелки ме наблюдават стриктно. Ние сме на първи етаж и бабите от блока отсреща са си монтирали пейка под нашия балкон. Идилия направо
О! Холандците имат хубав текстил - бях попаднала на интересни  неща на "A House of Happiness". А може и да се направи нещо като пачуърк от различни парчета цветен воал ала Мондриан, или ако попаднеш на нещо абстрактно ала Кандински

# 656
  • Вече на светло в София
Момичета, може ли да ме насочите към някои сайтове с интериорни решения за обзавеждане и организация на стара къща. Как да направя, например, вътрешното огнище да е по-привлекателно, разни вградени в зидовете нисши, темели... Ако не съм за тази тема, моля да ме насочите, ако знаете нещо. Предварително благодаря Hug

# 657
# 658
Знам, че повечето от вас следят блога във фейсбук, но пускам и тук
линк към новата им много хубава статия- http://whata.org/blog/kakvo-mozhe-da-se-napravi-s-edna-kshcha-v- … isi-na-ivan-milev.
МЕД65, в списание Наш дом от време на време има статии за стари къщи,
може да се поровиш в архива им -http://www.nashdom-bg.com/bg/rubrics/19-rubs/283-articles.html

# 659
Деси, много е неприятно това със санирането, но мисля си... не е чааак такава болка Embarassed
Изберете цвят максимално близък до настоящия и след време, когато се прави всичко накуп, може просто при вас да се оправи само мазилката и да стане едно.
А извън това докъде стигнахте? Готови ли са вече вратите? Grinning

Визи,вратите още не са готови.В понеделник трябваше да си вземем стъклата,но машината в ателието се развалила и...чакаме.След голямо чудене,маене и ровене се спряхме на такива стъкла:
http://poly-glass.eu/products.php?pageNum_Gallery_All=4&products=6&id=271

Иначе, днес цял ден надзиравах зорко работата по фасадата.Решихме да позакърпим и боядисаме и първия етаж.Дано се получи красив краен резултат Praynig

Общи условия

Активация на акаунт