Интериорен стил по аматьорски 10

• 63 930
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Аз тапет в кухня не бих сложила.
Цялата стена ли е празна? Или долу имаш шкафове? И колко е разстоянието от стена до стена.

На мен мястото в кухнята все не ми стига, така че бих сложила ред тесни шкафове или рафтове поне долу. Горе си реди декоративните чинийки, щом имаш.

# 181
  • Варна
За моята детска мислех нещо такова да стане със снимки в рамки.
..............

Рамките евентуално от Икеа, модел Ribba бели.Но се чудя дали да няма
и някоя в друг цвят?

Ученическите пособия са прибрани,защото малката разбойничка много шета.

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 00:21 от Just Eva

# 182
Разстоянието е около 2,5 м, има и маса по средата. Нищо няма на стената, празна е. За шкафове няма място, чинийки нямам Wink. Просто вече няколко години стои празна и ме дразни, но до сега не се бях замисляла какво да сложа там.

# 183
Дафинов лист, какво ли не може да се сложи на една празна стена - картини, постери, фотографии... било то на кулинарна тематика или не, огледала, дъска за покупките, тапет на щампи, стига да харесваш и още много други неща. Важно е на теб какво ти харесва.

Визи, много ми харесва варианта на застъпените снимки, с патока Simple Smile

# 184
И ние сме болезнено-чувствителни към търговските мародерства, но как може да имаш аспиратрор / или какъвто и да е друг уред, а и всичко останало / без да  го купиш отнякъде, по-скъпо или по-изгодно? Малко безсилен гняв - и покорно тръгваш към магазина....
Ами тази тема не е за покорните клиенти, защото техния интериорен стил е "каквото имаше в магазина". Тази тема е за хората, които знаят как искат да изглеждат домовете им, а не как да угодят на търговците. Например след обикаляне из цяла Варна да си намерим сгъваеми столове каквито на нас ни харесват, въпреки повсеместните обяснения, че "такива не се произвеждат никъде" и спихналите физиономии, след показване на снимка в списание, си ги доставихме от Полша... толкова за покорното тръгване към магазина.

dafinov list, като харесваш слънчогледи, си намери един огромен постер (или фототапет от по-малките), залепи го на тънък МДФ (от него правят гърбовете на шкафчетата, лесно се обработва...) и го нареди на стената. Не го заковавай (поне не в началото), за да го местиш няколко дни, "докато си дойде на мястото". А ако се двоумиш между два постера — може да имаш и двата (все пак тази плоскост има и гръб...). Като ти омръзнат слънчогледите, обръщаш гърба със зелената ливада. А ако все пак не ти хареса оформлението с картинките, ще си имаш предишната ненадупчена стена, а ако остане — спестяваш един ремонт с почистването след майсторите. Mr. Green

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 14:15 от гост22

# 185
Ако има малки деца, опваш един картон там, да рисуват по стената, да се накефят Grinning И малките художниците доволни и мама не припада непрекъснато Mr. Green

# 186
За моята детска мислех нещо такова да стане със снимки в рамки.
http://kokolinog.snimka.bg/other/razni.653679.28762376

Рамките евентуално от Икеа, модел Ribba бели.Но се чудя дали да няма
и някоя в друг цвят?

Ученическите пособия са прибрани,защото малката разбойничка много шета.

Да, да, и в друг цвят. Стената е бяла... Даже и черни може би. Много ми хареса подредбата на рамките!

Дафинов Лист, и слънчогледи може.  Grinning Много хубава кухня!   bouquet

# 187
баси, нямате изчитане. Имам какво да кажа, но нямам кога да го напиша, а не съм и прочела последните две страници.
На гост22 мисленето доста ми харесва - относно слънчевото греене - къщата ни на село, която е строена в началото на 20в някъде - е точно такава - лете слънце не влиза заради стрехите, зиме стаите са пълни със светлина, цялата е точно на юг ориентирана.
Относно готвенето и лука - вече ви казах, че у нас аспиратора жужи денем и нощем, та явно успява да измирише.  Grinning

# 188
Интересни неща за декорация има тук

# 189
Момичета, не че сте ме питали, ама да си кажа - разнополови деца с 10 години разлика как ги слагате в една стая?!  Thinking  Направо не си го представям съжителството. Няма ли някакъв, какъв да е вариант, макар по 6-7кв да са им стаите, ама да са отделни. Момче на 15 години с почти бебе в стаята  Thinking  Той все по- голям ще става... Емоционално и физиологически не си представям съжителството.

Джаст Ева, иначе стаята много ми хареса! Картини, етажерки, вече са казали преди мен. Лампи...

# 190
Ох, Пина! Мислиш ли, че ако имаше начин, нямаше да имат отелни стаи?! Разликата между мъжа ми и сестра му е същата като при нашите деца. Живели са в една стая и са си наред. Няма страшно!  Laughing

# 191
Just Eva, над леглата бих сложила от икейските дебели единични рафтове. Като си сложат всеки собствените неща и територията ще се обособи. Иначе мисля като пина - много трудно съжителство, особено за голямото дете... (аз имам една щерка само, и аз съм една само, та не мога и да си го представя дори де)

dafinov list , аз бих сложила постер. В моята кухня, на стената, до която е допряна масата, имам постер на доматената супа на Уорхол  Laughing Честно казано, чинийките... не ме кефят на стената. Виж, в къща с рустик излъчване, в шкаф тип "веселиЕ", подреден английски или друг вид хубав порцелан - приветствам  Grinning

# 192
  • София
Гост, не се познаваме, но аз пък съм най-малко от покорните потребители  Simple Smile Няма покорен и примирен Овен!  Wink Затова чета и издирвам каквото ми трябва, мисля, че повече неща досега съм купила от чужбина, в много случаи е излизало хем по-хубаво и качествено, хем по-изгодно от нашия пазар. Но ако и мебелите, и обемните уреди например си доставяме от странство, става мааалко по-сложно...

Пина, напълно съм съгласна с теб за децата и детските стаи. Аз имам една дъщеря и това не се е налагало да го мисля. Но имам брат 5 г. по-малък от мен, живяла съм с него известен период в една стая и мога да кажа - никак не е приятно и за двете деца! Колкото и да се обичат и добре да са възпитавани от родителите, децата се дразнят едно друго непрекъснато и за много неща. Но винаги е до разбиране и възможности - нека никой не се засяга, моля!   bouquet

# 193
Темата за винетките мина отдавна, но тогава мисля, не е давана тази статия, има 6 много интересни композиции

http://www.desiretoinspire.net/blog/2007/3/29/vignettes.html

# 194
  • на североизток
Е, добре де, ако имат отделни стаи децата, това означава ли, че няма да се дразнят? Нали не си представяте, че всяко дете ще се изолира само в стаята си и няма да общува с другото? И моите деца са с 5 години разлика, и те се дразнят за разни дреболии, но пък има и прекрасни моменти, в които си играят заедно и се забавляват така, както само те си знаят Mr. Green и не се ограничават само в територията на тяхната стая, а се щурат навсякъде  Laughing Аз мисля, че съвместното съжителство може да бъде от полза, учи на толерантност и уважение на другия и неговото лично пространство. Вярно, че в пубертета ще е малко по-различно, но за всичко се намира начин и време.
А стаята на Just Eva е прекрасна, голяма и светла, много ми хареса Heart Eyes Аз мисля малко по-практично и не бих сложила снимки над бюрото, по-скоро етажерки. Снимките могат да бъдат навсякъде другаде, но работната площ винаги е ценна. И рамките в никакъв случай да не са бели -а черни, зелени, жълти и/или лилави. На пода може да има още едно лилаво или жълто килимче пред гардероба, още малко възглавнички, но много ще се промени атмосферата, ако има и пердета и то да обхващат целите стени около прозорците. да не забравяме и нощните лампи и настолна лампа на бюрото. А какво е осветителното тяло на тавана, че ми стана интересно? Да не пропусна да кажа, че и паркета много ми харесва Heart Eyes  прилича на естествен или се лъжа?

Общи условия

Активация на акаунт