? относно заминаване с деца до Германия

• 21 284
  • 87
  •   1
Отговори
# 15
Тя е с 2 деца на 13 и 11г. и се води самотна майка с неизвестен баща и живее в държавно жилище и получава помощи, а е там от няма и 2г.
За 3те месеца ми каза сестрата ма мъжа ми, която живее там /че трябва от 3м да има адресна регистрация за да го вземе при нея на договор с осигуровки/

И на какъв договор смята да вземе мъжът ти след 3те месеца престой, след като самата тя е на помощи? newsm78

# 16
Не съм казала че е само на помощи...работи на договор на 4часа

# 17
Първо останах с впечатление, че сестра му е работодател и ще го назначи при нея...

# 18
Не, каза че има работа във фирмата, в която работи но трябва да има поне от 3м регистрация в Германия

# 19
Тя като взима помощи за самотна майка, това какво общо има в твоя случай?  newsm78
Да не се пишеш и ти такава?

Вече нищо не би ме изненадало  Tired

# 20
Не, аз нямам брак,но живеем на семейни начала и децата са припознати /както и съм написала в началото/. Интересуваше ме какви документи ми трябват като тръгвам от България, за квартирите как стоят нещата /и получих нужния отговор/ и дали имам право на някаква първоначална  помощ /като например да ми дават пари за квартирата/ докато пусна децата на градина и започна работа. Не разчитам да живея от помощи. Просто не искам да живея повече в България.

# 21
Да, аз това го разбирам. частта с въпросите за документите, как става записването в градините, как се наема жилище, дали ще можете да работите (разрешителни).

Но откровено ми се струва нагло да искаш помощи от държава, в която по твое желание се нанасяш да живееш, чийто гражданин не си, и в чиято осигурителна система не си внесла и един цент Naughty

# 22
Да всичко казано от от теб е вярно, но аз ще живея там , ще плащам такси и осигуровки като всеки друг. А и в крайна сметка това беше само един от всичките ми въпроси а всеки се хваща само за него. Явно отдавна сте се махнали от България и сте забравили за мизерния живот там и никой не може да ме разбере. За мен е най-важно да осигуря бъдеще на децата си независимо колко ще  ни е трудно. Тук се надявах на съвети и и информация,но срещам повече нападки ...все едно искам да живея на гърба на държавата.

# 23
Напротив, много добре те разбираме. Но явно ти не искаш да схванеш за какво иде реч.
Бг е много, ама много социална държава. Там, за където си се запътила, няма платено майчинство по 2 години, няма социални помощи давани на килограм, няма масово лъгане и източване на държавата. Не можеш да искаш същото от Германия.
Влизаш тук и питаш първо какво ти се полага като помощи, след това даваш пример с близки, живеещи пак основно от помощи и въпреки информацията, която ти се дава, пак си недоволна и продължаваш да си настояваш, че помощи ти се полагат, щото някой така ти казал. Ами като не вярваш в информацията ни, довери се на онзи някой с помощите, не виждам къде е драмата тук. Мързи те да попрочетеш из старите теми и да се информираш, въпреки, че казахме - въпросите ти са обсъждани многократно, безкрайно даже. Всяка седмица почти се появяват кандидати да берат пари по дърветата в Германия, на които им се е отговаряло до откат. Всички тук, отговорили ти в темата, са хора активно заети, и на никой не му е приятно да му държат сметка що не е отговорил по точно търсения от авторката на темата начин. Отделили сме от времето си, отговорили сме ти. Вместо да вземеш най-доброто като информация, ти се цупиш.
И последно - ВСИЧКИ родители искат по-добро бъдеще за децата си.

# 24
Разбираме те много добре, но просто подходът ви е грешен Peace
Когато се сменя държавата първото и най-важно нещо е намирането на работа, след това, респ. паралелно намиране на жилище и чак после всичко останалото. От написаното от теб обаче оставаме с впечатлението, че вие сте решили да поемете друг път- отиваме, намираме жилище пък после докато си намерим работа (стъпим на крака) може би държавата ще ни помогне малко. И понеже няма такъв филм се опитваме да те предупредим, че сте на грешен път, а не те нападаме. Имаш ли идея какво ще е да се пренесете с децата и тук на място да се окаже, че работа няма, а и чак тогава на място да установиш , че помощи няма...знаеш ли какъв гърч ще е. Едно е мъжът ти сам да се опитва да стъпи на крака няколко месеца и съвсем друго е да се чуди как да нахрани 4 гърла през това време Peace

но аз ще живея там , ще плащам такси и осигуровки като всеки друг.
Да, ЩЕ, някога, но не се знае кога. Някои се оправят за месец, на други им трябват години. Дори и тук в Германия важи напълно лафът от онзи хубав български филм "за да получиш нещо първо трябва да дадеш" Wink Ама това го изяснихме вече...
На ваше място по-скоро бих наблегнала над въпроса с обещаната работа от фирмата на сестра му. Говорила ли е със шефовете, те навити ли са да го вземат? Защото то работа може и да има, но ще му трябва и разрешително, което шефът ще трябва да организира и ако не му се занимава с такива неща ще стане сложно.

# 25
Аз не очаквам платено майчинство 2г. , нито източване на държавата. Не знам защо си решила , че в България живея по този начин. Взимам майчинство и детски и нито стотинка повече. Живея на квартира и не разчитам на помощ от никъде, нито финансова,нито физическа /освен от мъжа ми естествено/.
А това за сестра му и помощите го написах по повод на това, защо питам тук след като тя е там...Ами точно защото не мисля че всичко е толкова розово и просто както тя ми го описва и това, че тя е имала късмета да и се развият добре нещата и бързо да се устрои,не значи че ще се случи и с нас.
Също така не съм търсила сметка на никого защо не мие отговорил. Почнах да чета стари теми,но не можах да стигна до тема която мен ме засяга. Попаднах на ваши разговори и споделяния за преживявани и ежедневие. /и все съм нова и ми е трудно да се ориентирам още/

# 26
Решили сме да сменим държавата, но не сме се  юрнали без да имаме нищо сигурно. За в момента се опитвам да си изясня ситуацията за да решим как е най-удачно да постъпим...дали да замине само той и после ние или всички заедно ако имаме осигурена квартира и работа за него, с която да можем да си покриваме месечните разходи. А след това да потърсим работа и за мен и да настаним децата в детски градини. Каквото и да решим ще стане догодина пролетта най-рано защото зимата не е подходящ сезон нито за местене, нито да оставам сама с децата.

# 27
  • в пералнята
Поне немски говорите ли?

# 28
  • София
Ще се опитам да дам съвет, макар и да нямам отношение към Германия. Миналата година играхме упражнението с преместването, без деца.
Основният съвет са го дали и преди мен: не се местете всички накуп. Независимо от условията.
Миналата година съпругът ми замина с договорена работа и осигурена квартира от работодателя (обзаведена). Въпреки това, замина сам, докато се настани, устрои и не види как е в новата работа. Такива премествания са свързани с разходи, възлизащи на хиляди левове и е крайно неразумно да го правите, без да видите как ще потръгнат нещата изначално. Още в България имате солидни разходи по превод и легализация на документите.
Втори съвет: език. Предполага се, че свободно владеете езика, щом сте се решили на такава крачка. Ако не е така, научете го и след това обмисляйте преместване.  
Трети съвет: здравеопазване. Здравеопазването е скъпо удоволствие, с малки деца сте и предполагам сте наясно, че европейската здравна карта не ви осигурява друго, освен спешна помощ.

# 29
И аз мисля , че ще е най-добре първо мъжа ми да замине сам, след като има сигурна, платена вече   квартира и уговорена работа. За езика не, не го знаем.. надявам се на 1-во време да се оправя с английския. И да за европейската здравна карта знам, че важи само за спешни случай и че здравеопазването е скъпо.
По повод здравеопазването да попитам запознатите майки...имали хомеопати и хомеопатични лекарства на Боарон?

Общи условия

Активация на акаунт