? относно заминаване с деца до Германия

• 21 266
  • 87
  •   1
Отговори
 Здравейте, с мъжа ми /живеем на семейни начала без брак/ и двете ни деца на искаме да заминем за Германия и по точно във Франкфурт /там имаме роднини/. Голямото ни момченце е на 2г и 9м а малкото на 10м.... аз съм по майчинство. Интересува ме какви документи ще ми трябват от България за да подам в Германия документи за семейни и ако ми се полага някаква социална помощ докато си стъпим на краката. Знам, че най-важното е да си намерим квартира за да си направим адресна регистрация и че 3м. след това можем да започнем легална работа с осигуровки. Има ли някой сайт, в които от тук мога да си търся квартира без посредник във Франкфурт.

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 20:20 от v3s3lina

# 1
# 2
Благодаря, но бих била благодарна ако някой ми отговори тук, защото почти не ми остава време да седна на компа. Когато имам време ще прочета немската тема.

# 3
Поредните запътили се към Германия с надежди за помощи до стъпване на крака ooooh!
Хайде аз ще ти отговоря тук, щото наистина няма смисъл да задаваш този въпрос в немската...
В Германия никой не дава помощи за стъпване на крака- или идваш тук, защото имаш работа и можеш да се грижиш сам за себе си или си стоиш там където си. Звучи сякаш си мислите, че Германия има крещяща нужда от емигранти и е готова да им плаща пари, за да дойдат да живеят тук- няма такива филми.
Когато сте поработили няколко години и сте си плащали през това време социалните осигуровки, тогава можеш да се интересуваш от помощи в случай на нужда, но с идването и без да сте работили никой няма да ви ги понесе на тепсия ...
Бих препоръчала обаче да сключите брак с мъжа ти, за да може той като си намери работа да сте застраховани с децата към него, освен това има и леки данъчни облекчения за семейни...
Това с трите месеца престой и след това право на работа кой ти го каза?

# 4
Напълно ми е ясно, че няма държава която да "има" нужда от имигранти като нас, но всеки иска добро бъдеще за децата и търси място където да се реализира и да води нормален а не мизерен живот. Не разчитам на помощи а попитах дали има такива и по точно ме интересува какви документи ще ми трябват за да мога дори и трудно да се устоя и да живея там. Т.е документи за семейни, за ясли и детски градини.
За 3те месеца ми каза сестрата ма мъжа ми, която живее там /че трябва от 3м да има адресна регистрация за да го вземе при нея на договор с осигуровки/

# 5
Това, което трябва да приготвите от Бг са преведени и легализирани всички важни документи : актове за раждане, акт за гр.брак (по-изгодно да сте женени заради данъци и застраховки), всякакви дипломи, медицински картони на децата - само часта с ваксините. Всичко останало като документи се прави в Германия в последствие.
Трябва да знаеш, че за да наемете квартира, трябва да докажете доходи в Германия.
Обяви за жилища:
http://www.immobilienscout24.de
http://www.immonet.de/
http://www.immowelt.de/
http://www.wohnungsmarkt24.de/
http://www.immopool.de/
Както и всички местни вестници.
Погледни поне първата страница на немската тема, има полезни линкове.
Трябва да знаеш също така, че нямате право на никакви помощи от държавата на този етап. Имате право само на детски, по 184 евро на дете, от момента на регистрацията на децата в Германия. Тук детските ясли и градини се плащат, съвсем сериозни суми на месец.
За първите няколко месеца ще е добре да имате една прилична сума налични пари, с които да посрещнете първоначалните разходи, които никак не са малко. Също така е добре да понапреднете с немския.
Въпросите ти са обсъждани стотици пъти в немската тема, хубаво е да намериш време да попрочетеш поне малко. Мога да те уверя, че в момента изкара луд късмет, че изобщо някой ти отговори на въпроса.

# 6
 Много ти благодаря Сбъдваща мечти. Спести ми много време и все пак ще намеря време да прочета поне част от немската тема. За квартирата знам че се плаща предплата най-често 3 наема напред + наема за месеца в които реално влизаш да живееш. Квартирата ще ни я наемат роднините защото ние няма как да докажем доходи в самото начало.
 Чух нещо което не ми звучи логично , но все пак да попитам... казаха ми, че било по добре като сключиш брак в Германия  и давали някаква сума на семейството- май 5000 евро . И като се има предвид стандарта на живот там.. предполагам че парите, които ще ти трябват за да сключиш брак там ще са доста.

# 7
За квартирата знам че се плаща предплата най-често 3 наема напред + наема за месеца в които реално влизаш да живееш.
Това не е предплата, а депозит Peace Тази сума остава при наемодателя, докато се изнесете някога. Ако жилището е ок, ще си ги получите тогава, ако не е от тях се покриват евентуалните щети. Иначе регулярният наем си се плаща месец за месец, без предплащания. Т.е. плащаш в началото на месеца за текущия месец.
Това за 5000 хил. евро правилно ти се струва нелогично- няма такова нещо. И изобщо всички неща, които си чувала някога, за подаряване на някакви пари ги забрави- нелогични и нереални са, но хората обичат да си ги разказват Wink
Иначе самото сключване на брак тук не е чак много скъпо, особено ако го направиш през седмицата, но точни актуални такси не знам.
По-добре го свършете това в БГ, защото тук ще ви е по-трудно с документите- в смисъл трябва да превеждате и легализирате още повече документи.

# 8
Аз като съм по майчинство, трябва ли да вземем някаква бележка от България докога съм получавала майчинство и детски?

# 9
За детските ще ти трябва документ, прочети в немската тема, там е обсъждано подробно. Майчинството е добре да продължиш да си го получаваш от там, тъй като в Германия няма да ти се полага такова Peace

# 10
Имам дежа вю Simple Smile

Само да попитам - като сестрата на мъжа ти живее (надявам се легално) там, защо питаш тук Simple Smile
Както и да е.

Аз стандартно ще дам съвет - да замине единият първо и да си намери работа, пък после да изтегли семейството. И да напреднете с немския  Peace

# 11
Имам дежа вю Simple Smile

Само да попитам - като сестрата на мъжа ти живее (надявам се легално) там, защо питаш тук Simple SmileКакто и да е.

Аз стандартно ще дам съвет - да замине единият първо и да си намери работа, пък после да изтегли семейството. И да напреднете с немския  Peace
И на мен това ми е много странно ? newsm78 Rolling Eyes Mr. Green

# 12
  • Germany

И аз Simple Smile
И честно казано сега разбирам, защо повечето момичета, пишещи отдавна в този форум нямат желание да обясняват едно и също по сто пъти...

# 13
аха,дежа вю Grinning
разликата е само в броя на децата и сестрата на мъжа
добри съвети са дали момичетата и най-добре е наистина да дойде един от двамата да "поготви терена"
успех в подготовката

# 14
Питам и тук защото тя ми описа много  розова ситуация. Тя е с 2 деца на 13 и 11г. и се води самотна майка с неизвестен баща и живее в държавно жилище и получава помощи, а е там от няма и 2г.

Общи условия

Активация на акаунт