? относно заминаване с деца до Германия

• 21 267
  • 87
  •   1
Отговори
# 75
  • загубено
Таксите за ясли и детски градини например.... но честно казано ми се уби желанието да питам.

Аз не съм в Германия инфо 1 ръка не мога да дам.

Но с търсачката за 1 минута излезе инфо 3 страници.
Съжалявам но не мога да го копна тук,не се получава не знам защо.

# 76
Таксите за ясли и детски градини например.... но честно казано ми се уби желанието да питам.
Смяташ ли че има такъв който да знае в цяла германия таксите за градини , казаха ти че във всяка област нещата като цяло са различни, не е като в бг уеднаквено почти всичко.
Не споменаваш нито град нито област в която ще бъдете или поне аз не прочетох.
Възможно е и таксите да се изчисляват различно за всеки .... и много т.н. т.н.

# 77
  • в пералнята
Голяма част от информацията, която те интересува я има много добре систематизирана в един друг форум - Заедно. Но трябва да имаш желание да четеш. Там пише абсолютно всичко - от това което трябва да направиш предварително, до това, което трябва да направиш, когато пристигнеш и още много други казуси и въпроси, коментирани от хора, сблъсквали се с различни проблеми.

# 78
Още в първия пост пиша за къде ме интересува...за Франкфурт. Но повечето виждат само това, че съм попитала за помощи /за което съжалявам/. Всичко друго   остава между редовете и се коментира само това и  всичко се изопачи.

# 79
Още в първия пост пиша за къде ме интересува...за Франкфурт. Но повечето виждат само това, че съм попитала за помощи /за което съжалявам/. Всичко друго   остава между редовете и се коментира само това и  всичко се изопачи.
Е тогава момичетата сигурно са отговаряли многократно , ако не лично на теб то на други питащи със сигурност . Peace

# 80
Би било достатъчно да напишеш, това в самото начало... преди да даваш определения що за човек съм и какъв ми е манталитета.

# 81
Маркрит, възможно  е...при мен  обаче им е по  забавно да иронизират.

# 82
  • загубено
Авторката загуби 1 час в 'празни' препирни .

Има инфо,използвай търсачката!
Форумът които ти даде Arhinora също погледнах има инфо!

# 83
  • в пералнята
Авторката загуби 1 час в 'празни' препирни .

Има инфо,използвай търсачката!
Форумът които ти даде Arhinora също погледнах има инфо!

Е има, ама е много по-лесно да хленчиш, да си търсиш оправдания и да се самосъжаляваш.
Веселина, в старите постове казваш, че искаш да осигуриш бъдеще на децата си, независимо колко трудно ще ти е, но сега виждам съвсем друга тенденция. Вместо да се оплакваш, колко много те иронизират, замисли се защо. Хвани се в ръце и започвай да се подготвяш. До сега трябва да ти е ясно, че никой на този свят не може да ти помогне за нищо и нищо не се дава безплатно. Още по-малко информацията. Има безброй страници в интернет на темите, които те интересуват, има и още толкова форуми - казваш, че говориш английски - ето още едно улеснение - освен в бг сайтове, можеш да търсиш и на английски.
Щом толкова сте се навили за Германия - запишете се на курсове по езика, едно от първите и важни условия за трайно установяване в чужбина.

# 84

разбира се. аз едно време пишех по-често в здравословния (не алтернативния) и оттам са ми писали на лични. естествено, че съм отговаряла, даже съм изпращала неща без ангажимент (и заплащане).
друго е да идват без да са се потрудили да изчетат някаква полезна информация и с цел да се използва системата (която без такива елементи, включая и между местните, би работила чудесно).
Знам, чела съм те в  италианската тема.  Има и oще 1-2 потребителки, които сте на линия за въпроси всякакви. Peace

v3s3lina ,има  една опция коригирай. Използвай я. когато искаш да добавиш или да си промениш самия пост.
В този форум с негативизъм от твоя страна, няма да получиш помощ  или  инфо. Peace

# 85
Хленчене, оправдания и самосъжаление?!!! Доколкото знам форумите са точно за това..за да получиш информация. Затова първо попитах тук. А това, че не съм оповестила публично във форума, не значи че не съм търсила информация другаде и че не правя нищо по въпроса.

# 86
So Lucky*, отдавна се отказах да търся информация, чрез този форум... но продължавам да чета с голям интерес постовете по мой адрес.

# 87
От 2-3 години Германия е модерна дестинация за новоемигранти. В немската тема поне веднъж седмично се появява по една такава подобна звезда. Та всички питания на авторката, че даже и тия дето не е задала, са обсъждани и обяснявани до откат и отговорите са на един клик разтояние. Но трябва не само да седи тук да се оправдава, обижда и уж забавлява, а да пусне 2-3 ключови думички в търсачката и после да отсява от тоновете информация, която бъде изплюта по нейния въпрос. Но тя е твърде заета явно.
Аз лично обичам да помагам, винаги отговарям на смислени въпроси, дори и на лични, ако имам отговорите. На мен също са ми помагали, за което съм изключително благодарна. Но едно е да отговориш на човек, който си е написал домашната и му липсват само някои детайли, подробности или иска лични впечатления (обикновено тези хора са изключително благодарни за помощта), друго е да помагаш на човек, чакащ всичко наготово - смляна информация, ако може веднага и без пари (тези пък някак все забравят да благодарят, че си му свършил работата). Да, живота е шарен.

Исках да добавя за езика. В Германия доста хора говорят английски и в ежедневни ситуациии човек може да се оправи на първо време и без немски. НА ПЪРВО ВРЕМЕ! Разбирай няколко месеца. Но работа само с английски е трудно нещо. Възможно е за хора с много редки професии, за хора с високо академично образование (от доктор на науките нагоре), или за изключително ценни специалисти. Тоест единици. И дори от тях се очаква до 1-2 години да проговорят немски. Също така предполагам, че много черна работа (и много нископлатена съответно) може да се намери и без немски, ако се ползват посредници някакви, знам ли. Нямам конкретна информация по въпроса, само предполагам. Под много черна работа имам предвид  ВРЕМЕННА работа в селското стопанство, нискоквалифициран труд по кухни на ресторанти или хотели, почистване, товаро-хамали или неквалифиц.труд в строителството.

но продължавам да чета с голям интерес постовете по мой адрес.
Знаеш ли, вече беше крайно време да разбереш, че постовете не са по твой адрес. На никой тук не му пука за "твоя адрес", ако ме разбираш. Постовете са в полза на хора в твоето положение, в твоята или близка ситуация, заблудени от същата информация дадена ти на теб, търсещи същото, което търсиш и ти. Не си единствена.
И капка добро възпитание би била в полза, мисля.

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 11:52 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт