Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви документи ще ми трябват от България, за да подам в Германия документи за семейни обезщетения и ако ми се полага някаква социална помощ, докато си стъпим на краката?
Какви са основните изисквания при преместване в Германия?
Какви са изискванията за наемане на квартира в Германия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви документи ще ми трябват от България, за да подам в Германия документи за семейни обезщетения и ако ми се полага някаква социална помощ, докато си стъпим на краката?
От България ще ви трябват преведени и легализирани важни документи като актове за раждане, акт за граждански брак, дипломи, медицински картони на децата и други. За социална помощ в Германия е важно да знаете, че първоначално няма да имате право на такава помощ. След регистрацията на децата в Германия имате право само на детски надбавки, които възлизат на 184 евро на дете.
-
Какви са основните изисквания при преместване в Германия?
Основните изисквания при преместване в Германия включват намиране на работа, сключване на договор за наем на жилище, превод и легализация на важни документи като актове за раждане, акт за граждански брак, дипломи, медицински картони на децата и други. Осигуряването на достатъчно налични пари за покриване на първоначалните разходи е също от съществено значение.
-
Какви са изискванията за наемане на квартира в Германия?
За да наемете квартира в Германия, трябва да докажете доходите си в страната. Можете да намерите обяви за жилища на уебсайтове като immobilien-scout24.de, immo-net.de, immowelt.de, wohnungsmarkt24.de и immopool.de или в местни вестници. Важно е да имате предвид, че ще трябва да платите депозит, който остава при наемодателя до изнасяне от жилището ви.
-
Какви са основните съвети при преместване в Германия?
-
Какви са изискванията за здравеопазване в Германия?

.