? относно заминаване с деца до Германия

• 21 270
  • 87
  •   1
Отговори
# 45
  • в пералнята
Абе вие живот си живеете, взимате си помощите и си траете, за да има повече за вас.  Laughing

# 46
  • На остров
Биба звучи ми супер нереално хората да вярват на митове и легенди, но все пак очевидно е факт съдейки по многото нови теми с подмисъл" социални помощи". Има нещо тотално сбъркано според мен в идеята за доборото благополучие живейки на гърба на другите данакоплатци.

# 47
А кой е виновен , че са толкова наивни и вярват в митове и легенди ?
За мен това е простотия , не е въпрос на отчаяние а на глупост и наивитет. Sick

# 48
  • в пералнята

Не е глупост и наивност, а чист мързел. Някои хора просто смятат, че всички са им длъжни.

# 49
  • ENGLAND
И тогава си задавам въпроса защо всички така неистово искат да са в Германия...
Е как защо? Защото най-вече за Германия се носят легендите за помощите Wink
А, не е само Германия. Ела в английскта тема да видиш какво става. Няма седмица в която някоя мама да не се появи с "ние решихме да емигрираме в Англия, какво да правим". А някои без да питат стегнали куфарите и дошли и чак тогава се сетили да питат.
Наскоро получавам на лични питане как българското посолство и някакава организация могат да намерят работа на мъжа и. Той за втора година дошъл да поработи във ферма, да ама на втория път мъжа замъкнал и жена си и 6 - годишното си дете. Е, аз направо останах така smile3556 .
Не знам на какво се дължат подоби питания и теми, дали на легендите за чужбина, на модата да емигрираш или на "упоритостта" на българина да не чува, това което му казват хора с опит.Единствено мога да съжалявам децата, те не са виновни за глупостта на родителите си.

# 50
А, и при нас има.
Преди 2 седмици една дама пита колко ще й дават като помощи като дойде Simple Smile
Но има и някои, които са подготвени, няма да отричам.

# 51

Възпитанието на едно поколение ...Как кой е виновен!?
Я ги вижте по другите теми - всеки чака наготово. И родителите са длъжни да помагат.
Държавата е длъжна, и чуждата държава е длъжна /докато си стъпим на краката/.
Да не забравя - и свекървата е длъжна.

# 52
И тогава си задавам въпроса защо всички така неистово искат да са в Германия...
Е как защо? Защото най-вече за Германия се носят легендите за помощите Wink
А, не е само Германия. Ела в английскта тема да видиш какво става.
В друга тема четох, че и в Белгия посрещали с червен килим, квартира, помощи и т.н.
Направо да се зачуди човек какво правим още тук. Mr. Green

# 53
На мен пък ми става мъчно. Мъчно ми става за това как хората са толкова наивни и са готови да повярват на всичко, което се доближава до техните желания. ...

грам не ми е жал
информацията е на един бутон разстояние в днешно време
да са чели малко, преди да се набутват

не напразно и тук във форума няколко човека се мъчихме да съберем на едно място повече инфо
отделно всяка тема по държави, или почти всяка, има подробно инфо на първа страница
иска се просто да инвестираш час в четене, преди да се решиш как да действаш

не знам за вас, но аз често получавам ЛС от закъсали
пристигнали без нищо планирано, на едни голи обещания от някого си и изпаднали в ситуация да се чудят какво да ядат и къде да спят
и изведнъж се оказва, че като ти опре яйцето до ... и намираш към кого да се обърнеш
супер странна тактика

# 54
беше ми жал...
и ние сме им длъжни,"българи сме и да си помагаме"
и дори не им "пречи да спят на пода в стаята" ти,а може и "нещо за ядене да купят"
 ooooh! Shocked
а номера с децата е ясен
просто разчитат на децата си и за помощи,и за жилища
използват ги
жал ми е за дечицата,но ако на родителите не им е жал...

# 55
Не мога да повярвам докъде се простира човешкото нахалство-на лични за помощ. Само веднъж някакъв татко ме потърси на лични да съм била търсела на детето бригадир квартира в някакъв щат. Все едно си им длъжен да загубиш половин ден да им намериш най-добрия вариант. При тях интернета стига само до-бг мамма, оттам натаък все ще има някойя хухавелка да му търси квартира. А, мерси.  Stop

# 56
  • в едно миланско село
Каквото и да решим ще стане догодина пролетта най-рано защото зимата не е подходящ сезон нито за местене, нито да оставам сама с децата.

все бях чувала сезонно обусловани причини, ама тази  Shocked
инак просто се възхищавам, че още има самаритяни, които търпеливо отговарят на подобни запитвания  Peace

# 57
Цоне, то това не се случва само за помощ в чужбина, във всеки подфорум в който има някакъв елемент на взаимопомощ всеки обадил се във някакъв момент със полезен съвет започва да получава ЛСта, повечето хора са любезни и мили, и се извиняват, че те търсят на лични, а и не винаги сами могат да си намерят същата информация, даже ми е приятно на мен да пиша и отговарям, като остане време, но има и чат пат някои които си те ползват за гугъл буквално, и мерси няма накрая.

# 58
Аз съм отговаряла на лични. Като ме попита човек, конкретни неща, не виждам защо да не помогна с информация която вече  имам.
Да тръгна да търся специално  инфо, за някой който може сам да си потърси, няма как да стане  Crossing Arms

# 59
  • в едно миланско село
Аз съм отговаряла на лични. Като ме попита човек, конкретни неща, не виждам защо да не помогна с информация която вече  имам.
Да тръгна да търся специално  инфо, за някой който може сам да си потърси, няма как да стане  Crossing Arms

разбира се. аз едно време пишех по-често в здравословния (не алтернативния) и оттам са ми писали на лични. естествено, че съм отговаряла, даже съм изпращала неща без ангажимент (и заплащане).
друго е да идват без да са се потрудили да изчетат някаква полезна информация и с цел да се използва системата (която без такива елементи, включая и между местните, би работила чудесно).

Общи условия

Активация на акаунт