? относно заминаване с деца до Германия

• 21 268
  • 87
  •   1
Отговори
# 60
Нищо против личните, но да, за някои сме продължение на Гугъл или направо частната секретарка, която има време да се рови в Гугъл и да разрешава чужди проблеми. Съвсем наскоро в ефир ми се случи да пускам информация за au-pair, наглостта им се простира вече до там, че даже едно "мерси" не минават да ти кажат. Ти все да помогнеш, а те нямат грам чувство за мярка. И като завършек на словото ще цитирам една моя добра приятелак, а цитатът е "У лево!!!"

За да върна темата в руслото и след лиричните отклонения кажете скъпи ли са  хомеопатичните лекарства в Германия и как си ги купуваш, ако не знаеш език? Аптекарите разбират ли английски или езика на ръцете?

# 61
За да върна темата в руслото и след лиричните отклонения кажете скъпи ли са  хомеопатичните лекарства в Германия и как си ги купуваш, ако не знаеш език? Аптекарите разбират ли английски или езика на ръцете?

Хомеопатичните са малко по-скъпи от същите в Бг. Подават се свободно без рецепта. Могат да се купят и от онлайн аптеки. Английски се говори масово.

# 62
Ами тогава героинята на темата няма никакъв проблем. Да стяга багажа.

# 63
Наличието на хомеопатични в Немско няма да нахрани семейството на авторката и да им пълни регулярно банковата сметка, ако изобщо успее да си отвори такава, разбира се.

Надявам се това, че авторката зачезна, да е добър знак - взела си е поука и е почнала да търси други начини да предостави добро бъдеще на децата си.

# 64
Радвам се, че така искрено се забавлявате с моята история. Отначало се ядосвах, но сега предпочитам само да чета и да се забавлявам и аз.

# 65
  • в пералнята
Наличието на хомеопатични в Немско няма да нахрани семейството на авторката и да им пълни регулярно банковата сметка, ако изобщо успее да си отвори такава, разбира се.

Надявам се това, че авторката зачезна, да е добър знак - взела си е поука и е почнала да търси други начини да предостави добро бъдеще на децата си.
Да, но не би. Ти да не мислиш, че 10 коментара в един форум ще променят начин на мислене, изграждан години наред.

# 66
  • загубено
Аз пък се замислих защо точно Германия?
Разбрах за поне 10-тина мои познати които искат да отидат там.
И само един от тях с уредена работа,които е ходил и на финално интервю.
Всички други ей така без нищо на късмет.
Че и с деца.

Защо не Холандия,Белгия нейде Скандинавия ми Германия?

# 67
Извинявайте много ама вие си въобразявате, че познавате човек само след като сте прочели няколко поста?! Благодаря за коментарите, съветите и всичко останало, но не мислете че е толкова лесно да прецениш човек и да осъдиш действията му. Никой не може да съди друг човек ако е е минал по неговите  стъпки и не е преживял неговите болки и тревоги. Някой постове са добронамерени, но някой са си иронични от първата до последната дума. Сигурно техните автори са безупречни в всяко отношение...знаят отговорите на всички въпроси,никога не са грешили или постъпвали глупаво.

# 68
Във въпросите ти и ситуацията така както я описваш няма място за цупене .
Послушай съветите на тези които са минали вече по твоя път и не се цупи , затова че някой се е опитал да ти даде съвсем искрен съвет .

# 69
Да дадеш съвет, да накараш човек да се замисли е едно. Съвсем друго е да се опитваш да се подиграваш и да даваш определения и  оценки, за човек когото не познаваш.

# 70
Да дадеш съвет, да накараш човек да се замисли е едно. Съвсем друго е да се опитваш да се подиграваш и да даваш определения и  оценки, за човек когото не познаваш.
Ок. тъй да е .
Тогава всичко е готово , може да стягаш вече куфарите . Peace

# 71
Никога не съм споменавала /дори не съм го и помисляла/, че ще заминавам без да имам осигурена квартира и работа поне за мъжа ми. Но като чета постовете излиза, че съм стегнала куфарите без нищо подсигурено и съм помъкнала и децата си. Горките ми деца..каква безотговорна майка,която иска да ги използва за да получава помощи и да живее на гърба на някоя чужда държава, защото вече е ИЗТОЧИЛА каквото може от България. Нямам какво да кажа, но с интерес ще чета написаното от всички вас.

# 72
Иронията ти е неуместна Simple Smile

# 73
Ккакви конкретни отговори очакваш от момичетата живеещи в Германия , това неможах да разбера ?
Какво още конкретно те интерисува като инфо ? Rolling Eyes

# 74
Таксите за ясли и детски градини например.... но честно казано ми се уби желанието да питам.

Общи условия

Активация на акаунт