ПрЪвУписТ по прИзМУция- цитоЗ на матКа, секцЬо и гОВНазия - 75

• 25 860
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
  • Там, където ме обичат
Преди се възмущавах как може хората да не слагат препинателни знаци... или ако се объркат да ги сложат, то те ще са грешни или на грешното място. Сега това ми е най-малкият проблем, така като гледам.
аПсИлютно!

И понеже заглавието на следващата тема е почти ясно, предлагам 77-ма тема да е с кратко заглавие и ясно послание - Цар "Й"

# 721
  • София
Оу, никой не е безгрешен. Даже ще се радвам, ако се видя тук изловена. Все пак щом мога да се посмея на другите, би трябвало да мога и на себе си. Обаче признавам, че не виждам, коя запетайчица ми куца? Помогнете  Embarassed
Цитат
Последната страница никога няма да ме откаже, да чета темата
Няма запетая пред "да".
Цитат
не виждам, коя запетайчица ми куца
И пред въпросителна дума след глагол. Simple Smile

# 722
Оу, никой не е безгрешен. Даже ще се радвам, ако се видя тук изловена. Все пак щом мога да се посмея на другите, би трябвало да мога и на себе си. Обаче признавам, че не виждам, коя запетайчица ми куца? Помогнете  Embarassed
Цитат
Няма запетая пред "да".

И още една ненужна, но пак казвам, че това не е от голямо значение... Виоленза, да не вземеш да се засегнеш, понеже питаш, затова отговарям Peace . Аз за себе си съм сигурна, че нямам добра пунктуация Peace .

# 723
Цитат
Няма запетая пред "да".
Цитат

В последния пример може да има, може и да няма запетая. Peace

# 724
  • Там, където ме обичат
Не исках да пиша, за да не счете като заяждане. Радвам се, че други са се включили.  Peace
Нормално е и ние да бъркаме, а хубаво ще е да научаваме неща, които са ни убягнали.

enze, ама поне се замисляме дали и къде да сложим запетая, а тези, които постваме пишат слети по цели 5-6 изречения без никакъв препинателен знак и без главни букви. Как сами си разчитат писанията после, умът ми не го побира.  ooooh!

# 725
Цитат
Няма запетая пред "да".
Цитат

А по каква логика може да Има? Поне ни обясни Hug . Според мен не бива да има, но може аз да не знам, моля да обясниш  Hug .

# 726
  • Bulgaria-Italia
Последната страница никога няма да ме откаже, да чета темата Simple Smile Как е възможно, бе хора? Като започнеш от тостерите, минеш през магиите и накрая тъкмо си мислиш, че не е възможно да има нещо по-откачено и ето я Щетоводителката!!!!

Това с тостерите го казах аз . Mr. Green
Но то след целодневно четене на бисИри е неизбежно  Laughing

# 727
  • София
Цитат
Няма запетая пред "да".
Цитат

Цитат
не виждам, коя запетайчица ми куца.
Няма как да има, защото това е сложно съставно изречение с подчинено допълнително. При него запетая пред еднократно употребен съюз "да" и въпросителна дума не се поставя.

# 728
july1993 , благодаря  bouquet ! Аз така не мога да го обясня Blush , остарявам Laughing .

# 729
Според мен е възможно в примера, който ти си дала, не в оригиналното изречение обаче. Peace

# 730
Според мен е възможно в примера, който ти си дала, не в оригиналното изречение обаче. Peace

Shocked , не те разбирам Rolling Eyes .... Кое е оригинално, цитирано е точно, показано е къде не бива да има запетаи Rolling Eyes .....
Ако го обясниш като july1993, може би ще те разбера Rolling Eyes .....

Не е издребняване, на мен ми куца пунктуацията и ми е интересно Peace .

# 731

Shocked , не те разбирам Rolling Eyes .... Кое е оригинално, цитирано е точно, показано е къде не бива да има запетаи Rolling Eyes .....

В твоето изречение не може да има запетая там, съгласна съм. Обаче в откъса "Не виждам, коя запетайка ми куца?" може да има, може и да няма. (поне така ми е обяснявано на мен) Peace

# 732
  • София
Примерът беше: "не виждам, коя запетайчица ми куца" и той е от оригиналното изречение на violenzaa.
Там просто по никаква причина не може да има запетая.

≾_Smile_≿ , объркала си се нещо, но не е болка за умиране.  Hug

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 13:51 от july1993

# 733

В твоето изречение не може да има запетая там, съгласна съм. Обаче в откъса "Не виждам, коя запетайка ми куца?" може да има, може и да няма. (поне така ми е обяснявано на мен) Peace

Аз не съм го вадила от контекста, цитирах всичко, затова ти се зачудих Rolling Eyes . Просто посочих веднага къде са ненужните запетаи, нищо повече.

Да, и аз мисля, че няма причина там да има запетайка(без значение дали е извадено от контекста) Peace .

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 13:46 от enze

# 734
Хм, явно това, което на мен ми е обяснявано се разминава с вашето. newsm78
Ще потърся правила за употреба на запетая.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт