Канадска есен - 52

• 38 251
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Цитат
И още един въпрос - това ли е е чеклиста за документита за посетителска виза?
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5484E.pdf
На доста до тях пише - if applicable - аз откъде да знам дали е апликабъл или не? Има ли някъде по-синтезиран чеклист

Да това е. Следвай инструкциите според гидът с инструкциите и там си пише. Ако има нещо, за което се съмняваш питай. Аз скоро пращах покана.
http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/5256ETOC.asp

# 616
Я кажете хора, по колко ви излизат сметките за храна/консумативи на седмица/месец - имам чувството, че или цените главоломно са скочили или пък ние много харчим. При нас мъжа ми пазарува и планува храната за седмицата и купува много точно продуктите да са свършили до следващото пазаруване, без да има допълнителни неща да се развалят и да се изхвърлят, знае как са цените и купува на промоция и тн, обаче не ни мърдат по 200$ на седмица  ooooh! Адски много ми се струва това, споделете и вие да си сравним часовника, дето се вика.

Скокнали са яко цените, аmа за наше нещастие не са си ударили г*за в тавана.
И ние сме там някъде разходно, без специално да търсим промоции - зареждаме за три седмици меса (изключително и само) и др. продукти (вкл. плодове и зеленчуци в разумно количество) от Коско и през седмицата имам едно ходене до Ижата, за каквота там вземе да посвършва...
Ако броиме обаче и инвестициите  newsm24 в САК, картинката става плачевна  Mr. Green  newsm50

# 617
Tarili нещо съм пропуснала поста ти за цените.
При нас според мен цените са си същите. Пазарувам на 2 седмици в Костко и веднъж седмично в някой супермаркет. Около 200 долара седмично са ни разходите за храна. Не купуваме месо. Намирам тези разходи за нормални - даже съм по-склонна да смятам че е евтино отколкото скъпо.

Ако искате и имате време можем да сравним цените на някои основни продукти и кой от къде и по колко пазарува.

Аз уж съм добре с планирането но се случва да изхвърлям храна което никак не ми харесва.

# 618
На мен ще ми е полезно някой, който пазарува в Костко, да сподели какви са цените на основните продукти там. На нас ни е на 5 минути пеша и още не сме се наканили да отидем Blush Пазарим основно в Макси и Супер С

# 619
  • Vaudreuil Canada
Галче там разфасовките са големи и цените понякога са по-ниски. Лично аз харесвам, че предлагат и неща, които ги няма на други места, а и качеството на много от продуктите ми се струва, че е по-добро там ... лично мнение естествено.
Ние ще си имаме Костко магазин в скоро време до нас - много съм доволна честно казано.
Цените значително са се качили през годините .. дори и на бананите Simple Smile че някой ги спомена - ние сме купували банани на 9 цента на либра - хубави банани говоря не преоценени.

# 620
  • Монреал
Мерси за линка, тета бета!

Мерси и за споделеното, момичета! Жени, не знам, много ми се виждат като пари за храна, особено като сметнеш за месец за каква сума става въпрос, а на всичкото отгоре всичко това отива в тоалетната  Mr. Green
Иначе и ние не си угаждаме много много, най-много някой-друг шоколад или кутия със сладолед на седмица, което не го броя за разточителство.
Костко, хмм, дълго време се пазихме, обаче накрая дали на мъжа ми годишен абонамент с намаление и ние паднахме в клопката  Crossing Arms Не всичко е далавера обаче да се купува от там, аз не съм много на ти с цените, обаче мъжът ми е като енциклопедия и той си прави сметката. Плодове и зеленчуци обикновено купуваме от Бонанза също, а месо, от едно Интермарше, понеже купуваме халал. Иначе рибата, скаридите и другите морски неща от замразените в Костко мисля са много добри разфасовки. Друго, което си струва да се взима от там е бутилирана вода, хляб, мляко Натрел (излиза на същата цена като Беатрис) сириъл, сметана за кафе, яйца, Филаделфия, йогурт Астро и тези стринг чийз детските са на много добра цена, едно гръцко фета сирене в саламура - това се сещам за момента.

Ако броиме обаче и инвестициите  newsm24 в САК, картинката става плачевна  Mr. Green  newsm50
Хехе, ние нямаме такова перо в бюджета, понеже не консумираме алкохол, но от колеги знам, че наистина може доста да се харчи там.

Галче, ако мислите да взимате карта за Костко, спазарете се за намалена такса за първата година - и на половин такса дават, че и по-малко Wink

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 07:23 от TariliMom

# 621
Гале и Тарили в Костко купуваме следнте неща:
Сирене 3 кг - 25 долара
Кашкавал Моцарела (най- НЕсолен и най-доближаващ се до Бг кашкавал който сме открили) 1 кг- 12 долара
Хляб - 2 броя в пакет за 5 долара (и с 3 доалара по евтино отколкото същия хляб в останалите магазини)
Naan питки 12 броя за 5 долара
Рибата е изгодна и с добро качество и добра разфасовка (купувам за гости) Сьомгата е около 15 долара на килограм
Имат едни чудесни кроасанчета 12 броя за 5 долара
Прекрасен лимоново бадемов сладкиш който на мен ми прилича на плътен и сладък козунак с конци(който за съжаление аз не ям) 5 долара и количеството стига на мъжа ми за закуска цяла седмица. И Мишел също похапва от него.
Ядки - сурови бадеми лешници орехи (2 вида) за 1 кг и 360 гр. - около по 10 долара. Пайн натс 700 гр - 20 долара (това може да се види скъпо но в другите магазини ако изобщо го има нито е това качеството а цената е доста по-висока)
Сушени плодове - кайсии сини сливи стафиди боровинки - за 1.360 по около 8 долара.
Зехтин extra virgin 3 л - 20 долара
Перилни и почистващи препарати - лично на мен ми се струват с по 5-10 долара по-евтини различните продукти (поне това което аз ползвам)
Кафе - много изгодно.
Течен шоколад Нутела - 2 от големи буркани за 10 долара
Брашно ориз подправки - доста по-евтини
А за лекарствата да не говорим. Няма по-евтина аптека според мен в Торонто.
Също и дамски превръзки мокри кърпички тоалетна хартия и кухненска хартия.
От аптеката им примерно вземам био гайа (пробиотични капки) 24 долара като съвсем същото нещо в аптеката на Супер Стор (това сподер мен е като монтреалското Макси) е 32 долара. Тези капки ги купувам на 2 седмици. Давам по 5 на Мишел всеки ден.
Козметика и боя за коса също си купувам от тях понякога.
Всеки път има намалени продукти с по 3 - 5 долара.
Примерно аз зехтин перилни препарати тоалетна хартия кухненска хартия и мокри кърпички никога не съм купувала на нормална цена. Винаги купувам на намаление. Примерно последния път тоалетната хартия беше с 4 долара намалена и вместо 13 беше 9 долара. Купих 2 пакета и спестих 8 долара и със сигурност ще ми стигне докато пак я намалят. Зехтин - беше намален преди Нова година с 4 долара - купих 4 тубички по 3 литра и спестих 16 долара.
Винаги излизам с по 20тина долара спестени и отбелязани на касовата бележка.

Преди купувахме яйца - 30 броя за 5 долара и 4 литра мляко за 3 и нещо долара но вече тези неща ги набавяме само органик и основно детето ги яде та ни трябват в по-малки количества
Всякакви кисели млекца и сиернца са значително по-евтини и разфасовките не са кой знае колко по-големи. Колбасите и месото също.
Купувахме и оризов пудинг 20 или 18 бройки за 5 долара (но вече го преосмислих като покупка и не ни е в списъка с покупки). За на Мишел РД помня беше една от почерпките в детската градина защото си пише че е пиинат фрии продукт.
Пак преди купувах банана бред - 20 бр за 6 долара.

Плодовете и зеленчуците са качествени но не пазарувам основно оттам защото ние купуваме разнообразни плодове и зеленчуци и по по-малко количество.
От Костко купувам само задължително Авокадото 5 или 6 бройки за 5 долара но са много едри и вкусни.
Круши също само от там - 12 бройки едри и сочни и много сладки круши за 5 долара.
Дини и пъпеши често но не само от там.
Мандарините им бяха прекрасни последния път и цяла щайгичка за 3 и малко беше.
Черешите през лятото също само оттам.
Препоръчвам и много обичам този магазин.  Heart Eyes

Момичета - да припомня че не ми работи клавишът за запетаята и затова не ползвам. Извинете! Знам че не е никак приятно за четене.

# 622
Нали от няколко дни съм си в КалгАри та между другите неща по обиколих и магазините. И нали имам и слонска памет.... Та за 3 години цените са скочили доста. Живеех си и в някаква заблуда, ами при нас в Тексас ще се окаже че е доста по евтино... От Костко само ягоди, малини, краставици.... Всичко друго го намирам по-евтино на други места

# 623
Изобщо не помня цени, не следя и промоции, купувам каквото ми трябва, без значение дали е намалено или не. Нямаме конкретен магазин като фаворит, но сравнително често пазаруваме в Акхаван, защото ни е близо и ми харесва качеството, също в кварталните - Ига и Лоблаус. Костко също го харесвам, но ходим там рядко, веднъж месечно, например, основно за месо. Зеленчуци от там рядко купуваме, на други места ми харесват повече, 3-килограмовото сирене, за което говори Жени ми е като тебешир и никак не ни харесва, но пък има едно гръцко 18 долара за кг, което е разкошно. Мляко и яйца също вече купуваме само органик, всъщност затова и често пазаруваме в Лоблаус, защото там има доста плодове и зеленчуци органик, в Костко няма. Харчим също 200+ долара на седмица. също купувах преди ядки от Костко, но последният път орехите (голям пакет от килограм и нещо) бяха гранясали, затова вече ги купувам само от Акхаван, където са насипни и мога да ги пробвам.

Тарилимам, честито за девойката! Много се радвам за теб! Страхотно е да има и момиченце Simple Smile

# 624
Миналата седмица се завряхме в Костко в Бросар да разгледаме - момичето на вратата беше така любезно да ни пусне без карта, по принцип не може. Много около нас почнаха да ни говорят за него и решихме да видим какво му е специалното.  Laughing

Там плодовете и зеленчуците не ми се видяха на сметка.
Но това:

"Ядки - сурови бадеми лешници орехи (2 вида) за 1 кг и 360 гр. - около по 10 долара. Пайн натс 700 гр - 20 долара (това може да се види скъпо но в другите магазини ако изобщо го има нито е това качеството а цената е доста по-висока)
Сушени плодове - кайсии сини сливи стафиди боровинки - за 1.360 по около 8 долара."
ДА

Кедровите ядки вече на са на 20 долара, а на 24 Wink за 680гр
Но пак не е скъпо спрямо другите магазини.
Знам още един магазин за евтини ядки - на метро станция Snowdon (Монреал)

"Зехтин extra virgin 3 л - 20 долара"
Около нас има и по 15-16-18 долара.
Но си зависи и от марката все пак.

Всъщност аз не знам колко ще съм полезна в дискусията, защото много от нещата, които се изброили не купуваме.
Също така с годините съм си изградила някаква база в главата  Joy и знам кое от къде да купувам. А и съм си поставила някакъв лимит на цените; например: краставица над долар не купувам; домати - гледам да са около 2-3 долара; броколи - до 1.50; карфиол - до 2 долара; микс зелени листа в кутия и либра - 4-4.50; да не изреждам всичко...Май май и аз съм нещо като енциклопедия.  Laughing

В Коско ми се видяха изгодни също така ориз, киноа, коноп (както и Рони писа преди време), мед...имаше май и други неща, но не се сещам сега. Това, което набелязах, беше и био.

Хляб - купуваме рядко, но като се случи, то той е квасен (и био и небио) и е около 3.50 за 650-750гр.
Авокадо - по 50-60 цента/бр - повече от това не давам. А тук из магазините често се намират на тази цена.

Преди ходехме в Сами фрюи за плодове и зеленчуци, но не разчитаме от много време на него, тъй като според мен се развали качеството. Само зелениите останаха читави, но често са от Щатите, дори и през лятото. Пък аз гледам максимално нещата да са местни. Дори не държа толкова да са био, колкото местни.

Така известното Фрута си - често е изгодно и качествено (пак за плодове и зеленчуци говоря). Случва се да продават на безценица био неща - домати - 2.18/кг; броколи и карфиол - долар; зелении - 142гр за долар (обикновено са по 3-4 долара); а сега есента бяха пуснали био банани на смешни цени - някакви центове/кг, а по-късно цял кашон за 3 долара. Лятото главно се наблягаше на местна продукция - вкусна и качествена. За био нещата съм ги хванала, че работят с Боно склада. Ходила съм там, цени добри, но трябва да се пазарува на едро т.е. да се комбинираме с друго семейство.

В Tau пазарувам, само когато ми е изгодно - гледам брошурата в нета. Т.е. рядко се случва плод или зеленчук оттам. По-скоро нещо друго.
Справям се с магазините около нас - IGA, Metro, Loblaws, Maxi, Super C, фрута си, фрутери долар; 2 индийски магазина - в единия продаваха цяло лято праскови, кайсии и череши Канадско производство; индийска ферма, качествени, сочни и вкусни. От другия купуваме главно млади кокоси, чиято цена не е мръднала с годините  - 2 долара.

Ходила съм в Адонис и Акхаван - харесвала съм си и там неща, но са далечко.

Може би засега се сещам, че на меда се вдигна цената - 3л за 21 долара; преди беше 18 (Intermiel). И като се прибави, че ходим до Жан Талон почти само за него...Там на пазара не ми се виждат изгодни цените на плодовете и зеленчуците. Ако се ходи там, обикновено гледам да комбинирам двата китайски и двата био магазина.

Та така стана дълго май, но общо взето цените на нещата, които купуваме, са си същите или поне аз се старая да са същите. А и разчитам на онлайн пазаруването. Там пък при някои са се вдигнали разходите за транспорт.
За био нещата си гледам джоба и не на всяка цена и за едната храна. Simple Smile
Но на седмица не знам колко харчим. Скоро не съм си водила такова счетоводство. Няма време и за това. Simple Smile

Забравих - алкохол (бира и вино) купуваме инцидентно.

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 20:25 от Вери

# 625
  • Монреал
Тарилимам, честито за девойката! Много се радвам за теб! Страхотно е да има и момиченце Simple Smile
Hug Heart Eyes

Жени, страхотно си описала за Костко! Много си права, че за консумативите, като т.хартия, кухненски рула хартия, мокри кърпички, Тайд, препарат за миялна машина си заслужават само от там да се купуват.

# 626
Тарили, и от мен честито!  Hug
Пропуснах те преди малко неумишлено. Simple Smile

# 627
  • Vaudreuil Canada
Вие сте го разкостили косткото Simple Smile
Наистина кедровите ядки там са по-евтини и въобще ядките им са хубави брашно, захар и други от сорта също.
Ние сме екзекютив мембър и покрай това получаваме допълнително купони - та има плюсове ... така да се каже.

# 628
  • Монреал
Тарили, и от мен честито!  Hug
Пропуснах те преди малко неумишлено. Simple Smile

Мерси, мерси  Heart Eyes

Я кажете сега къде могат да се намерят хубави детски мебели, само да не е Икея. Харесах нещо такова за батковците, че искаме да сменим тяхното легло в момента, което е бънк бед, но е доста високо. Искаме да вземем и бюро за големия батко.    newsm78
http://www1.thebrick.com/brickb2c/jsp/catalog/product.jsp?id=230 … mp&navCount=4

Също ми харесват тези легла, при които едното е като чекмедже, но не мога да намеря такова.

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 21:24 от TariliMom

# 629
  • Vaudreuil Canada
Тарили ние сме взели подобен вариант от икея за да има и легло за гостуващи деца. Ама ти не щеш икея.
http://www.jysk.ca/

Общи условия

Активация на акаунт