Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 11

• 49 393
  • 774
  •   1
Отговори
# 45
Е, успокоително звучи това, че не съм само аз така, в чуденка какво точно да запиша. Електронна търговия звучи добре, но като четох е като за хора, които имат идея за такъв бизнес...Уф не знам...фотография ми се върти, дизайн някакъв... Crazy

# 46
  • Пловдив
Запис Simple Smile

# 47
  • There I was on a July morning
  bouquet

# 48
Тези от вас,които са подавали и миналата година, помнят ли какво е работното време на БТ?
Какво ще рече това удължено работно време - до колко часа? Гледам в сайта със списъците на БТ работно време от 8:30 до 17:00. Дали има шанс да започнат в 7:30 по новото работно време?

# 49
  • Пловдив
Чудесна тема, наистина. Миналата година не успях да кандидатствам и сега съм твърдо решена да поправя тази грешка. Не ми стана ясно само следното  Embarassed-ако ме одобрят за езиков и професионален курс и изкарам първо езиковия-мога ли да се откажа после от професионалния? Без да има санкции, естествено. И преди да съм го започнала. Защото имам планове за пътуване зад граница и като гледам как се проточват нещата...се чудя дали да попълвам документи и за професионално обучение?
По принцип не е проблем да се откажеш от професионалното обучение преди да си го започнала изобщо - чисто формално след изтичане на 30-дневния срок за намиране на ДО просто не отиваш в БТ да си подновиш срока и чисто технически губиш правото на този ваучер.  Rolling Eyes

Но от друга страна помислете за следното Thinking: програмата "Аз мога повече" разполага с конкретен бюджет, който ще бъде разпределен между N на брой обучения по ключова компетентност и P на брой професионални обучения. И ако утре ти идеш и подадеш документи за проф.обучение и бъдеш одобрена, а след това се откажеш от това обучение, де факто проваляш шанса на още един човек да се обучи по дадена професия.

Затова преди да подадете документи, помислете дали наистина искате да изкарате даден курс, който занапред да ви помогне за по-успешната ви реализация на пазара на труда, а не просто "за спорта" да кандидатствате за обучение защото е безплатно (за вас).

Нищо лично, само малко материал за размисъл.  Peace

Тези от вас,които са подавали и миналата година, помнят ли какво е работното време на БТ?
Какво ще рече това удължено работно време - до колко часа? Гледам в сайта със списъците на БТ работно време от 8:30 до 17:00. Дали има шанс да започнат в 7:30 по новото работно време?

По-скоро ще има промяна в крайния час на работния ден, т.е. започват си в 8:30 и приключват в 18:00. Но най-добре да провериш за конкретното БТ Peace

# 50
Ледена кралица, благодаря
Надявах се да отида преди работа да подам документи, но няма да стане.
Така или иначе утре ще отида по някое време и после ще споделя актуална информация за другите.
И още едно въпросче - има ли смисъл да описвам допълнителен сертификат ако не е свързан със същия курс, за който поподавам - примерно фотография, а ще подавам за руски и графичен дизайн. Или да си го спестя?

# 51
Е, успокоително звучи това, че не съм само аз така, в чуденка какво точно да запиша. Електронна търговия звучи добре, но като четох е като за хора, които имат идея за такъв бизнес...Уф не знам...фотография ми се върти, дизайн някакъв... Crazy

И аз мислех фотография, но за София в търсачката излиза само един такъв курс и може да се получи спънка с датите, часовете. Изобщо, реших, че не ми е удобно да записвам нещо, за което няма избор.  Simple Smile

# 52
Записвам се да следя Simple Smile Благодаря за добре оформената тема  bouquet

# 53
  • Пловдив
някакви отзиви за доставчик на Графичен дизайн в Пловдив

# 54
  • София

Възможно ли е земеделски производител (безработен) да кандидаства по тази програма?

По програмата могат да кандидатстват лица, наети по трудово правоотношение и самонаети без значение от сферата им на дейност. Лица, заети на служебно, трудово или приравнено на него правоотношение в държавната администрация, администрацията на органите за местно самоуправление, съдебната система, системите на народната просвета, Министерство на вътрешните работи и Министерство на отбраната НЕ могат да кандидатстват и да се обучават по "Аз мога повече".

Демек - ще мога да кандидатствам като самонает или? ooooh!
ПП: В момента съм регистриран в БТ, но не получавам пари.

Правят ли се (смесени) курсове с участници, които си плащат и не участват по Аз мога? Така по-лесно ще се сформират групи.

Изчетох последните 6-7 страници от старата тема, но не видях нищо по въпроса - ако вместо одобрения кандидат - на занятията да присъства (обучава се) друг, инкогнито?! (Например за езиков курс, присъствен)

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 21:51 от hakama

# 55
  • Пловдив

Възможно ли е земеделски производител (безработен) да кандидаства по тази програма?

По програмата могат да кандидатстват лица, наети по трудово правоотношение и самонаети без значение от сферата им на дейност. Лица, заети на служебно, трудово или приравнено на него правоотношение в държавната администрация, администрацията на органите за местно самоуправление, съдебната система, системите на народната просвета, Министерство на вътрешните работи и Министерство на отбраната НЕ могат да кандидатстват и да се обучават по "Аз мога повече".

Регистриран в БТ като безработен според теб какво означава?  ooooh!

# 56

Правят ли се (смесени) курсове с участници, които си плащат и не участват по Аз мога? Така по-лесно ще се сформират групи.

Изчетох последните 6-7 страници от старата тема, но не видях нищо по въпроса - ако вместо одобрения кандидат - на занятията да присъства (обучава се) друг, инкогнито?! (Например за езиков курс, присъствен)

по тази програма не може да кандидатстваш- това означава.

2 . правят се такива курсове- смесени , поне за едно място във Варна съм сигурна. учащите се по "Аз мога.." учат заедно с другите , които са си платили на частно
3. няма никакъв вариант  ( може и да има ДО , които биха се съгласили , съответно и да са готови да си понесат санкциите след това ) някой друг да присъства на курсовете , вместо одобреният кандидат. Правят се поименни проверки от хора , работещи в БТ . Всеки час се правят проверки от учителят , както в училище. Говоря за Варна - за 2 ДО , за език

# 57
Здравейте,следя внимателно темата и съм изчела доста от нея,обаче пак изниква въпрос:от миналата година подадох документи,одобриха преди една седмица за професионално обучение(само за това бях кандидатствала),който започвам другият месец.Ако искам да запиша език тази година,трябва да си подам наново документите(по моята логика) в срок 15.10 до 02.11, да завърша първият и ако ме одобрят тогава да започна другият.Ако някой е разбрал въпросът ми нека се включи  Heart Eyes

# 58
  • Пловдив
Здравейте,следя внимателно темата и съм изчела доста от нея,обаче пак изниква въпрос:от миналата година подадох документи,одобриха преди една седмица за професионално обучение(само за това бях кандидатствала),който започвам другият месец.Ако искам да запиша език тази година,трябва да си подам наново документите(по моята логика) в срок 15.10 до 02.11, да завърша първият и ако ме одобрят тогава да започна другият.Ако някой е разбрал въпросът ми нека се включи  Heart Eyes
Точно така, правилно си разбрала - аз съм в същата ситуация като теб: подадох миналата година и за ключова компетентност, и за проф.обучение, но ме одобриха само за професията. Започвам проф.курс декември тази година, но утре ще подам документи за ключова компетентност отново (вече с поизбистрена насока и сменено желание Sunglasses). Успех на всички кандидатстващи! Peace

# 59
Има някъде отделна тема за одобрени кандидати,изкарали различни курсове или хора имащи впечатление от доставчиците за да може да споделяме информация за фирмите одобрени от БТ.Незнам може ли да се смени доставчикът ако е нещо некоректен или например не може да сформира група ,след като вече ти е попълнил онзи отрязък и си го предал  в бюрото,а ти не искаш да загубиш дълго чаканият ваучер

Общи условия

Активация на акаунт