Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 11

• 49 393
  • 774
  •   1
Отговори
# 30
Запис и от мен да следя темата. Заредила съм се с търпение  - в понеделник ще вися на опашка в Възраждане...дано мине безпроблемно.

# 31
Здравейте!

Имам няколко въпроса, свързани с попълването:
- мога ли да попълня документите на ръка или трябва да са на компютър?
- при кандидастването за език какво се попълва - само желания език или има някакъв код и там?
- как точно трябва да се формулира шофьорския курс - Водач на МПС за обществен превоз или Вътрешни и международни превози на пътници / Вътрешни и международни превози на товари и съответно кода трябва ли да се пише?

# 32
Успех на всички ни Wink имам само 2 въпроса вече- мога ли да се запиша на курс за след 4 месеца? 1 езиков и един практически курс, мога ли в едно заявление или поотделно?

# 33
Успех на всички ни Wink имам само 2 въпроса вече- мога ли да се запиша на курс за след 4 месеца? 1 езиков и един практически курс, мога ли в едно заявление или поотделно?

Можеш да подадеш 2 заявления за различни неща,но не можеш да ги изкараш успоредно.
Тези курсове отнемат много време!Имайте го предвид!

# 34
В гимназията хорариума на испанския език ми е 407ч., а на английския (като първи език)- 206ч. Обаче в бакалавърската диплома имам още 120ч. т.е. английския става 326ч. Искам испански, да рискувам ли с него?  Как мислисте?  Praynig

Аз мисля да кандидатствам с английски, като часовете по дипломата ми са над 600 , но нали изискването е да са по-малко от 1500-1700, така че се надявам да ме одобрят, ако не ме одобрят, ще ходя да се разправям. Мисля, че ти с толкова малко часове, не би трябвало да ти откажат. Това за 300-та часа го няма никъде официално написано, че е максимума, макар че някой беше споменал! Не знам, нека кажат и другите момичета какво мислят....

# 35
  • София
Чудесна тема  Peace

Възможно ли е земеделски производител (безработен) да кандидаства по тази програма?
Ако те одобрят и за двете обучения - с кое се започва?

Виждам, че все още няма яснота относно записване на подобно на образованието ти обучение, аз си направих труда да се допитам до агенцията, те ми дадоха тези номера (за тази програма):
1.  02/92 65 453

2.  02/92 65 448

Уж, специлисти по тази програмата, но на въпроса ми - дали инженер-химик ще може да бъде одобрен за обучение по част от професията: Лаборант - казаха ми да питам в БТ...ooooh! А то от понеделник ще е мазало там.Crazy То в кои/колко стаи ще приемат според вас?

Тази граница от часове определена ли е?

Ако рискувам и подам (питам по принцип) за такъв курс (подобен на образованието ми) и не ме одобрят (това ще разбера след Х месеци?) значи че изпускам и последния влак по тази програма така ли?
Какъв е извода ,че трябва да запишеш нещо съвсем различно, за да те одобрят?

# 36
Темата е оформена чудесно!Благодаря за подробното инфо.
Аз искам да помоля някой да ми препоръча професионално компютърно обучение. Такова,което би могло да ми бъде от полза. Не са ми необходими курсове свързани с чертане и графики,защото работата ми е далеч от това. Някаква по-обща компетентност.В същото време стандартните курсове за майкрософт офис не са ми необходими,защото считам,че имам някакви познания и не е необходимо да посещавам 6 месечен курс за това.
Въобеще всякави насоки ще са ми от полза,аз после ще се разровя и ще преценя дали са за мен.

# 37
Имам въпрос относно това "•   При несъответствие в имената, но при съответствие на единния граждански номер (ЕГН), Вие следва да попълните и да представите в ДБТ собственоръчно попълнена Декларация за идентичност на лице с различни имена по образец (Приложена към пакета документи). При несъответствие или липсващ ЕГН в представените документи, Вие следва да представите и документ, издаден от служба ГРАО на общината (оригинал или заверено копие)."

Това означава ли, че тъй като в дипломите съм с моминското си име, а по лична карта фамилията ми е различна трябва да полпълня такава декларация, и от къде да я изтегля

П.П Благодаря за темата, прекрасно оформление  Peace

# 38
Аз попълних декларация за съответствие на имената сега когато ми дадоха уведомлението,тя е готова,само се подписвам ,че съм едно и също лице с това на дипломата и сега по лична карта,нищо особено.
Защо толокова ви притеснява тази декларация?Мъжът ми не попълва,защото той не си е сменял името.

# 39
  • Пловдив
Здравейте!

Имам няколко въпроса, свързани с попълването:
- мога ли да попълня документите на ръка или трябва да са на компютър?
Да, желателно е всички бланки да са попълнени собственоръчно на ръка Peace

- при кандидастването за език какво се попълва - само желания език или има някакъв код и там?

Пише се само желания език, без кодове, без нива Peace

Успех на всички ни Wink имам само 2 въпроса вече- мога ли да се запиша на курс за след 4 месеца?
Реално след подаването на документите за кандидатстване за обучение по програмата до одобряването на съответния кандидат минават минимум 2 месеца (при положение, че си подала документите в първите дни на приема), а след това може да се удължава Уведомлението неограничен брой пъти - та в този ред на мисли: да, можеш да запишеш курс и след 4 месеца.

Друг е въпроса дали в желаното от теб време за започване на обучението ще има сформирана група при избрания ДО, особено ако става въпрос за професионално обучение, което продължава поне година и реално, ако един доставчик реши да обучава хора, то ще сформира една, най-много 2 групи и има опасност да не успееш да си намериш ДО Thinking

1 езиков и един практически курс, мога ли в едно заявление или поотделно?

Ако искате (и имате право) да кандидатствате и за ключова компетентност, и за професионално обучение, подгответе си два комплекта документи (Декларация + Заявление + останалите придружаващи документи като копия на дипломи и прочие), които ще подадете едновременно в Бюрото по труда. Но ако бъдете одобрени и за двете обучения, при получаване на Уведомленията ще трябва да решите кой курс първо да изкарате, защото НЕ можете едновременно да посещавате курс по ключова компетентност и професионално обучение. Първо ще завършите едното обучение и с получената диплома/сертификат отивате в Бюрото по труда, където ще ви дадат втория ваучер.

Възможно ли е земеделски производител (безработен) да кандидаства по тази програма?

По програмата могат да кандидатстват лица, наети по трудово правоотношение и самонаети без значение от сферата им на дейност. Лица, заети на служебно, трудово или приравнено на него правоотношение в държавната администрация, администрацията на органите за местно самоуправление, съдебната система, системите на народната просвета, Министерство на вътрешните работи и Министерство на отбраната НЕ могат да кандидатстват и да се обучават по "Аз мога повече".

Ако те одобрят и за двете обучения - с кое се започва?

Изборът е твой - ако бъдете одобрени и за двете обучения, при получаване на Уведомленията ще трябва да решите кой курс първо да изкарате, защото НЕ можете едновременно да посещавате курс по ключова компетентност и професионално обучение. Първо ще завършите едното обучение и с получената диплома/сертификат отивате в Бюрото по труда, където ще ви дадат втория ваучер.

Темата е оформена чудесно!Благодаря за подробното инфо.
Аз искам да помоля някой да ми препоръча професионално компютърно обучение. Такова,което би могло да ми бъде от полза. Не са ми необходими курсове свързани с чертане и графики,защото работата ми е далеч от това. Някаква по-обща компетентност.В същото време стандартните курсове за майкрософт офис не са ми необходими,защото считам,че имам някакви познания и не е необходимо да посещавам 6 месечен курс за това.
Въобеще всякави насоки ще са ми от полза,аз после ще се разровя и ще преценя дали са за мен.

От написаното става ясно, че имаш най-обща компютърна грамотност и без проблем се справяш с Word, Excel, електронна поща, Интернет и не се нуждаеш от специализирани познания по Pfotoshop, Corel Draw, AutoCad и прочие. Но ако може да споделиш поне каква е работата ти, за да можем да се ориентираме в каква насока трябва да е компютърната компетентност, която искаш да усвоиш?   bouquet

Имам въпрос относно това "•   При несъответствие в имената, но при съответствие на единния граждански номер (ЕГН), Вие следва да попълните и да представите в ДБТ собственоръчно попълнена Декларация за идентичност на лице с различни имена по образец (Приложена към пакета документи). При несъответствие или липсващ ЕГН в представените документи, Вие следва да представите и документ, издаден от служба ГРАО на общината (оригинал или заверено копие)."

Това означава ли, че тъй като в дипломите съм с моминското си име, а по лична карта фамилията ми е различна трябва да полпълня такава декларация, и от къде да я изтегля

Да, точно за такова несъответствие в имената става въпрос - нужната Декларация би трябвало да я има във всяко БТ като готова бланка. Ако ли не - просто пишете на ръка в свободен текст, че декларирате, че лицето с име еди-кое-си в документ еди-кой-си е същото лице по лична карта.

# 40
Аз попълних декларация за съответствие на имената сега когато ми дадоха уведомлението,тя е готова,само се подписвам ,че съм едно и също лице с това на дипломата и сега по лична карта,нищо особено.
Защо толокова ви притеснява тази декларация?Мъжът ми не попълва,защото той не си е сменял името.

Благодаря ти за отговора !Не ме притеснява, просто не я видях като документ, а и миналия път когато карах професионална квалификация не съм попълвала.Искам, когато отида да подавам документи всичко да ми е готово и да не ме връщат, затова попитах от къде да я изтегля.

# 41
Момичета, включвам се неподготвена, признавам. Не съм и ровила в темата.  Blush

Не съм осигурявана няколко месеца, защото ми свърши борсата, но от 12.09. започнах работа по трудов договор. Ще има ли проблем при подаване на заявление за шофьорски курс или да бягам да си внеса осигуровките?  Blush

Благодаря предварително!

# 42
Roe Deer, благодаря ти!
Много го искам това банково дело...ама като си видях дипломата с дисциплините се убеждавам, че няма да ме одобрят...тюх...Едно е да има само леко засягане, ама при мен сметнах общо към 700 часа общо за разни финансови и банкови дисциплини... Rolling Eyes Честно казано не знам какво искам да науча друго...лутам се...
За езика е ясно, че искам испанския...като чета по колко време отнема, а догодина живот и здраве се връщам на работа, не знам дали да се захващам с професионалното...
Извинете за излиянието...Просто много се надявам на някой да сподели, че е одобрен с нещо, което е завършил, ама  ... ooooh! За работата по договор разбрах, че не е от значение.
Благодаря за темата и за търпението ви!

# 43
Чудесна тема, наистина. Миналата година не успях да кандидатствам и сега съм твърдо решена да поправя тази грешка. Не ми стана ясно само следното  Embarassed-ако ме одобрят за езиков и професионален курс и изкарам първо езиковия-мога ли да се откажа после от професионалния? Без да има санкции, естествено. И преди да съм го започнала. Защото имам планове за пътуване зад граница и като гледам как се проточват нещата...се чудя дали да попълвам документи и за професионално обучение?

# 44
Roe Deer, благодаря ти!
Много го искам това банково дело...ама като си видях дипломата с дисциплините се убеждавам, че няма да ме одобрят...тюх...Едно е да има само леко засягане, ама при мен сметнах общо към 700 часа общо за разни финансови и банкови дисциплини... Rolling Eyes Честно казано не знам какво искам да науча друго...лутам се...
За езика е ясно, че искам испанския...като чета по колко време отнема, а догодина живот и здраве се връщам на работа, не знам дали да се захващам с професионалното...
Извинете за излиянието...Просто много се надявам на някой да сподели, че е одобрен с нещо, което е завършил, ама  ... ooooh! За работата по договор разбрах, че не е от значение.
Благодаря за темата и за търпението ви!

Цъфс, за банковото дело не знам, но за испанския мисля, че ще те одобрят. За професионалното обучение, не виждам защо се приетесняваш, ако не работиш в момента. Ще имаш време да го изкараш и по-бързо. Но са си доста часове наистина. Аз утре ще ходя да подавам документи, но честно казано още много се колебая дали да подавам за професионално обучение, защото не знам точно с какво се захващам, все пак и много работя, а и в крайна сметка се насочих към Електронна търговия, но не знам дали си струва да се кара такова обучение. Та до утре сутринта трябва да реша  Simple Smile  Успех на теб! 

Общи условия

Активация на акаунт